Header

Ni vet när man verkligen börjar få julkänsla i heeela kroppen, jag tror det händer mig o hur mysigt är det inte. Redan andra advent och bara två kvar sen julafton, sen firar vi in de nya året 2018! Tiden flyger iväg hörni , men nu till fokuset att mitt inlägg och det är mitt julgodis som jag vill dela med mig av till er. Ett julbord utan julgodis är väll inte ett riktigt julbord? :p Wienernougat, fudge med pepparkaka och chokladtryffel. Måste säga att dessa recept är överraskande enkla att göra och det blir svingott!

Chokladtryffel
300 g mjölkchoklad av egen smak
2 dl Grädde
20 g smör
Garnering
Kakao
Vitchoklad

Gör såhär: koka upp grädden och hacka samtidigt chokladen. Lägg en porslinskål över kokande vatten och häll ner chokladen. Häll under tiden ner grädden och rör om till en blank jämn smet. Ner med smöret och rör ännu en gång till en blank fin röra. Lägg bakplåtspapper på ett fat och häll över tryffeln, ställ i kylen 2h och forma sedan till runda bollar. Lägg ytligare i kylen ca 30 min och garnera sedan i smält vit choklad och kakao.


Pepparkaksfudge
2,5 dl strösocker
0,5 dl rörsocker
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
50 g smör
50g ljus och 100g mörk choklad 70%
5 pepparkakor

Gör såhär: Blanda socker, rörsocker, vispgrädde, mjölk, sirap och smör i en kastrull på låg värme. Höj till medelvärme och koka till 117 grader, ta bort från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den svalnat. Lägg bakplåtspapper på en form ca 15x20 och häll ner fudgen, strö över pepparkakor och låt stå i kylen under natten.

Wienernougat
200 g mörk choklad 55%
500 g nougat
200 g flagad mandel

Gör såhär: Rosta mandeln i en torr stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna. Smält nougaten över ett vattenbad, bryt sedan chokladen och häll ner. Rör runt tills allt smält. Vänd ner mandeln och häll upp i en form med bakplåtspapper. Låt stå i kylen och skär sedan upp i fyrkanter när nougaten kylts ner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Buu, skrämde jag dig? haha något jag älskar att göra är att skrämma personen och då menar jag typ att man gömmer sig bakom dörren och sen hoppar fram och skriker buu, och jag menar vilken perfekt tid att få göra detta nu på halloween när allt ska vara läääskigt.... Hösten är min favorit årstiden men hur kul är det inte att halloween också är då? Man får klä ut sig, göra vardagen lite roligare och det bästa av allt man får äta hur mycket godis man vill! Inför denna hallowen så hade jag lite bråttom med att få till halloween bakelser och jag tror säkert att det är fler än jag som hade det lite stressigt, därför vill jag dela med mig att detta recept på mina läskiga knubbiga spöken ish på en kladdkakasmuffins. Går hur snabbt som helst men lyckades samtidigt få in min kreativa sida som jag tycker att man kan ha just när man gör halloween bakeser. Är du lite stressad över vad du ska göra så tipsar jag stort att testa detta recept. Ni hittar det som vanligt under bilderna och glöm inte heller att följa mig på både instagram och facebook. 
Det du behöver är:

Kladdkakemuffins

100 g smör

2 st ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 krm flingsalt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

Marängtopping

3 st äggvitor

2 dl strösocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt sedan vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan mjöl och smöret. Ta fram 16 st silikon formar och lägg ut på en plåt fördela smeten jämnt i formarna. Grädda mitt ugnen ca 8 minuter. Gör samtidigt marängsmeten, vispa äggvitorna med lite socker i taget tills det blir en fast och slät maraäng, höj hastigheten mot slutet. Klicka ut maräng på varje muffin så att det liknar något slags monster haha och grädda i samma temperatur i ugnen tills dom fått lite färg, ta ut och dekorera lite som du vill.


Likes

Comments

En äppelpaj passar i alla lägen, jag själv kan äta äppelpaj flera dagar i veckan... haha och varför inte med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås som faktiskt är superenkelt att slå ihop. Har spenderat min helg på Emils landställe och oj vad avkopplande det har varit, dvs bakat denna goda äppelpaj som jag ska dela med mig av. Receptet hittar ni nedan.

En hel paj

Ingredienser
Kolasås-
1,5 dl glykos
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
50 g smör
1 nypa flingsalt

Smuldeg
100 g smör
2 msk strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

Fyllning
3 stora äpplen - royal gala
1 msk kanel
1 msk strösocker

Gör så här-
Börja med kolasåsen. Koka glykosen med lite socker i taget tills den har fått en fin karamellfärg, tillsätt sedan lite grädde i taget och ta bort från värmen. Häll i smöret och saltet, rör om och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till smuldegen och nyp ihop med fingertopparna till en fin smuldeg. Skala och skär äpplena i lagom stora bitar och lägg dom i en pajform, häll över kanel och socker och rör om. Ringla över kolasåsen och strö över smuldegen, grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Likes

Comments

Blåbärspaj kan ibland ses som tråkig men otroligt gott, jag själv tycker att det är den perfekta "ta med kakan" om man har blivit bjuden till någon eller om man själv bjuder över familj eller vänner. Var nämligen hos min moster igår där jag bakade denna paj till henne och det jag stort kan rekommendera är att servera med en klick vaniljglass eller vaniljsås, det höjer verkligen pajens smaker till något fantastiskt gott. Receptet hittar ni nedan och ett tips är att snåla inte på pajdeg, många gör det felet att dom överfyller med fyllning att man missar smaken på den goda pajdegen som jag bara ääälskaar. Men alla har olika smaker, visst? ;)

En hel paj

Ingredienser

Smuldeg

3 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

3 dl havregryn

200 g smör

3 msk vatten

Fyllning

3 dl blåbär ( funkar med både färska och frysta )

1 msk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

2 tsk maizena


Gör såhär

Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och havregryn. Skär smöret i små bitar och häll i mjölblandningen, tillsätt vattnet. Nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg och ställ i kylen 15 min. Ta fram en pajform och smuldegen, platta till hälften av smuldegen i botten på hela pajformen och ställ i ugnen ca 8 minuter på 175 grader. Ta ut pajen ur ugnen och fyll med blåbär och sikta vaniljsocker, socker och maizena över. Blanda runt lite och smula sedan resten av smuldgen över pajen. Låt stå i ugnen ca 30 min på 175 grader. Servera med en stor klick vaniljglass eller vaniljsås.

Likes

Comments

Godmorgon kära ni, idag är ingen vanlig dag utan det är kanelbullens dag. Jag älskar klassiska kanelbullar och därför har jag valt att dela med mig av dessa kanel och vanilj bullar. Inget komplicerat men vansinnigt gott, jag valde att göra en hel smet och sen dela hälften på kanel och vanilj. Nu har man verkligen en ursäkt till att få äta sött..haha. Receptet på dessa mumsiga bullar hittar ni nedan, de nu till att bjuda någon du verkligen gillar på en bulle.

Ca 25 stora bullar

Ingredienser
5 dl mjölk
1 pkt jäst 50 g
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 msk kardemumma
800 g vetemjöl

Fyllning
Kanel-
150 smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 tsk kardemumma
Vanilj-
150 g smör
1 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
1. Värm mjölken tills den är fingervarm ca 37 grader, smula jästen och häll ner de i en bunke. Häll över mjölken och rör runt till jästen löst upp.
2. Tillsätt sedan smöret, sockret, kardemumma och salt. 3. Mät upp mjölet till 800 g men häll endast i 700 g i degen och spara 100 g. Arbeta i bakmaskin till en fin deg, tillsätt eventuellt lite av de sparade mjölet om degen är för lös. Tips : testa om degen är klar genom att hälla lite mjöl på handflatorna och ta en bit deg och pröva rulla till en boll, om det inte funkar häll i mer mjöl och arbeta på hög hastighet.
4. Häll sedan ut degen på ett bakbord med mjöl och arbeta in, låt sedan jäsa i 30 min under bakduk.
5. Gör samtidigt fyllningarna: skär små bitar av smöret och lägg i en skål, häll sedan i kanelen, sockret och kardemumman och mosa ihop med en gaffel till en fin slät röra. Gör exakt samma sak med vanilj fyllningen.
6. Ta ut degen på samma sett på ett bakbord och dela upp den i 4 delar, kavla varje del till en rektangel och häll kanel fyllningen på 2 degar och vanilj fyllningen på de andra. Vik ihop degen med fyllningen i och gör till kringel formar eller på ditt egna vis.
7. Lägg ut bullarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa i 20 min under bakduk. Grädda i ugnen ca 10 min på 225 grader. Servera gärna med ett glas mjölk.

Likes

Comments

Hej kära läsare, nu var det ett tag sen jag uppdaterade mig men idag har jag ett super smarrigt recept att dela med mig av. Nämligen en sockerkaka med citron och kokos och som jag kallar den i rubriken en "tropical dream", det menar jag verkligen. Denna ger dig lite av det söta och sure som tillsammans blir en bra kombination. Inget komplicerat utan ska du få gäster över och du står där i sista minut så skulle jag verkligen rekommendera att göra denna, går fort och räcker för flera. Kommentera gärna vad ni skulle vilja se mer av i bloggen eller vad ni skulle vilja se mig baka, det hade varit kul! Annars är det faktiskt inte så mycket som händer, går i skolan och försöker hinna med så mycket bakning som möjligt. Hoppas ni kommer gilla detta recept och förhoppningsvis pröva det.

Ca 12 bitar

Ingredienser

1 citron, skal och saft

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

100 g smör

1 dl mjölk

1 dl kokos

3 dl vetemjöl

Glasyr

2 msk creme fraiche

2 msk vaniljsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader, riv citronskalet. Vispa ägg och strösocker pösigt (mycket viktigt så kakan får den där fluffiga och luftiga känslan). Tillsätt bakpulver, salt, vaniljsocker, smör och mjölk. Vänd i citron saften och skal, kokos och vetemjöl. Rör om försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Sås

Detta är nog den enklaste såsen att göra och den blir såå god, jag tycker den passade perfekt till min sockerkaka så testa gärna. Gör helt enkelt så här: Blanda ihop creme fraiche med vaniljsockret, häll lite på varje kant av sockerkakan och låt det rinna ner, riv över lite citronskal och servera sedan.

Likes

Comments

Satt och kollade på Roy Fares nya program som går på kanal 5 imorse och såg när han besökte en pannkaksrestaurang som hade dessa magiska pannkakor med alla olika slags toppingar, och jag kunde inte hålla mig från att göra mina egna. Dom här är mättande men otroligt goda, med jordgubbar, sirap och kokos på. Rekommenderar att dela denna med någon du gillar, passar perfekt som frukost, brunch eller bara till lunch. Går väldigt fort att göra så perfekt när man har lite bråttom, jag tycker att man ska servera denna varm för det framhäver smakerna mer än när den är kall. Receptet hittar ni nedan. Hope you like it!

2-3 portioner

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 msk strösocker

1 nypa salt

2,5 dl mjölk

2 msk smält smör

1 ägg

Gör så här:

1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker och salt i en bunke.

2. Vispa först ner mjölken sen smöret och sist ägget till en jämn smet.

3. Stek på låg värme med en klick smör och servera sedan med valfri topping, jag hade som sagt jordgubbar, sirap och kokos som jag tycker kombinerade varandra väldigt bra i smakerna. 

Likes

Comments

Något som jag verkligen uppskattar och gillar är frukost, jag skulle säga att jag är en frukostmänniska. Jag äter alltid för mycket frukost haha, men jag håller mig samtidigt väldigt mätt länge. Det finns så många olika rätter man kan äta till frukost, min favorit är avokado smörgås med yoghurt och müsli. Super enkelt att göra och väldigt mättande. Man kan även på avokado smörgåsen välja att ha ett pocherat ägg, super gott det med. Muslin innehåller många fibrer som fikon, havregryn och pumpafrön som jag tycker blir en bra kombo med vaniljyoghurt. Hur jag gör mina avokado smörgåsar ser ni nedan, glöm inte att ni hittar mig även på Instagram och Facebook under #bakamedolivia

Jag valde då ett ganska så mörkt bröd, kan tycka att det passar bäst till avokado men lika gott med ett ljust bröd. Tänk på att när du väljer avokado så ska du gå efter dom svarta och mjuka, blir enklare att mosa avokadon då den är mogen. Så det du behöver är,
Bröd ( av egen sort )
Smör ( snåla inte med smöret, desto mer desto godare )
1 mogen avokado
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör så här
Dela avokadon i mitten och gröp ur båda delarna, mosa med en gaffel till det blir som en liten röra. Smörj brödbitarna och lägg på avokado röran, salta och peppra. Jag tycker det blir extra gott med chiliflakes på så det rekommenderar jag, men inget måste. Sen är det bara att hugga in.

Likes

Comments

En socker kaka med frasigt täcke men med ÄVEN chokladbitar och apelsin, låter inte så dumt va? Dessa smaker tillsammans gifter sig perfekt, enkelt recept som inte tar mer än 45 minuter. Jag kan tycka att vanlig sockerkaka är supergott men denna slår nästan den, med dom små detaljerna så blir den både saftigare och lite knäckig. Receptet hittar ni som vanligt under the pictures.

Ingredienser

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smör

1 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

150 g choklad ( av egen smak )

2 stora apelsiner 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt, smält matfettet i en kastrull eller i mikron och tillsätt sedan mjölken. Rör ner blandningen i bunken. Blanda i en annan skål vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll försiktigt ner de torra ingredienserna i bunken, vänd runt. Bryt chokladen i bitar och riv apelsinerna, häll sedan ner de i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera med ett glas mjölk.


Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra och förhoppningsvis fortfarande njuter av den lilla semsetern som är kvar. Jag kom nyligen hem från Finland där jag var med Emil på hans familjs landställe, sååå mysigt. Vi har ätit massa god mat, åkt båt, bastat för fullt, badat och bara slappnat av. Vi testade även att göra vaniljglass med disaronno i och digestivkex, gud vilken god blandng det blir. Rekommenderar att testa göra det, vi hade det till en äppelpaj, yum. Vad som annars händer i mitt liv just nu är väll mest lite jobb, passar på att njuta lite innan skolan börjar igen och har en del födelsedagar framför mig. Min kusin fyllde nyss 18 så fest ska det bli, även min morfar fyller 70 i helgen så det ska firas ordentligt.

denna bjuder jag på haha..

Likes

Comments