Header

Något som jag verkligen uppskattar och gillar är frukost, jag skulle säga att jag är en frukostmänniska. Jag äter alltid för mycket frukost haha, men jag håller mig samtidigt väldigt mätt länge. Det finns så många olika rätter man kan äta till frukost, min favorit är avokado smörgås med yoghurt och müsli. Super enkelt att göra och väldigt mättande. Man kan även på avokado smörgåsen välja att ha ett pocherat ägg, super gott det med. Muslin innehåller många fibrer som fikon, havregryn och pumpafrön som jag tycker blir en bra kombo med vaniljyoghurt. Hur jag gör mina avokado smörgåsar ser ni nedan, glöm inte att ni hittar mig även på Instagram och Facebook under #bakamedolivia

Jag valde då ett ganska så mörkt bröd, kan tycka att det passar bäst till avokado men lika gott med ett ljust bröd. Tänk på att när du väljer avokado så ska du gå efter dom svarta och mjuka, blir enklare att mosa avokadon då den är mogen. Så det du behöver är,
Bröd ( av egen sort )
Smör ( snåla inte med smöret, desto mer desto godare )
1 mogen avokado
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör så här
Dela avokadon i mitten och gröp ur båda delarna, mosa med en gaffel till det blir som en liten röra. Smörj brödbitarna och lägg på avokado röran, salta och peppra. Jag tycker det blir extra gott med chiliflakes på så det rekommenderar jag, men inget måste. Sen är det bara att hugga in.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En socker kaka med frasigt täcke men med ÄVEN chokladbitar och apelsin, låter inte så dumt va? Dessa smaker tillsammans gifter sig perfekt, enkelt recept som inte tar mer än 45 minuter. Jag kan tycka att vanlig sockerkaka är supergott men denna slår nästan den, med dom små detaljerna så blir den både saftigare och lite knäckig. Receptet hittar ni som vanligt under the pictures.

Ingredienser

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smör

1 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

150 g choklad ( av egen smak )

2 stora apelsiner 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt, smält matfettet i en kastrull eller i mikron och tillsätt sedan mjölken. Rör ner blandningen i bunken. Blanda i en annan skål vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll försiktigt ner de torra ingredienserna i bunken, vänd runt. Bryt chokladen i bitar och riv apelsinerna, häll sedan ner de i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera med ett glas mjölk.


Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra och förhoppningsvis fortfarande njuter av den lilla semsetern som är kvar. Jag kom nyligen hem från Finland där jag var med Emil på hans familjs landställe, sååå mysigt. Vi har ätit massa god mat, åkt båt, bastat för fullt, badat och bara slappnat av. Vi testade även att göra vaniljglass med disaronno i och digestivkex, gud vilken god blandng det blir. Rekommenderar att testa göra det, vi hade det till en äppelpaj, yum. Vad som annars händer i mitt liv just nu är väll mest lite jobb, passar på att njuta lite innan skolan börjar igen och har en del födelsedagar framför mig. Min kusin fyllde nyss 18 så fest ska det bli, även min morfar fyller 70 i helgen så det ska firas ordentligt.

denna bjuder jag på haha..

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag gjorde ett inlägg här, men kan lova att mitt bakande inte slutade för det. Tänkte idag dela med mig av en super god brownietårta med mjölkchokladkola som verkligen sätter alla smaklökar på plats. Bakade denna åt min pojkvän på hans födelsedag men den passar perfekt till vardags fikat. Hoppas ni mår bra annars för det gör jag, solen skiner och vädret verkar vända sig mot ljusare dagar, vilket är skönt för en varm sommar skadar aldrig. Receptet hittar ni nedan.

Ca 12 bitar

Ingredienser
200 g smör
4 dl strösocker
1,5 dl kakao
En nypa flingsalt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Mjölkchokladkolakräm
75 g smör
0,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader, smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda noga. Tillsätt sedan ägg och vetemjöl och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant, grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

Toppingen
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt stå och puttra på låg värme 5 minuter. Bryt chokladen i bitar och häll ner dom i smeten, blanda ordentligt och häll sedan över kakan. Låt stå i kylen ca 2 timmar och servera sedan med glass eller grädde.

Likes

Comments

Ska börja med att säga att ni kanske förstår varför det har varit så dålig uppdatering på sistone om ni läser titeln. Jag är nämligen på semester i Grekland i en stad som heter Chania med min familj. Måste bara säga wow vilket ställe, det är första gången jag är i Grekland och vart man än går så blir man så positivt överraskad av alla byggnader och detta vackra hav som vi har turen till att vakan upp till varje dag. Ett stort plus är att alla människor är så trevliga här, man märker så stor skillnad när man åker utomlands till skillnad från hemma. Staden vi bor i är ganska liten, vilket jag kan tycka är väldigt skönt då man hinner se allt. Sen har vi möjlighet att åka längre bort då vi hyrt en bil vilket är super kul, vi åkte faktiskt idag till en strand som heter Elafonisis med seriöst och då menar jag seriöst klarblått vatten, suuper fiint. Kan verkligen rekommendera att åka till om man är här, en färd på 2 timmar som verkligen är värd det då man på vägen möter på fantastiska berg och en utflykt man länge kommer minnas. Vi kom i onsdags natt så vi har hunnit vara här några dagar, kan säga att man blir trött så himla fort när man är på stränderna de flesta timmar på dagarna men på torsdag är vi hemma igen och kan säga att jag kommer komma tillbaka.

Likes

Comments

Bästa godiset enligt mig är dadelbollar, man äter med ett gott förorenade medveten om att det inte innehåller socker haha..men mycket fibrer som vi behöver, speciellt jag just nu när min mage strular lite. Super enkla och passar som ett lördagssnack, receptet hittar ni under bilderna.

Ca 20 st
Ingredienser
Dadlar 12 st
Havregryn 4 dl
Vatten 1 dl
Kakao 2 msk
Vanilpulver 1 tsk
Kokosolja 1 dl
Salt 1 nypa
Kokos
Gör så här
Mixa dadlarna och havregryn i en mixer till smulor, tillsätt vatten och rör om. Häll ner kakao, vaniljpulver, kokosoljan och saltet i smeten. Nyp ihop med händerna till en bra rull smet. Häll kokos på en separat tallrik och rula bollarna i det. Låt stå i kylen 1 h och servera sedan.

Likes

Comments

En kaka på 40 sekunder låter kanske inte så trovärdigt men kan säga att det blir super gott, fick en ide här som dagen att göra denna mudcake efter att ha kollat lite Youtube klipp där personer gjorde likadant. Och jag som många andra säkert, trodde inte att det skulle bli något men de visade sig vara väldigt gott och som sagt enkelt. Ungefär samma smaker som i en kladdkaka förutom att det tar 40 sekunder att få klar. Receptet hittar ni nedan.

Ingredienser

1 msk smör

2 msk vetemjöl

2 msk kakao

1 nypa salt

1 msk socker

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 msk mjölk

Gör så här

1. Smält smöret i en kopp du tycker är bra för kakan, ca 17 sekunder.

2.Blanda alla torra ingredienser i en separat skål ( ordentligt så att alla klumpar försvinner ).

3. Häll ner de torra ingredienserna i koppen och tillsätt mjölken. Blanda noggrant.

4. Ställ i mikron i 40 sekunder, ta ut och servera med grädde, glass och bär.

Likes

Comments

Godmorgon från mig, vaknade 07:00 imorse och eftersom att det är måndag så betyder det jobb. Vilken helg det har varit, jag hade en super härlig midsommar. Jag firade med Emils och hans familj, det bjöds på sååå god mat, lite sång, 5-kamp som jag tyvärr förlorade totalt på... men kvällen avslutades med lite fotbollsmatch som dom har som en tradition varje år att dom kör, super kul. Sen i söndags så var vi hos min moster och käkade lite mat och sen slappade vi faktiskt hela kvällen bara, gick och köpte oss en ben&jerry hehe och kollade på vår favvo serie just nu som är The Flash, rekommenderar! Här nedanför hittar ni receptet på denna super goda chokladtårta med schweizernöttopping som jag gjorde till vårt midsommar fika. Tips: låt den stå i kylen hela natten och servera den dagen på, kan lova att denna inte är en besvikelse.

Ca 12 bitar

Ingredienser:
Chokladtårta
150 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Topping
200 g Schweizernötchoklad
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält chokladen i en skål, antingen över vattenbad eller mikron. Låt svalna något.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Vänd ner chokladen. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, smöra och ströa en form med löstagbar kant och häll sedan ner smeten i formen. Grädda i 175 grader ca 20 min och låt sedan svalna
Grov hacka chokladen. Hetta upp grädden och ställ åt sidan. Häll sedan ner chokladen i grädden och blanda om till en jämn blandning. Häll över kakan i formen och låt stå i kylen under natten. Dekorera och servera med bär, eventuellt glass.

Likes

Comments

Godmorgon.
Denna kakan gjorde jag faktiskt helt till min pojkvän Emil eftersom att han äääälskar choklad. Så till just honom slog jag ihop en chokladsockerkaka, kan säga att smakerna verkligen satt där dom skulle. Enkel och god. Det jag tycker att man kan tänka lite extra på just det här receptet är att inte låta kakan stå inne för länge för det kan lätt göra att den blir alldeles för torr, och med tanke på att det är choklad i så vill man ha det lite extra kladdig. Är ni också chokladgalna? Jag tycker att det finns så många olika strukturer och smaker på choklad att man aldrig tröttnar riktigt. 

Chokladkaka
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
225 g smör
2 dl kakao
1,5 dl vatten
4 dl strösocker
2 ägg
200 g mörkchoklad
Topping
50 g choklad
florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och strö en sockerkaksform, blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakao och vatten, vispa ihop till en jämn blandning. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna och hacka chokladen grovt, häll ner chokladen i smeten och rör om. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna
Toppingen
Smält chokladen över vattenbad och häll det över kakan när den har svalnat, samt florsocker.

Likes

Comments

Min systers kompis Vilma kom över häromdagen och hade en craving efter dumle godisar, så vi slog ihop en kakdeg bestående av dumle och choklad. Resultatet blev sega goda kakor som passade perfekt till att doppa i ett glas mjölk, Mhm! Receptet hittar ni nedan.

Ca 24 kakor
Ingredienser
300 g mörk choklad
200g dumle godisar
230 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Hacka chokladen grovt och dela dumle godisarna på två.
3. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
5. Blanda i ägget i smörblandningen och tillsätt sedan de torra ingredienserna, arbeta in chokladen och dumlen till en fin deg.
6. Ta en bit av degen och rulla till en liten boll och platta sedan till, fortsätt likadant med den resterande degen.
7. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och grädda kakorna i ugnen ca 15 min.
8. Ta ut och låt svalna på galler, servera gärna med ett glas mjölk.

Likes

Comments