Header

Godmorgon!

Sitter just nu i soffan och börjar denna lördag med te och cola haha, stabilt. Behöver lite extra energi känner jag, har sovit helt okej men ett par timmar till hade inte skadat. Imorgon ska jag ta en ordentlig sovmorgon och jag har även lovat mig själv att inte hitta på något ikväll efter jobbet. Lugn lördag, det är målet :)

Jag känner mig faktiskt inte alls på topp idag. Regnet öser ner utomhus och det gör mig absolut ingenting, dels för att jag ska vara inne hela dagen och dels för att jag tycker det är mysigt att vakna till regnsmatter på rutorna, men det gör ju också att allt blir lite deppigare. Jag är inte särskilt taggad på att jobba i 10 timmar men det säger väl sig självt att det kanske inte är det man helst gör på en lördag, Tror att lördagskvällar brukar vara lugna också så det kunde ju vara värre. Men jag känner mig även väldigt ångestfylld och nere, kanske av någon specifik orsak, kanske av ingen anledning alls. Jag vet inte, och därmed vet jag inte heller vad jag kan göra för att må bättre. Men jag hoppas att jobbet blir en bra distraktion och att jag kan tänka på annat. Vill verkligen att tiden ska gå fort haha, vilket dock tyvärr inte brukar vara fallet när det är lugnt och få gäster...

Ha en fin lördag mina vänner. Senare idag blir det baklava!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har en grej för puddingar, särskilt chokladpudding. Det låter ju verkligen inte alls aptitligt, pudding liksom, vem kom på det ordet. De ser inte superfräscha ut heller för att vara ärlig, åtminstone inte lika härliga och inbjudande som nybakade kanelbullar kanske. Men jag gillar det i alla fall - när jag var yngre var det bästa jag visste sånt där pulver som man blandade ut med mjölk, lät stå i kylen och sen hade man chokladpudding inom 15 minuter. Genialiskt!

Så när jag fick lite äggulor över häromdagen fick det bli vaniljpudding av det! Funderade på creme brulee eller chokladpudding men det känns som att jag redan har gjort alla möjliga olika varianter av sånt. Vaniljpudding är dock nytt på bloggisen - jag är inte bäst på variation men jag försöker i alla fall :-)

Receptet kommer härifrån.

Ingredienser för ca 4 portioner

0.8 dl socker

2 msk maizena

En nypa salt

3 dl mjölk

2 äggulor

20 g smör

1/2 tsk vaniljpulver

1. I en medelstor kastrull, vispa ihop socker, maizena och salt. Vispa ner mjölken lite i taget och se till att maizenan löses upp.

2. Placera kastrullen på en platta på medelhög och värm tills stora bubblor dyker upp och spräcks på ytan. Rör om hela tiden - det kommer gå snabbt från att vara en lös vätska till en tjock pudding. Dra ner värmen till låg och vispa i ytterligare en minut.

3. Häll puddingen genom en sill för att bli av med eventuella klumpar av ägg. Tillsätt genast smör och vanilj medan puddingen är varm och vispa ihop till en slät blandning.

4. Täck puddingen med plastfolie direkt över ytan, för att undvika att ett skinn bildas. Låt stå i kylen i minst 3 timmar (som mest 3 dagar) innan servering i ramekins eller serveringsglas.

Likes

Comments

Klockan är snart halv 5 och jag sitter i soffan i morgonrock, smått nyvaken och väldigt förvirrad. Efter att ha gått upp för ungefär exakt 12 timmar sen nu så tog jag en tupplur när jag kom hem, för att bli väckt av mamma en timme senare efter att hon varit och handlat. Såg att klockan var 4 och tänkte direkt att det var 4 på morgonen, att det var lördag och att jag skulle upp och jobba igen. Det kände jag mig inte det minsta redo för kan jag ju säga, men det var bara att kravla sig upp. Halvt död gick jag in till köket och insåg panikslaget att jag ju börjar 11 idag istället för 6, med andra ord hade jag kunnat sova hela 5 timmar längre!! Ja ni kan ju gissa hur mamma reagerade haha, först då gick det upp för mig att klockan var 16 och inte 4. Så känner mig lost i livet just nu men det är SÅ skönt att veta att jag har en lugn hemmakväll framför mig.

Men som sagt - 11-21 jobbar jag imorgon och det är nu inte sommarjobb längre, utan jag är nu extraanställd! Kommer jobba några gånger i veckan och sen lyckas jag förhoppningsvis få ett till deltids/extrajobb, så det känns väldigt bra. Jag är inte en hopplös människa liksom haha. Oavsett vad så är morgondagen min sista färdigt schemalagda dag - vi får se hur det blir nästa vecka helt enkelt :)

Nu ska jag nog dricka lite kaffe för att inte somna igen haha... Vi hörs!

Likes

Comments

Bakade ju som sagt baklava igår (eller inte bara igår förresten, det har tagit några dagar faktiskt haha), och då ingår pistagenötter. När jag hackade upp dem var jag tvungen att fota och dedikera ett helt eget fotoinlägg till dem, för de är ju så fina. Färgen är verkligen helt fantastisk, de ser ut som perfekt mogna avokados förutom att de alltid är så fina och inte bara en halv sekund var tredje månad vid fullmåne. Så är de typ lila utanpå också, som en bonus. Och gömmer sig i sina små skal. Så himla sjukt egentligen, hur kunde såna här grejer ens bli till från början?

Likes

Comments

.. samt en baklava och nu lite skräckfilm. Det sammanfattar min eftermiddag/kväll ganska så bra hittills. Har suttit soffan i princip nonstop sen jag kom hem vid 15 haha, men har faktiskt inte sovit en enda gång så det är ju alltid något. Jobbdagen gick fort idag och arbetsintervjun kändes bra - precis som jag trodde så hölls den på engelska men jag överlevde även det. Och som sagt så har jag bakat baklava!!! Är på riktigt stolt över mig själv, receptet får ni på lördag :)

The Invitation kollar jag och Saga på nu, typ en blandning mellan psykologisk thriller/skräckfilm/drama. Älskar ju psykologiska filmer och har läst bra grejer om denna så har höga förväntningar. Hoppas den inte är för läskig bara haha.. Har en tendens att inte vara det minsta rädd till en början men sen när man befinner sig i specifika situationer som påminner om en viss film så är man inte lika kaxig längre :-)

Exakt såhär ser vi ut just nu!!! Bara 10 år äldre och utan kanin. Mys

Likes

Comments

Så det här är vad som händer när man låter billiga glasögon ligga i en liten väska hela dagen. REST IN PEACE MINA KÄRA <3 De kostade i och för sig bara 38 kr men jag kommer sakna dem ändå haha. Bästa, enklaste accessoaren måste ju ändå vara solglasögon?

Hur som helst så blev de ett fint foto-objekt - är det detta som kallas återanvändning och recycling? Yes miljökämpen!!! Nej men de fick en sista uppgift här i livet i alla fall, innan de ska raka vägen till soporna. Snyft. Känner jag mig själv rätt lär jag behålla dem dock.. separationsångest eller?

Likes

Comments

dagens planer

☆ Jobb 6-13. Yes, uppe vid ungefär 4 på morgonen alltså. Härligt, och samma sak gäller imorgon. MEN jag har ju folk på jobbet som börjar kl 3 på natten, och jag jobbar ändå bara i 7 timmar så det är lugnt egentligen. Tycker nästan att det går lite fortare också när jag jobbar på morgonen? 7 timmar mellan 6-13 känns på något sätt som kortare tid än 6 timmar mellan 8-15. Oklart varför men skönt på sitt sätt.

Arbetsintervju 13.30. Även den på Arlanda, passande nog. Sökte detta jobb förra veckan och det är då ett deltidsjobb i en klädaffär, och just eftersom jag nu ändå har badge så passar det ganska bra. Intervjun kommer vara på engelska dock, vilket skrämmer mig ganska mycket men men.

Middag och filmkväll med Saga. Pappa åker till stugan och mamma ska in till stan, så det blir en myskväll för oss två! Sällan det händer nuförtiden så det ser jag fram emot. Vi tänkte gå på bio först men hittade ingen bra film så vi lär hänga i soffan hela kvällen istället - vilket jag faktiskt föredrar <3

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

Så sa mamma till mig igår innan jag träffade Agnes. Det verkar ju som att sommaren äntligen har bestämt sig för att komma nu såhär i augusti, och igår var inget undantag. Lite blåsigt men soligt och 20+, så att ha picknick var ju givet. Vi köpte mat och satte oss på plastpåsar i gräset då filten fick stanna hemma denna gång, och sen satt vi där, och tog tillvara på kvällen. Jag vägrar gå med på att det var "sista sommarkvällen" men det var ju trevligt för det!

Resten av kvällen spenderade vi på lekplatser haha, är vi 9 eller 19 är ju frågan... Vi hade kul i alla fall, men undra vad barnen tyckte om oss. För att inte tala om föräldrarna haha. Jaja, det var hur som helst så jag fick min kära bula (som jag har döpt till Josef). Vi åkte snurrgunga tror jag det heter, vilket gav mig ordentliga flashbacks till grundskolan när snurrgungan på skolgården var det som alla köade till varje rast. So far so good, men denna gunga var på något sätt lättare eller hade mindre motstånd än den gamla gungan jag var van vid, så när jag skulle ta fart tog jag i för mycket och dunkade huvudet i metallstången. Aj :) Resultat: the birth of Josef. Namnet fick den eftersom grundskolan där jag brukade gunga heter Josefinaskolan.

Jag kom hem sent och höll på att spy av trötthet imorse, men det var det faktiskt värt för jag mådde så bra igår kväll. Kan inte ens beskriva hur mycket jag uppskattar Agnes och att hon finns i mitt liv, vet helt ärligt inte vart jag skulle vara annars. Absolut FÖRSTA plats på listan över vad som gör livet lite bättre och roligare: vänner som Aggebaggen <3

dålig kvalitet men FINASTE vännen

Satt för övrigt bakom den här ÄNGELN på vägen till Agnes, på samma buss där jag en gång satt mittemot en lika underbar mops. Blessed bus?

Likes

Comments

Hejsan sköna bönor, hur mår ni idag? Jag är död, så så är det med den saken. Tänkte skriva lite mer om kvällen igår med Agnes senare men kan ju bara säga att jag kom hem sent och dessutom började en timme tidigare imorse, så klev upp klockan 5. Skulle egentligen börjat ännu tidigare också så tur i oturen ändå kanske. Men ja, idag har jag alltså varit dödens mamma. Dödens egen kära lilla morsa, det är jag det. Har gäspat konstant vilket ju är sååå tråkigt att göra på jobbet, men jag har ju bara mig själv att skylla. Har jobbat på ändå och bland annat lärt mig hur kaffemaskinerna funkar! Det var en del att hålla reda på haha, får öva en hel del där.

En annan sak - jag har en enorm bula i pannan då jag slog i huvudet igår. Attraktivt!! Ja ni ser ju själva, det är verkligen en utbuktning på min panna. Outfit of the day :-DDDD

Nu ska jag svepa mitt kaffe och kanske motverka effekten direkt genom att ta en nap, vi får se. Och redigera en massa bilder, heja heja

Likes

Comments

Häromdagen när jag bakade så fick jag lite deg över, eller deg och deg, det var någon konstig blandning av smör och annat typ. Jag vet inte. Hur som helst så var det i princip en mördeg, förutom att den innehöll farinsocker istället för strösocker. Så när jag hade en del över så fanns det ju inget annat att göra än att grädda det som mördegskakor. Det sa ju sig självt liksom, degen bad ju om att bli mördegskakor. Så det var det jag gjorde.

Jag gräddade dem i form av hjärtan av ingen anledning alls och resultatet blev spröda, tunna, smöriga småkakor med en god smak av kanel. Just det, det var kanel i degen också, det glömde jag skriva. Med andra ord blev det inte riktigt mördegskakor, men gott ändå! Kan tänka mig att det skulle vara väldigt gott med kanske lite nötter i degen, eller någon annan smaksättning.

Och ja, det ser ut som pepparkakor. Men nej, det är det inte. Det är ett halvt improviserat experimentrecept som visade sig bli mycket fina små kakisar. Yay :)

Ingredienser för ca 20 kakor

175 g smör

2 dl mjöl

1.8 dl farinsocker

1 msk kanel

1. Värm ugnen till 175 grader C och förbered en plåt med bakplåtspapper (eller aluminiumfolie om bakplåtspappret råkar vara slut som i mitt fall).

2. Vispa smör och farinsocker på hög hastighet tills det är krämigt. Tillsätt mjöl och kanel och kombinera till en slät och ganska kladdig deg.

3. Slå in degen i plastfolie och låt ligga i kylen i 1-2 timmar, tills den är fast och går att hantera med händerna. Kavla ut på mjölad yta och tryck ut kakor i önskad form. Lägg dessa på plåten.

4. Grädda i 8-9 minuter, tills kakorna är krispiga och har satt sig. Låt svalna något innan servering.

Likes

Comments