Header

En random bild och jag ville bara kika in och säga hej egentligen, kolla läget lite. Mitt eget läge är ett ganska argt sådant haha - mitt sl-kort har nämligen gett sig ut på vift igen och jag måste beställa ett nytt, för kanske tredje gången i år? Det är ett jävla mysterium (för mig och alla andra, hehe) vart det tar vägen hela tiden och den här gången har jag verkligen ingen aning överhuvudtaget. Märkte det inte förrän jag skulle till jobbet igår och har inget som helst minne av att jag saknade det efter att senast ha använt det - och då var jag dessutom 100% nykter haha. Så yes, det suger en aning och är ju verkligen inte vad jag behöver, ännu en anledning att vara besviken på mig själv. Men men, värre saker har hänt och ett nytt kommer ju inom några dagar. Det är surt men inget blir bättre av att vara arg på mig själv. Det tänker jag dock vara ändå för hur ska man annars hantera sina problem? :-)

Annat som pågår är att Nathalie lämnar Sverige för Bali i 3 veckor imorgon. Hängde med henne igår kväll och vi kommer ses på Arlanda imorgon också, men det kommer utan tvekan kännas konstigt att inte träffas på så länge. Lika bra att vänja sig då hon flyttar till Spanien i november sen, I guess. Usch, varför blev detta inlägg så deppigt för :(

Nej men hörrni, hoppas er söndag fortsätter på ett bra sätt så hörs vi mer imorgon! Puss

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - Klicka här

Likes

Comments

Jag älskar ju gröt och äter det till frukost i princip varje dag. Jag kokar den alltid i kastrull på spisen, dels för att det blir godare än i mikron och dels för att det alltid lyckas koka över i mikron och hamna över alla väggar haha. Häromdagen testade jag ett recept på gröt som påminner väldigt mycket om hur jag själv brukar göra det, med vissa undantag. Denna version är sötare eftersom den innehåller en del socker, och så är kryddorna lite annorlunda - förutom kanel (som jag alltid använder) så ingår även muskot!

Tydligen så är detta ett recept från Dominikanska Republiken, eller i alla fall inspirerat av deras traditionella sätt att göra gröt. Jag är osäker på vad det är som gör det speciellt och annorlunda från andra recept faktiskt, eller vad det är som gör det just dominikanskt så att säga. Men vad spelar det för roll när det var god gröt? Det ska vara vanligt att ha i russin också, själv toppade jag med persika, pumpakärnor och lite riven choklad. En salig blandning!

Ingredienser för en portion

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl mjölk

2 msk socker

1/4 tsk kanel

En nypa muskot

En nypa salt

1. Kombinera alla torra ingredienser i en liten kastrull. Placera över en spisplatta på medelvärme.

2. Häll över mjölken och rör ihop tills allt är kombinerat. Låt koka upp, rör om då och då för att undvika att mjölken bränner fast och ta bort från värmen när gröten har fått den konsistens du vill ha.

3. Servera direkt med valfria tillbehör!

Likes

Comments

Hörrni, jag är ju en sucker för fotografi och "konst" aka måleri/tecknande, och med sociala medier så är det så himla enkelt att sprida sina verk till världen. Jag älskar att följa konton på instagram och twitter osv där folk postar sina kreationer, det är som moderna museum nästan. Tillgängligt för alla med tillgång till internet och sociala medier (aka inte alla överhuvudtaget men ni fattar vad jag menar) och framförallt en möjlighet för vem som helst att visa upp sin konst, inte bara erkänt duktiga konstnärer och fotografer. Så jag tänkte tipsa om de konton jag följer, som inspirerar mig och livar upp mitt feed varje dag!☀️

donna adi mixed media art

En härlig blandning av foto, digitalt skapande, teckningar osv. Underbart och fyllt med färger, inspiration och pretty girls. Love it

Vernon James Manlapaz 

Den här killen gör videor med inslag av surrealism i form av objekt som inte passar in i vardagen. En flygande pizzabit längs trottoaren, små badankor ute på prommis, magiska guldringar som svävar över marken osv. Sjukt häftigt och kreativt och jag fattar inte hur det går till haha? Det är så realistiskt redigerat vilket är riktigt imponerande.

sofie sund

En all time favorite som jag har följt sen jag skaffade Instagram basically. Antagligen min favoritfotograf faktiskt, älskar hennes stil och estetik och tycker hon är så grymt duktig. Tipsar ALLTID om Sofie Sund, 100%

bruce getty

Helt enkelt vackra fotografier, många med lång slutartid och spännande perspektiv. Han skriver dessutom ut sina fototekniker i sina captions, vilket kan vara väldigt användbart och hjälpsamt om man själv gillar att fota!

tatsuya tanaka

Denna fotograf tar objekt med mera och lägger till små små miniaturskulpturer för att skapa scenarion och situationer ur vardagen, som denna tågstation ovan uppställd på ett notblad. Jag vet faktiskt inte hur det går till, om det är redigering eller om hon faktiskt gör dessa små skulpturer, men det är spännande i alla fall. Hon har dessutom egna utställningar i Japan om jag inte har uppfattat det fel, så befinner ni er i Japan kan ni ju ta er en titt :-)

brandon woelfel

Den här snubben har fått en hel del uppmärksamhet på senare tid och blivit viral I guess, men han är verkligen värd det tycker jag för han tar riktigt fina bilder. Eller det är främst i redigeringen han imponerar när han förvandlar vanliga, "tråkiga" bilder till vackra, intressanta porträtt och fotografier. Feed goals minst sagt.

stephen mcmennany

Även här mixed media, både i form av kombinerade bilder som dessa två här ovan och den med glass i Venedig haha. Tror han använder sig play-doh för att göra skulpturer och sen få in dem i fotografier.

jeanette hägglund

Svensk fotograf som tar minimalistiska bilder och ger mig LIV. Jag älskar den här typen av fotografi, med fokus på vinklar, kontraster och precision. Ett perfekt exempel på hur rätt fotograf kan göra den tråkigaste husvägg till ett spännande objekt.

visoth kakvei

Väldigt duktig illustratör vars videor jag skulle kunna kolla på i timmar. Oändligt med detaljer och variation trots att bilderna vid första anblick kan se väldigt lika ut. Även detta konto är en gammal favorit.

edgar artis

Konstnär som skapar modé av teckningar och vardagssaker, helt enkelt. Han gör klänningar av skedar, citronskivor, kaffesump och utklippta delar i sina teckningar. Det måste ligga sjukt mycket arbete och framförallt planering och tankekraft bakom, för att få allt att passa ihop. Ni ser ju hur perfekt klänningen passar med bron här ovan - hur imponerande är inte det?

Likes

Comments

Igår fastnade jag framför en tumblr post med bilder på en massa olika sorters moln. Det är dels en påminnelse om hur konstig naturen egentligen är, men också väldigt vackert och fotovänligt. Moln i allmänhet är ju ganska enkelt att knäppa fina bilder på, men just dessa är definitivt något alldeles extra. Ibland kan jag tycka att det är lite fusk att bara fota vackra saker för då blir ju bilderna bra oavsett vem fotografen är, men trots det är så är det ett "fusk" som jag själv ofta använder haha. Har tyvärr aldrig fått chansen att själva fota moln som de här, men de är häftiga att kolla på!

lenticular clouds
"altocumulus lenticularis - stationary lens-shaped clouds"
anvil clouds

"cumulonimbus incus - cumulonimbus clouds with a flat, anvil-top shape. signifies the thunderstorm in its mature stage"

kelvin-helmholtz clouds
"the disturbance caused by the velocity of two fluids results in an instability which causes a breaking wave formation"
fall streak hole
"a large gap, usually circular or elliptical, that can appear in cirrocumulus or altocumulus clouds"
mammatus clouds
"a cellular pattern of pouches hanging underneath the base of a cloud"
polar stratospheric clouds
"clouds in the winter polar stratosphere at altitudes of 15,000–25,000 meters"
arcus clouds
"a low, horizontal accessory cloud formation to a cumulonimbus, with roll clouds and shelf clouds as the two main types"
asperitas clouds

"a cloud formation which appear dark and storm-like but almost always dissipate without a storm forming"

Likes

Comments

... och jag antar att det är okej.

Jag har i princip inte gjort någonting idag, alltså bokstavligt talat. Jag har flyttat mig från sängen, till soffan, till sängen igen, och nu tillbaka i soffan. Någonstans där emellan gick jag och hämtade tvätten för att göra mamma glad. That's it. Jag har stirrat ut i luften och knappt ens orkat plocka upp min telefon, för det, precis som allt annat, har känts helt meningslöst. Det är en bra beskrivning av känslan idag - meningslöshet och hopplöshet. När till och med en enkel tripp till köket känns som att bestiga Mount Everest.

Jag har haft en dag som jag helst vill glömma och begrava längst ner i den djupaste grop jag kan hitta, men nu är den snart över och jag lever än. Det fick bli en skitdag idag, men det kommer inte vara för evigt även om det känns så just nu. Jag har alla möjligheter att göra morgondagen bättre.

Likes

Comments

Precis som rubriken säger så är detta en väldigt (väldigt) lätt efterrätt som går snabbt att göra men ändå känns lite exklusiv. Det är i grunden en vanlig ganache, som får tjockna till i kylen till en krämig dessert som skulle kunna liknas vid chokladpudding. Den är lite lösare än så och beskrivs nog faktiskt bäst som en chokladkräm. Jag rekommenderar att servera den i ganska små mängder, så att man blir precis nöjd men inte skulle säga nej till lite till. Risken finns att det blir övermäktigt om man tar för mycket och det ligger ändå en liten charm i att ha just rätt mängd så att gästerna i hemlighet vill ha lite mer. Det är ett enkelt knep att få en efterrätt att framstå som ännu godare dessutom, genom att sukta och reta gästerna haha.

Det går att använda vilken sorts choklad man än vill, och använder man mörk choklad eller vanlig mjölkchoklad kan man faktiskt prova att toppa med lite olivolja, eftersom det gifter sig väldigt bra med choklad. Olivolja och någon typ av nötter! Själv använde jag dock mjölkchokad med smak av polka, och då fick toppingen också bli polkagrisar. Kanske lite julkänsla över det hela kan man tycka, men jag själv älskar mintchoklad så tycker det fungerar året om :)

Ingredienser

100 g valfri choklad

100 ml vispgrädde

Valfria toppings

1. Hacka eller dela upp chokladen i mindre bitar, för att den ska smälta och kombineras med grädden lättare och fortare.

2. Värm upp grädden i en liten kastrull tills alldeles innan den börjar koka. Häll hälften över chokladen och låt stå i någon minut innan du rör om.

3. När chokladen börjat smälta, häll över resten av grädden och låt stå en stund till. Rör sen om, försiktigt och med stora, långsamma rörelser för att undvika att vispa in luft, tills chokladen har smält helt och det har kombinerats till en slät kräm.

4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar innan servering. Ta ut dem en stund innan servering så att den inte är för kall, och dekorera/toppa på valfritt sätt.

Likes

Comments

Igår kväll blev det lite torsdagsmys med Alva och Gabbe - eller lill-söndag om man nu vill ha helg hela veckan. För mig känns dock idag mer som söndag eftersom jag från och med imorgon jobbar 4 dagar, så att det är fredag idag fuckar upp min hjärna lite haha.


Men hur som helst, Alva och Gabbe har i alla fall varit barnvakter åt Gabbes systerson denna vecka och det råkade vara typ 10 min från mig bara, så det var ju givet att jag åkte dit och hängde. Igår kväll lagade vi alltså middag och hade catch up - eller ja, lagade middag vet jag inte om man kan säga haha... Vi köpte 1 kg pommes och chicken strips och körde det i ugnen, ungefär på den nivån var det. Båda de andra hade i och för sig varit uppe sen 5-6 på morgonen och skulle upp samma tid idag, så det var väl ursäktat ändå. Men jag fick ändå en liten insikt i hur det är att bo själv, och hur det skulle vara både jävligt skönt men också svårt. Jag skulle ju äta exakt samma sak varje dag till exempel, och hur hållbart är det liksom? Blir ändå lite imponerad av föräldrar/andra som lyckas få ihop det haha.. Jaja, det var mysigt i alla fall, och riktigt nice att kunna umgås med folk utan att behöva pendla 40 min!!

Som sagt, fredag idag och medan alla andra taggar inför helgen så känner jag mig mer opepp än på länge. Har inte ens riktigt reflekterat över att det är fredag för det har ingen betydelse längre, min vecka har liksom ingen struktur haha. Mina förhoppningar för dagen är i alla fall att andra halvan av Nathalies födelsedagspresent kommer (sådär 1 1/2 månad för sent) så att hon hinner få den innan hon åker till Bali på måndag. Hoppet är inte särskilt stort med tanke på att det inte har kommit än, så vad är chansen att det skulle göra det nu, men jag håller tummarna :-)

Likes

Comments

Jag skrev för några dagar sen om hur konstigt det känns att inte gå i skolan längre, och jag tänkte som en liten fortsättning på det dela några bilder från min skoltid, denna gång från grundskolan. Alla dessa bär med sig väldigt många minnen och återigen inser jag verkligen hur bra min skoltid var, trots allt. Det finns mycket fint att minnas <3

resan till Lissabon i slutet av 9an, en jävla berg-och dalbana var det, ni ser ju hur sliten jag var där i slutet haha
riktigt gamla bilder, tror dessa till och med är tagna med min allra första smartphone. galet

jag i 8an och 9an haha, herregud

skrattar så mycket, vafan är det som pågår ens
mitt hår???? sjuuukt ju, vad hände :(
pluggstunder i hissen, där vi egentligen inte ens fick vara
det efterlängtade spexfotot i 9an! jag och Nathalie hade under sommaren köpt matchande superman-tröjor och vi stod på varsin sida om klassen på fotot och posade som ovan haha. coola tjejer
första gången i mitt liv jag dygnade och jag har nog aldrig mått så dåligt, fyfan. den där trafikkonen ställde vi i min trappuppgång av någon anledning och ingen plockade bort den, så den stod kvar i typ 2 år haha
ja jesus hörrni, här har ni livet på waldorf :-)
hur mysiga var vi inte <3
första gången jag åkte djurgårdsfärjan, en iskall januari-dag alldeles innan skolan började igen efter jullovet. life-changing!
en gång lekte vi frisörer... det gick sådär
jag vet inte hörrni. kan ej förklara detta
skolavslutningen i 9an!! största dagen i livet kändes det som då haha <3
första försöket på "inspo"-bilder lol. jag hade faktiskt en blogg på den här tiden och brukade ta med min lilla digitalkamera till skolan till och med haha. ser ni mina överböjda armar förresten, fräscht
HAHAHA jag på vår teater i 8an, där jag spelade en lost boy i Peter Pan. minns att jag ville spela kapten krok men att läraren tyckte att en kille skulle göra det, snyft :(
gamla selfies.. no offense men VAD höll jag på med :-)
vi hade skolbal och jag provade klänning och mask hahaha

Ja ni, känner att jag går lite crazy med bilder så ska nog avsluta här innan det blir för tråkigt haha. Nu när jag ser tillbaka på det så kan jag i alla fall sakna dessa tider, som sagt, även om de just då inte kändes som några höjdare alla gånger. Så himla mycket som hanns med och som man kan skratta åt nu haha. Tänk att vissa av dessa bilder är typ 7 år gamla?

Likes

Comments

Isglass anses väl aldrig vara en särskilt komplicerad efterrätt, eftersom det oftast bara handlar om att, ja, frysa in vätska och vänta tills den blir hård. I detta fall liknar dock glassen mer shaved ice. Det är, precis som det låter, is som har skrapats ner till konsistensen av snö. Efter detta tillsätts olika smaksättningar, till exempel siraper, för att skapa en söt isglass. Den kan även liknas med italiensk granita, som praktiskt taget är smaksatt is och som görs genom att kombinera vatten och smaksättning för att sen frysa in. Det är faktiskt just granita-metoden som används i denna dessert, nämligen att röra om i den frusna vätskan var 30-40 minut. På så sätt fryser det till en bra konsistens och inte till ett stenhårt isblock.

Ska man kalla det granita till och med kanske? Det är ju det det är egentligen, fast i receptet som jag använder kallas det lemon ice. Inte för att det har någon betydelse - det är kort och gott en fräsch isglass som passar perfekt för att släcka törsten. Den smälter i munnen, bokstavligt talat. Förresten, det kanske kan verka onödigt att ha i rivet citronzest, men tro mig när jag säger att det gör skillnad. Isblandningen är ju egentligen helt färglös och genomskinlig, och den svagt gula tonen får den genom att det gula skalet reflekteras gång på gång i iskristallerna. Utan skalet skulle glassen alltså vara helt utan färg, och det är ju inte så himla kul.

Sammanfattningsvis är detta en otroligt enkel dessert som visserligen tar lite tid, med tanke på att den måste frysas in, men som definitivt är värd att vänta på. Det går även att anpassa till sin egen smak genom att frysa den kortare eller längre stunder och röra om olika många gånger. Vissa vill ha den nästan som en slush som man kan dricka med sugrör, medan andra föredrar den som den är här ovan, fastare i konsistens och mer som faktisk glass. Oavsett vad så lovar jag att det kommer smaka gott.

Originalreceptet kan ni hitta hos Food Wishes (vart annars?). Jag använde förresten inte citronextrakt, för något sånt äger jag inte haha

Ingredienser

240 ml kallt vatten

3 1/2 msk socker

1 tsk citronzest

Juice från en pressad citron

1. Placera vatten och socker i en medelstor kastrull och värm tills sockret har lösts upp - det behöver inte koka.

2. Ta bort från värmen och tillsätt citronzest. Låt svalna till rumstemperatur innan du tillsätter citronjuice. Rör om några gånger tills allt är välkombinerat.

3. Häll upp blandningen i en form eller burk, tillräckligt stor för att allt ska få plats utan att gå högre upp på kanterna än till hälften. Jag använde en vanlig plastburk, men en ugnsform eller liknande går lika bra.

4. Ställ i frysen och ta ut var 30-45 minut för att röra runt med en gaffel. Upprepa detta tills du har den konsistens du vill ha, och sen kan du servera direkt eller låta stå kvar i frysen tills det är dags för servering.

Likes

Comments

Morrn morrn mina vänner, hur mår ni idag? Jag har tagit en välbehövlig sovmorgon (inte ända fram till nu dock haha) och hade nog kunnat stanna i sängen ett bra tag till för att vara ärlig. Kände ändå att det kanske var bra att börja dagen lite smått, inte för att jag har några speciella planer men ni fattar. Så nu har jag ätit frukost med Saga och ska väl försöka hitta något att ägna mig åt idag haha.

Usch det låter så deppigt att säga så, men jag känner verkligen att jag är tillbaka i den där jobbiga cirkeln jag var i under våren - när jag var stressad och bara ville chilla så fort jag gjorde något, men ville ut och göra saker så fort jag var hemma och chillade. Har ju/har haft fyra dagar ledigt nu pga att jag bytte bort några jobbpass, och jag blir lätt rastlös och lite nere. Det är tydligen lättare att jobba med det där positiva tänkandet när jag har planer, för när jag är hemma finns det liksom ingen distraktion från negativa tankar. Samtidigt är det väl bra också, att ta lite lugna dagar utan krav, särskilt nu innan jag börjar med tre olika jobb samtidigt, men just i stunden så är det svårt att tänka så.

Jaja, vi får väl se vad dagen har att bjuda på. Alla jag känner jobbar ju också/går i skolan så det finns inte så många alternativ haha, men men. Nog med depp nu! Ska kanske baka lite och lägga lite energi och fokus på bloggen. Det känns som att den har hamnat i skymundan nu på senare tid så nu när jag verkligen har möjlighet ska jag prioritera den!

Ha en bra dag <3

Likes

Comments