Header

Jag är ingen modemänniska men jag gillar ändå kläder och olika stilar, och det är ju ganska svårt att missa vilka trender som är aktuella när de väl är som störst - man kan ju verkligen inte undvika att se vad majoriteten av alla, framförallt yngre personer, har på sig. Just till våren brukar det komma mycket nytt, och för en gångs skull ska jag faktiskt gå igenom dessa lite mer noga och ge min lilla åsikt på dem. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ändra uppfattning om samtliga ungefär trettio gånger innan det är klart, men såhär känner jag just nu i alla fall.

Trender jag kommer följa
Blommigt

Det har jag i och för sig gillat länge men det kommer fler och fler plagg med blommiga motiv nu, vilket jag inte alls klagar på! Så himla fräscht och vårigt

Vitt

Jag tar ju studenten i vår och då är ju vitt nästan ett måste haha.. Nejmen, jag är aningen rädd för att klä mig i denna färg eftersom jag är ganska klumpig av mig och antagligen kommer bli smutsig fort, men det får jag väl ta. Vitt går alltid hem och det är minst sagt en väldigt ljus look som passar vårkänslorna.

Gult

Hmmm, jag är kluven men jag måste nog ändå säga att ja, gult är nice! Kanske inte i överflöd, men lite lagom. Har ju länge suktat efter en gul regnkappa så våren 2017 kanske blir tiden jag äntligen hittar den perfekta

Sammet och siden

Har sett mycket sammetsplagg i affärer och det gillar jag verkligen! Lite annorlunda men ändå ganska diskret liksom, perfekt för mig haha

Fishnet tights

Såklart. Jag letar fortfarande men kommer nog införskaffa ett par inom kort. Sjukt coolt

Pastellfärgat hår

Eller såhär.. Jag kommer nog inte färga i någon crazy färg som jag gärna ville göra för 2 år sen, men silverfärgningen lockar fortfarande väldigt mycket och något måste jag ju ändå göra med mitt just nu smått kaotiska hår så.. vi får väl se.

Trender jag inte kommer följa

Volanger

Njae, lite för "fint" och uppklätt för mig. Det beror i och för sig på vilken storlek och allt sånt där men just nu känns det som ett nej

Tröjor med tryck

Känns det inte lite... 2012? Eller alltså.. Jag tänker såna här tröjor där det står typ "I want Wi-Fi and tacos", fattar ni vad jag menar? Lite minimalistiskt kan vara fint, vissa såna här tröjor gillar jag verkligen men MÅSTE allt vara så fruktansvärt.. plottrigt hela tiden...? Haha nej jag vet inte, inget för mig i alla fall.

Tyllkjol

Jag tror på denna trend, men inte på mig. Jag kommer se ut som en piga från 20-talet typ, nej tack.

Leopard

Egentligen en favorit men känns inte heller riktigt 2017. Jag fattar ju att trender kommer och går men leopard var liksom the shit när jag var typ 13. Men men, jag lär säkert ändra mig haha.

Lugg

Lugg klippte jag i 8an och det ångrade jag sen när den började växa ut och jag inte visste vad jag skulle göra av den - spara ut eller klippa? Att spara ut den sen tog flera år och jag fick gå runt med någon slags ful halvlugg uppsatt med hårspännen.. Usch. Lugg är snyggt, men enligt mig är det inte värt alla besvär haha

Taxklack

Förlåt men... hejdå? Detta ser ju inte ens bekvämt ut, eller ens möjligt att gå i. Aj och nej säger jag bara.

Vad tycker ni om vårens trender?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Förutom att baka med Alva tänker jag även ta tid idag till att ha lite hemmaspa. Hår, kropp, ansikte och naglar ska jag försöka ta hand om - det är inte det jag är bäst på och jag äger inte jättemånga produkter hehe, men man får ta vad man har. Länkar till det ni ser på bilderna, eller liknande, kan ni hitta här nere!

The Body Shop - Body Butter

The Body Shop - Coconut Cream Body Scrub

The Body Shop - Pink Grapefruit Shower Gel

The Body Shop - Gel Body Scrub

The Body Shop - Coconut Shower Cream

Bath and Body Works - Endless Weekend Body Lotion

Bath and Body Works - Endless Weekend Shower Gel

Victoria's Secret - Aqua Kiss Body Wash

Maria Nila - Sheer Silver Schampoo

Maria Nila - Colour Refresh Pearl Silver

Likes

Comments

Dagen börjas på bästa sätt - frukost på balkongen i solen. Sverige verkar äntligen ha fattat att det snart är maj och att det är dags för värmen att pallra sig fram. Nästan lite för varmt är det, med varm gröt och varmt te och morgonrock.. men jag klagar inte!

Idag ska jag till Alva för att förbereda inför redovisningen av vårt gymnasiearbete som ska hållas imorgon. Detta innebär bakning och det var det ett tag sen jag gjorde nu (tro det eller ej) så det ser jag framemot. Mina föräldrar ska till vårt sommarställe idag också och det är ett vårtecken om något, så jag känner mig rätt glad och positiv. Ingen söndagsångest än så länge i alla fall :)

Likes

Comments

Idag är det lördag, en dag då många ofta vill "unna sig något extra". Detta är även något som varit väldigt aktuellt under påsken - jag kan inte ens räkna alla gånger under de senaste veckorna jag har sett bilder på choklad med texten "Nu är det påsk så det är det okej att äta choklad :)))))" osv osv. Ni fattar grejen - det finns någon slags allmän idé om att viss mat, eller vissa saker, måste man förtjäna, man måste unna sig dem vid speciella tillfällen. Allt får en stämpel - bra eller dåligt. "Jag brukar kolla på Sex and the city, det är mitt guilty pleasure", "på fredagar unnar jag mig en pizza", "idag har jag cheat day så då får jag äta vad jag vill". Känner ni igen det?

Jag tycker det är rätt trött och trist, helt ärligt. Hela mentaliteten att allt ska vara så svart och vitt, bra eller dåligt, tillåtet eller förbjudet. Varför ska vi lägga så stor värdering i allt? Det är mat för tusan, det är inget vi behöver göra oss förtjänta av. Vi behöver det bokstavligen talat för att överleva. Tänk om man skulle börja unna sig lite extra vatten om helgerna, hur knäppt skulle inte det vara? Att ha en "fuskdag" där man får dricka hur mycket vatten man vill. En annan livsviktig sak, men helt utan den där skulden och skammen kopplad till sig. Eller, det behöver inte ens handla om mat. Bara saker, nöjen, som folk tycker om - men som man måste "unna sig"? Varför?

Det är klart att jag förstår bakgrunden till det hela, och jag orkar faktiskt inte ta upp det här med hälsosamt och icke-hälsosamt ätande just nu. Det finns otroligt många nivåer och jag skulle kunna skriva en roman kring det ämnet, men det tänker jag bespara er denna gång. Det jag menar är att det är synd att det finns så tydliga värderingar kring något så simpelt som till exempel mat. All mat är bra mat - visst handlar det om mängder och balans och näringsämnen - men det finns ingen mat som är dålig. Vi kan inte hålla på att stämpla mat med såna uttryck, det är fan helt absurt vilken negativ klang det finns kring viss mat, kring mat i allmänhet. Att "unna sig" är tydligen något att skämmas över, varför ska det ens finnas ett uttryck som heter "att unna sig"? Varför kan man inte bara få äta som man vill, när man vill, var man vill, utan att det ska förknippas med någon typ av värdering?

Jag är ganska frustrerad som ni kanske märker, och det här är verkligen något jag önskar att samhället såg annorlunda på. Min poäng är i alla fall att "cheat days" är helt meningslösa eftersom de skapar en uppfattning om att viss mat är förbjuden, och man kan inte tänka så om man vill ha ett hälsosamt liv. Det handlar om att hitta en balans - men aldrig om att förbjuda sig själv saker. Det är bara så himla viktigt att komma ihåg att livet är mer än att äta en viss mängd gram av fett eller att passa i en viss storlek jeans.

Likes

Comments

Hej på er!

Den här lördagen har jag hittills spenderat i gympahallen. Den stora, fräscha och relativt nya hallen har jag inte varit i på flera månader då mina gymnaster tränar i en annan hall och jag bara står som ledare en gång i veckan nu för tiden, men idag var det dags för klubbens årliga gala så då åkte jag dit (såklart). Galan är som en uppvisning där alla grupper får visa gymnasternas familjer, släkt och vänner vad de har lärt sig under året. Klubben har haft gala varje år hur länge som helst, till och med när jag var riktigt liten och gick i barngrupp och säkerligen långt innan det också. Det är olika teman varje gång och i år var temat pirater och rövare. Vi ledare fixade ögonlappar till småtjejerna och klädde oss själva så piratigt det gick - jag fick feeling och körde på rött läppstift också. Borde kanske fattat dock att det skulle vara oerhört intressant och svårt att både fatta och släppa för 7-åringarna haha.. men men.

De var duktiga i alla fall, som vanligt, och för mig som bara står i den andra hallen var det också väldigt roligt att se de andra grupperna, trots att jag har sett de gymnasterna köra hundratals ggr tidigare. Gemenskapen i hallen är alltid mysig också, jag är inte lika engagerad längre så just det har jag saknat lite faktiskt!

Nu såhär efteråt är jag helt slut dock. Konstigt att en sån här liten sak kan ta så mycket energi, men att i snabb takt kasta runt 20 gymnaster i volter ett antal gånger blir ändå ganska intensivt haha. Tror inte jag pallar så mycket mer idag helt ärligt, det känns tråkigt men samtidigt vet jag att jag bör försöka vila upp mig nu eftersom det snart kommer vara väldigt mycket som händer. Slutspurten på trean är här och de kommande veckorna är i princip fullbokade. Därför är det nog bra med en lugn helg, och dessutom kommer det bli så många upplevelser då att jag knappast behöver tänka på att jag går miste om att leva livet eller nåt. Så brukar jag ofta och lätt tänka men det stämmer ju faktiskt inte alls. Kan ju vara bra att spara pengar också, även det med tanke på allt som kommer i framtiden.. Haha (säger jag och skrattar bort min ångest över hur dyra de kommande veckorna och månaderna kommer bli.. hrm)

Likes

Comments

När ni äter tårta, gillar ni själva kakan mest eller är ni sådana som helst äter frostingen? Jag är nog lite både och, men jag kan ju erkänna att en och annan sked slinker ner när jag gör smörkräm, innan den hamnat på tårtan.. hehe. För många är det ju den som gör hela tårtan - men ofta är vi ganska tråkiga när det kommer till smaker. Vanilj, choklad, cream cheese, citron ibland kanske, men sällan något mer spännande. Egentligen finns det ju sååå himla många sätt att smaksätta frostingen på, det är verkligen det perfekta tillfället att experimentera och ytterligare fördjupa och utveckla tårtans smaker. Därför tänkte jag gå igenom lite olika sätt att smaksätta och förändra smörkräm på.

Citrus

Ett av de enklaste sätten att tillföra något extra till din tårta är med citrusfrukter - citron, apelsin, lime, grapefruit osv osv. Det finns många alternativ och det passar särskilt bra till tårtor med frukt, choklad eller kryddor. Några matskedar rivet skal brukar vara lagom, men var försiktig om du tillsätter juice från frukterna - smörkrämen kan lätt skära sig.

Extrakt eller aromer

Okej kanske till och med ännu lättare är väl denna metod. Bara att köra i lite extrakt med önskad smak och ta-daa. Var noga med att prova dig fram dock - det kan vara smart att börja med så lite som ett kryddmått för att undvika att din mintkräm smakar tandkräm, till exempel. Man kan även använda extrakt för att ”hjälpa” andra smaksättningar. Har du till exempel citronskal i din frosting kan du vrida upp smakerna ytterligare genom att tillsätta lite citronarom.

Kryddor och örter

Ofta används dessa i själva tårtbottnarna, men varför inte i frostingen? Här ingår även till exempel kakao och espressopulver, och de är tillsammans med varma kryddor så som kanel och kardemumma naturliga och goda val. Eller, om man vill vara lite äventyrlig, så kan man testa med någon mer vild krydda - kanske peppar? Hmm hmm, spännande. Vill man ha en supersofistikerad tårta kan man ha dra i lite örter så som timjan eller rosmarin - det kanske låter galet, men varför inte testa? Vad är det värsta som kan hända?

Sylt

Ett effektivt sätt att få en frukt- eller bärsmak i din frosting. Några matskedar brukar räcka bra, och det bidrar dessutom till att smörkrämen får en fin färg!

Likör och alkohol

Knappast för att supa ner dina gäster, men snarare för att det är ett lätt sätt att få mer specifika smaker. Olika sorters likörer finns det ju gott om - bara att välja och vraka.

En av de allra viktigaste sakerna att tänka på är att inte mätta krämen för mycket. Såhär: smörkräm är fettbaserad i och med att den innehåller smör, som är en typ av fett. Fett och vatten, i det här fallet i form av puréer eller extrakt, brukar vanligtvis inte kombineras särskilt bra. Därför gäller det att vara försiktig när du blandar i smaksättningar i din smörkräm.E Om din smörkräm blir för mättad kommer den skära sig, det kommer bildas klumpar och den kommer bli grynig. För att lösa detta kan du tillsätta mer smörkräm, men då med resultatet att smaken du har tillsatt blir svagare - så var försiktig från början! Börja med en matsked eller till och med en tesked av smaksättningarna, smaka av och anpassa sen.

Dessutom: det är inte det bästa att tillsätta puréer av till exempel frukt eftersom de inte är så koncentrerade i smak. Därför är extrakt, aromer eller emulsioner bättre, och det bästa kan till och med vara att kombinera de båda för att få bäst resultat. En bra hemsida som har massvis av smakextrakt är Candyland Crafts, och de fraktar till hela världen så det är bara att beställa på. Kom ihåg att alla märken är olika - därför är det svårt att säga en exakt mängd att tillsätta. Extrakt från ett märke kan vara väldigt mycket starkare än extrakt med samma smak från ett annat märke. Därför är det återigen bäst att testa sig fram och smaka av under tiden.

En annan viktig sak är att varje gång du tillsätter något till en bas som redan är mjuk, som smörkräm, så kommer den bli ännu mjukare. Var därför förberedd på att många av dina smaksatta smörkrämer kommer behöva förvaras i kylskåp för att inte tappa sin form.

Några smakförslag

Som sagt - inga mängder eller garantier på hur detta smakar, det är bara förslag som jag skriver i princip samtidigt som de dyker upp. Att testa sig fram är nyckeln!

Baileys Irish Cream - tillsätt likör

Jordnöt - tillsätt jordnötssmör

Nötchoklad - tillsätt nutella

Citron - tillsätt citroncurd och citronskal

Boston Cream Pie - tillsätt vaniljsås

Kokos - tillsätt rostade kokosflingor och kokosextrakt

Lime - tillsätt limejuice och rivet limeskal

Kanel - tillsätt kanel lol

Kahlua - tillsätt snabbkaffe och kaffelikör

Ananas - tillsätt konserverad ananas som har fått rinna av och torka

Choklad - tillsätt smält, mörk choklad - eller ganache

Mocca - tillsätt snabbkaffe och smält choklad

Karamel - ersätt en del av vätskan i receptet med karamellsås

Salt karamel - tillsätt lite salt till karamellsmörkrämen och var noga med att smaka av

Jordgubb/hallon - ersätt en del av vätskan med krossade bär.

Pepparkaka - tillsätt pepparkakskrydda eller en blandning av kanel, kryddnejlika, kardemumma och ingefära

Mintchoklad - tillsätt pepparmintsarom och kakao

Småkaka - tillsätt krossade småkakor så som oreos ELLER några matskedare Lotus Biscoff spread

Banan - tillsätt mosad banan

Proteinpulver kan man till och med använda, om man vill ha en specifik smak. Blanda då pulvret med lite vatten innan du tillsätter det till smörkrämen.

Churros - tillsätt kanelsocker

Strössel - för en färgglad klick!

Lussebulle - tillsätt saffran

Morotskaka - tillsätt rivna morötter, kanel och valnötter

Cheesecake - tillsätt cream cheese

Polkagris - tillsätt pepparmintsarom och hackade polkagrisar

Äppelpaj - tillsätt äppelmos, kanel och kardemumma

Smörkräm med smak av marzipan är något som jag själv är väldigt intresserad av, så ett recept på det lär komma snart, efter lite experimentering och tester :)

Läs mer om frosting och smörkräm här

Likes

Comments

Jag går ju estetprogrammet på gymnasiet, vilket gör att vi jobbar en hel del med konst i de flesta ämnen. Det behöver inte innebära att vi sitter och ritar blommor på varje lektion, utan snarare att våra betygskriterier anpassas till ämnen som kretsar kring olika typer av konst. I höstas skrev vi till exempel en utretande uppsats om vad konst egentligen är, och med samma principer har vi på senare tid jobbat med performance art. Vi fick i uppgift att göra vårt eget performance - vilket var vad vi gjorde idag!

Jag, Maja, Jocke och Frida ville sprida lite glädje, uppmana folk att vara positiva och snälla mot varandra och att kramas mer. Så vi köpte kakor, blandade saft, kokade te, ritade pilar som ledde till oss (pilar som inte gick att hänga på båda sidorna av korridoren för Frida ritade dem bara åt ett håll haha) och ställde upp allt utanför några klassrum. Sen stod vi där i lite drygt en timme och bjöd på kakor, dricka och kramar. Det kom faktiskt många förbi och vi fick köpa nya kakor två gånger, inte så konstigt kanske för vem tackar nej till gratis mat, men det kändes till och med som att vi lyckades med vårt mål, att sprida glädje och liva upp vardagen såhär en grå fredagseftermiddag. Det var ju ingen som var arg på oss direkt i alla fall, om man säger så.

Jag vet helt ärligt inte om det här kan räknas som konst, men det var väl ett typ av happening och våra lärare godkände det så ¯\_(ツ)_/¯. Hur som helst så värmde det hjärtat att vara lite extra snälla och förmedla fredagsmys, kärlek och gemenskap - sånt behöver vi ju rent generellt för det mesta kan jag tycka. Sen var det ett av våra sista projekt på gymnasiet, vilket gjorde att vi ville göra något lite speciellt, och det är ju ganska skönt när man kan bjuda på kakor som ett skolarbete haha.. Nejmen det var ett trevligt sätt att spendera fredagen på!

Hoppas ni också haft en bra dag, och trevlig helg på er!<3

Prislista där allt "kostade" 0 kr (fyndigt huh) samt texten "Man behöver 6 kramar om dagen för att överleva, 12 för att må bra!" Kanske inte 100% vetenskapligt bevisat men still cute

Likes

Comments

Dagens mående: Trött, har drömt konstigt och jobbigt och sovit ganska dåligt. Annars känner jag mig dock rätt positiv och taggad på helg!

Dagens önskan: Att vi inte ska labba på naturkunskapen...

Dagens klädsel: Se de fula bilderna ovan - inget särskilt intressant kort sagt. Jeans och tröja, och idag gick jag tillbaka till en varmare jacka eftersom Sveriges väder är så oklart, det var liksom inte så kul att gå med bomberjacka i regnet igår, så även om det var sol när jag gick till skolan så vet man aldrig vad som händer. Matchar det hela med en klädsam finne i pannan - outfit on point, med andra ord.

Dagens craving: Sushi! Det lär jag inte få ta i idag dock så lika bra att ge upp den drömmen.

Dagens positiva: Det uppenbara - det är fredag! Och jag slapp gå upp kl 6.

Dagens negativa: Att det antagligen kommer bli dåligt väder senare och börja snöa och grejer. Usch.

Dagens tanke: Jag borde jag borde jag borde… Och så en massa saker jag borde därefter.

Dagens materiella vill ha: De perfekta studentskorna - problemet är att jag inte överhuvudtaget vet vad det är jag letar efter.

Dagens icke-materiella vill ha: Ett glasklart svar på alla frågor om Lars Vilks och Makode Linde.. Haha.

Dagens måste: Hitta en bra outfit till morgondagens gymnastikgala - temat är pirater och rövare.. Några tips?

Dagens citat: ”Better times are coming” Håller fast vid det och hoppas hoppas hoppas att det stämmer.

Likes

Comments

Tänk er en pizza, fast istället för pizzadeg så har ni en krispig smördegsbotten med flera lager och en fyllig smörig smak. Det är i princip vad detta är. Toppat med en kryddig cream cheese-röra, olika sorters ostar som och tomater. Självklart går det att anpassa dessa toppings utefter ens egen smak - kanske vill man ha andra kryddor, eller andra sorters ostar, eller paprika istället för tomat? Bara fantasin sätter stopp ;-)))

Det bästa kanske är hur simpelt det är - kort och gott så tar man fryst smördeg, kavlar ut, strör över toppings, gräddar och ta-daa! Passar utmärkt som ett snack eller en förrätt - kanske en välkomstbit tillsammans med lite bubbel när man kommer till en fest, eller en del av en buffé? Oavsett vad så lär det bli uppskattat och då kan du skryta om hur duktig du är på att baka, när det enda du egentligen gjorde var att plocka fram lite deg ur frysen. Att göra egen smördeg är ju inte det lättaste menar jag, och den typen av recept är nog min egen personliga favorit - de som verkar komplicerade men som är sjukt lätta i verkligheten. Som den scammer jag är :)

Ingredienser

250 g (ungefär 5-6 ark) fryst smördeg, tinad

50g cream cheese

1 tsk vitlökspulver

1 tsk senap

1 msk basilika

20 g riven parmesan

75 g riven mozzarella eller annan ost

3 tomater

1. Värm ugnen till 200 grader C.

2. Skär tomaterna i ca 1 cm tunna skivor och placera på pappersark för att torkas ut. Lägg även pappersark ovanpå tomaterna och låt ligga i 15-20 minuter.

3. Kombinera cream cheese, senap, vitlök, basilika och parmesan i en liten bunke.

4. Knåda ihop smördegsarken till en degklump. Kavla ut på en lätt mjölad yta till en rektangel på ca 20x24 cm. Placera på en plåt med bakplåtspapper och gör små hål över ytan med en gaffel, men lämna 1 cm utan hål runt kanterna.

5. Sprid ut ostblandningen över hela ytan förutom kanterna. Strö över mozarellan och placera sen ut tomaterna.

6. Grädda i 20-25 minuter tills degen är gyllenbrun, osten smält och tomaterna kokta.

7. Strö över färsk basilika och servera.

Likes

Comments

Något av en selfiebomb kanske men ser ni - jag har vårkläder på mig! Riktiga vårkläder! Passade på att inviga bomberjackan från Na-kd idag, och till det tygskor och solglasögon. Vädret var ganska soligt imorse, och även om det blåste och senare började regna så har det påverkat mitt humör supermycket och gjort mig sååå positiv och glad. Bara att ha vårjacka på mig gjorde att jag kände mig på bättre humör haha. Dessutom hade jag sovmorgon och jag har sett massa hundar lol, en bra dag med andra ord.

Om ni undrar varför vi sitter med en hög soppåsar på sista bilden så var det ungefär det enda vi gjorde på danslektionen idag haha. Jag kände mig som ett 12-årigt waldorfbarn igen när jag satt och flätade och klippte och pysslade - syftet var att vi skulle göra kostymer till en koreografi i slutshowen. Det är alltså mindre än 4 veckor kvar till premiär nu och vi är något stressade, men det är bara att bita ihop och kämpa på. Kostymerna blev i alla fall snygga!

Förutom skola har jag som vanligt varit på träning/jobb och jesus kristus vad hetsigt det var. Två tränare på 22 gymnaster är i minsta laget och det blev en del spring. Ingen rast ingen ro. Men det är kul - och alltid bättre att ha mycket att göra än att stå och ha tråkigt. Nu är jag mer än redo för att sova och för fredag imorgon. Tänker smyga till mig en sovmorgon då också hehe, så känner mig mer positiv inför dagen än vanligt. Hoppas det håller i sig till morgonen!

Likes

Comments