Header

Som sagt var, en asiatisk buffé sitter väl aldrig fel, särskilt inte en torsdagkväll som denna när vädret skulle kunna få vem som helst att gråta en skvätt. Därför passade det mer än bra att betala 188 kr för att få äta så mycket sushi, ris, nudlar, räkor, kyckling, vårrullar, efterrätt, med mera med mera, som man bara ville och kunde. Alldeles utmärkt passade det faktiskt! Jag har visserligen aldrig tidigare varit på asiatisk buffé då jag som bekant inte är världens mest äventyrliga när det gäller mat, men ur mitt oerfarna perspektiv tycker jag att det var en bra buffé. Lite i det minsta laget kanske, men allt var ju gott i alla fall!

Sen var sällskapet inte helt fel heller, och jag är glad att jag till slut valde att följa med trots att jag igår drog mig ur och tänkte stanna hemma. Ännu ett tillfälle när sämre mående och osäkerhet på mig själv nästan fick mig att missa något som i slutändan blev lyckat och fick mig att må bra. Det gäller att gå emot det där, inte låta sig luras av destruktiva och negativa tankar. Mennn jag ska inte gå in mer på det nu, i ett inlägg om asiatisk mat haha. Jag är i alla fall glad att jag följde med, och magen min är det med :-))))

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - Klicka här

Likes

Comments

Det är inte med stolthet jag publicerar detta kan jag säga er, och jag har funderat lite fram och tillbaka på om jag ens ska lägga upp det. Det blev som ni kanske förstår inte det mest lyckade. Men jag tänkte att ni kanske har större tur än mig så jag kan lika gärna dela receptet, samt vad jag gjorde för fel och hur jag löste det så gott det gick. Återigen; allt kan inte vara perfekt hela tiden!

Det här ska då vara fudge gjord på vit choklad, recept från Jennys Matblogg, och till skillnad från vissa tidigare fudgerecept här på bloggen så är detta mer traditionellt, alltså inte gjort på enbart kondenserad mjölk och choklad utan på socker, grädde, sirap och choklad med mera. Tanken är ju då att det ska bli en fast massa, lite grynig men mjuk och lätt att skära upp i små rutor. Oftast rätt mäktigt, men underbart gott i de små portioner som det blir. Eller, ska bli. Om man inte gör som jag.

Nu vet jag ärligt talat inte vad jag gjorde för fel, men jag halverade som vanligt receptet och mätte inte upp ingredienserna särskilt noga, så det var väl inte så konstigt att det blev knas. Ja fy skäms jag vet, jag som alltid tjatar om det där med att vara noggrann och exakt. Min smet vägrade också bli varmare än 115 grader, den kokade antingen över, svalnade eller stannade på 115. Som sagt, it was meant to fail med tanke på hur slarvig jag var haha. Men där ser ni också ett tydligt bevis på hur viktigt det är att vara exakt.

Hur som helst så ville min fudgesmet inte sätta sig och var alldeles omöjlig att skära upp i bitar. Den var mer som en väldigt fast och tjock sås. Så istället för att göra bitar delade jag upp smeten i små pappersformar och ställde i frysen. Efter en stund därinne håller de sin form tillräckligt länge för att de ska gå att äta, men de mjuknar snabbt och ja... det blir kladdigt, helt enkelt. Mamma använde dem som sås på glassen någon gång och det kan man säkert göra, för smeten var ju god! Men konsistensen var inte den bästa och jag kan helt enkelt inte förklara det på annat sätt än att jag var en liten slarver. Så jag tänker att jag delar originalreceptet här nedanför och så får ni följa det istället för min egna version haha, men om ni också misslyckas så kan ni ju försöka rädda det på samma sätt som jag gjorde¯\_(ツ)_/¯

Och ja, som ni ser så toppade jag mina små skapelser med chokladströssel och krossade oreos. I originalreceptet använde hon sig av chokladkrisp eller chokladkulor, men det är valfritt såklart. För övrigt så kraschade min Photoshop i samband med redigeringen av dessa bilder, så alla foton jag hade på själva processen försvann haha... Är detta mitt otursrecept kanske?

Ingredienser till 25-30 bitar

3 dl grädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

50 gram smör

180 gram vit choklad

Strössel, daimkulor eller liknande

1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper.

2. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp till 120 grader. En kökstermometer är alltså bra att ha i detta läge!

3. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och smöret. Rör tills allt har smält och smeten är jämn och blank.

4. Häll upp formen och sprid ut till en platt yta. Strö över strösslet/chokladkulorna/de krossade kakorna och låt stå kallt över natten.

4. Skär upp bitar med en vass kniv eller häll upp smeten i små pappersformar.

Likes

Comments

Godmorgon i stugan! Jag har som vanligt ingen koll på vilken dag det är då både min dygnsrytm och veckorytm är helt kajko, men jag vet i alla fall att jag har tagit sovmorgon och fortfarande ligger i sängen i skrivande stund. Det tycker jag ändå att jag är värd! Har sovit i nästan 12 timmar och känner mig inte ett dugg sugen på att lämna sängen haha. Tur då att jag faktiskt inte måste göra det heller på flera timmar till.

När jag väl har tagit mig upp är det lite småsaker som ska fixas innan jag åker in till Stockholm. Jag har känt mig så himla isolerad på senaste tiden, då det i princip bara har varit jobb hela tiden och jag inte har tagit mig ifrån Märsta på alldeles för länge. Så jag ser framemot att komma in till stan igen, även om jag just nu gärna skulle ställa in planerna och stanna här för resten av dagen... Hur som helst så måste jag inhandla lite småpresenter till Secret Santa på jobbet samt julklappsleken som vi ska köra på adventsmyset på lördag, och sen bär det av mot Pongs asiatiska buffé tillsammans med mamma, min moster Ann och min kusin Lisa. De två sista träffar jag väldigt sällan så det ska bli roligt, och asiatisk buffé tackar man ju aldrig nej till. Känner jag mig själv rätt så kommer jag föräta mig på sushi, men jag klagar inte.

Gårdagen slutade på ett mycket tråkigt sätt och ångesten från det ligger fortfarande och gnager i mig, men jag SKA ha en bra dag idag. Och imorgon, och på lördag, och resten av alla dagar som är kvar av 2017. Inget mer sabotage för mig själv nu, det är ju jul för fan!!!

Likes

Comments

Som rubriken skvallrar om så har mina senaste dagar inte riktigt sett ut som det var tänkt. Min veckoplanering från i måndags var alltså en ren och skär lögn haha. Först och främst så bestämde jag och Agnes oss för att skjuta på att träffas till en dag när det inte skulle bli lika stressigt, så måndagskvällen spenderades hemma i soffan. Däremot så kom Alva över för sleepover igår ändå, då hon tyckte det var viktigt att jag fick träffa lite folk nu när jag inte mår så bra. Hur gulligt är inte det? Jag har verkligen världens finaste människor runt mig.

Så när jag och Saga efter många om och men kom hem från träningen igår - inte helt lätt i alla snö, särskilt inte när bilen börjar pipa av okänd anledning så fort man gasar - så slängde jag och Alva ihop en snabb middag bestående av alla halvöppna paket med beiget halvfabrikat vi kunde hitta i frysen, tittade på finalen av Hela Sverige Bakar (inga spoilers, men det blev en värdig vinnare!) och bäddade sen ner oss för en kväll av deeptalk. Slutsatsen blev att alla har sin skit, men att det är lättare att bära på om man inte är ensam.


Nästa förändring i schemat var ju dock att jag bytte till morgonpass istället för kvällspass idag, vilket innebar att klockan ringde härliga 03.50 imorse. Bara att ta sig ut i snön och åka mot Arlanda, men först såg jag till att väcka Alva med lite härlig Luciasång! Jag är minsann en bra vän jag med :-)

Både det ena och det andra har varit trasigt och kaos och knas idag på jobbet men nu är jag hemma och har hela tre dagar ledigt till nästa pass! Eller nja, lördagen är väl kanske inte ledig rent tekniskt sett då det är den där tävlingsgrejen då, men det räknar jag inte riktigt som jobb. Annars är det mest roliga saker på g och jag ser fram emot att få sova ut några dagar, slappna av och träffa bra människor <3

Nu ska jag värma upp mig lite mer och sen ska jag nog fixa naglarna faktiskt, länge sen sist. Hoppas ni haft en fin Lucia hittills!

på tal om lucia liksom

Likes

Comments

Jag har visserligen inte bakat lussebullar i år, men i Lucias ära ska jag ändå tillägna ett inlägg åt dessa trevliga små bullar. Vill ni ha receptet jag gjorde förra året så kan ni hitta det HÄR (publicerat för precis ett år sen hihi), i år har det blivit en hel del andra bakverk innehållande saffran istället men idag handlar det om hur man lyckas som allra bäst med just lussebullar!

1. Mortla saffranet tillsammans med socker till ett fint pulver. Det ger mer saffranssmak än om du bara blandar ner saffranet i degvätskan.

2. Blanda saffranet med sprit och låt stå i 15 min. Det ger ännu tydligare saffranssmak!

3. Börja med att blanda ut jästen med en liten mängd rumstempererad mjölk, för att lättare lösa upp den innan resten av mjölken tillsätts.

4. Ta det lugnt med mjölet och börja hellre med för lite än för mycket. Om degen är kladdig går det alltid att tillsätta mer mjöl, men det är desto svårare att ta bort mjöl om degen skulle bli torr. Rör ner lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt innan du har i mer mjöl än planerat eller nödvändigt. Med lite jobb kan degen komma ihop sig och bli smidig samt mindre kladdig utan att man behöver tillsätta mer mjöl.

5. Använd russin som har legat i vatten en stund, för att undvika att de drar åt sig vätska från bullarna.

6. Ju kallare bullarna står under jäsning desto längre tid tar det, men de får också mer smak ju längre de jäser. Vill du inte jäsa degen för kallt kan du dock ställa plåten över en diskho fylld med hett vatten, för att de ska jäsa fint.

7. Våga testa lite andra former än de klassiska bullarna! Inspiration finns bara en snabb googling bort och det kan göra baket väldigt mycket mer intressant.

glad lucia och lycka till med bullarna!

Likes

Comments

Nu när man vaknar upp till ett Alaska-liknande Sverige och går till bussen i helt orörd, knarrig snö så tänkte jag att det kan vara dags för en liten vinterlista! Till och med jag måste erkänna att det är mysigt med snön (när man är inomhus, hehe), och dessutom är vi ju halvvägs till jul nu - så här kommer några svar på frågor om vintern som jag har plockat ihop och anpassat från ett antal andra blogglistor :)

1. Vad tycker du om vintern? Alltså... let's be honest här. Jag hatar vintern och enda anledningen till att jag står ut är december månad, som jag däremot älskar av hela mitt hjärta. Skulle året bestå av 11 sommarmånader och ett snöigt december skulle jag leva i himmelriket. Kan ju passa på att slänga in här att det bästa med vintern är julen, ifall det inte var tydligt redan, så slipper vi ha det som en separat fråga haha.

2. Hur ser du ut i vinter? Som en eskimå, med 3-4 lager byxor och tröjor, stora jackor och fluffiga halsdukar. Jag vägrar frysa mer än nödvändigt.

3. Minus 20 grader och snö eller plus 10 grader och snöfritt? På julafton kan det första alternativet sitta fint, men annars väljer jag 10 grader alla dagar i veckan. Åtminstone om jag måste vistas utomhus. Som sagt: jag vägrar frysa.

4. Några särskilda vinterplaner för bloggen? Först och främst alla julrecept nu i december, men sen lär det bli lite förändringar efter nyår också. Är dock inte säker på hur eller vad än haha, det återstår att se.

5. Berätta om ditt bästa vinterminne. Åh det måste nog ändå vara vintrarna i Hälsingland med släkten när jag var yngre. Att fira nyårsafton med hela gänget, åka slalom i Järvsöbacken, dricka varm choklad på den frusna Ljusnan med morfar. Finns miljoner saker jag älskade och som jag idag saknar men som också gör mig oerhört glad att tänka på. Underbara minnen helt enkelt.

6. Vad kommer du äta i vinter? Gröt! Det äter jag visserligen året om, men nu blir det mer risgrynsgröt och gröt med smak av pepparkaka, saffran osv. Mycket sånt där med julsmaker, mycket värmande saker.. och bröd, med mandelsmör! En gammal kärlek som jag har återupptäckt på senate tid <3

7. Vad kommer du dricka i vinter? Ännu mer te än vanligt, chailatte och JULMUST.

8. Hur kommer du fira jul? Hemma med familjen. Lugnt och stillsamt och klassiskt, precis som önskat. Utöver det kommer jag även försöka få in lite julmys med förhoppningsvis de allra flesta av mina kompisar - till och med Nathalie kommer hem en snabbis i mellandagarna, så det kan knappast bli bättre!

9. Vad gjorde du vid den här tidpunkten förra året? Försökte sätta ihop en juldans att visa upp för att samla in pengar till Musikhjälpen haha, det var minst sagt en spännande uppgift.

10. Vad lyssnar du på i vinter? Förutom julsånger så är jag ju numera en Spotify-tönt som alla andra, så det lär bli mer toppliste-musik och mindre kpop än tidigare år haha.

11. Vad tittar du på? Ingenting särskilt just nu, men nu när jag kommer vara lite mer ledig ska jag försöka fortsätta med Orphan Black och Brooklyn Nine-Nine först och främst.

12. Vad var det bästa med hösten? Att den gick fort lol

13. Har du några särskilda mål du vill uppnå under vintern? Ohja, men de är faktiskt lite väl personliga för bloggisen. Kan väl säga såhär: mitt mål är att komma ut ur den här årstiden starkare än jag gick in i den. Djupt va!

Likes

Comments

Imorgon är det Lucia, den dagen då vi varje år glatt firar en stackars tjejs död genom att klä ut någon med ett rött band i midjan som ska symbolisera denna tjejs blod :-) Fräscht! Har ni gått i ett Luciatåg någon gång? I min grundskola var det tradition att man i femman hade ansvar för årets tåg, och även jag stod stolt där som 11-åring, utklädd till tomte. Jag ville absolut inte vara tärna (nu höll jag på att skriva brudtärna haha), vet inte exakt varför men antagligen för att jag tyckte det var "töntigt", och var man tomte så fick man ta i lite extra under tipp-tapp-sången, så valet var ju självklart. Vi turnerade runt och sjöng på konferenser och ålderdomshem, förutom att uppträda i skolan på Luciadagens morgon, och såvitt jag vet håller sig den traditionen än idag. På Fryshuset var det musiktvåorna som stod för Luciatåget varje år, så i år blir nog första året på mycket länge som jag inte kollar på något tåg alls. Om ingen nu överraskar mig på jobbet imorgon, men det känns inte jättetroligt.

Det är ändå en mysig tradition det här, det måste jag säga. Att äta frukost framför SVT:s Luciasändning när det fortfarande är mörkt ute till exempel, och veta att det är halvvägs tills det är jul på riktigt. Sen får vi såklart inte glömma fikat - lussebullar och pepparkakor SKA man äta på Lucia, det är liksom lag på det. Inget snack om saken. Därför ska jag nu säga emot mig själv och berätta att jag inte har bakat några lussebullar i år. Istället har jag använt saffran på andra sätt, bland annat i dessa goda gifflar. Det är ju ändå som en variant av lussebullar, som ger Lucia-känsla utan att vara... ja, lussebullar. Haha jag vet inte, jag ville testa något nytt bara! Så såhär dagen innan ska jag ge er detta recept, så att ni också hinner baka dem innan det är dags att väcka familjen med frukost på sängen imorgon :-))))

Receptet kommer härifrån.

Ingredienser till deg

1/2 g saffran

1/2 msk strösocker

25 g jäst

2 1/2 dl mjölk

75 g rumstempererat smör

1/2 dl ljus sirap

1/2 tsk salt

6-7 dl vetemjöl

Ingredienser till fyllning

75 g mandelmassa

50 g rumstempererat smör

1/2 tsk vaniljsocker

50 g vit choklad

Garnering

1 ägg till pensling

1. Mortla saffran med 1/2 msk socker och värm mjölken till 37 °C.

2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.

3. Tillsätt smör, ditt mortlade saffran, sirap och salt till jästblandningen. Tillsätt sedan nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg, antingen för hand eller med degkrok. Var försiktig så att det inte blir för mycket mjöl - när man arbetar degen kommer den bli bra och smidig, även om den kan verka lite kladdig till en början.

4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter, under en bakduk.

5. Förbered fyllningen genom att riva mandelmassa och mixa tillsammans med smör, vaniljsocker och hackad choklad.

6. Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar på ett lätt mjölat bakbord, ca 1/2 cm tjocka. Dela varje rektangel i åtta trekanter.

7. Lägg en klick fyllning på varje trekants breda del och rulla ihop från den breda delen till spetsen. Lägg gifflarna med spetsen neråt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.

8. Sätt ugnen på 225 grader C. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 7–8 minuter, tills de är genomgräddade och gyllene men inte övergräddade eller torra.

Likes

Comments

Tillsätt lite pepparkakskrydda till vilket bakverk eller sötsak som helst och BAM - instant julgodis! Svårare än så behöver det inte vara, även om det såklart går att göra lite roligare. Men det är i alla fall det jag har gjort med denna klassiska kexkaka, för visst är även choklad traditionellt för julgodis men kan det bli för mycket julstämning? Kan man förstöra något genom att tillsätta pepparkakskrydda? Svar nej.

Detta bakverk består av lika delar Mariekex och chokladsmet och kallas även radiokaka - kanske för att den passade bra att äta utan knaprighet till radion under 20-talet så att man hörde vad radiopratarna sa, för att receptet spreds genom ett radioprogram eller helt enkelt för att den påminner om hur gamla radioapparater såg ut. Det finns olika teorier och egentligen spelar det såklart ingen roll, för det är samma sak vi snackar om oavsett vad. En chokladsmet som stelnar kring kexen i en långpanna och sen skivas upp som en sockerkaka till enkla och goda små kakor.

Egentligen ska chokladsmeten innehålla kokosfett, vilket ger den en likhet till ischoklad. Jag är dock inte världens fan av just ischoklad så jag tog smör istället, vilket fungerar lika bra. Kanske blir den något mindre fast i konsistensen, men men. Sen är det som sagt pepparkakskryddor som smaksätter det hela - man kan ju även använda pepparkakor istället för Mariekex om man vill uppgradera ännu mer. Och ja, that's it! Min blev inte särskilt hög eller ståtlig och den gick sönder här och var men det är ju lite charmigt det med! Allt kan inte vara perfekt hela tiden.

Ingredienser

150 gram mjölk/mörk choklad

75 gram smör

1 äggula

1/2 dl florsocker

1/2 msk pepparkakskrydda

10 stycken Marie Kex/pepparkakor

1. Klä en långpanna eller form (ca 10x15 cm) med plastfolie och ställ åt sidan.

2. I en kastrull, smält smöret och bryt sen ner chokladen. Rör om tills allt smält samman.

3. Vispa ihop äggulor, florsocker och pepparkakskrydda tills det har blivit lite lätt och ljust, det behöver dock inte vispas upp till något fluff. Blanda ner i den ljumna chokladblandningen.

4. Fyll formen genom att varva choklad och kex. Börja med choklad, lägg sen ett lager kex och fortsätt så tills kexen är slut. Se till att du avslutar med choklad.

5. Låt stelna i kylskåp och skär sen upp i skivor.

Likes

Comments

Börjar veckan med full rulle och fullspäckat schema direkt. Först och främst väntar jobb på Food Market 6-13. Ett kort och skönt pass, även om det är lite jobbigt att behöva gå upp så tidigt. Dock så uppskattar jag jobbet där mycket mer nu när passen kommer mer sällan, så det känns bra ändå. Efter det har jag en läkartid 14.30 (vilket också var anledningen till att jobbpasset blev så kort). Jag vet verkligen inte vad jag ska förvänta mig av detta möte men helt ärligt så bryr jag mig inte riktigt.. Bara jag får som jag vill :-)

Sen åker jag in till Stockholm för att träffa Agnes. Vad vi ska göra har vi inte bestämt än men det lär väl bli middag kanske, och allmänt häng. Som sagt, en fullbokad måndag som startar igång veckan ordentligt!

Öppning på Superdry börjar jag tisdagen med och klockan ringer 03.50. Bara att bita ihop och le haha. Jag föredrar ändå morgonpassen framför kvällspassen måste jag säga, så jag ska inte klaga. På kvällen var det sen tänkt att Alva skulle komma över för en liten övernattning, men jag lyckades dubbelboka mig och vi bestämde att skjuta på det. Istället blir det då gymnastikträning 17-19 (genrep inför tävling på lördag!) följt av finalen i Hela Sverige Bakar. Viktigt det där! Ska ni kolla?

Jag må föredra att jobba morgon men kvällspassen slipper jag inte för det. 13-22.15 jobbar jag på Superdry på onsdag och det lär inte hinnas med särskilt mycket mer den dagen. Förhoppningsvis är det inte alltför dött i alla fall! Om allt går som jag vill så hoppas jag att jag även får till ett kortare möte med min chef på Food Market på onsdag, då det finns en del oklarheter som jag skulle vilja diskutera..

Ledig dag! Planen är att sova ut och chilla under dagen för att sen på kvällen äta middag i stan med mamma och Saga samt min kusin och moster. De två och mamma ska sen vidare till Grand Hotel och se något uppträdande men jag åker hem efter middagen. Vart vi ska äta är inte bestämt än och jag har inga förslag heller haha, men det löser sig. Oavsett vad så ska det bli trevligt då vi inte träffar släkten särskilt ofta.

Ännu en ledig dag, lyx??? Förutom lite mindre ärenden som skulle behöva göras under dagen så ska jag sen in till Stockholm igen för ännu en middag, haha. Med Alva denna gång, istället för tisdagsövernattningen då. Vi ska i alla fall käka och kanske ta en drink eller två, men det lär bli en lugn kväll. Ser i alla fall framemot sällskapet, det är ju det viktigaste. Särskilt eftersom det var flera veckor sen vi sågs nu <3

8.30 är det samling i gymnastikhallen för den så kallade Adventsutmaningen, före detta klubbmästerskap. Till skillnad från när jag själv var med och "tävlade" så hålls nu tävlingen i lag och fungerar främst som en träningstävling, det vill säga att gymnasterna ska få en känsla för hur det är att tävla och bedömas av domare. Främst för de yngre gymnasterna alltså som inte har så stor tävlingsvana. Samtidigt blir det ett uppvisningstillfälle och en rolig show för föräldrar med mera att kolla på. Så förmiddagen ägnas åt det, återigen häng med småtjejerna haha. Men det är kul och mer avslappnat än "riktiga" tävlingar, och dessutom ger det ju en hel del julstämning!

Dagen fortsätter i samma anda med adventsmys på kvällen. Kommer ni ihåg att jag berättade om några tjejer i en facebook-grupp som jag kom i kontakt med och som har träffats flera ggr utan att jag har kunnat vara med? Nu har vi äntligen planerat in något en dag när jag kan joina, så på lördag kväll ska vi ses ett gäng hemma hos en av dem och dricka glögg, köra julklappsleken och julmysa. Hur trevligt??? Jag ser verkligen framemot detta, fast inser nu att jag ju måste köpa en julklapp haha... Jaja det hinner jag väl någon gång

Förhoppningsvis är jag i alla fall relativt pigg efter lördagskvällen, för på söndag står jobb på schemat igen. 14-22.15 på Superdry, men med 100% OB kan jag ändå leva med det :-) Det är även mitt sista jobbpass innan mitt schema lugnar ner sig lite inför jul - efter det har jag hittills bara två pass i veckan. Nu har jag i och för sig inte fått något från Food Market än men jag tänker nog inte jobba där mer än max 2 ggr i veckan heller, så det blir lite jullov för mig också haha.

Övrigt som behöver ordnas inkluderar:

- Inhandla de sista julklapparna samt secret santa till jobbet + något till ovan nämnda julklappslek

- Slå in dessa julklappar

- Redigera klart alla bilder på julbak och gärna förbereda de flesta inläggen också

- Försöka ordna min Photoshop som av någon anledning kraschade igår och nu kommer jag inte åt mitt konto.. Vill ju gärna inte behöva betala för ett nytt medlemsskap så något måste göras

- På tal om det beter sig både min dator, telefon och internet här hemma som om de har fått en eller flera strokes, så på något sätt ska jag väl försöka fixa dem också. Ingen aning om hur dock då jag ju inte vet vad problemet är :-)

- Föra över bilder från min telefon till hårddisken - innan något händer med dem. Det kanske är nojigt men jag riskerar fan ingenting efter allt min mobil har gått igenom haha

- Planera kommande veckor, när jag ska träffa olika människor för julklappsbyte till exempel. Känner mig orimligt stressad över just detta men försöker komma ihåg det jag skrev om för en vecka sen - en dag i taget

- Sist men inte minst har jag en del telefonsamtal och möten att ta tag i, gällande mindre roliga saker.. Jag vet dock att det kommer kännas bra när det är gjort, så precis som med så mycket annat är det bara att bita ihop och göra det.

Vad jag kan komma på nu så är det veckans fullständiga planer! En hel del att göra men åtminstone 50% ska bli roligt haha. Har ni något kul inplanerat denna vecka?

Likes

Comments

1. Skriv ner en lista över allt du är tacksam över, från smått till stort. Själv är jag tacksam över att det går att ha tights under jeansen när det är kallt och att jag inte känner någon stress över julklappar.

2. Gå med i någon organisation som jobbar med något du bryr dig om, eller donera till en sådan (eller liknande). Att bara skriva under en namninsamling eller dela på facebook ger mycket även det, och kostar 0 kr

3. Försök minska användandet av sociala medier. Tillåt dig själv att andas och leva utan det ständiga sökandet efter bekräftelse.

4. Lyssna på glad musik! Några snabba tips från coachen: Uptown Girl med Billy Joel, Gimme Hope Jo'Anna med Eddy Grant, Girls Just Want to Have Fun med Cyndi Lauper, och Riptide med Vance Joy.

5. Gå igenom gamla bilder och gör ett collage eller ett album med favoritminnen. Eller varför inte beställa hem fysiska kopior att rama in? Här ovan kan ni se några av mina personliga favoriter.

6. Fundera över vilka människor i ditt liv som bara bidrar med negativitet, och försök sen förändra detta - antingen genom att prata med dem om det eller genom att helt enkelt hålla dig borta från dem.

7. Tänk ut en person som gör dig glad och får dig att må bra, och se till att prata med hen på ett eller annat sätt minst en gång i veckan

8. Self care! Vad det nu kan innebära för just dig. Kanske att ta ett bubbelbad, laga en extra god middag, köpa nya kläder eller ta sovmorgon?

9. Skriv något positivt om ett företag eller liknande, för att hjälpa andra på ett sätt som inte kräver någon större ansträngning för dig själv.

... och oss själva, såklart!

10. Skriv ner något som har gått bra varje dag. Oavsett om det handlar om att du besteg Mount Everest eller "bara" kokade gröt.

11. Lyssna på podcasts som gör dig glad

12. Ge någon en komplimang

13. Skriv ett brev till någon du inspireras av. Du behöver inte ge denna person brevet om du inte vill, men att sätta saker i ord kommer antagligen göra att du känner känslorna ännu starkare = inspirationen ökar! Kanske kommer du även fram till vad hos den personen som du själv vill sträva efter att uppnå eller bli bättre på

14. Planera din drömresa. Den kanske inte är realistisk förrän om flera år, men ändå! Det skadar ju inte att drömma.

15. Bädda sängen innan du går till jobbet eller skolan. Skönt att komma hem till sen ju

16. Se till att få åtminstone lite solsken eller naturligt ljus någon gång under dagen

17. Vid första bästa tillfälle du känner dig snygg, ta en massa selfies och love yourself!!! Man får tycka att man själv ser bra ut, det är okej och bra och viktigt!!

Likes

Comments