View tracker

Hej! I förra veckan bakade jag riktigt goda cupcakes! Det blev en god chokladsmak som smakade riktigt bra med vaniljgömman och en inte så söt frosting gjorde den extra god!

Ingredienser muffins:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör (smält och svalnat)
1 dl grädde
0,5-1 dl kakao
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Marzankräm till gömman (den som kokas)

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Blanda smör och grädde och blanda försiktigt ner det i äggsmeten.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner det i smeten.
Lite i taget!

Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Jag använde en som ger lite bredare lägre muffins. Inte smala och höga!

Lägg sedan i smet i formarna.

När det är klart tar du fram den avsvalnade marzankrämen och lägger en klick i mitten. Men se till att gröpa ur en lite fördjupning först! 

Grädda sedan i ugnen i 15 min i 175° (om varmluft används).

Ingredienser Frosting:

200 g philadelfiaost (rumsvarm)

200 g ljus blockchoklad (eller mörk blockshoklad)

2 msk kakao (om ljus blockchoklad används)


Gör såhär:

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.

Blanda i philadelfiaosten.

Och sist kakaon.

Rör tills allt är blandat.


När muffinsen är klara och har svalnat så kan man spritsa eller bre ut frostingen så man täcker vaniljkrämen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Idag är det morsdag och jag skämde bort min mamma med tårta! Jag hade tyvär inte tiden med mig så det fick bli köpebottnar. Men den blev riktigt god ändå!


Som sagt jag använde köpebottnar så har inget recept på det denna gång. Emellan lagrena hade jag drottningssylt och marsankräm. Jag använde mig av den marzanen som man kokar. Men däremot glasyren gjorde jag!

Recept chokladglasyr:

200g philadelfiaost rumstempererad

120g smör rumstempererad

4 tsk vaniljsocker

10 msk kakao

8 dl florsocker

Såhär gör du:

Rör ihop philadelfiaost och smör.

Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao.

Och sist florsockret.

Jag hade även i 1 msk mjölk då det inte riktigt ville! Jag tillsatte det när jag rörde i vaniljsockret och kakaon.

Den vita glasyren gjorde jag själv genom att ta florsocker och tillsätta lite lite vatten i taget tills det blev en bra konsistens.

Det du alltså behöver är:

Tårtbottnar

Valfri sylt

Marsankräm/Vaniljkräm

Chokladglasyr

Vit glasyr

Vita dekorationspärlor


Jag gjorde lagrena i tårtan likadana.

Längst ut la jag chokladglasyren för att få en ram runt kanten. Detta gjorde jag för att inte sylten och marsanen skulle kunna rinna ut på sidorna.

När jag hade gjort ramen la jag dit sylten. Jag använde en sked och såg till att allt var täckt ända till chokladglasyren.

När det var klart var de dags för marsanen. Jag la den i en spritspåse och spritsade ut. Det är lättast att göra så för annars kommer man bara blanda marsanen med sylten. Och då får man inte snygga lager när man skär i tårtan.

Sedan täckte jag tårtan i chokladglasyren och lät stå i kylen lite tills den hade stelnat. Gör inte ett för tjockt lager här. Det är bara för att låsa smulorna och få ett snyggare resultat.

När glasyren har stelnat så Lägger du på ett lager till med glasyr. Jag använde mig utav en slickepott när jag la på glasyren och jämnade ut den med hjälp av bakplåtspapper. Jag vek bakplåtspappret för att få det stabilare när jag drog det runt tårtan.

Det blev glasyr över så jag gjorde några rosor på kanten och in mot mitten på tåran. Jag la en vit dekorationspärla (ätbar! från dr.oetker) i mitten och tryckte ner den med hjälp av en tandpetare.

Sedan skrev jag Mamma och gjorde några hjärtan i vit glasyr. Jag använde mig utav en tandpetare då jag tyckte det va svårt att skriva med en sprits gjord av bakplåtspapper. (Jag har inte den färdigheten än!)

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser chokladkladdkaka:


150 g smält smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker
2 ägg

2 dl mjöl

Ingredienser kanelbullekladdkaka:


150 g smält smör

3 dl socker

1 msk kanel

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl mjöl

Granering:

Pärlsocker


Ingredienser pepparkakskladdkaka:


150 g smält smör

3 dl socker

1 msk pepparkakskrydda

1 krm Nejlika

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl mjöl


Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
Smält smör och låt det svalna av. Blanda i smaktillsättning, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
Smöra och bröa en form, eller klä den med bakplåtspapper, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.

Likes

Comments

​Hej! I fredags gjorde jag denna tårta. Jag tycker att bottnen blir riktigt saftig och bra smak på. 

Ingredienser till tårtbotten:

2 dl glutenfri mjölmix. (Jag använde mig utav lailas blåa glutenfria mjölmix, den är även laktosfri)

1,5 dl socker

1 dl kakao

1 bikarbonat

0.5 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1, 25 dl filmjölk

1.25 dl starkt kaffe

0,5 dl olja

1 ägg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175° c i varmluft.

Smörj och mjöla en springform med 20 cm i diameter.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Tillsätt resten av ingredienserna

Vispa några minuter med elvisp så att smeten är slät och utan klumpar.

Häll smeten i formen.

Grädda i ca 30 min. Om du använder vanlig ugn åka graderna ca 25° och grädda i nedre delen av ugnen.

Känn med en sticka om den är klar, stickan ska vara torr.

Låt bottnen stå i formen i minst 10 minuter innan du tar ut den.

Vill du ha lite högre tårta gör du två bottnar men gör dom i olika formar.

För bästa smak kan du låta bottnen stå i kyl under natten, den blev även mycket saftigare.

Glasyr, Ingredienser:

100 g philadelfiaost

60 g smör

4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

5 msk kakao


Rör ihop smör och philadelfiaost.

Tillsätt florsocker, rör tills glasyren är len och klumpfri.

Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao.

Rör tills det inte finns några klumpar och glasyren är len.


Bred ut glasyren på kakan. Om du gör två bottnar får du göra två glasyrsatser.

Jag dekorerade med rosetter och en ros i sockerpasta.

Likes

Comments

Hej!

För er som är hästokiga eller har hästtokiga barn rekommenderar jag att göra denna tårta! Den är enkel att göra då du bara behöver göra massa muffins!

Recept för muffins. Tänk på att dubbla det då du behöver 24 st.

Muffins (12st)

3 ägg

2 dl socker

100g smör

3.5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 nypor salt

kakao efter smak

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Smält smör, låt svalna lite och häll sedan i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd i smeten och blanda tills du inte har några klumpar kvar.

Häll i muffinsformar. Ca 2/3.

Låt dom stå i ugnen i 15 min. 175°c varmluft.


Denna frosting är till ca 6 muffins. Jag rekommenderar att öka det 3-4 gånger.

Frosting:

75 g mjukt smör

1 3/4 siktat florsocker

Kakao efter smak

Ta fram en bricka, jag la ett bakplåtspapper över.

Ta lite frosting på baksidan av muffinsen och sätt den på plats.

Se bilden bredvid för mall!


Sedan kan du välja mellan att spritsa eller bre på frostingen.

Jag bredde på den.


Vill du ha man och svans i frosting också så tar du lite av frostingen innan du lägger i kakaon. Lägg istället i vaniljsocker som smak.

Jag använde sockerpasta till man och svans. Jag gjorde sedan två remsor och la det som en grimma och 3 små blommor för att markera örat lite mer.

När jag hade brett på frostingen på kroppen så siktade jag över kakaon för att få hästen mer brun. Efter det la jag på sockerpastan.



Likes

Comments

Hej!

Idag gjorde jag regnbågsmuffins. Det är hur lätt som helst och dom ser bra ut.

Recept:

3 ägg

2 dl socker

100 g smält smör

1 dl grädde

1 msk vaniljsocker / 0.5 tsk vaniljessens

3.5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Gör såhär:

1, Sätt ugnen på 175°c (varmluft, höj ca 25° om vanlig ugn används)

2, Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3, Smält smör låt svalna lite och häll sedan i grädden

4, Häll smörblandningen och vaniljsockret i äggblandningen och rör om försiktigt

5, Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tänk på att röra om så att saltet och bakpulvret sprids ut i mjölet

6, Vänd sedan ner det i smeten. Ta lite i taget

7, Placera ut muffinsformar på en plåt eller smörj lätt en muffinsplåt

8, Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min


Likes

Comments

Hej!

Idag gjorde jag hästcupcakes. Det var riktigt roligt att göra faktiskt. När man ska göra cupcakes är det bra att ha lite fantasi för man kan hitta på vad som helst!

Muffins (12st) och hästdelar:

3 ägg

2 dl socker

100g smör

3.5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 nypor salt

kakao efter smak

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Smält smör, låt svalna lite och häll sedan i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd i smeten och blanda tills du inte har några klumpar kvar.

Häll i muffinsformar. Ca 2/3.

Låt dom stå i ugnen i 15 min. 175°c varmluft.


Om du får smet över lägger du den i en långpanneplåt, klä den med bakplåtspapper. Annars gör du bara om receptet, men du kommer behöva göra en mindre sats.

Gräddning är samma som muffinsen, men håll koll.


Ställ muffinsen åt sidan medans du börja med hästdelarna.

Jag har använt mig utav en pepparkaksform som jag fick någon gång när jag var liten. Jag tog den och tryckte ut huvuden och svansar ifrån kakan som vi la i plåten. Tänk på att kakan ska svalna innan man trycker ut delarna.


Frosting (6st):

75 g mjukt smör

1 3/4 siktat florsocker

Kakao efter smak


Spritsa runt som om du hade gjort en ros på muffinsen. Jag använde mig utav en stor tyll. Tryck sedan i hästhuvudena och svansen i frostingen. Man kan ta stöd av en tandpetare om de börjar luta eller inte vill sitta fast.

Likes

Comments

Hej! Jag blev fruktansvärt baksugen idag så det slutade med muffins.

Jag blev riktigt stolt över dom för jag fick riktigt fin form på dom! Ytan är lite krispig och insidan mjuk och saftig.

Ingredienser:

3 ägg

2 dl socker

100g smör

3.5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 nypor salt

Pepparkakskrydda efter smak. (Jag använde 3-4 tsk)

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Smält smör, låt svalna lite och häll sedan i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll i smeten och blanda tills du inte har några klumpar kvar.

Häll i pepparkakskryddorna efter smak. Ta ca 1 tsk i taget för bästa resultat.

Häll i muffinsformar. Jag fyllde lite, lite mer än 2/3.

Låt dom stå i ugnen i 15 min. 175°c varmluft.



Likes

Comments

Hej! Jag gjorde en riktigt god budapestrulle idag för första gången! Det var något pappa (och Mamma!) ville ha idag på fars dag.

Ingredienser:

6 äggvitor

3 dl strösocker

1 1/2 dl hasselnötskärnor (alltså hela nötter)

50 g marsanpulver, kallrörd (alltså den man vispar kall)

Fyllning:

4 dl Vispgrädde

En burk med inlagda mandariner i sockerlag

Ugn:

175° Varmluft

Gör såhär:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna sätta bunken upp och ner utan att det rinner. Tillsätt sedan sockret, lite i taget, under vispning.

Vispa till en blank maräng.

Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulvret (pulvret ska inte blandas med något annat). Rör sedan ner det i marängen.

Bred ut på ett bakpappersklädd plåt. Strö över resten nötter och grädda i 20 min.

Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred ut den på bottnen.

Fördela sedan de avrunna mandarinerna på grädden.

Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ner.

Likes

Comments

Hej! Jag gjorde lite cupcakes till halloween i fredags! Det är chokladmuffins med mintfrosting!

ChokladMuffins Recept (ca 5-6 st)

65g mjukt smör

3/4 dl socker

ca 1 dl mjöl

1/2 dl kakao (eller efter smak)

1 tsk vaniljsocker

1 ägg


Rör ihop allt förutom ägget med elvisp. När du fått en smet tillsätt ägget och rör tills smeten blivit slät. Fyll silikonformar till minst hälften. Grädda i ugnen i 10-12 minuter på 180° varmluft. Ta ut och låt svalna i formarna minst två minuter innan du tar ur dom.

Smörkräm Pumpor Recept

75 g mjukt smör

1 3/4 siktat florsocker

Valfri smaksättning - Jag använde pepparmintsarom

Gul och Röd Karamellfärg

Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt sedan röd och gul karamellfärg så du får en fin orange färg.


Den gröna smörkrämen Recept

Ta lite smör, florsocker, valfri smaksättning och grön karamellfärg och blanda till en bra konsistens. (Jag använde mig inte av exakta mått för man behöver inte så mycket)


Chokladdekoration

Smält choklad i ett vattenbad. Gör sedan pumpans ögon, mun osv. Ställ in i kyl så det stelnar.

När muffinsen och smörkrämen är klar så är det dags att börja dekorera!! Ja använde en stor stjärntyll och spritsade pumpor med. Jag slätade ut de "ränder" som blir så att det skulle bli mer som jag ville ha det. (Jag hade ingen stor rund tyll). När man har spritsat ut pumporna så är dect dags att spritsa ut det gröna på toppen. Sen tar du chokladedekoren och säter ut. Sen ee du klar!

Likes

Comments