Header

Denna chokladfudgen är så jäkla god!! Det är svårt att misslyckas med den och det enda du behöver är choklad och kondenserad mjölk.

Chokladfudge

1 burk kondenserad mjölk, sötad
200 g ljus choklad
150 g mörk choklad

1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron.
2. Rör ned den kondenserade mjölken.
3. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och låt stelna i kylen i minst 1 timme.
4. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylskåp.

Tips! Om du vill så kan du ha i nötter, marshmallows eller något annat gott. Eller strö lite flingsalt på, det blir jättegott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dessa OTROLIGT goda dumletryfflar går åt som smör i solsken. Den mörka chokladen och tonen av dumlekolorna gifter sig verkligen så bra! 🤤


150 g kondenserad mjölk (sötad)

1 1/2 msk grädde

150 g dumlekolor, delad i mindre bitar

100 g mörk choklad, hackad

1 nypa salt

Kakao


  1. Koka upp den kondenserade mjölken och grädden på medelhög värme under omrörning.
  2. Dra sedan väck från värmen och tillsätt chokladen och dumlekolorna och rör tills det blir en slät och len tryffel. Tillsätt saltet.
  3. Häll ut tryffeln i en avlång form med bakplåtspapper och låt stelna i kylen i ca 2 timmar.
  4. Använd sedan en matsked för att ta en klick av tryffeln och forma den till en boll med händerna. Rulla i kakao och förvara sedan i kyl.

Likes

Comments

Alltså wow!! Häromdagen köpte jag lösgodis och åt skumsvampar (som för övrigt är mitt favoritgodis) och tänkte att jag var tvungen att testa göra en sådan här pannacotta. Och herregud vad gott det blev!! Busenkelt att göra dessutom, endast 2 ingredienser!

Skumsvampspannacotta (5 portioner)
150 g skumsvampar
6 dl grädde

1. Koka upp grädden och dra sedan väck från värmen.
2. Tillsätt skumsvamparna och rör runt tills allt har smält.
3. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

Likes

Comments

Jag älskar att göra dessertpajer och denna salta kolapajen är bara heeelt fantastisk. Det frasiga pajskalet, den salta kolan och den söta marängen ihop är ju dregelframkallande bara jag tänker på det 😍

Salt kolapaj med italiensk maräng (6 st små pajer eller 1 stor)

Mördeg

150 g kallt smör, tärnat
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg, ekologiskt

Salt kola

50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
0,5 tsk vaniljsocker
1-3 nypor flingsalt (beroende på hur salt kola du vill ha)

Italiensk maräng
3 st äggvitor
1 nypa salt
2 dl strösocker
0,5 dl vatten


Mördeg:
1. Nyp ihop det tärnade, kalla smöret med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och arbeta samman tills degen precis går ihop. Plasta sedan in degen och låt den vila i kylskåp i minst 30 min.
3. Sätt sedan ugnen på 175 grader varmluft och kavla ut din deg tills den är ca 3 mm tjock. Klä dina formar och innan de åker in i ugnen täcker du hela formarna med aluminiumfolie (detta för att degen ska sätta sig och inte sjunka ihop).
4. Grädda pajskalen med aluminiumfoliet i ca 10 minuter och ta sedan väck foliet och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter tills de får en lite gyllenbrun färg.
5. Låt nu pajskalen svalna medan du kokar kolan.

Salt kola:
1. Lägg alla ingredienser förutom flingsaltet i en stor, tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
2. Koka sedan på medelhög värme i cirka 10-15 minuter och gör sedan ett kulprov. Om det blir en ganska mjuk kula så är det perfekt!
3. När kolan är färdigkokt så kan du lägga i flingsaltet (krossa det lite i handen så det inte blir för stora bitar).
4. Häll upp kolan i pajskalen och låt dem sedan svalna i rumstemperatur.

Italiensk maräng:
1. Koka upp socker och vattnet till 121 grader. (Rör ej under tiden!!). Använd en termometer för att ha koll på tempteraturen.

2. Vispa under tiden äggvita och saltet till ett vitt skum.

3. Häll den heta sockerlagen över äggvitorna i en tunn och fin stråle och vispa på medelhastighet. Fortsätt sedan vispa på medelhastighet tills marängen blivit sval.

4. Nu är det bara att spritsa ut marängen på pajerna och om man vill så kan man bränna av marängen med gasolbrännare. Garnera gärna med lite bör. Servera och njut!


Likes

Comments

Denna chokladkola har varit en favorit i min familj sedan jag gjorde den för första gången 3 år sedan. Den är verkligen SÅ god och jag vet inte hur många satser jag kokar varje jul då den försvinner väldigt snabbt 😉

Chokladkola (ca 55 st)

2 dl socker
0,5 dl kakao
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g smör

1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och sikta ned kakaon så det inte blir några klumpar.
2. Koka upp och rör samtidigt så allt blandas.
3. Sänk värmen något och låt småkoka i cirka 10 minuter. När den börjat tjockna så gör du kulprovet och om det blir en fast, men ändå mjuk kula så tar du väck den från plattan annars kokar du den lite till.
4. När kolan är färdigkokt så häller du upp den i en form klädd med bakplåtspapper (jag använder en form med mått 25x15) och låt den stelna i rumstemperatur i cirka 1,5 timme.
5. Skär sedan ut kolor i lagom storlek med en vass kniv och slå därefter i inslagninspapper.

Likes

Comments

Skumtomtar är ju galet gott och pannacotta likaså, så att slå ihop dessa två kan ju inte bli annat än fantastiskt. Dessutom är det busenkelt att göra, och inget gelatin behövs då skumtomtarna redan innehåller det.

Skumtomtepannacotta (6 portioner)

4 dl grädde
100 g skumtomtar
Några droppar citronsaft

1. Börja med att klippa skumtomtarna i mindre bitar så du har det färdigt inför steg 3.
2. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Var noga med att röra så det inte bränns vid!)
3. När grädden har kokat upp så tar du väck kastrullen från plattan och lägger i skumtomtarna. Rör noga tills alla bitar har löst upp sig och häll sedan i ett par droppar citronsaft.
4. Låt svalna något innan du häller upp i små formar.
5. Ställ in i kylskåp och låt de stelna i minst 3 timmar.

Tips! Om du vill ha mer färg i pannacottan så kan du hälla i några droppar röd karamellfärg.

Likes

Comments

Alltså dessa muffinsen!! Så OTROLIGT magiskt med både dulce de leche, hallon och choklad. Dreglar nästan bara av tanken på hur goda de var..... Bakar ni dessa så kommer ni INTE ångra er kan jag ju säga 🤤

Recept ​(11 st)

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

130 g smör (smält)

1,5 dl kakao

2 krm salt

1,5 dl filmjölk

2 ägg

200 g choklad (hackad)

1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)

200 g hallon (frysta funkar jättebra)


  1. Börja med att sätta ugnen på 200˚C. Hacka sedan chokladen och smält smöret så du du har det färdigt innan nästa steg.
  2. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål och blanda ihop det.
  3. Vispa ihop det smälta smöret tillsammans med filmjölk, strösocker och ägg i en annan skål. Sedan tillsätter du de torra ingredienserna + den hackade chokladen och rör ihop detta till en slät smet.
  4. Nu ska du fördela smeten i 11 stora muffinsformar. Gör en grop i smeten där du kan lägga en stor klick dulce de leche. Tips! Jag använder en spritspåse och spritsar i det, annars kan man såklart använda en vanlig matsked men jag tycker det är smidigare med en spritspåse. Efter du lagt i dulce de lechen så kan du täcka det med lite smet, så det skyddar och blir en liten ”gömma”.
  5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 16 minuter.
  6. När de svalnat en aning så trycker du ned ett par hallon i varje muffins och sedan är de klara för att ätas!

Likes

Comments