View tracker

Godmorgon alla fina! Nu har jag varit vaken i kanske 3 timmar, gick alltså upp sju. Måste börja gå upp tidigare nu eftersom att skolan börjar snart... Men idag är planerna att jag och min storasyster ska åka in till stan och shoppa lite, fika och ha det allmänt mysigt! Kommer komma upp lite bilder senare idag.
När vi kommer hem ska vi dra till en fotbollsplan och spela lite och träna, men jag får inte springa så mycket för jag har fått tränings förbud av mina tränare. Vet att det låter lite konstigt men dem tycker att jag springer och tränar för mycket. Men jag får lyssna på dem för dem vill bara mitt bästa:)
Sen senare ikväll ska jag nog baka något litet man kan ha som lördagsmys, så gott! Blir nog en liten kaka eller varför inte hallongrottor, min absoluta favorit!
Men nu ska vi börja dra oss till stan för att ha en riktigt mysig dag<33



En liten bild på min frukost;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

View tracker

Hejsan alla, jag vet att jag inte har uppdaterat bloggen på väldigt länge och det är pga personliga anledningar som jag kommer ta upp i ett annat inlägg.
Idag har jag och min bästa kompis Sanna bakat bullar, vanilj, kardemumma och kanel. En hel drös med bullar! Min personliga favorit är nog kardemumma, kommentera gärna vilken eran favorit är! Men hade tänkt att dela med mig av detta jätte goda recept.



Ingredienser till deg:

150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst, ett paket
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl


Fyllning i dem olika bullarna:

Smör
Strösocker
Kanel
Kardemumma
Vaniljsocker



Dekoration:

1 ägg
Pärlsocker






Deg:


Smält smöret och blanda i mjölken tills det är fingervarmt (samma temperatur som ditt finger 37 grader).
Smula jästen i en bunke och häll smörblandningen över och blanda tills jästen är upplöst.
Tillsätt sockret och saltet, blanda sedan i mjölet och knåda till en smidig deg och var noga med att knåda den.
Täck med en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter.
Strö lite mjöl på ett bakbord och dela degen i tre delar. Kavla ut den och smöra på smöret och ta sedan på strösocker och den kryddan du ska använda.
Rulla sedan ihop och skär i små bitar och lägg i bullformar.
Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker, och ställ in i ugnen i 8-10 minuter.




Sedan är det klart! Rekommenderar att äta dem när dem bara har fått stå och kallna några minuter för då är dem fortfarande lite varma och extra goda:)

  • 1 readers

Likes

Comments

View tracker

Hejsan, idag har jag solat och badat hela dagen för oj vilket väder vi har fått. Från att det har regnat och vart molnigt till att det är strålande sol och varmt ända in på kvällen, helt fantastiskt!
Men sen har jag och min syster planerat att vi ska åka till Stockholm och vi åker på måndag och kommer hem på torsdag. Alltså är det bara 5 dagar kvar och jag längtar såå mycket. När vi är i Stockholm ska vi mest shoppa men även fika på lite mysiga fik och även äta gott. Blev inte ett så långt inlägg men kommer mer imorgon, puss<33

Sommar:)

  • 3 readers

Likes

Comments

Hej, ni har inte fått veta så mycket om mig så jag tänkte att ni skulle få det nu. Om jag skriver typ tio fakta om mig blir det nog bra än så länge.


1. Min familj består av min mamma, min pappa, två storasystrar och en lilla syster.

2. Jag har en hund som heter Selma, en häst som heter Demba och två katter som heter Simon och Linus.

3. Jag älskar att baka, men gillar även att träna, spela fotboll, djur och sen gillar jag motorcyklar och cross.

4. Jag älskar att bada oavsett om det är i en sjö, i en pool eller ett hav.

5. Jag har en iPhone SE och det är även den jag bloggar ifrån.

6. Min favorit mat är farmors köttbullar med potatis, brunsås och en riktigt god sallad.

7. Min favorit tårta är nog lime och hallon tårta, den är så god och jag bara älskar den!

8. Jag har diabetes, diabetes är en sjukdom som gör att jag inte kan producera eget insulin. Det kanske inte är jättebra att baka och vilja bli konditor med en sådan sjukdom men jag bryr mig inte och sköter min sjukdom utifrån vad jag vill göra.

9. När jag blir stor vill jag öppna ett eget café där jag bara kommer sälja gluten, laktosfritt osv.

10. Mina favorit färger är blå, vit och lila tror jag.


Så nu fick ni veta lite saker om mig, om det är något ni undrar över eller vill veta så är det bara att kommentera:)

Nu kommer lite bilder på min hund och lite mer saker<33

  • 1 readers

Likes

Comments

Hejsan, idag blir nog en ganska slapp dag. Ska kanske plocka lite bär, var ute igår och plockade blåbär, fick ihop 1l. Och med det ska jag baka något smarrigt, kanske blåbärsbullar? Vem vet. Men nu ska jag gå på en liten morgon promenad, brukar gå en runda på 5 km ungefär.
Det här med att ha ett schema om när jag ska blogga är inte min grej så jag skiter i det och bloggar när jag känner för det istället.
Idag som sagt händer inte så mycket. Klockan är rätt mycket och jag har precis gått upp, men det gör inte så mycket eftersom att jag har sommarlov, haha!
Efter jag har gått ska jag äta frukost och det blir nog en mys frukost idag, lite te och så. Brukar oftast slänga i mig någon macka eller så men idag blir det annat:) Vi hörs lite senare<3
Här kommer lite bilder från promenaden och min frukost.

  • 1 readers

Likes

Comments

Hej, detta är mitt första blogg inlägg, jag tycker att det ska bli jätteroligt att börja blogga. Min blogg kommer bestå av recept som alltid är gluten och laktosfria, för jag och två av mina systrar är laktos och sen är min mamma gluten. Och jag vet hur svårt det kan vara när man tex ska gå ut och fika på ett café och aldrig hittat något att äta. Men nog med babbel, för att fira att jag har skapat en blogg har jag bakat en rabarber och chokladkaka. Denna kakan är väldigt somrig och eftersom att rabarbern växer på sommaren så ger den en god somrig smak. Sen är det också en bra kombo tycker ja för sött möter lite syrligt vilket blir väldigt gott. Men nu tycker jag att ni ska få receptet så att ni själva kan prova att göra denna goda kakan<33



Ingredienser:

100 gram laktosfritt smör
1/2 dl rapsolja
1 dl laktosfri créme fraich
3 ekologiska ägg
2 dl strösocker
3 dl glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram laktosfri ljus choklad



Fyllning:


3 mellanstora rabarber
1 tsk potatismjöl
50 gram laktosfri ljus choklad


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200c. Börja med att skiva rabarbern i små skivor. Lägg i en bunke och blanda med potatismjöl. Smält smöret och häll i rapsoljan. Rör sedan ihop créme fraich, ägg, strösocker, mjöl, bakpulver och smörblandningen. Bryt chokladen i rutor och hacka sedan rutorna i fyra delar. Blanda ner i smeten och rör om. Häll i smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarbern och chokladen på kakan blandat. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.


Sikta över lite vaniljsocker när du ska servera då blir det extra gott och det luktar fantastisk. Vid servering kan det även vara gott med vaniljglass till. Hoppas ni tyckte de va roligt och att det låter så gott att ni själva vill prova, jag lovar det är super gott<33

  • 5 readers

Likes

Comments

Hej, nu var det ett tag sen jag började men det är för att jag har planerat lite saker med bloggen. Jag har bestämt mig för att blogga fyra gånger i veckan, måndag, onsdag, fredag och söndag. Nu är det fredag och idag har jag varit ute och plockat lite bär som jag har bakat med. Det blev glutenfria och laktosfria blåbärsrutor, riktigt gott!




Ingredienser:


150 gram smör (laktosfritt)
3 ägg
4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
4 dl glutenfritt mjöl
3-4 dl blåbär





Gör såhär:

Sätt ugnen på 175c. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i socker, ägg, vaniljpulver och mjöl i smöret. Häll smeten i en långpanna med ett bakplåtspapper i botten. Strö över blåbär och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten så känn med en gaffel efter ca 20 minuter.



En enkel och väldigt god kaka som går snabbt att göra. Sen är det även mysigt att få en liten promenad i skogen när du letar efter blåbär;-)

  • 7 readers

Likes

Comments