Header
View tracker

2 st bröd

50 g jäst

1 dl olja

2 ägg

1 tsk salt

4 msk socker

5 dl ljummet vatten

tillsätt vetemjöl tills degen är lite kladdig

pensla med ägg och vallmofrön

250 grader vanlig ugn, 225 grader varmluftsugn

20 minuter nedre falsen


Frågor? Ställ dem i kommentarerna!

Kram Hanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Johan från programmet tjatar jämt om att allt ska rostas, j-a tjatande. Och måste erkänna att han har rätt , kokostopparna och allt annat som jag numera rostar smakar mycket bättre.


KOKOSTOPPAR 45-55 st
400 gr kokosflingor
100 gr smält smör
2 dl strösocker 
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en apelsin
Mörk choklad med apelsinsmak
Rosta kokosflingorna i ett varmt stekjärn el ugn till en gyllenbrun färg.
Smält smöret.
Blanda ihop socker , ägg , apelsinskal och vaniljsocker lite slarvigt, brukar bara röra precis så att det går ihop med en träslev.
Häll i kokosflingor och smör.
Låt det stå och dra 30 min.
Jag brukar spritsa ut toppar med rundtyll .
175 grader varmluft c 10-12 minuter
Lycka till // Hanna

Kram Hanna​

Likes

Comments

View tracker

Många vill beställa färdiga katter, men finns bara 24 timmar om dygnet och jag ska ju hinna baka också.

Men är du intresserad av att sy din katt själv går det bara att beställa mönster och beskrivning, och det gör du genom att skriva namn och adress i kommentarerna nedan. Då swischar du 20:- till 0703797060 och sedan kommer mönster och beskrivning till dig.


Likes

Comments

Vaniljbullarna har jag delvis snott ur Hemmets Veckotidning, min tolkning kommer här:
Deg:
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 1/2 dl vit sirap
1 tsk stött kardemumma
840 gr vetemjöl från Ramlösa kvarn
175 gr smör
3/4 tsk salt
fyllning:
200 gr mandelmassa
1 msk vaniljsocker
250 gr smör
Vaniljcreme:
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
3/4 dl socker
2 msk maizena
2 msk smör
Pensling o garnering 1 ägg och mandelspån
Deg:
Smula jästen och rör ut den i 37 grader varm mjölk
Tillsätt sirap, kardemumma och 3/4 av mjölet
Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt resten av mjölet
Arbeta degen blank o smidig
Jäsa 30-40 minuter
Fyllning :
Rör samman smör, vaniljsocker och riven mandelmassa .
Vaniljkräm :
Dela vaniljstången, skrapa ur fröna.Lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp.
Rör samman gulor, maizena, socker i en skål . Slå den heta mjölken över.
Häll tillbaka i kastrullen och låt den sjuda tills den tjocknar. Låt svalna.
Dela degen i två bitar , kavla ut varje del till c 35x 40 cm, bred på fyllningen och vik degen dubbel.skär längder c 24 per bit. Tvinna längderna runt fingret. Lägg i formar på plåt. Jäsa c 30 min . Spritsa in en klick vaniljkräm i varje bulle, pensla med ägg och strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugn 200 grader varmluft i 10-11 minuter.
Om man ids:
Koka upp 1dl socker med 1 dl vatten, pensla bullarna med sockerlösningen direkt när bullarna kommer ut från ugn.
Kan oxå sikta över lite florsocker då bullarna svalnat .
Lycka till

Likes

Comments

150 gr smör
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 äggula
En näve halverade nötter till garnering
Kör alla ingredienser i en matberedare till en smulig massa. Forma till två rullar c 3-4 cm i diameter, rulla ev i hasselnötsmjöl.
Vila i kylskåp c 30 min.
Skär rullarna i 3 mm tjocka skivor , garnera med halverade nötter. #
Grädda i 175 grader ( varmluft) i c 10-12 min.
Lycka till 😍

Kram Hanna

Likes

Comments

Jannie gifte sig med sin Philip den 6/8-16 på Sofiero slott fick jag äran att sy hennes brudklänning och slöja .
Kram Hanna

Likes

Comments

Smarrig tårta med både nöt och mandelbotten, vit chokladmousse, kanderade nötter samt rostad vit choklad

​Receptet kommer snart, det var lite på en höft så jag får sätta mig ner och fundera hur jag gjorde...


Likes

Comments