Header
View tracker

Som ni kanske har märkt så har vi typ slutat att blogga. Men jag gjorde en ny blogg på Bloggplatsen. Kolla in där!

Bellassweets.bloggplatsen.se

/isabel

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är det äntligen snart halloween! därför måste man ju såklart baka något till halloween! 😉 Här har ni receptet på DRAKSVANS-TÅRTA!

Ingredienser:

Rulltårta:

3 ägg

1 1/2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

3 dl vispgrädde

3 dl frysta/färska hallon

Dekoration:

250 g marsipan/sockerpasta i valfri färg.

karamellfärg i lite mörkare färg än sockerpastan/marsipanen. 

2 färska/frysta hallon

Gör så här:

Rulltårta:

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl och bakpulver i en egen skål. Blanda försiktigt i mjölblandningen. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smörjd långpanna. Grädda i 5 min. Ta ett bakplåtspapper och strö över socker, När rulltårtan är klar och har svalnat lite, vänd den upp-o-ner på pappret. Dra försiktigt av bakplåtspappret som sitter på rulltårtan.

Fyllning:

Vispa grädden. Värm och mosa hallonen i en kastrull tills det blir en sås. Låt såsen svalna så att grädden inte smälter. Blanda försiktigt i hallonsåsen i grädden. bred ut grädden på rulltårtan (men spara lite till senare!). Rulla försiktigt ihop den och skär till sist av kanterna.

Dekoration:  

kavla ut marsipanen/sockerpastan. lägg ut den över rulltårtan för att kolla hur stor den ska vara och markera vart du ska skära. lägg ut den igen på bordet och skär ut så att den passar din rulltårta. Ta resten av grädden och bred på på sidorna sätt till sist ett hallon i mitten på varje sida.Lägg över marsipanen/sockerpastan och ställ in tårtan i kylen. ta den marsipan/sockerpasta som blev över och skär dina "fenor" . Lägg dem på en tallrik över dagen/natten tills dem har torkat. 

Ta ut tårtan och skär en skåra i mitten på tårtan där "fenorna" ska sitta. Ta lite vatten i skåran och sätt i "fenorna". Måla fjäll med karamellfärgen.

KLART!!!


Likes

Comments

View tracker

Ingredienser:

4 satser av brownien i Musse cupcakesen. -> klicka HÄR!

2 satser smörkräm. Klicka HÄR för receptet.

+ kexchoklad, 100 g riven choklad och 2 msk kakao.

Gör så här: 

gör brownien och skär den i två delar.  Gör smörkrämen och dela upp den i två skålar, blanda i chokladen och kakaon i den ena. Ta en kaka och bre på den vanliga smörkrämen (utan kakaon) , ta på den andra kakhalvan och bre på all chokladsmörkräm. Skär runt tårtan så att kanterna blir jämna , men släng INTE smulorna. Ta en halv kexchoklad och dela den så  här:

sätt delarna i mitten på tårtan och smula över kaksmulorna.

KLART!

Likes

Comments

Ingredienser:

4 1/2 - 5 dl vetemjöl

1 dl socker

200 g smör

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mjöl, socker och smör med händerna. Dela degen i två delar. Blanda i vaniljsocker i den ena delen och kakao i den andra. Gör 2 längder av varje deg och lägg dem i ett schackmönster:

Plasta in den i folie och ställ i kylskåpet en stund. Skär sen 3-4 mm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 min. Låt svalna.

KLART!

Likes

Comments

Bara jag som älskar marshmallows? Nej, trodde väl det ;). Så här får alla marshmallows-älskare ett recept på marshmallows!

Ingredienser:

4 1/2 tsk gelatinpulver

125 ml kallt vatten

170 g socker

125 ml glucose-sirap

65 ml vatten

65 ml glucose-sirap

1 tsk vaniljsocker

3 droppar karamellfärg (om du vill)

Gör så här:

Blanda vattnet (125 ml) och gelatinpulvret i skål och låt stå i 5 min. Häll socker, glucose-sirap och vatten (65 ml) i en kastrull och koka tills det blir 120 grader. Häll glucose-sirap (65 ml) i en bunke och vispa i långsam fart, smält gelatinet i mikrovågsugnen och häll i bunken. Häll i socker-blandningen i bunken och vispa i långsam fart i 5 min.Vispa sen i snabb fart i 10 min. Vispa till sist i karamellfärgen och vaniljsockret. Häll all smet i en smörjd form och låt stå till det har stelnat. Skär ut bitar och rulla i florsocker tills dem är torra på ytan. 

Tips: bryt ett smörgåsrån på hälften och lägg marshmallows emellan.Om du vill kan du doppa i smält choklad också. (då kallas det S'mores Cookies) Jättegott! 

KLART!

Likes

Comments

Den går att göra jättesnabbt, så om du måste baka något snabbt passar den här jättebra.

Ingredienser:

100 g smält smör

2 dl socker

2 dl vetemjöl eller potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg.

2-3 dl frysta/färska  bär. ( T.ex hallon,blåbär,jordgubbar.)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom bären. Häll smeten i en smörjd och bröad form (1 1/2 L) och lägg bären ovanpå. grädda i 25-30 min. Servera med glass eller grädde. 

Dags att äta!

Likes

Comments

Har länge velat göra dessa cupcakes, så nu gjorde jag dem. det här receptet kan ta lite tid, men det är värt det. Och oavsett vilket håll du skär/biter i dem så ser du musse! :D  Det här tog väldigt lång tid att skriva så jag hoppas ni uppskattar dem!!!

Brownie till Musse inuti:

55 g smör

70 g socker

1 ägg

50 g vetemjöl

35 g kakao

1/4 tsk bakpulver

1/4 msk vaniljsocker (om du vill)

1/4 tsk kaffepulver (om du vill)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, socker och ägg. Blanda i resten av ingredienserna och häll i i en form. Grädda i 20-30 min, kakan ska inte vara kladdig när du tar ut den.

För att göra smeten till musses huvud, smula ner brownien i en skål, häll i 1,5 dl av muffinsmeten, blanda ihop alllting, tills du har en "deg". 

muffinssmet:

50 g smör

2,1 dl socker

190 g vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1/2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 1/4 dl  mjölk 3%

Gör så här:

häll smör och de torra ingredienserna i en skål och vispa med en elvisp tills det liknar fina brödsmulor. vispa tillsammans alla våta ingredienser med en gaffel i en annan skål. häll hälften av den våta blandningen till "smulorna" och vispa 30 s långsamt. Häll i resten av den våta blandningen och vispa i 30 s till. mixa inte över!

Ta din "browniedeg" som du gjorde innan, och forma delarna till musses huvud (kolla på videon). Ta en sked med muffinsmet och lägg i en muffinsform. lägg i ett mussehuvud. Ta smet över mussehuvudet så smeten täcker allt. fortsätt så med alla formar. Grädda i ca 15 min, i 180 grader. (Om du inte fattade så kolla bara på videon!)  


Spritsa ut choklad så det ser ut som musses huvud på ett bakplåtspapper. låt stelna. dekorera cupcakesen med rosa/röd Marängfrosting, och stick sen i chokladen. 


KLART! 

P.S. det är inte min video!

Likes

Comments

Snart kommer ett nytt recept! men det har tagit flera dagar för mej att baka det... Det kommer nog imorgon eller övermorgon! /isabel

Likes

Comments

Jag vet inte varför jag skriver detta men tycker bara att ni ska kolla in katy perrys nya sång "this is how we do". Jag tycker iaf den är jättebra! 👇


Likes

Comments

Kände för att baka en tårta denna gången, så jag slog upp pärmen med massor av samlade recept och hittade en smarrig chokladtårta. Kände mej lite proffsig när jag bakade den...😏

Ingredienser:

150 g smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

Glasyr:

2 dl vispgrädde

25 g smör

200 g mörk choklad ( bruten i bitar )

Gör så här:

sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla ingredienser, mjölet sist. häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. grädda i 20 min. kakan ska vara lite kladdig i mitten.

Glasyren:

Koka upp grädde och smör. ta bort från värmen och rör i chokladen tills den smält. låt glasyren halvstelna i ca 10 min i kylen. bred den sen på tårtan och dekorera med det du vill ha på! 

Servera och ät!

P.s. Chokladformen jag använde till chokladen köpte jag i Haga i Göteborg, men går att köpa på nätet, sök bara på "silkomart". :)

Likes

Comments