View tracker

INGREDIENSER

  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl mjölmix
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 4 dl mjölk

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser i den ordning som står ovanför.
  2. Låt svälla i skålen i ca 15 minuter.
  3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och nagga kakorna.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Ett väldigt snabbt o enkelt recept på frukostbullar som är super goda och håller sig saftiga o goda i några dagar :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

INGREDIENSER

  • 1 dl mix
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smör/margarin
  • En nypa salt o socker

SÅ HÄR GÖR DU:

Blanda mjöl och mjölk till en jämn smet, blanda sedan i äggen, de smälta smöret och saltet/sockret. Sen är det bara att börja steka. Lätt som en plätt.

Servera med sylt, nutella, socker, grädde, bär, frukt? Ja precis, du kan servera med precis vad du vill eller är sugen på.

Hade behövt ett nytt stekpanna då mina pannkakor fastnade hela tiden och gick lite sönder.. Annars blev dem hur bra som helst :)

Likes

Comments

View tracker

PAJSKAL

  • 210 g mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten

FYLLNING

  • En hel grillad kyckling
  • En burk champinjoner
  • En gul lök
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 250 g coktailtomater
  • Färsk basilika

ÄGGSTANNING

  • 2 hela ägg
  • 1 äggula
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 dl riven ost (1dl att ha i botten på det färdiga pajskalet
  • 2 msk chilisås
  • Örtsalt
  • Vitpeppar

​PAJSKALET

​Börja med att blanda mjölmix, smör och saltet i en bunke, tillsätt sedan det kalla vattnet. 

​TIPS: ​Använd gärna en maskin om du har tillgång till de, blir lättare då. Smöret får gärna vara lite mjukt. OBS!! Smeten blir väldigt kladdig och det ska den vara!!

​Fördela smeten i en pajform och använd en smörkniv för att få ett jämt lager. Låt skalet sedan vila i kylen i ca 30 minuter. Grädda sedan i mitten i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Nagga med en gaffel innan du ställer in den. 

​FYLLNING

  1. ​Stek svampen och den skivade löken i lite matfett
  2. rensa kycklingen och tärna den i lagom stora bitar
  3. Blanda ihop kycklingen med svampen och löken, häll även i crème fraîche, dem delade tomaterna, basilikan och rör om.
  4. Lägg 1 dl av osten i botten på det färdiga pajskalet och häll sedan i kycklingröran i pajskalet. 
  5. Rör ihop äggstanning och häll den över kycklingröran. 
  6. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. OBS! pajen kan väldigt lätt bli lite för mörk på ovansidan så håll koll på slutet. 

Servera med en liten sallad och crème fraîche :)​

Likes

Comments

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl fin mix
  • 4 msk kakao
  • 100 g smält smör


Glasyr:

  • 75 g smör
  • 3 msk kakao
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl florsocker
  • 4 tsk vanijsocker
  • ev. mer florsocker

Smeten:

  1. ​Börja med att sätta ugnen på 175 grader
  2. Vispa sedan ägg och socker pösigt
  3. Blanda sedan ner mixen och siktat kakaopulver, och tillsätt sedan avsvalnade fettet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diametern. 
  5. Grädda i ca 30 minuter, men håll koll för på slutet går det väldigt snabbt och kan lätt bli torr om den står inne för länge. 

​Glasyr:

Blanda ner smör, kakao och mjölk i en kastrull och låt de skjuta upp. Vispa sedan i florsockret och vaniljsockret. Rör sedan tills det har blivit en jämn smet.

Höll över glasyren på kakan när den har svalnat och ställ sedan den i kylen en stund så att glasyren hinner stelna.

Servera gärna med grädde och färska bär. 

Likes

Comments

Efter ett långt uppehåll så är jag äntligen tillbaka.

Nu kommer det komma en massa recept o tips. Kommer bli allt om matlagning och bakning, och sen lite annat smått o gått. Bäst av allt är att ALLT är såklart GLUTENFRITT!

Juste, om ni har några frågor eller vill få tips på något recept som ni saknar så är det bara att lägga en liten kommentar :)

Likes

Comments

Igår så provade jag på att göra en fiskgryta och den kan jag verkligen rekommendera! Den var väldigt enkel att göra så perfekt kvällsmat om man inte vill stå hela kvällen att göra mat.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 300 g lax
  • 150 g skalade räkor
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 färskpotatisar
  • 1 stånd fänkål
  • 1 msk smör
  • 3 msk hummerfond eller skaldjursfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 paket saffran
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel
  • 1 msk honung
  • olivolja

Vitlöksmajonäs

  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft

Så här gör du:

  1. Strimla purjolöken, finhacka vitlök, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fånkolen i bitar. Fräs ihop allt i en gryta tillsammans med smöret och saffranet och gör sedan om.
  2. Tillsätt därefter vatten, fond, grädde, créme fraîche och kryddor. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med honung och eventuellt lite mer salt och peppar.
  3. Gör aiolin under tiden. Pressa ner vitlöken i en skål. Vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis eller i en tunn stråle, tills det tjocknar. Smaka av med salt och citron.
  4. Skär fisken i ca 3x3 cm kuber. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna precis innan serveringen.
  5. Servera soppan var tillsammans med aiolin och en bit bröd.

Likes

Comments

Vi alla vet nog lyxen när man äter hotellfrukost och ser alla dem goda tjocka pannkakorna som bara ligger och kollar på en. Och tänkte gud vad gott det hade varit att ta en.. Efter många försök så kom jag fram till ett recept som fungerar hur bra som helst. Ännu godare blir det om man tar lite färska jordgubbar och nutella till 🙌

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 180 g (ca 3dl) Sempers fin mix
  • 2-3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Smör till stekning



Så här gör du:

  1. Smält smör.
  2. Blanda de smälta smöret tillsammans med ägg och mjölken.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna och rör till de blir en jämn smet, låt smeten sedan stå och dra i ca 10 min.
  5. Stek på medelvarm temperatur ca 1-2 minuter på varje sida.
  6. Servera med sylt, grädde. färska bär, nutella eller med sirap som på de amerikanska viset.

Tips!

När ni rör ihopa smeten så får man röra ganska länge för att den ska bli slät, så ge inte upp allt för tidigt 😉

Ni kan även använda er av ett dl mått när ni ska ta upp smet, detta för att få en lagom storlek på pannkakorna.

Likes

Comments