View tracker

En chiapudding som är perfekt till frukost men även vardagsefterätt.

1,5 msk chiafrön
1 dl alpro sojadryck

Smaksätt med t.ex. vaniljpulver, agavesirap, sylt eller hallon.

Häll i chiafrön i mjölken och blanda. Vänta 1 minut och blanda igen så att det inte är klumpigt. Låt stå ca 30min.
Garnera med lite kokosflingor och hallon blir supergott.



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Receptet är äggfri och räcker till antingen en stor cheesecake eller 8 små.

Ingredienser
200g philladelphia

2.5dl vispgrädde 20%

1 msk pressad citron

0.5 dl muscovadosocker eller annan sötning om du vill ha sockerfri, t.ex. stevia, agavesirap

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser: 

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

0.75 dl linfrön

0.5 dl pumpafrön

0.5 tsk salt

1-2 msk rapsolja

2 dl kokande vatten


1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Ta fram två bakplåtspapper 30x40 cm

3. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan i vattnet och oljan, låt svälla 15min.

4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. lägg det andra bakplåtspappret över för att trycka ut smeten till en jämn yta.

5. Grädda i ugnen 1-1,5 timme. låt svalna.

6. Bryt fröknäcket i bitar.

      Likes

      Comments

      Bountybollar

      Ingredienser

      5 dl riven kokos
      1 msk kokosolja
      3msk honung
      2 msk kokosmjölk
      1 msk pressad citron
      1 krm vaniljpulver
      Ca 150 gram valfri choklad att rulla bollarna i (jag tog Lindt 70% kakao)


      1. Mixa 2,5 dl kokos med kokosoljan tills du får en fin massa.
      2. Lägg sedan i resten av kokosflingorna, kokosmjölk, honung, citron och vaniljpulver.
      3. Mixa alltsammans tills det går att rulla bollar av smeten. Lägg annars in blandningen 10min i kylen för att det ska bli lättare och sedan rulla till små bollar.
      4. Smält chokladen i vattenbad och täck bollarna i choklad. Lägg in bountybollarna i kylen tills chokladen stelnat. KLART!

      Förvara bountybollarna i kyla.

      Likes

      Comments

      Popcorncheesecake med karamellsås helt utan raffinerat socker!

      Botten
      30g poppade popcorn
      50g smör
      Salt

      Karamellsås

      2,5 dl Kokosmjölk lätt
      0,5 dl Kokossocker
      0,5 dl agavesirap
      Flingsalt

      Fyllning

      200g Philadelphia (jag tog lightest 3%)
      2,5 dl Vispgrädde 20%
      2 ägg
      30g popcorn
      Karamellsås utan socker


      1. Smula sönder popcornen.
      2. Täck botten med popcornen och ringla över smältsmör och salt.

      3. Koka upp kokosmjölk, kokossocker och agavesirap. Låt stå och puttra tills det blivit segt och gyllenbrunt som karamellsås. Rör om under hela tiden, tar ca 30min.

      4. Dela upp äggen. Vispa äggvitan hårt i en fettfri skål tills du kan hålla byttan upp å ned.
      5. Vispa grädden.
      5. Blanda ordentligt äggula, Philadelphia och grädden i en större skål.
      6. Lägg i äggvitan och rör om försiktigt.
      7. Lägg i popcorn och all karamellsås och rör om.
      8. Häll i halva smeten, och lägg på ett till lager popcorn (inget måste) sen i med resten av smeten.
      9. Garnera med karamellsås sen in i frysen några timmar

      Ställ fram cheesecaken ca 30min före servering.

      Likes

      Comments

      Superlätt och extremt goda chokladbollar!

      Du behöver:

      8-10 dadlar
      2 dl fiber havregryn (vanliga går också bra)
      1,5 msk kakao
      1 msk kallpressad kokosolja
      1 msk kaffe (går att uteslutas)
      1 nypa havssalt
      Valfri garnering


      Lägg ner dadlar och kokosoljan i en skål, använd stavmixer för att det ska bli som en tjock massa.
      I med resten av ingredienserna, mixa, rulla, KLART!
      Chokladbollarna blir ännu godare när dom stått i kylen ett tag!

      Sockerfri, glutenfri och smörfri! 

      Likes

      Comments