• 200 g frysta hallon
  • 1 tårtbotten
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 500 g vaniljglass
  • 2 msk mandelspån

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Skär till tårtbottnen så att den får samma form som glasspaketet. Lägg bottnen på ett ugnssäkert fat eller i en ugnssäker form. Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg hallonen på tårtbottnen. Lägg glassen ovanpå hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att allt täcks väl. Det är viktigt att all glass och även sidorna är täckta av marängsmet. Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Ta ut den ur ugnen och servera genast.

Likes

Comments


Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

  • 200 g smör
  • 3 dl frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i hallonen så att de tinar. Lyft kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker.

Serveringsförslag:

Servera ev. med vispad grädde och hallon.

Likes

Comments