​Nu är det klart. David Boo Wiklander spelar i Bajen fram till sommaren. Han är även spelklar till derbyt på Tisdag mot Djurgården. 

Info angående Boo Wiklander:

Fullständiga namn:

​Nils David Casper Boo Wiklander

​Födelsedata:

3 oktober 1984 (31 år)

​Längd: 

180 cm​

​Position:

Försvarare (mittback, kan även spela ytterback)

​Klubbar:

​IFK Göteborg

Qviding FIF

IFK Norrköping

Allsvenska matcher/mål/assist/gula/röda kort:

​111/1/2/14/1

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En match som började som många andra har startat, ett mål i baken efter 4 minuter. En frispark från ungefär 20 meter, som Helsingborgs dansk Martin Christensen lägger och där han prickar Carl Johanssons panna och det är 0-1. Min första tanke, inte nu igen. Men Hammarby visar god moral och 2 minuter senare kvitterar Hammarby genom Erik Israelsson. Ett inlägg från Saevarsson som når Israelssons fötter och S:t Erik kan på volley slå in bollen i mål. 14 minuter senare är S:t Erik målskytt igen. Även den här gången är det Saevarsson med ett inlägg från högerkanten som Israelsson nickar ner och når en Helsingborgs spelare som försöker rensa, men som slår tillbaka den till S:t Erik som kan slå in bollen i Pyzdrowskis nedre vänstra hörn. Kanske inte det snyggaste målet, men en härlig uppoffring från Israelsson. Resten av halvleken dominerar Bajen totalt. Dock har Helsingborg ett farligt anfall där Jordan Larsson får chans till skott men missar grovt.
Andra halvlek är lite böljande till en början, men i den 52 match minuten punkterar Alex matchen. Från mittcirkeln tar han och driver och dribblar bort några Helsingborgs spelare och kan snyggt skjuta i mål lite utanför straffområdet. 3-1 och matchen känns avgjord. Men det tar inte slut där. I den 77 minuten byts Melker Hallberg ut och Måns Söderqvist in. Han hinner inte vara inne mer än 4 minuter på plan förrän han gör mål. Kommer med full fart på vänster kanten och dundrar in ett skott lite utanför straffområdet rätt upp Pyzdrowskis vänstra kryss. 4-1 är ett faktum. Ett riktigt klassmål. 2 minuter senare gör S:t Erik hattrick och fullbordar slut resultat 5-1. Saetra skjuter i ribban, på returen är S:t Erik där snabbt med huvudet och kan nicka in matchens sista mål.
En härlig match av Bajen, en kämpar insats tillsammans med bra spel.
 
Ögat gör än en gång en bra match i målet, tycker han växer för var match. Fortsätter han så här blir han svår att få behålla. 
 
Torsteinbö får vikariera som vänsterback igen och gör det riktigt bra. Där har vi en riktig och viktig poängspelare i Bajen. Växer för var match.
 
Saevarsson är tillbaka efter sjukdom och det som högerback. Tycker nog att han gör sin bästa match i år. 2 fina inlägg som resulterade i två mål.
 
Magyar och Saetra ser stabila ut där bak. Dock markeringsmiss från Saetra på Helsingborgs mål. Har i slutet ett skott i ribban som dock reulterar i mål då Israelsson nickar in returen.
 
Haglund och Persson gör det riktigt bra på mittfältet och stoppar upp mycket av Helsingborgs anfall, dödar dem.
Har varit lite skeptisk mot Haglund men tycker han kommer in bättre och bättre. Han och Persson verkar trivas ihop.
 
Smarason och Hallberg gör det bra som yttrar. Känns som Hallberg är på gång nu, har tyckt han har verkat lite trög i steget innan. Men formtoppen pekar uppåt. Smarason verkar trivas som yttermittfältare och det känns som om det är där han ska spela.
 
Sen har vi S:t Erik som dyker upp på rätt ställe vid tre tillfällen och som genererar i tre mål. En kämpe, en svensk Paul Scholes som en skribent på AB uttryckte. Israelsson är och har varit lite av en favorit i Bajen sen han kom från Kalmar. Kämpar i alla lägen och verkar vara fruktansvärt ödmjuk.
 
Alex, vilket mål han gör. Driver med bollen från mittcirkeln, fintar bort några Helsingborgs spelare och enkelt kan slå in bollen i Pzydrowskis högra hörn. Har annars tyckt Alex sett lite loj ut på sistone, men igår visade han motsatsen.
 
Får inte glömma att nämna Måns, vilket klassmål han gör. Vet att många har klagat på Måns, men tycker han har varit bra de matcher han har spelat och när han kommit in. Det är inga dåliga spelare han tampas med på yttermittfältet, om en startplats.
 
Nästa match är det derby, för mig stavas det "ÅNGER". Avskyr derbyn mot "Hyrgårn". Visst det finns inget mer underbart än att slå dem och det finns inget hemskare än att torska mot dem. Tyvärr har de gått riktigt bra i början av serien. Vunnit sina tre första matcher och toppar just nu Allsvenskan. Är rädd för en förlust i derbyt, men hoppas verkligen att jag har fel.
 
FORZA BAJEN!

Likes

Comments

Både Batan och Silverholt är fortfarande skadade. Dock är Saevarsson tillbaka, så det blir "bara" en yttermittfältare som spelar ytterback idag. Torsteinbö får fortsatt förtroende som vänsterback. Kennedy är frisk och Markström tillbaka från sin stukning, men båda finns på bänken.
Dagens 11 ser ut följande.
 
Ögat
Saevarsson-Saetra-Magyar-Torsteinbö 
Sheriffen-Haglund
Smarason-S:t Erik-Hallberg
Alex
 
Bänken:
 
Markström
Aidoo
Kennedy
Romulo
Rennie
Jajic
Söderqvist
 
Själv hade jag gärna sett denna 11:an:
 
Ögat
Saevarsson-Saetra-Magyar-Torsteinbö
Sheriffen-S:t Erik
Smarason-Romulo-Söderqvist
Alex

Likes

Comments

Just nu är det en del skador i Bajen, då främst på försvarssidan. Batan skadade sig i premiären mot Östersund. Silverholt och Solheim är skadade sen tidigare, den sistnämnde lär inte vara tillbaka förrän efter EM. Saevarsson var sjuk senast mot Elfsborg. Detta gör situationen ohållbar för Bajen. Nu har Jingblad och co försökt få dispens att värva David Boo Wiklander i 3 månader. David står just nu utan kontrakt. 
En helt ok lösning om de får igenom det. David har rutin, var med och spelade 22 matcher (21 st från start) för förra årets SM-guld vinnare Norrköping. Dock spelade David mest mittback tillsammans med Andreas Johansson men kan även spela ytterback. Det återstår att se om Boo Wiklander kommer representrera de grönvita.

Likes

Comments

Missade stora delar av första halvleken igår pågrund av strul med sändningen.
Men av det jag såg, så tycker jag att resultatet är lite missvisande. För det första kom Bajen till spel med två yttermittfältare som  fick spela ytterbackar. Skador på Batan och Silverholt, sjukdom på Saevarsson. Ingen lätt uppgift för Smarason och Torsteinbö att fylla deras platser. Vid första målet går Torsteinbö bort sig när Ellos Jesper Manns tar sig förbi honom och kan slå ett inlägg som Prodell lätt kan nicka in. Andra målet river Smarason ner Simon Hedlund i straffområdet och domaren dömmer straff, inget att klaga på det domslutet. Målskytt Victor Claesson. 10 minuter senare får vi en straff. Johan Persson blir nersparkad/stämplad av Henning Hauger. En straff som Smarason enkelt trycker in i Ellegaards nedre högra kryss. Sen 10 minuter efter vårat mål har vi ett inkast på vår planhalva som Smarason kastar mot Haglund. Haglund och Magyar missförstår varandra och bollen hamnar hos Ellos Simon Hedlund, som kan skjuta. Ögat är på bollen men tyvärr studsar bollen i ryggen på Magyar och går in. I den 74 matchminuten får Ellos ännu en straff, än en gång är det Smarason som orsakar straffen. Ellos Marcus Rohdén sätter straffen och rullgardinen ner för Bajen.
Tycker dock att Bajen spelar bra fotboll och skapar mer chanser än Ellos. Ellos är dock mer effektiva och sätter sina chanser. Dock får de två straffar, två straffar som enligt mig är helt rättvisa. De utnyttjar Bajens slarv och gör två mål på det. Men överlag tycker jag Bajen spelar bättre fotboll, men det vinner man inga matcher på.
 
Ögat hade ingen lätt uppgift, två straffar emot sig. Har lite otur på Ellos tredje mål. Första målet är det för dålig markering från Smarason, inget Ögat göra något åt.
 
Smarason hade ingen bra kväll på jobbet. Först markeringsmiss på första målet. Sen river han ner Hedlund i straffområdet och det döms straff. Vid tredje målet kastar han ett inkast rätt in mot eget straffområde. Sen så fäller han Lundevall och det är åter straff. Men han får trösta sig med ett eget straffmål. Måste poängtera att Smarason är ingen ytterback, så han hade ingen lätt uppgift för kvällen.
 
Torsteinbö likaså. Fick vikariera som ytterback. Gick bort sig vid första målet. Ska spela yttermittfältare.
 
Saetra och Magyar, ingen av dem gjorde sin bästa match i Bajentröjan. Otur för Magyar som träffas av en boll i ryggen så det blir självmål.
 
Persson och Haglund, där den sistnämnde får bland annat ta på sig 3-1 målet för Ellos. Dålig kommunikation mellan honom och Magyar. Persson får en straff med sig då han blir stämplad av Hauger.
 
Israelsson är osynlig stora delar av matchen men kämpar på. Nära att göra mål men där Magyar eller Hallberg är i vägen. 
 
Söderqvist tycker jag är en av de bättre i Bajen denna kväll. Vågar utmana på sin kant, tröttnar dock på slutet.
 
Hallberg har en bra fot, känns fortfarande att han har mycket mer att visa.
 
Romulo första match från start. Har mycket boll i sig. En del instickningar till honom som är nära att gå igenom. En spännande spelare.
 
Alex, Dusan och Khalili utmärkte sig inget vidare.
 
Vill se denna 11 till på Söndag mot Helsingborg (beror dock på hur skadeläget ser ut).
 
Ögat
Saevarsson-Saetra-Magyar-Batan/Silverholt?
Persson-Israelsson
Smarason-Romulo-Torsteinbö
Alex
 
Bänken:
Markström?
Batan/Silverholt?
Kennedy?
Söderqvist
Khalili
Haglund
Hallberg
 

Likes

Comments

En del skador och sjukdomar ställer till det för Bajen ikväll.
På skadelistan, som tidigare långtidsskadade Solheim. Batan skadade sig senast mot Östersund. Silverholt även han skadad. Saevarsson sjuk, likaså Kennedy. Sen är även Markström borta med en stukning som han fick i genrepet mot Örebro.
 
Kvällens 11:
 
Ögat
Smarason-Magyar-Saetra-Torstenbö
Haglund-Sheriffen
Söderqvist- S:t Erik-Hallberg
Romulo
 
Bänken:
 
Eskelinen
Aidoo
Alex
Rennie
Jajic
Lidberg
Khalili
 
 
 
 

Likes

Comments

Truppen spikad fram till sommaren. Sen får vi se om det kommer in eller lämnar någon spelare under sommartransferfönstret.

 
Dagens trupp:
 
Målvakter:
 
1. Ögmundur Kristinsson
Ålder: 26
Nationalitet: Island
Moderklubb: Fram Reykjavik
 
 
25. Tim Markström
Ålder: 29
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: IK Sätra
 
 
24. William Eskelinen
Ålder: 19
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Skogås-Trångsunds FF
 
 
 
 
Försvarare:
 
2. Bikir Már Saevarsson
Ålder: 31
Nationalitet: Island
Moderklubb: Valur
 
 
3. Rickard Magyar
Ålder: 24
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Åkarps IF
 
 
6. Joseph Aidoo
Ålder: 20
Nationalitet: Ghana
Moderklubb: Inter Allies FC
 
 
9. Stefan Batan.              
Ålder: 31
Nationalitet: Sverige 
Moderklubb: Assyriska FF
 
 
18. Oliver Silverholt        
Ålder: 21
Nationalitet: Sverige 
Moderklubb: BK Astrio
 
 
23. Lars Saetra
Ålder: 24
Nationalitet: Norge
Moderklubb: Strömsgodset IF
 
 
77. Mats Solheim              
Ålder: 28
Nationalitet: Norge
Moderklubb: Loen IL
 
 
 
 
Mittfältare:
 
4. Erik Israelsson
Ålder: 27
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Lindsdals IF
 
 
5. Philip Haglund
Ålder: 29
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: IF Brommapojkarna
 
 
8. Johan Persson
Ålder: 31
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Tollarps IF
 
 
10. Kennedy Bakircioglu 
Ålder: 35
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Assyriska FF
 
 
11. Arnór Smárason
Ålder: 27
Nationalitet: Island
Moderklubb: IA Akranes
 
 
14. Fredrik Torsteinbö
Ålder: 25
Nationalitet: Norge
Moderklubb: Hundvåg FK
 
 
20. Amadayia Rennie
Ålder: 26
Nationalitet: Liberia
Moderklubb: LISCR FC
 
 
21. Melker Hallberg
Ålder: 20
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Möre BK
 
 
26. Dusan Jajic
Ålder: 17
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: IFK Haninge/Brandbergen
 
 
34. Måns Söderqvist
Ålder: 23
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Emmaboda IS
 
 
 
Anfallare:
 
7. Alexssander Medeiros de Azeredo
Ålder: 25
Nationalitet: Brasilien
Moderklubb: Centro de Futebol Zico Sociedade Esportiva
 
55. Imad Khalili
Ålder: 29
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Högaborgs BK
 
 
27. Isac Lidberg
Ålder: 17
Nationalitet: Sverige
Moderklubb: Hägerstens SK
 
 
16. Romulo Cabral Pereira Pinto
Ålder: 24
Nationalitet: Brasilien
Moderklubb: Botafogo
 
 
4620456556

Likes

Comments