TACK alla för all pepp och respons gällande att jag inom kort ska gå över till en en egen plattform.
I går hade jag mitt första designmöte med Fredrik Krig på Design By Krig.
Fredrik är professionell, kreativ, lyhörd och tillmötesgående och jag känner mig helt lugn att jag är i händerna på honom, vad det gäller att bygga upp min webbsida.
Fredrik erbjuder även dig som är sugen på att starta en webbsida 40 % rabatt. Ta chansen du också!


Men det känns ändå så nervöst, att alldeles snart stå på egna ben. Kommer detta bära?
Men nu ska jag alltså våga ta steget och satsa, till en början kommer jag vara mer än nöjd om jag kommer
gå plus minus noll.
Inte mer än så, men kanske tids nog så kommer det generera mer och då kommer jag känner mig mer säker i min roll och våga satsa ännu mer. Tack för alla tips på vad ni vill läsa om, jag kommer försöka att möta era önskemål och tar tacksamt emot mer feedback. Jag vill även ha förslag på hur min webbsida ska se ut, det är nu jag har chans att få bloggen precis som jag vill ha den. Och som ni vill ha den!

Hjälp mig att dela mina inlägg till nära och kära så jag få ännu fler härliga läsare. Alla är välkomna!
På det sättet växer jag och jag kan börja skörda.

Annars då?
Här har vi haft en lugn helg. Vince var hos sin bästis Alice i lördags och spelade Mindcraft, vilket är typ det han vill göra hela tiden. Lucia hade sin dagiskompis Thilde hemma och vi lekte melodifestival och gjorde pannkakstårta till lunch.

Söndagens planer med skridskor och lunch i Alingsås med Andersson blev tyvärr inställd på grund av att Lucia vaknade med feber och jobbig hosta.
​Istället blev det biofilmen Vaiana med Vince och hans kompis Alice. Slapp och mysig söndag trots allt.

Nu laddar vi för en ny vecka efter ett härligt ledigt sportlov.
​Tyvärr får Lucia vara hemma imorgon och kurera sig tillsammans med sin farmor och farfar
​som nu har kommit hem från USA.

Skönt att vara ledig men jag älskar alltid att komma tillbaka till vardagens alla rutiner. Sån är jag.

Att var här, MITT I LIVET, det är det bästa som finns!

Missa inte att läsa mitt inlägg om vår Branäs resa tillsammans med Bystedt nedan!

Likes

Comments

I söndags åkte vi upp till ett strålande fint Branäs tillsammans med Stefan, Josefine och Noah. Checkade in i vår mysiga stuga tillsammans och tog oss ut till backen med en gång där vi möttes av klarblå himmel, strålande sol och fina backar.
Grenarna var snötunga uppe på toppen och vi var modiga som tog oss ner i Mario backen,
dock med lite blandade framgångar.

Barnen lärde sig snabbt, och killarna som gick skidskola blev modigare för var dag om gick. Lucia gick i Stefan och Marcus skidskola, en modig tjej som slängde sig rakt ut- åkte mest störtlopp men lärde sig även att svänga mellan stolparna. I slutet av veckan hängde hon helst på i Noah och Vince i de stora backarna.

Alla hjärtnas dag bjöd den finaste av dagar. Efter att barnen fått varsin presnt på morgonen så tog vi med oss fikat ut i backen och satt och njöt i solen av en god kopp kaffe, saft, kanelgifflar och kexchoklad.
Vilan blev dock inte så långvarig då barnen ville ut i backen igen. Ingen ro och ingen vila.

Dagen rullade på i samma tempo och kvällen avslutades med grekisk pytt i panna, ett glas rött, bastubad och sällskappspel där barnen vann mot de vuxna igen!

Noah och Vince som verkligen hittade varandra under resan hängde ihop från morgon till kväll. Flera i backen hade tydligen frågat dem om de var syskon. Noah som är född i Filippinerna är ett år yngre än Vince och hans föräldrar lärde vi känna för 9 år sedan då vi gick den förberedande adoptionsutredningen. Stefan och Josefine har blivit riktigt goda vänner till oss och vi är så glada att även barnen hittat varandra och gillar att hänga ihop alla tre.

Det var inte bara killarna som gick skidskola utan även jag hade bokat in mig på en vuxenkurs i dagarna tre. Detta visade sig bli en riktig lyckoträff och jag som inte åkt skidor på nästan 20 år fick tillsammans med ett gäng danskar lära oss att att ha tyngden på dalskidan och göra mjuka svängar och hockystopp.

Danskarna var av någon anledning imponerade av mina skidtalanger, och de ville att jag skulle åka först i vårt led då de tyckte att jag var den som lärt mig mest och snabbast och var lättast att följa.
Och allt det där sa de på danska - eller sa det i själva verket något helt annat?
Gissa om jag var mallig som en groda över detta när jag tog gondolen upp till vår sista lektion.

Ja, så har vi ju det där med Gondolen också.

Vince som första dagen var så imponerad av att det fanns en gondol, och hade inte riktigt koll på att det hette just gondol utbrast högt och tydligt:

JA! Vi tar KONDOMEN upp till toppen!

Ja, många härliga dagar med en massa bus, skoj och skratt fick vi tillsammans.
Så nöjda så vi pratat om att göra om resan, helst redan nästa år igen!

Likes

Comments

Många har varit nyfikna på vad jag har på gång, och nu tänkte jag att jag på skakiga ben ska avslöja ett av de projekt jag har på gång. Efter att ha bloggat i 10 år på olika bloggportaler, såsom blogspot, blogg.se och nu nouw så ska jag testa att stå på egna ben.

Några av er har säkert redan sett att jag skapat en egen domän, min sida heter nu www.bagleborn.se och jag kommer inom kort att flytta denna sida till min alldeles egna plattform.
Detta är en dröm som jag haft många år, att få bli större och kanske till och med kunna få tjäna en liten slant på min stora hobby... det är en svindlande tanke....


Att blogga, att skapa med hjälp av text och bild har så länge jag kan minnas varit min stora passion. Jag lägger mycket tid och engagemang med att planera mina blogginlägg och nu kommer ja ta klivet att bli egen och jag hoppas att det kommer bära.

Så nu kära bloggläsare kommer jag behöva ER hjälp. Vad vill ni att jag ska blogga om? Ska jag fortsätta på det spåret jag är inne på, eller vill du se mer av någonting? Vill ni ha fler blogginlägg?

Jag kommer också behöva er hjälp att dela min blogg så jag kan få ännu fler härliga bloggläsare.
Så att detta stora steg kan bära frukt. Tids nog!

Jag kommer inte vara ensam i detta projekt utan min systerson Fredrik Krig som har det nystartade företaget
Design By Krig håller på att skapa min nya plattform åt mig just nu och denna komma förhoppningsvis vara klar och igång om några veckor.

www.designbykrig.com , DBK har tagit fram en produkt där grunden/sklettet av systemet redan finns på plats och kan användas till alla typer av kunder. Produkten är därför döpt till Skelton. En webbsida kan därför läggas upp på en kort tid i förhållande till traditionella webbyråer, enbart anpassning till kundens behov återstår. Logotyp, bilder, texter och ett urval av komponenter samt en design som gör kundens webbsida unik.
Skelton är anpassad för ett brett utbud av kunder. Vissa kunder har däremot inte behovet av en helt specialanpassad lösning. DBK implementerar därför även wordpress-lösningar.
Kunden behöver bara redigera inehållet av sin webbsida. DBK tar hand om resten.

Just nu kan DBK erbjuda en rabatt på 40 % på produkter som Fredrik Krig erbjuder. Så passa på om ni också är intresserad av att skap en ny produkt. Vet att ni är flera runt mig med små nystartade företag. Så ta chansen att få arbeta med Fredrik som är begåvad, ambitiös, kreativ och full av idéer.

Min nya logotyp som Fredrik har designat står för min passion att finnas mitt i livet - det står för min lust att leva,
att finnas till här och nu, att få ägna sig åt det jag brinner för och fortsätta att se det vackra i livet.

MITT I LIVET

I mitt liv - i ert liv!

Design By Krig Facebook

Oj, så nervöst detta är, men med DBK och med ER vid min sida så hoppas jag och tror på att det kommer gå vägen.
Lika nervös som jag är så är jag så sugen på att komma igång med drömmen jag haft under så många år.
Det ska bli så galet roligt!

Jag har fler roliga saker på gång under året , men jag släpper bara en sak åt gången.
Ha ha ha ha.....allt för att få er att fortsätta föja min blogg. Ha ha ha ha

Tack för att ni finns och för att ni kommer hjälpa mig på vägen.

Nu tar vi sportlov.
Puss och kram, vi ses på stan (som Lucia brukar säga)


Likes

Comments

Så här ser en nybakad 41-åring ut! I går fyllde jag alltså år och jag hade en fantastisk dag tillsammans med min familj från morgon till kväll! Jag blev väck med sång och paket. Frukost på sängen är inte riktigt min grej, men bordet var dukat med ägg och bacon muffins, kaffe, juice och färskt bröd.
Att få sitta länge vid bordet med tända ljus är en sådan livsnjutning.

Efter frukost åkte Marcus med barnen för att köpa fika och tulpaner från min favoritflorist och jag fick en timme för mig själv då jag passade på att ta en PW med fredagspodden i lurarna.
Jag har nu börjat att vara mina promenader med lite intervall löpning. Det kanske kan bli en löperska av mig till slut....

Fina och braiga paket fick jag också av familjen. Ett par urcoola Goggles till vår skidresa och en ursnygg kavaj från favoritmärket i vårens nya print i Navy och vitt. Kommer bli snyggt till jenas eller mina mörkblå byxor i samma märke. Jag fick även en smart liten lampa som jag kan sätta fast på boken, så jag kan ligga och läsa på kvällen utan att jag behöver tända upp hela sovrummet. Så glad för mina presenter.

Senare i vår ska vi fira med våra föräldrar och syskon. Men just nu passar det inte då svärisarna och svägerska med familj åker till Miami och pappa och Eivor kommer förhoppningvis upp till påsk.

Någon är superladdad för att mamma fyller år och att det ska fikas smaskiga bullar och Dounuts i alla olika färger och smaker. Lilla loppan. Lucia utbrister: MAMMA! Jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR socker!!!!!!
Lycka är att få vara mamma åt de två finaste barnen som finns och fru till världens bästa man. Känner mig lyckligt lottad.

Efter fikat åker vi till Stars and Stripes för att spela lite äventyrsgolf och äta en god hamburgetallrik. En riktigt trevlig familjeaktivitet. Även om Vince ibland trodde han spelade långgolf och drömde iväg golfbollen lite väl hårt, så de andra spelarna fick ducka. Woops!

Kvällen avslutas med Mellokväll såklart! Den stora godisskålen plockas fram, brasan tänd och vi njuter av kvällen i soffan resten av kvällen. Ett gott glas rött och lite chips till det.
Den vackra äppelkvisten tillsammans med ett presentkort i blomsterbutiken vid jobbet fick jag av en kär kollega.
Känner mig så nöjd och glad över dagen. Bästa.

Och så till det här med att bli äldre...vet att vissa tycker att det är jobbigt och inte roligt att bli äldre. Men jag kan inte annat än att säga att jag ÄLSKAR att fylla år! Det har jag nog alltid gjort - gillar liksom att vara lite i centrum. Ha ha ha!
Och jag har alltid känt mig äldre än vad jag varit, så nu börjar jag liksom växa i min egen ålder.

Men det är mer än så, som de flesta av er vet så drabbades jag som-28 åring av bröstcancer. 8 månaders tuff behandling med cellgifter, operation och strålning och från en början en oviss utgång så är jag så tacksam över att få vara med. Att jag får leva och uppleva allt som händer. Det är ingen självklarhet. Att få fylla år och fira att man blir ett år äldre är underbart härligt och ingen självklarhet för mig. Så ni som tycker det är jobbigt att bli äldre, tänk på att alternativet till det INTE är bättre!

Tack så mycket för alla grattishälsningar på Facebook, Instagram, SMS och telefonsamtal. Ni är bäst - Puss och kram!

Likes

Comments

Väntan är LÅNG när man längtar efter att gästerna ska komma och mamma och pappa inte har tid att leka, för att de håller på att förbereda en buffé av olika små maträtter från mellansötern. Vi hade sedan en tid bjudit in familjen Herbertsson och Andersson och jag planerade att laga MEZE, något som jag varit sugen på så länge. Tidigare i veckan så kom jag på att just denna dagen var det det Kinesesiska nyåret, och vi borde ju såklart bjudit på asiatiskt.
Vi vägde upp detta med att klä oss i Taiwanesisk klänning, och skåla in det nya året med ett glas bubbel när alla gäster kom. GOTT NYTT ÅR, nu går vi in i tuppens år!

En vacker gul rosbukett hade jag tidigare i veckan fått från er kär kollega....bara för att hon tyckte jag behövde lite uppmuntran. Tack köra! Just gula blommor är något som det pyntas med vid det kinesiska nyåret -
så det passade ju perfekt!

Lite bilder och länkar till recept bjuder jag på här nedan.

Vi bjöd på en syrlig Tabbouleh med en massa härlig bladpersilja, rödlök och tomat

Chilliheta MEZE oliver från Fontana.

En krämig god Hummos med smak av spiskummin .

Spröda och varma Ali Babas Frestelse, fyllda med bladspenat och mozarella.
Till detta serverades det Kefta, Falafel, libabröd, syltlök, korvar och skinka. Rött vin och öl till stora och läsk till de små.

Till efterrät blev det en Marängsviss semla...något som uppskattades av både små och stora.
En härlig kväll med fullt ös, som det lätt blir när det är 7 barn och 6 vuxna. Härligt kaosigt med så många vänner!

Idag var det extra skönt att bli bjuden på söndagsmiddag hos sväisarna på Öckerö.
Nu blir det lite rester, och sedan soffläge med tredjde delen av "Innan du dör" tittar ni?

Likes

Comments

I går morse när dimman låg tät på så letade jag och min lilla sagoprinsesa ut på åkern för att testa mitt nya objektiv. Morgonen vat trollsk och Lucia älskar att stå framför kamera lika mycket som jag älskar att stå bakom den. Lycka är att få leka med ljus och bild och jag har även börjat även snegla lite på redigering- vilket jag har testat på några av dessa bilder. Att få en sådan här stund tillsammans kan göra en hel dag för mig- älskart!

Likes

Comments

Idag var det dags för julgransplundring på COWI. Jag har suttit med i eventgruppen i tre år nu tillsammans med fyra andra kollegor, och vi planerade i år en riktigt lyckad julgransplundring om jag får säga det själv!
Hela Göteborgskontoret med familj bjöds in och det serveras fika, korv och bröd, ansiktmålning, ballongvikning,
dans runt granen, tv-spel, hockyspel, golfputtning och bilbana. En massa saker för stora och små.
Hela kalaset avslutades i år med en trollerishow och godispåse.
Barnen är superlyckliga och tror att mamma har det så här varje dag på jobbet...
visst att jag har världens bästa jobb men....njae!
Jag bjuder på bilder på glada barn och trevliga kollegor och en hängran som nu äntligen är utdansad och utkastad!

Likes

Comments

Idag har Lucia varit på sin söta kompis Alice 6-årsklas med Marcus och Martinus-tema!
Ett roligt kalas som gick i färgerna svart och vitt, samma färger som idolerna alltid är klädda i. Ett kalas med roliga lekar, korv och pommes, prinsesstårta, dansstop med Marcus och Martinus musik, skattjakt där alla barnen fick varsitt örngott med en idolbild på de söta pojkarna på. Kalaset avslutas med fiskedamm.
Ja...vad mer kan man liksom önska när man fyller 6 år och bjuder hem sina kompisar på kalas.
Lucia säger TACK för att hon fick komma, och jag vet vem som kommer drömma om Marcus och Martinus i natt.

Likes

Comments

Detta är ett inlägg i samarbete med Comfort Hotell Göteborg.
I natt bodde vi Comfort Hotell Göteborg. Ett hotell som vi verkligen kan rekommendera på grund av närheten in till stan, enkelheten, servicen och den goda frukosten.
Hotellet ligger mitt emot stenpiren, därifrån går båtar direkt över till Lindholmen, spårvagnar som kan ta en längre in till stan eller järntorget om man inte vill gå den korta promenaden.
Vi checkade in efter lunch, njöt av en kopp kaffe framför brasan, innan vi gick ner till stan för att hitta några reafynd.

Efter att vi sträckt ut oss i sängen gick vi till Ma Couisine och åt en god fransk middag.
Blåmusslor och entrecote tillsammans med gott rödvin, pommes som dippades i dragonkräm.
Hand i hand gick vi sedan bort till biografen Göta- där vi såg en av de bästa filmerna vi någonsin sett. Lion. Se den!

Efter en promenad på ca 15 min var vi tillbaka på hotellet, kröp ner i de sköna sängarna och tittade på Air Play.
Vi följer nu Skam och har snart tittat färdigt på säsong 2. Tittar ni? Jag är helt fast.
Såg att 3:e säsongen fanns på Svt play nu också....

Innan vi checkade ut så åt vi en utsökt hotellfrukost. Så gott att få sitta länge och äta och prata över ännu en kopp kaffe tillsammans medan man ser att staden vaknar till utanför fönstret denna kalla Trettondagsafton.

Mycket nöjda med hotellet och att vi fått ett barnfritt dygn tillsammans. Det lever vi på länge! TACK!

Likes

Comments

Vilken fantastisk trevlig nyårsafton vi fick igår. Det var en lång väntan hemma innan det blev kväll och det äntligen var dags att åka till Johan, Pia, Alice och Stella i Önnered. Vi passade på att ladda för fest med tomtebloss, tuggummi och härlig musik medan vi gjorde oss iordning inför ett sprakande avslut på 2016.

En vacker dukning och lika vacker värdinna hälsar oss, familjen Eijerstam och Adler välkomna till en nyårskväll som visade sig bjuda på många härliga skratt, roliga historier, dansbattle, och en fantastisk trerättersmiddag, med pilgrimsmusslor, fläskfilé och nyårstårta av konditorn. En hellyckad kväll som avslutas långt efter midnatt och med att vi sjunger för Alice som fyller 6 år den allra första dagen 2017.

Jag vill önska er alla en riktigt GOTT NYTT ÅR! Hoppas att du får ett fantastiskt 2017.
Jag har en liten önskan...ser att ni är många här inne som läser - jag skulle gärna vilja att du säger hej - så jag får se vem du är. Det blir så mycket roligare att blogga om man får lite respons....


Om du har instagram så är nu min bloppis uppdaterad med en massa nya barnklädersfynd- så in och kika på baglebornbloppis. Välkomna! Stor kram till er från mig!

Likes

Comments