View tracker

Instagram

Hej! Vi har nu skaffat oss instagram det skulle vara jätte roligt om ni vill följ oss vi heter bagarna14 🍪
Skriv gärna här nere i komentarena vad ni helst vill ha recept på. 🍩🍰🍪🎂


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

idag har jag bakat dessa små bakverk de blev jätte goda och de är utan mandel 

jag tänkte dela med  mig i det här receptet


det du behöver är

2 äggvitor

1/2 dl socker

4 dl florsocker

några droppar karamelfärg

fyllning

100g mjukt smör

1,5 florsocker

2 msk kakao

1 ägg gula

det du ska göra

lägg äggvitan i en skål  (spara en ägg gulan till fyllningen) vispa sedan till ett hårt skum.

tillsätt lite i taget av sockret. häll sedan försiktigt ner florsocker och karamelfärgen.

lägg sedan ner den i en sprits och spritsa ut på en plåt med baklåtspapper, låt den vila i 15 minuter.

sedan kan du ställa in de i ungen i 130 g i 8-10 min

medan de är inne i ungen så kan vi göra fyllningen

vispa bara ihop mjukt smör, florsocker och kakao, tillsätt sedan ägg gulan.

ta sedan loss de små kakorna från baklåtspapper.

spritsa på fyllningen på kakorna sedan sätt den andra kakan försiktigt på andra sidan

klara 😊

Likes

Comments

View tracker

Receptet ger
25 st
Ingredienser
200 g smör
1,5 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
Hallonsylt eller annan sylt
Gör så här:
1. Värm ungen till 200*C. Ställ småbrödsformar på en plåt.
2. Rör smöret med tillsammans med florsocker. Blanda i mjöl och vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i formerna och platta till dem lite. Gör en fördjupning med fingret och klicka i ca 1 tsk sylt i varje. Grädda mitt i ungen ca 15 minuter. Låt dom kallna på galler.


Likes

Comments


Rimbullar

30 st

Ingredienser:

Deg:

25 g Jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumstempererat smör

1 msk socker

Ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör

1 ½ msk socker

1 ½ tsk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

Glasyr:

4 msk florsocker

½ msk vatten

Så här gör du:

Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.

Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.

Kavla ut degen till en stor fyrkant.

40x40 cm, på lätt mjölat bakbord.

Skär degen i fyrkanter, 8x8 cm.

Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.

Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar.

Ställ formarna på en plåt.

Lått bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstempratur.

Pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda mitten i ugnen i 250*C i 5-10 minuter.

Lått bullarna kallna.

Glasera med florsockerglasyren.

Likes

Comments

Ingredienser

Fyllning:

5 Äpplen (fasta och syrliga)

1 dl Socker

1 msk Kanel

Pajdeg

1 1/2 dl Vetemjöl

1 1/2 dl Socker

100 g Smör eller Margarin

Till servering

Glass eller Vaniljsås

Så här gör du:

  1. Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över sockret och kanelen och blanda runt.
  2. Blanda de torra ingredienserna till en pajdegen Arbeta in matfettet till en deg. Smula degen över äpplena så att det blir som ett lock. Grädda 225*C ca 25 minuter till den är gyllenbrun.
  3. Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.  

Likes

Comments

Choklad snittar
Idag tog vi tiden att göra en kaka som heter choklad snitt.
Dessa kakor är jätte goda och är super enkla att göra! Så vi tänkte dela med oss av detta recept !! 📖🍪🍪


100 gram smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
2,5 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt, vispa till smulor. Arbeta ihop en deg med händerna och dela i 2 delar. Rulla till två längder och lägg på plåt. Tryck till rullarna och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Skär längderna i snitt direkt efter du tagit ut dem ur ugnen.


Likes

Comments