Och på denna blogg har tiden allt stått stilla haha ! 😅
Det har den inte gjort i livet, för jag har börjat komma igång med tårtbeställningar och fikabrödsbeställningar, SUPERROLIGT jag ÄLSKAR det ! 😍😄
Detta är tårtan jag fick äran att göra till ett 50 års firande. Spritstekniken tycker jag är absolut roligast och det jag tränat mestadels på, så att arbeta med sockerpasta/marsipan är absolut ett måste att börja träna på så jag även känner att jag kan ta emot beställning på det ! Har jag tur kan min kusin hjälpa mig med det hon är grym på det ! 😊
Åter till tårtan, det blev denna stora samt en likadan fast mindre. Och jag måste säga själv - jag är Nöjd 👌😊
Fyllningarna var lemoncurd och hallonmousse, syrlig tårta passande som efterätt till smörgåstårta. Och sockerkakebottnar. Och spritsat och täckt med smörkräm, nomnom!

Som skrivet innan, att baka är Lycka ❣

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Spritsade min första buttercream ruffle cake.. Och ja, jag får vara nöjd iallafall för ett första försök.
Men jag har lärt mig att inte spritsa direkt på tårtan som första försök utan, spritsa på något annat och träna innan haha !
Och jag måste verkligen införskaffa en snurrbricka, det va inte det lättaste att spritsa när jag var tvungen att avbryta för att snurra hela tårtkartongen 🤣 Samt så måste jag skaffa mig en större tyll för detta arbete då min blev alldeles för liten för denna stora tårta.
Recept på den kommer i ett annat inlägg, för tyvärr har jag inte dom i huvudet. Men! Så otroligt goda fyllningar blev det, syrligt med sött och vikten på tårtan, ojoj den var tung 😀 Tur att födelsedagskarln blev glad och nöjd !
Träning ger färdighet och nästa ruffle cake kommer se mycket bättre ut ! 😀

Likes

Comments

Chokladsockerkaka, den saftigaste någonsin bakad ! Himmel vad jag är nöjd med denna kaka, ett recept jag dessutom knåpat ihop själv då det skulle gå fortfort att baka 😃 baka och njut !

3 ägg
3 dl strö socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
2 dl mjölk
200 g smör
1-1,5 dl ljus sirap

r såhär:

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ihop socker och ägg vitt och fluffigt.
Sikta ned alla torra ingredienser.
Ha i sirapen, mjölken och smöret och blanda ihop allt, ha sedan ut i form och in i ugn. 200 grader i ca 30 minuter, tills stickan är torr. Jag bakade i varmluftsugn.

Likes

Comments

Igår var det som sagt morotskakans dag. Så vad passade inte bättre i bakväg då än en morotskaka ! Men såklart när jag bakar blir det sällan ett bakverk, så det slutade alltså med 2 ugnsplåtar och 2 stoora formar. Men hur trevligt och bra är det inte att ha i frysen, ta upp och bju på en riktigt saftig och god bit morotskaka när det kommer besök, lovely !

Här kommer receptet:

3 ägg
3 dl strö socker
150 g margarin
5 dl rivna morötter
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt

Gör såhär:

Vispa socker och ägg vitt och flyffigt.
Smält smöret och låt svalna något.
Sikta ned alla torra ingredienser och vänd ned i smeten, ha i det smälta smöret och morötterna och  vänd runt till en slät smet. Ha ut i form och in i ugn i ca 45 minuter på 175 grader.
Jag bakade denna i varmluftsugn.

Och får ju inte glömma frostingen. 

200 g philadelphiaost

Skal och saft från 1 citron

3 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker

100 g rumstempurerat smör

Blanda samman allt och ställ i kyl. 


Likes

Comments

Ibland så får inte fantasin ha några gränser ! 😀 Jag vart så himla sugen på att baka en tårta, en enkel snabb en. Så jag började baka och insåg ganska snabbt att alla ingredienser inte fanns så ja, fantasin fick ta över haha !
Så tårtan består av

Kladdkakebotten (inte en kladdig sådan) och så en vanlig sockerkakebotten som man har te tex prinsesstårta. Och fyllning 1 är vanlig marsansås. och lager 2 en vaniljpannacotta. Och täckte tårtan med dulce de leche och dekorerade med mini marsmallows. Kanske låter som en väldigt konstig kombination men den var god och vart godkänd. 🌞🍰 Så mitt motto för dagen, låt inte fantasin ha några gränser 🤗

Likes

Comments

Måste bara presentera mina söta receptböcker min faster gjort åt mig. Här kan jag samla alla alla alla recept som ligger på en papperslapp eller i telefon och även hålla god ordning på dom. Var recept i rätt bok. Älskar ordning och reda ! Och mina böcker också, dom är så söta ! 😊

Likes

Comments

Dessa kärleksmums är på min topp 5 av fikabröd iallafall! Glasyren har en god smak av kaffe och kakan i sig är saftig och mjuk. Jag personligen tycker den är godast med kokosen som topping men strössel ger lite mer färg åt kakan och fungerar alldeles utmärkt ! :)
Mängden kaffe kan givetvis minskas ned för den som inte gillar kaffe, men för den som gillar kaffe kommer kakan vara en succé.

Recept
kärleksmums i långpanna

4 ägg
6 dl strösocker
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
9 msk kakao
300 g margarin
3 dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Ha i det smälta margarinet och mjölken och vänd sedan ned de torra ingredienserna.
- Jag upplever resultatet av kakan som saftigare då om man vänder ned ingredienserna.

Glasyr

8 dl florsocker
2,5 dl kakao
8 tsk vaniljsocker
2 dl kaffe
200 g margarin

Smält margarinet låt det svalna.
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ned i en skål så det ej blir klumpar av florsockret. Rör ihop med kaffet och smöret.
Ha på kakan när kakan svalnat och strö över kokos eller vad du själv vill dekorera kakan med.
Ät och njut !

Likes

Comments

Juldagens dessert bord fick bestå av:
marsipan/körsbärspralin
kokostoppar
hasselnötsnougatpralin
mintkaka
daimtryffel
saffranstryffel
lingontryffel - kanel
lingontryffel - kardemumma
aftereighttryffel

marknadsnougat

mjuk pepparkaka

Jag tycker verkligen om det här med julen att man får laga god mat, desserter och göra andra människor glada och nöjda. Bara genom att träffas och umgås över måltider, dagar och helger som dessa. :)

Likes

Comments

Det absolut bästa med juletid är ju såklart allt julgodis som skall göras! Så nu ganska prick en vecka kvar till julafton så är det baka baka baka som gäller, mycket är gjort redan men det är en del kvar också.
Så dessa små godingar består av körsbär och mandelmassa. Ett hopplock av det som blivit över, och en kombination som visade sig vara lyckad.
Så med andra ord ett väldigt enkelt recept:
Körsbär i mitten runt om mandelmassa och sedan rullad i vit choklad.

Likes

Comments

Dessa kokostoppar är otroligt saftiga och goda ! Jag tycker dom passar bra på julbordet, så idag bakades det några.
Jag hade i lite vaniljsocker i smeten också, då vaniljsmaken ger den perfekta touchen. 

kokostoppar
ca 20 st

60 g margarin
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
200 g kokos

Gör såhär:
Ugn: 175 grader.

× Smält margarinet och låt det svalna.
× Blanda ihop ägg, socker, vaniljsocker med slev.
× Blanda i margarinet och vänd ned kokosen. Blanda så allt går ihop till en smet och ställ i kyl ca 15 minuter.
× Ta ut smeten och forma till toppar.
× Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, det går fort mot slutet så passa ugnen så du ej bränner kokostopparna.

Låt svalna och njut !
Dessa går utmärkt att frysa in.

Likes

Comments