Är det okej att vara sjuk i Sverige 2017?
NEJ!!!
Imorse klev jag upp och gjorde kaffe , öppna Facebook och det första jag ser är ett inlägg från en tjej jag följer där, hon har cancer och lever på hoppet om att immunterapin ska bota cancern så hon blir frisk , hon har levt med cancer i 3,5år.
Vi är många som följer henne, peppar henne när hon har det som värst . Inlägget jag läste gjorde mig riktigt arg!
Hon har sedan tidigare fått mottaga hat mail, för att hon har valt att blogga om sin cancer.
Hur kan man sjunka så lågt att man skickar hat mail till en människa som slåss dagligen för sin överlevnad?
Hon kämpar hela tiden för sin rätt till ett friskt liv, för att få stanna hos sin familj.
Hur kan man skriva: cancer är ingen lek, du försöker göra karriär på din cancer!
Har folk helt förlorat allt vett eller är det " den svenska avundsjukan"?
Att blogga är som terapi för henne, hon har all rätt i världen att blogga om sin sjukdom!!
Det finns inte en jävel på denna jorden som bestämmer det!!
Det är illa nog att behöva bära med sig vetskapen att allt kan gå åt helvete, att inte få se sina barn växa upp... Att behöva dö ifrån dom man älskar.
Jag hoppas att personen som skrev mailet läser alla kommentarer vi andra har skrivit, förbannade nät troll, sluta sitt och va bitter över att DU inte får uppmärksamhet!!!!!!
Med tanke på vilken person du verkar vara så kommer du bli jävligt ensam i ditt liv!!!
Hoppas du tänker över vad du skrev till A, förtjänar hon verkligen skiten du slängde på henne?
Innan ni friska hoppar på oss sjuka, så tänk efter, det kan faktiskt bli er tur att få en sjukdom, botbar eller obotbar, ska vi andra ställa upp för er då?
Tänk på det!!!

Likes

CommentsHej! Jag heter Fibromyalgi och är en Osynlig Kronisk sjukdom. Jag är nu din följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul! Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med. Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av överkrav och trauman? Hur som helst, jag är här för att stanna. Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara! Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag. Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan. En del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att tappa din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst.. Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan listat ut det). De enda du kan få något stöd eller någon förståelse från, angående mig, är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI. 💖💖

Likes

Comments

Sista tiden har varit hell.. Värken är värre än tidigare. Varenda muskel i kroppen värken, bara någon petar på mig så gör det ont.. Det gör ont att sitta,ligga,stå, gå, medicinerna fungerar inte, det gör lika ont ändå. Just nu är det inte mycket som är kul!! På tisdag börjar dottern skolan, tillbaka till alla måsten.
Hur det nu än ska gå.
Känner mig hyfsat less på smärtan, ska den aldrig ge sig?

Likes

Comments

Ikväll va ja ner en sväng till tvättstugan, går runt till parkering och kommer i området igen, då hör ja någon ropa mig.
Dom frågar om jag har nycklar så jag kan låsa upp till dom.
Vadå låsa upp?
Förstår inte riktigt vad dom menar.
Följer med in i trapphuset och sen är kaoset igång.
Får ringa låsjouren för dom pratar inte svenska så ja försöker förstå vad dom menar.
Det visar sig att ett barn har blivit inlåst i ett förråd men historien slutar inte riktigt där.
Det här barnet låser in sig i förrådet för att hen inte vill bo med sina föräldrar.
Hen sover i förrådet.
Jag ser nog ut som ett fån där jag står när allt kommer på plats..
Jouren kommer och låser upp förrådet, där står en hen och börjar gråta när hens pappa börjar rycka i honom och ska med hen in i lägenheten.. min enda tanke är: va fan har jag gjort??
Gjorde jag fel som hjälpte dom att få ut barnet där ifrån? När hen väljer att låsa in sig själv för att få va ifred från sina föräldrar ?
Jag vet inte ..
Låsjouren såg nog lika chockade ut som jag gjorde när allt braka loss..
Ska det verkligen behöva va såhär ?
År 2017 i Sverige..
Inte i min värld, i min värld ska alla barn känna sig trygga även om det långt ifrån att det är så.
Så mitt 2017 startade inte så bra..

Likes

Comments

Jag blir fundersam..
Är det rätt att små barn ska springa och smälla smällare?
Barnen jag har träffat på i mitt område, tjärna ängar, är verkligen inte 18år, dom är långt under..
Vem har ansvaret för dessa barnen?
Samhället? Jag? Du? Vi? Socialen?
Vem har ansvaret när olyckan är framme?
Säljaren? Föräldrarna ?
På tal om föräldrarna, var är dom? Vet dom ens vad deras barn gör?
När dom behöver åka till sjukhuset för att hämta sina barn som har smällt fingrarna av sig, vem klandrar dom då?
Sig själv? Samhället? Säljaren?
Djuren är rädda, inte min hund dock, men det finns andra djur...
Varje år dör djur pågrund av dessa smällare, många får hjärtstopp, andra skadas för livet..
Och vem bär ansvaret för det?
Jo!! Säljaren och köparen!!
Samma som bär ansvaret när barnen får springa vind för våg och smälla tills olyckan är framme!
Jag är själv både djurägare och förälder, jag röstar för en förändring!
Det borde förbjudas helt med nyårs smällare och istället kan kommunen stå för ett nyårs jippo, visserligen så skulle vi skattebetalare få betala för jippot, men skulle de inte va värt och veta att barnen inte smäller fingrarna av sig och djuren får känna sig trygga ? Nyårsafton är en gång om året men snälla, tänk på alla dom som är rädda.
Och ja, dom som inte är 18år fyllda räknas som barn i mina ögon.
Jag verkligen hoppas och önskar att ingen råkar illa ut och att dessa föräldrar som sitter hemma och inte har koll på sina barn, har koll på sitt eget samvete , för än har det inte hänt någon olycka med smällare här vad jag vet , men vem säger att alla av dom springer här och smäller klarar sig?
De kastas smällare mot bilar som åker förbi här ute och folk har börjat stanna och springa efter dom som kastar..
Än så länge har dom haft tur, men dom vet inte vem som sitter bakom ratten, de kan va ett riktigt monster som inte bryr sig , barn eller vuxen, den jävlen ska få. Och den ett det klippt och klart.
Så ni som vet med er vilka dessa barnen är , prata med dom, få dom att förstå om inget annat så gör ni dom en tjänst genom att inte låta dom fortsätta.
Och det är inte att leka polis , det är att va vuxen!!

Likes

Comments

Min dotter är nog lite som mig själv, hon ser något och vill gärna ha det, men det är inget skräp. Jackan shoppade hon på H&M för 200kr, och sen va det klippning på #lyko av bästa Sara!! Isabell har verkligen hittat sin frisör, hon vägrar klippa sig hos någon annan.. Sara gör hennes hår så fint, och Isabell är så nöjd varje gång..

Efter klippning hos Sara på #lyko, alltid lika fint 💕

Likes

Comments

Ja, vi är alla vackra på våra egna sätt, oavsett storlek.. Men jag har börjat på att inse att jag kommer nog aldrig bli smal, för det har jag aldrig varit.. Men jag har inte varit jätte tjock heller. Jag har nog varit mitt emellan på nåt sätt.. Jag har någon som älskar mig för den jag är , oavsett om jag är smal,stor,liten osv.. Och ja, jag tycker om mig själv som jag är!! Jag har klivit över min comfort zone, jag har använt klänning 😱haha ja det va ett stort steg för mig som aldrig har det annars, helt galet!! Men just på julafton ville jag va fin, och då blev det klänning.. Annars är det tights,Linné, kofta, fluffiga strumpor som gäller men inte på julafton, då va det klänning , trots mage, fettvalkar så tog ja steget , och det kändes så skönt, att våga👊🏻 Jag är fin som jag är! Och det är ni andra med, oavsett storlek!

Till nyår blir det nog också klänning, gäller bara att köpa en i verklig storlek, och inte en( jag tror att jag kan ha den) den storleken jag hade för 10år sen. Ibland är det svårt att tänka utanför ramen, men det är ett måste.. Nej Medium passar inte, L och XL är verkliga storlekar för mig, så varför inbilla sig att man är mindre när man är större? Bra fråga 😁

Likes

Comments

Dagen börjar med KAOS!! Vi försov oss till 07.15!!! Tösen börjar 08:00, upp fort som fan, kasta i na frukost, ner i tvättstugan, satte igång 2 maskiner, ut till bilen, skrapa rutorna i 190!!! Klockan 07:50 är vi på skolan!!! Tur att hon är lättsam på morgonen... Köra bil utan att ha fått i sig morgonkaffet... Dö era jävlar och försvinn ifrån väg jävlen 😡 De e min väg, ni kan ta bussen !!!! Man är ju världens bästa rallyförare när man har försovit sig 😏 Kommer hem, hämtar ytterligare skit tvätt, hunden glor på mig som om jag inte vore klok.. Ner till tvättstugan, maskinerna precis färdiga, åhhhhhhh så bra de blir , bara 4 maskiner kvar och tvätta, lyckan är total!!!! Kommer upp, gör kaffe, PANG!!! AaaaaaaaJ!!!! Där sa kroppen ifrån!!! Där va de stopp!! Jaha va fan gör ja nu då?! Balanssinnet är totalt kaos, vinglar hit å dit, musklerna ömmar så ja knappt får benen med mig, hela jag skakar.. Ja men detta va ju toppen 😖 Och som toppen på isaberget slår yrselanfallen till!! Nånstans där och då börjar jag på att inse att, nä jag kan inte göra som jag har gjort tidigare, låta pulsen gå upp i 100, rusa iväg , för då blir detta resultatet. Det blir skit!!! Jag har en toppen dotter som förstår när jag inte mår bra.. Fick vila 1 timme sen kändes det bättre. Kroppen fick en påminnelse om stressen som troligtvis utlöste det hela.. Men imorgon ska vi inte försova oss!!


Likes

Comments

Definiera vänskap!
Äkta vänskap?
Vad är vänskap egentligen?
Är det att man måste ses ofta ? Höras av ofta?
Eller är vänskap rent av bara skitsnack?
Kan man vara vänner när man hörs en gång var 3dje månad?
En gång om året ?
Är vänskap ett annat sätt att få bekräftelse på?
Bekräftelse på vadå?
Att man duger? Att man finns? Att man måste hålla med ?
Vi stryker skiten jag precis har suttit och skrivit!!!
I mina ögon är vänskap att man hörs av, tar en fika, chitchattar, bara umgås helt random, snor ihop en middag, vad fan som helst men man hör av sig!
Passar de inte? Varsågod och dansa ur mitt liv , för jag har inte plats i mitt liv för folk som tar upp en massa utrymme!!
För jag vet , att jag DUGER precis som jag ÄR!!
Jag behöver ingen bekräftelse på att jag är en bra,dålig,usel,skit kompis!!
För jag VET vem jag är, vem jag ställer upp för, vem som får ta plats i mitt liv!!
Jag har en ny vän, vi springer på varandra ibland, förjävla trevlig människa! Vi bor i samma område, fast vi inte pratar varje dag så ja, jag kan säga att Han är min vän.
Fränt va?
Ha de!!!

Likes

Comments