Midsommar på landet. Mat, vänner, familj, sol, regn med mera med mera. Härligt med miljöombyte! Och framförallt skönt att glömma vardagen och nervositeten för en stund😊 Eller glömma den gör man ju inte men hade fullt upp så hann helt enkelt inte oroa mig! Det kommer att gå bra. Det kommer att bli kul! Jag kommer säkert att göra många fel och det kommer säkert att vara jobbigt, men jag vet redan nu att jag ALDRIG kommer att ångra beslutet att utbilda mig till lärare. 

Ska snart sätta igång med grovplaneringen inför höstens kurser men innan det vill jag jobba upp inspirationen o materialbanken! Har du tips? Svenska och samhällskunskap på gymnasiet.

- bra skönlitteratur och kopplingar till samhället 

- material till arbetet med källkritik.

- pedagogiska sätt att illustrera ideologiska motsättningar och hur olika ideologier har olika fördelar


Trevlig kväll och glad midsommar

Likes

Comments

Vad roligt att du hittat hit.

Efter mötet med skolledningen har utmaningen känts större än någonsin. Det är fortfarande ganska långt kvar till skolstart men det hindrar knappast mig från att stressa upp mig som en tok. Bad att få sluta en vecka tidigare i butiken för att hinna förbereda. Det löste sig smidigt så nu blir det iaf en vecka på stranden med grovplaneringar, läroplaner, kurslitteratur med mera. Känns väldigt bra att hinna komma igång med förberedelserna innan de (inte så) små gymnasisterna överfaller mig med frågor.


När man vet att det är rätt.

En bra känsla som slagit mig. Under de sista kurserna på utbildningen lyste lusten för yrket med sin frånvaro. Jag var nervös och rädd. Tankar och känslor som hela tiden ifrågasatte om jag skulle klara det här, om jag var bra nog. På mötet med ledningen fick jag veta vilka klasser jag kommer att ha. På hand-outen stod det klassens namn följt av Mentor och sedan mitt namn. Den känslan som spred sig i kroppen var väldigt speciell. "Mina barn" tänkte jag. "Vilka är ni? Vad vill ni göra? Vi kommer att ha så roligt och vi kommer att lära oss så mycket!" Att känna så gjorde mig säker igen. Ledarrollen blir naturlig när intresset för eleverna är genuint. Arbetet blir roligt när man bryr sig.


Varje nyhetssändning, varje bok, varje diskussion, varje språkfråga - hur kan jag använda detta i undervisningen?


Kortsiktiga mål:

- uppdatera mig på didaktisk forskning


Likes

Comments