Det är dags att summera hela vår andra Australienresa lite på östkusten.

Vi landade på Gold Coast airport och planen var att åka till Byron Bay. Men bussar missade oss och kom inte osv. så vi vart kvar där i 6 timmar innan vi till slut hamna på bussen mot Byron Bay.

Vi kom fram efter solnedgång och de visa oss till våra rum som var så sunkiga i en lada med massa kryp och vägg i vägg med en bar med livemusik.

Jag gick såklart och drog en övertygande historia om att det är skadligt för min hälsa att sova där och de bytte oss till något mycket bättre.

I Byron gick vi lite strandpromenader och passade även på att boka lite aktiviteter för resten av Australien resan. När vi bokat klart hade vi visst gjort av med över 6000 kr och det vart ju lite mer än tänkt. Lät inte så högt i deras dollar.

Efter några dagar drog vi oss för två dagar i Brisbane som var en jätte härlig storstad. Där hade de blandannat en strand med pool typ mitt i stan. En lagun typ.

När vi var klara där började äventyret. Jag hade lyckats fixa en hyrbil gratis från ett företag mot premissen att vi lämna den 2000 km norr i landet 6 dagar senare. Det skulle ju göra det mycket billigare för oss och lättare eftersom bensinen kostar 6,5 kr/litern och vi kan gå efter eget schema. Vi valde att lägga till en försäkring dock eftersom de kör på felsida och även ratten ligger på motsatt sida mot Sverige. Kändes tryggt då att utmana sig eftersom ingen av oss kört en sådan bil förut.

Jag började köra mot Australia Zoo och det gick faktiskt bra. Vi hittade dit och det var så häftigt.

Det var skötare bland alla djuren och man fick gå in och leka och klappa Kängurus och Koalor. Att skötarna var bland tigrar, aligatorer och dingos bland annat var så sjukt men visade även vilket annorlunda Zoo detta var. Skapat och ägt av den legendariska krokodiljägaren Steve Irwin och hans familj. Steve själv har tyvärr gått bort men minnen av han fanns över hela Zoo:t.

Vi fortsatte köra mot en vacker stad som heter Noosa och kollade lite surfare i solnegången. Något vi bestämt oss för var även att sova i bilen dessa sex dagar och det var lättare sagt än gjort. Det är strikt förbjudet och sova i bilen i Australien på grund av alla campare och blir man ertappad väntar en saftig böter på ett femsiffrigt belopp. De patrullerar och letar hela tiden också.

Vi hittade en parkering utanför en camping och somnade där. Skönare än det låter.

På morgonen gick vi upp med solen och gick en promenad runt Noosas nationalpark. Så harmonisk och vi såg koalor i träden osv. Så fett. När vi kände oss klara styrde vi bilen mot Rainbow Beach.

Det är en stad på 1000 personer och hur liten som helst och även där patrullera de runt och leta efter folk som sov i bilen. Där parkera vi i ett bostadsområde och försökte bara smälta in och det gick superbra för våra två nätter där med.

Vi åkte dit eftersom vi dagen efter skulle på en dagstur till Fraser Island, världens största sand Ö. Det var häftigt men inte riktigt en höjdpunkt för oss. De gick bara åka speciella jeepar där eftersom de bara var sand. De hade en motorväg på stranden med sand som underlag. Ganska häftigt.

Ö:n är även känd för sina vilda dingos. Det är ett djur som ser ut som något mellan en hund och en varg men som är super farlig och aggressiv. På vägen hem såg vi en men som tur satt vi i bussen då. Vi åkte även till ett 80 år gammalt vrak av ett fartyg som strandat.

När vi skulle hem efter en lång dag så fick vår buss punktering på stranden och vi får uppleva solnedgången på stranden medans de tappert bytte däck i mörkret.

Dagen efter det började vi åka tidigt och hittills hade vi bara åkt relativt korta sträckor och nu var det dags för en sträcka på över 1000 km. Med många stopp, förarbyten och en känguru på vägen så kom vi fram efter 12-13 timmar till Airlie Beach på kvällen. Jätte mysig stad och här kände man det tropiska klimatet på riktigt.

Efter en natt i bilen så var det dags att åka på dagstur till Withsundays. Jossan kom på att hon glömt sina solglasögon på toaletten dagen innan (tredje paret hon tappar bort på resan) och vi köpte ett par nya till henne innan det var dags att gå på båten.

Det var en segelbåt. En riktig lyxlirare med plats för solande längst fram och vi fick en bra känsla direkt. Det var en perfekt dag på havet utan några vågor och de börja dagen med att bjuda på kakor med te/kaffe. Vi skulle plocka upp några till på en annan Ö och då fick vi se massa vilda kängurus
hoppa runt på stranden. Så häftigt. Vi åkte ut i någon timme innan det var dags för snorkling. Då börja vi med att se en sköldpadda direkt och därefter massa fina fiskar och annat undervattensliv.

När vi snorklat klart så bjöds det på exotiskt fruktfat och de öppnade även den fria baren som bestod av Öl och Vin. Jag körde ju så det var Jossan som njöt av den 7 timmar långa fria baren där de fyllde på hela tiden så det alltid fanns.

Vi njöt och solade och nästa stopp var den fantastiska Whitehaven Beach som består av 98% silica sand. Vi var där och spelade fotboll, badade och njöt av vädret och dagen i sig. Efter nästan två timmar där var det dags att hoppa upp på båten och då serverades en fantastiskt grill- och salladsbuffé. Jossan njöt som om det var hennes sista måltid.

Vi fortsatte må och framåt kvällen serverade de även ost och kex till solnedgången och vi var i extas. Om man ska se till hela dagen tror vi att detta nog är den bästa och härligaste dagen på resan.

När vi kom fram så hade vi mycket körande kvar och bilen skulle vara ytterligare 800 km norr inom 36 timmar. Så jag började köra en liten bit till ett raststopp där vi såg den äckligaste spindeln någonsin och sov över natten.

Dagen efter så började jag köra direkt på morgonen mot Cairns. Det var staden där bilen skulle lämnas. Jag körde hela dagen eftersom Jossan druckit dagen innan och vi kom fram till ytterligare en rastplats bara 80 km ifrån där vi skulle lämna bilen och sov där över natten. Vi hann dessförinnan även med en dusch efter ett par dagars avsaknad.

När vi kom fram till Cairns så kunde vi inte fatta att vi lyckats hinna med allt och köra 200 mil på bara 6 dagar. Vi lämnade bilen och allt var okej som tur var. Det gick till och med smidigare än vi väntat oss och de var snälla och körde oss tillbaka till stan. Vi gick och la oss tidigt den kvällen och njöt av att vi fick sova i en säng igen efter 6 dagar i bilen.

Efter ett par dagar i Carins var det dags för oss att åka ut till Stora Barriärrevet och dyka. Något som alltid varit en stor dröm för mig. Vi hade bokat med en mindre båt eftersom det annars kan vara stora grupper tillsammans på över 100 personer. De vi åkte med var 20 personer och 10 instruktörer.

Det började bra men så fort vi kom ut en bit på havet så blev det STORA vågor och en resa vi sent kommer glömma.. De sa till oss innan vi klev på båten att havet är galet de dagarna men att de skulle ta oss ut levande. Jossan kände redan där att paniken började komma då vi åkt båt mycket under vår resa och inte alla gånger haft de bästa upplevelserna men detta var i en klass för sig.. När vi kom ut på öppet hav blev det sådana sjuka vågor så alla på båten förutom jossan och en till, spydde. Inklusive mig själv i dess värsta former. Jag har aldrig mått så dåligt på en båtresa och aldrig spytt så mycket i hela mitt liv. Jossan satt och var rädd att vi skulle dö och jag kunde bara fokusera på det som kom upp ur min mun. Jossan satt och bråkade med en som jobbade där och sa att dem skulle vända båten på för sådär ska det inte vara. Tjejen hon pratade med visste inte ens varför dem gör dessa dagsturer när vädret är så.
Jag mådde så illa, men kände ändå att jag, när jag väl var där, var tvungen att hoppa i vattnet och dyka. Dem sa att man mår bättre när man är i vattnet då man inte känner av vågorna på samma sätt, men det första jag gjorde när jag kom upp från dyket igen var att fortsätta spy. Dyket i sig var däremot fantastiskt även fast jag var svag och inte i mitt fulla sinnes bruk.

Det serverades mat som jag inte tog en tugga av och Jossan hoppade inte ens i vattnet fast vi betalat för dyk + snorkling. Jag förstår henne dock. Jag är glad att hon följde med ändå, jag hade aldrig klarat mig genom den dagen utan henne. 1000 kronor per person för denna båtresa var verkligen som att kasta pengarna i sjön (havet). Dock så uppfyllde jag en barndomsdröm så det var värt det. Fick reda på när vi kommit tillbaka att vågorna var mellan 2,5 - 3 meter höga dagen till ära.
På båtresan hem var jag mer vid medvetandet då jag inte hade så mycket mer att få upp och förstår att jossan var rädd. Jag själv var också riktigt rädd där ett tag men vi kom hem hela och det är de viktigaste.

De nästkommande dagarna gungade min värld fortfarande och jag trodde inte att det kunde bli värre men det visade sig vara möjligt.

36 timmar innan vårt flyg till Bali skulle avgå så ber jag Jossan hämta min dykloggbok som ligger i samma plastficka som passen. Hon går och kollar ochckommer tillbaka och säger att dem inte finns där. DÅ kommer jag på att jag råkat lämna dem i receptionen på vårt hostel i Brisbane (200 mil söderut) när jag skulle gå över gatan för att fylla på kontantkortet till mobilen för över 10 dagar sen. Paniken spred sig och jag var nu tvungen att fixa så att passen var i min hand på 36 timmar på ett avstånd som är större än från Kiruna till Köpenhamn. Att köra bil dit och tillbaka skulle vi aldrig hinna med så började leta efter alternativ. Då inser jag att bussbolaget vi ska åka med till flygplatsen kör från Brisbane samma dag kl 14.00 och nonstop norr ut i landet. Jag ringer dit och det är möjligt och nu måste jag fixa så att någon från hostelet kan lämna passen på busstationen i Brisbane. Som tur är det en jätte snäll tjej som svarar och hjälper mig med det. Samma sak med tjejen på bussbolagets kontor som hjälper mig jätte mycket. Hon ringer mig och säger att passen är i bussen på väg upp. Jag vill kunna slappna av men det går inte.

Morgonen efter åker fortfarande passen sin resa uppåt i landet på bussen från gårdagen och vi går upp för att ta vår buss några timmar söderut till staden vi ska resa ifrån. På vägen korsar jag vägen mot rött och en bil tutar på mig. Jag gestikulerar lite irriterat och svär och självklart åker han och vänder. Han kliver ut ur sin bil och visar sin polisbricka. Han vill mest visa sin maktroll och säga att jag gjorde fel och jag blir lugn och säger att jag har bråttom till min buss bara. Inget mer med det.

När vi väl sitter på bussen är det så nervöst. Även om hon sagt att den är på bussen så bytts ju chaufförerna av ibland och jag ville inte ta ut segern i förskott. Vår buss anledde till staden Townsville en halvtimme innan den bussen med passen i och när den kom så var jag så nervös men de var som tur där, LYCKAN VAR TOTAL!

Vi firade med McDonalds och tog så småningom en buss mot flygplatsen och bad chauffören säga till oss om det stoppet. Självklart glömmer han det och vi hamnar 3 km bort från flygplatsen och inga mer bussar gick. Vi sa att vi haft tur nog för ett helt år så vi skulle inte låta detta förstöra vår dag. Vi börja gå mot flygplatsen och hann gå 50 meter innan en kvinna stanna och fråga om vi ville ha skjuts. Så mysig och snäll person.

Vi kom fram till flygplatsen med passen i handen. Den känslan var obeskrivlig och overklig. Kändes omöjligt 36 timmar innan..

Vi flög mot Bali och nu är vi här.. Mycket skrivande nu så mer om Bali senare.

Må bäst / Farre

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva lite utförligt om det underbara landet Nya Zeeland. Vi har under våra 4 veckor spenderat nätter i 16 olika städer i landet. Lustigt nog har vi sett mer av det här landet än vårt eget. Anledningen är att NZ är ett land med två olika öar och totalt bor det mer än 4 miljoner människor i landet och de flesta städer är uppbyggda för en viss aktivitet och är jätte små städer så finns inget mer att göra där.

Tänkte skriva lite kort om alla platser.

Nordön:

Auckland - NZ största stad med en tredjedel av landets befolkning. Liknar de flesta storstäder. Spenderade 3 nätter här och gjorde inte mer än sightseeing och köpa vinterkläder eftersom NZ just nu är rätt så kyligt.

Paihia - Mysig liten stad där man kan simma med delfiner men de hade precis fått barn och då kan man tydligen inte det. Vi hyrde två kajaker och paddlade runt bland dess vackra vyer.

Coromandel/ Hot Water Beach - Gick vi en långpromenad till Cathedral Cove där filmen Narnia och Macklemores musikvideo till Can't hold us spelats in. På natten vid lågvatten kunde man gräva fram egna hål i stranden där vattnet var kokhett. Var rätt så häftigt. Som en naturlig Jacuzzi.

Waitomo - Staden där lysmaskarna finns i dess grottor. Vi köpte ett pass där vi fick gå i urbefolkningens gamla grottor och åka båt genom grottor som var full av lysmaskar. På vårt hotell här så var vårt fönster och element sönder och receptionen stängd så vi frös hela natten. Fick pengarna tillbaka för rummet morgonen efter.

Rotarua - Även kallad "The Smelly town". Här börja vi med att besöka Hobbiton. Inspelningsplats för Sagan Om Ringen triologin och Hobbiton filmerna. Var ett mysigt område och intressant och i slutet fick vi även en Hobbitöl. Dag två där skulle vi hitta på en aktivitet där man rullar ned för en backe i en boll men det regna hela dagen så vi passade på att tvätta istället.

Taupo - Vaknade upp i Rotarua och var nervösa eftersom vi skulle göra Skydive  (fallskärmshopp) denna dagen. Vi åkte förbi en fantastisk flod med jätte klart vatten. När vi var framme vila vi i en timme innan en limousine hämta oss. Jag som hade jeans och tröja var finast klädd i bilen så ni kan tänka er hur underklädda alla var med tanke på att vi åkte limousine. Väl framme så fick vi bestämma vilket flygpaket man ville ha och skriva under ett papper som gjorde de fria från skyldighet vid olycka eller död. När vi hade allt på oss och var som mest nervösa började det blåsa mycket. Efter en timmes väntan sa de att vi inte kan hoppa den dagen och fick komma tillbaka dagen efter. Lite snopet men vi hade hört att vädret skulle vara mycket klarare då så vi bet ihop.

Dagen efter gick vi upp, åt frukost och bara väntade. Först kom de och skulle hämta oss en timme innan utsatt tid och då stod Joss i duschen så jag fick skicka iväg han och en timme efter var det dags. Hämtade av limousine igen och ett nytt försök.

Alla stod klara och väntade på oss och vi fick dra på utrustningen och direkt in i planet. Jag skulle hoppa först och ju längre upp vi kom desto sjukare blev känslan. För mig som aldrig åkt något läskigt på tivolin var detta för mycket men det var något jag ville göra. Till slut hoppade vi ut och wow. Det var bara läskigt första 10 sekunderna men sen var det de häftigaste jag någonsin gjort. Vi hoppade över Nya Zeelands största sjö. Obeskrivlig känsla och vi valde att köpa filmer från när vi gjorde det så ni där hemma har en komedifilm att se framemot. Man blev helt galet ful i filmen.

Efter hoppet köpte vi Pizza och Öl och njöt av utsikten över sjön som var så stor att Chicago eller Singapore hade fått plats i den.

River Valley - Vi börja dagen med en promenad till ett fint vattenfall. Det låg vid Mount Doom som är berget där Frodo i Sagan om Ringen kastar i ringen. Även känt som Mordor.

Vi kom fram till River Valley. Det var ett mysigt ställe i mitten av skogen och bland bergen. Ingen mottagning eller internet där. En vacker flod bland bergen och fantastisk vackert på natten med alla stjärnor. Hade en enda stuga där och närmsta var flera kilometer bort.

Wellington - Huvudstaden! Vi åt lite indisk mat och gick på ett jätte coolt visuellt museum. NZ:s tredje största stad. Bara huvudstad på grund av centralt läge i landet.

Sydön:

Kaiteriteri: En 3,5 timmars färja över till en liten by som var jätte mysig och hade en sjö bredvid där som var jätte fin. Jag hade tagit en sjösjuke tablett och mitt huvud var tyngre än livet så vi la oss rätt tidigt.

Westport: Vi börja med att åka till Nelson Lakes som var en av de vackrare vyer vi upplevt i landet med en sjö bland bergen. Man kunde ta surflektioner här men vi ville inte frysa ihjäl så vi gick en promenad och såg lite sälar osv.

Mahinapua - Även detta mitt ute i ingenstans. Vi åt en fin middag med rostad fläsk och på kvällen hade vi en fest där alla skulle klä ut sig. Jag var 50 cent och Joss en djävul. Vi var även nere vid havet och körde en lek jag och Joss att man skulle springa mot vattnet och sen springa tillbaka när en våg kom. Självklart skulle jag överdriva och sprang ut för långt och hann inte tillbaka när vägen kom så jag blev helt dyngsur.

Franz Josef - Även detta en by med glaciärberg. Vi tog en 4,5 h lång promenad upp till Glaciärerna. Var fantastisk vyer. Vi gick även en promenad till en plats som hette den reflekterande sjön. Den var så vindstilla att man såg träden och bergens reflektion i vattnet så det såg dubbelt ut,
otroligt.

Wanaka - Jättemysigt ställe. En liten "stad" bland bergen med en sjö där man kunde paddla mellan bergen. Men man kunde sitta där och njuta bara av utsikten.

Queenstown - Vi kom fram och skulle äta en avskedsmiddag med vår chaufför och alla andra på bussen. Jätte god bbq tallrik som vi drack lite Öl och vin till. Dagen efter var det dags att testa burgaren som blivit utsedd till världens bästa burgare av CNN. Det var alltid kö för att köpa mat där. Vi köpte den tillsammans med lite lökringar och WOW. Helt otrolig var den.

Lake Tekapo - En plats där vi bodde i stugor vid en sjö. Mysig plats.

Christchurch - Näst största staden i NZ. Staden är dock i ruiner efter två jordbävningar för ca 5 år sen. Den håller på att byggas upp igen. Vi sov på ett hostel som varit ett fängelse. Vissa celler var orörda och designen var densamma. Riktigt häftigt.

Hoppas denna text kompenserar för uteblivet bloggande. Även hjälper er som vill åka dit och vill ha tips.

Må bäst / Farre

Likes

Comments

Hej! Vi ber om ursäkt för den katastrofala uppdateringen. Nästan en månad sen men nu ska vi försöka vara lite flitigare och blogga varannan dag eller var tredje typ.

Tänkte skriva lite om våra dagar vi hade i Melbourne efter vi åkte från Sydney.

Melbourne var en jätte mysig stad som dock inte hade mycket aktiviteter som passa oss. Vi gick lite vid havet, gick på stan, gick på bio, sjöng karaoke och tog långpromenader.

Filmen vi såg var "How to be a single". Den var riktigt rolig och bra tyckte vi. Det var 30 singeltjejer och vi i salen. Kändes konstigt att vara enda killen i biografen.

Annars så gick vi en långpromenad en dag in till stan som förövrigt påminner mycket om Norrköping med spårvagnar som åker överallt istället för bussar.

Någon dag regnade det så vi satt inne och fixade vår skattedeklaration och på kvällen gick vi till en bar där de kördes karaoke. Jag gick upp och körde All of me av John Legend tillägnad Jossan och hela baren smälte.

Vi var ju där i 5 dagar vilket kändes för mycket eftersom de inte var mycket sevärdheter. Men vi hittade sätt att fördriva tiden med varandra.

När vi åkte till flygplatsen och gick igenom säkerhetskontrollen sa jag att jag skulle åka på random security check på grund av mitt skägg på skoj till Jossan och visst fan fick man öppna väskan så de fick leta efter explosivt.

Vi har varit i Nya Zeeland i över 3 veckor nu och jag tänkte skriva ett helt inlägg om landet när vi lämnar det nästa vecka. Ett land som egentligen inte går att beskriva. Magiskt!! Vi åker tillbaka till Australien då.

Jag har förövrigt hamnat i ett reseläge där jag absolut inte vill hem utan trivs och mår så bra av resande. Självklart saknar man sina få betydande vänner och sin familj men annars inget annat. Jobba, äta, sova, dö är inget jag längtar till och mår bra av men men man måste ju leva livet enligt den jävla manualen som alla har. Tiden går så snabbt och över halva resan är klar. Snart är man väll tillbaka promenerandes i -20, i mörker och slask. Kanske bitter men men..

Må bäst nu allihop!! / Farre

Likes

Comments

Vi har haft en underbar vecka i Sydney. Vi har varit vid Operahuset, Harbourbridge, hängt på Darling Harbour och Ö:n Manly. Hängt på Hyde Park och i Chinatown, gått i stora gallerior och gått från Bondi Beach till Bronte Beach. Även hunnit laga mat och vara en sväng på Ikea.

Bilderna får prata för sig själva. Nu ska vi snart på nattåget mot Melbourne.

Må bäst / Farre

Likes

Comments

Hej på er!
Då var det dags att lämna Filippinerna för den här gången. Det är ett ställe vi garanterat kommer tillbaka till. Filippinerna är numera på första plats i min lista av alla länder vi besökt. Vi har haft det väldigt bra med andra ord!
Den senaste veckan som vi spenderat på Boracay har varit helt underbar. Vi har legat på stranden på dagarna och bara njutit för att sedan på kvällarna gå runt lite i alla butiker som fanns, och ätit middag på något mysigt ställe. Vi har dragit i oss den sista värmen och de sista strålarna av solen då vi inte riktigt vet hur vädret kommer vara i Australien då de går mot lite kallare tider nu.

Iallafall så sitter vi just nu på flygplatsen och väntar på att få gå på flyget mot Sydney, Australien. Vi ser framemot det riktigt mycket då vi bland annat ska testa på couchsurfing för första gången. Lite nervöst men också väldigt spännande! Det känns som att de mesta äventyren kommer ske i Australien och sedan Nya Zeeland så vi är väldigt förväntansfulla. Det är bara 8 timmars flyg som väntar först sen så!

Nu är det dags att boarda och så ska vi försöka få lite sömn på planet också. Ta hand om er där hemma!

/Jossan

Likes

Comments

Förlåt gör dåligt bloggande men det är rätt tråkigt att blogga! Vi gör de mest för nära och kära nu och för de som vill göra en liknande resa.

Vi åkte från Panglao och laddade om en natt i Cebu på samma hotell som första natten i Filippinerna. Sedan åkte vi buss tidigt på morgonen till norra Cebu och båt därifrån till Ö:n Malapascua. Det är en väldigt liten ö som är ca 2 km lång och 1 km bred.

Där hade vi inget boende men jag hittade ett helt okej för bra pris. Vi kasta väskorna, käka och drog mot stranden. Där var det lite stenigt och liten yta att simma på innan det vart koraller. Fullt av hundar var det också.

Vi badade och drog oss tillbaka. Det finns inga gatulampor här, så när solen gått ned så är det helt svart.

Dagen efter åkte vi på en dagsutflykt till Kalanggaman Island. Det var en öde ö typ 1.5 timme med båt ifrån oss. Fanns ingen el där och inga som bodde där. Den absolut finaste platsen jag sett och upplevt i mitt liv. Vi snorklade, solade, badade och åt den mest fantastiska barbecuen vi någonsin ätit.

Vi var där en hel dag och hade det jävligt bra. Vi bestämde oss för att åka från Ö:n dagen efter till en annan plats. Speciellt eftersom det där vi bodde var tuppar som lät dygnet runt. Men när vi kom till hotellet hitta vi ett hotell vid stranden med en jätte stor pool och fräscht rum för en bra summa så vi bestämde oss för att stanna 2 nätter till.

Vi har bara solat och badat dessa 2 dagar och imorgon bär det tillbaka till Cebu för att sova och på onsdag morgon flyger vi till Boracay.

Må bäst/ Farre

Likes

Comments

Vi kom fram till Panglao i måndags runt lunchtid. Eftersom vi inte bokat något boende så var det detta som stod på agendan direkt vi kom fram. Det gick dock väldigt snabbt då vi frågade vår taxichaffuör om tips och han körde oss till ett bra och prisvänligt ställe som vi sedan spenderade natten på. Stället låg väldigt nära stranden men dessvärre i typ en gränd med massa hemska hundar..

Vi gick till stranden och åt lunch, tänkte lägga oss och bada men varken havet eller stranden såg lockande ut. Massor med skräp och alger. Vi blev väldigt besvikna då vi hört så bra om stället så vi gick till vår bungalow och sov några timmar för att ta igen all förlorad sömn sedan dagen innan. När vi vaknar går vi ut och ser att någon blir jagad av en hund på vägen där vi bor. Hundrädd som jag är ville jag inte gå någonstans och kände mig inte alls bekväm. Efter några svordomar och halvt joggande tog vi oss ut till huvudgatan iallafall haha.

Vi bestämde oss för att bo någon annanstans där det inte är en gränd med blodtörstiga hundar, så vi hittade ett fräscht vandrarhem som låg lite bättre till.

Igår var det inget vidare väder, så vi mös runt lite på strandpromenaden, åt god mat och bara unnade oss.

Imorse tog vi oss till en strand som heter Dumaluan beach som var hur fin som helst. Helt underbart vatten! Där stannade vi heela dagen. Eftersom stranden var så himla fin så spenderar vi förmiddagen där imorgon också innan vi senare på eftermiddagen börjar röra oss mot Malapasqua. Vi kommer göra ett stopp för natten i Cebu så resan inte blir alltför lång.
Nu ska vi sova, godnatt!

/Jossan

Likes

Comments

Vilket kaosdygn!!

Lördag klockan 05 stod taxin utanför hotellet och vänta så vi plockade in väskorna i bilen och åkte mot flygplatsen i Da Nang utanför Hoi An. Väl där flög vi mot Ho Chi Minh-staden (Saigon).

Vi landade i Saigon 08:30 och vårt flyg gick inte förrän 1 på natten mot Filippinerna. Med facit i hand borde vi tagit in på hotell där och då men de gjorde vi inte. Vi virrade runt och tänkte vad vi skulle göra innan vi bestämde oss för att ta en taxi mot McDonalds. Jossan har tjatat om de i två veckor typ. Där hängde vi i 7 timmar innan vi tröttna och åkte mot flygplatsen vid 5 tiden.

Vi satt och prata med familjer och hängde på flygplatsen. Våra vänner gick för att checka in till sitt flyg vid 18 och vi satt kvar där och hängde. Då hade inte tröttheten slagit in än. När klockan slog 22 så gick vi mot vår incheckning. Då blir både jag och Jossan plötsligt så jävla trötta. Inte bra med tanke på hur lång resa vi har kvar.

Vid 01 går planet mot Manila, huvudstaden i Filippinerna. Där är vi framme klockan 5 lokal tid och måste ta oss till en annan terminal för att ta flyget mot staden Cebu. Vi var vid detta laget två zombies. Vi kunde inte hålla ögonen öppna. Vi ville inte ens tänka att vi skulle flyga vårt tredje flyg för dygnet och när vi väl är framme i Cebu var vi tvungna att ta oss ytterligare 3 timmar mot Ö:n Panglao.

Vi sitter och väntar och med en kvart kvar till avgång så annonserar de att vårt flyg är inställt. Där och då ville vi börja gråta typ. Vi springer mot disken innan alla andra passagerare. Då lyckas de få in oss på nästa flyg två timmar senare.

Vi bestämde oss där och då att vi kommer va för trötta för att ta oss till Panglao när vi är framme och att vi bokar ett rum i Cebu för en natt så vi får sova så fort vi flugit klart. Det nya planet är en timme försenat också med råga på allt och efter en timmes flyg är vi framme.

Vi tar snabbt en taxi mot hotellet vi bokat. Vi får nycklarna och vi ska efter 34 timmar utan sömn och tre flyg senare nu få sova. Vi vaknar och ser att klockan är 21 och att vi sovit i 7 timmar.

Det är helt svart ute och Filippinerna med all dess kriminalitet känns inte så mysigt att gå i på natten. Vi tog en taxi mot det enda stället som är öppet på kvällen, McDonalds.  Vi fick i oss lite mat innan vi nu är tillbaka på hotellet för ännu mer sömn och vila. Imorgon klockan 8 åker vi mot Panglao istället.

Minst sagt häktisk och inte den bästa starten på vår resa i Filippinerna. Men från här kan det endast bli bättre.

Förresten, detta är vårt 7:e land vi är i på resan. Så sjukt. Så många dagar sen vi åkte och vi har varit med om mycket otroliga saker. Jag åkte ju mot Iran 9 december så för mig är det över 3 mån sen jag lämnade mina rutiner och vardagen. Man saknar och uppskattar mycket när man är så här. Mest av allt familjerna och även Svensk mat. Inga bilder från vårat helvetes dygn så det får bli en bild på vår gourmetmiddag ikväll.

Må bäst / Farre

Likes

Comments

Hej! Förlåt för katastrof uppdatering. Men vi har varit upptagna. Vi var ju några dagar i Mui Ne och det var en jätte mysig stad där trafiken var superlugn och vi hade en moped under hela vistelsen där. Det vart ingen strand där men vi hittade en fin pool som vi fick ligga vid hela dagen. Sedan åkte vi mot en stad som heter Da Lat.

Det var en stad högt upp i bergen och vägen dit var väldigt mycket kurvor och hinder i bergen. Inte så jätte kul. Men när vi väl kom fram påminde vädret mycket om Sveriges sommar. Kändes bara varmt när solen träffade en och på kvällar var det så kyligt så jag hade jeans och tjocktröja.

Vi kom dit och begav oss ut så småningom för att upptäcka. När vi gått en bit och allt kändes så enformigt så hände det helt plötsligt. Vi kom till en trappa och under den var det en jäääätte stor marknad med massvis med saker. Jossan gick loco och köpte 2 par skor och en tröja och allt gick för under hundralappen i svensk valuta.

Dagen efter bestämde vi oss för att dra till ett hotell som kallas "Crazy House". Det var en byggnad som var en mix av ett sagoland och spökhus och samtidigt var ett hotell. Har även blivit utnämnt till ett av världens tio konstigaste byggnader. Roligt var det att se och gå i.

På kvällen tog vi en promenad och köpte biljetter till nästa stad. Där skulle det vänta oss först en 5 timmar lång bussresa, 2 timmars väntan i en stad och sen en nattbuss i 12 timmar med sängar.

Första resan gick bra förutom att stolarna var så osköna och vägen var även nu kurvig och högt upp i bergen. Vackra landskap dock. Den andra gick bättre än vi trott. Jag och J satt längst bak på 5 säten själva och somnade tills vi kom fram till staden vi är i nu, Hoi An.

Hoi An är en kulturrik och väldigt mysig liten stad. Lugn och man njuter av att koppla av här. Asiens Venedig skulle jag säga. Så mysigt och fin atmosfär. Vi ska vara här i 4 nätter och detta är vår tredje dag. Vi har hunnit promenera i gamla stan, äta vid en mysig flod, cykla till stranden och bara ta det lugnt vid vår hotellpool. Hotellet är superfräscht och det känns magiskt med så ljuvlig avkopplande miljö.

Denna staden är även känd för alla sina skräddare och tygbutiker. Där de kan sy ALLT till en helt skräddarsytt och perfekt anpassad i måtten. Vi har ju mycket resande kvar så att sy upp en kostym och packa ned den i ryggsäcken går ju inte så vi får säga på återseende här.

Imorgon är vår sista dag här och på lördag natt åker vi mot Ho Chi Minh (Saigon) för en heldag där och på natten flyger vi mot Filippinerna. Fortsätt läs nu. Vi lovar att bli bättre på bloggandet.

Må bäst / Farre

Likes

Comments

Igår kom vi fram till Mui Ne. Bussresan tog endast 5 timmar och vi var framme runt kl 13.
Vi checkade in, lämnade av väskorna på rummet sedan tog vi oss ut och hyrde moped. Vår tanke var att vi skulle lägga oss på någon strand och bada resten av dagen, men det vi hittade föll oss inte alls i smaken. En annan strand som såg något bättre ut var det badförbud pga så stora vågor. Så vi bestämde oss för att åka och äta någonstans istället.

Efter maten tog vi mopederna till ett ställe som heter white sand dunes, för att se solnedgången. Det var så himla mysigt. Dock så blåste det en hel del men det var värt det. Det tog ungefär en timme att köra ut dit från Mui Ne "staden" med moped.

Vi åkte sedan tillbaka till stan och satt oss på en jättemysig restaurang och åt.
Efter maten var vi så trötta så vi åkte hem och sov. Vi bestämde också att vi inte skulle ställa något alarm idag, för vi ville sova ut riktigt. Såklart så vaknar jag 08 ändå bara för att jag vet att jag FÅR sova. Varför blir det alltid så?

Idag ska vi försöka hitta en fin strand här i närheten! Sedan får vi se vad kvällen bjuder på. 

Förresten fick Farre sitt Australien-visum så nu är allt frid och fröjd igen.

/Jossan

  • Vietnam

Likes

Comments