Då var den här ...Filmen som många längtat efter superhjälte eposet som handlar om kampen mellan Batman och stålmannen. Antar en av dom största frågorna va gäller denna filmen är bla är hur är Ben Affleck som Batman?

Jag menar folk vart riktigt upprörda när han vart vald till att spela den ikoniska superhjälten. Christian Bale är svår att överträffa efter hans lysande prestation i Christopher Nolans mästerliga Batman trilogi.

Men jag kan faktist säga att Ben Affleck gör ett helt ok jobb som Batman dock inte lika bra som Christian Bale.

Filmen är regisserad av den visuella regissören Zack Snyder som tidigare gjort filmer som 300,Watchmen, senaste stålmannen filmen Man of steel och den lysande zombierullen Dawn of the dead från 2004.

Jag vill verkligen gilla denna rulle men tyvärr vart jag lite besviken. Minusen enligt mig är bla Jesse Eisenberg som spelar Lex Luthor...Sorry men han suger i denna film. Kände även att det fanns en hel del effekter som kändes fel.

Känner att det vart lite väl mycket effekter i filmen...För mycket av de goda är ej alltid så bra.

Filmen känns tyvärr även lite seg emellanåt filmen är 2 timmar och 30minuter lång och att jag hade velat ha mer av Batman för han är definitivt en mer intressant karaktär än stålmannen.

Nu till det positiva i filmen: ) Som sagt Ben Affleck gör ett bra jobb som Batman fast han inte är en Christian Bale.

Introt till filmen är riktigt snyggt...En slags presentation till Bruce Wayne och varför han hatar stålmannen som hänger

ihop med förra stålmannen filmen som hette Man of steel som jag gillar en hel del.

Musiken är gjord av självaste Hans Zimmer och Junkie XL som gjorde musiken till den fantastiska nya Mad Max filmen.

Som vanligt när Zimmer är med så blir det självklart både vackert och intensivt.

Antar att denna film är startskottet till Justice leage rullen som kommer inom kort..Ni vet gänget som innehåller Batman,Wonder woman,Aquaman med flera och med tanke på att Hollywood numera mjölkar ur varenda superhjälte så kan ni förbereda er på ett gäng nya superhjälte filmer bla just Justice leage.

Mitt betyg till denna rulle blir 3 av 5.

Cheers! Med vänlig hälsning/Jean

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"No women...No kids"...Actiondramat "Leon" från 1994 är den odödliga klassikern som handlar om yrkesmördaren Leon som trots sitt yrke är nästan som ett barn...En lugn man som endast dricker mjölk,tar hand om sin växt och älskar att gå på bio för sig själv....En ensamvarg helt enkelt.

En dag knackar det på hans dörr och bakom dörren är det den lilla flickan Matilda som precis fått sin familj mördad av korrupta poliser...Leon släpper in Matilda därefter förändras hans liv drastiskt.

Detta är en väldigt rörande film...Relation mellan Leon och Matilda är väldigt fin och känslosam...Två vilsna själar tar han om varandra.

Både Jean Reno som Leon och Natalie Portman i sin första roll som Matilda själ varje scen dom är med i.

Men den som är bäst är Gary Oldman som en galen korrupt polis vid namn Stansfield...En av de mest minnesvärda skurkroller jag sett.

Har ni missat denna kanonrulle...så har ni verkligen gått miste om något.

Betyg: En stark 5 av 5 möjliga

Cheers!

MVH/Jean

Likes

Comments

Året var 1996 och skräckfilmen hade börja tina bort...En filmgenre` som ingen brydde sig om nån mer. Folk hade lessnat på Freddy Kruger,Jason Vorhees,Candyman med flera.

Tills 2 genier slog ihop sina huvuden...Mannen som skapat Freddy Kruger och mannen som skapat...ehhh...Serien Dawsons Creek?...Jepp...Dessa män var numera avlidna skräckfilmsregissören Wes Craven(God bless his soul) och manusförfattaren Kevin Williamson.

De fick till nåt så sjukt orginellt med en så kallad "rysar/komedi" som kunde vara rolig på sina ställen men ändå få publiken att skrika högt även en ny skräckfilmsikon i form av "Ghostface" var född.

Nej hotet i "Scream" var ej en odödlig massmördare med hockeymask eller nåt övernaturligt utan hotet var nåt mänskligt precis som du och jag...Det kunde helt enkelt vara precis vem som helst av nån du känner.

Filmen vart dessutom en extremt stor succe som spela in flera gånger sin egen budget.

Inte bara att "Scream" fick 3 st framgångsrika uppföjare dock inte lika bra som den första men inte direkt dåliga heller men den skapa även en helt ny våg av nya skräckfilmer för helt plötsligt ville alla i Hollywood vara delaktiga i skräckgeneren.

Filmer som "I know what you did last summer","Urban Legends" och massa andra rysare blev till​.

Jag kan säga att innan jag såg "Scream" så kollade jag inte ens på skräck över huvudtaget...Och numera är skräck en av mina favorit genrer.

Så antar att denna rulle betyder en hel del för mig.

Cheers!

MVH/Jean

Likes

Comments

Young Guns från 1988 och Young Guns 2 från 1990 är enligt mig dom bästa western filmerna jag sett...Sorry Clintan...Dessa rullar handlar om Billy The Kid och hans gäng...Ett gäng polare som lever som laglösa efter att de hämnats sin mentors död.

Jag tänker alltid på mina killpolare när jag ser dessa rullar...Trots våra olikheter och brister så binds vi ihop till ett tajt gäng.

Dessa filmer har dessutom starka rollistor bestående av bla Emilio Estevez,Charlie Sheen,Kiefter Sutherland,Lou Diamond Phillips,Christian Slater med flera.

Har ni ej sett dom vare sig ni är tjej eller kille...så se dom ni kommer inte ångra er.

Dessa rullar får båda 5 av 5 i betyg.

MVH/Jean


Likes

Comments

​Fortsätter öva på mitt bloggande genom lite nya bilder i filmens tecken..Här är en liten glimt in i min 2:a som jag bor i...Rätt mycket filmgrejer men självklart inte bara.

 Har bara tagit bilder på filmgrejerna till min blogg orka inte fotta de andra ointressanta förutom min katt Max som jag ser som en jobbig men charmig rumskompis.

 Sååå...Jag skämtar inte när jag säger att film är min passion det är ett slags terapi för att jag ska kunna må bra och även att kunna fly till filmens värld har alltid vart ett knep för mig när skit händer.

 Kommer även helrenovera både hall och kök inom kort dock utan filmtema för att göra min lya riktigt  bekväm att bo i.

MVH/Jean

Likes

Comments

Antman från 2015 är en otroligt underhållande film från Marvel universumet...Jag personligen har direkt aldrig vart nöjd med Spider Man filmerna,X-men filmerna vart inte ens impad av Avegers äventyren etc men Antman faller mig klart i smaken...Nånting med att en fullvuxen man kan krympa ner sig till storleken av en myra tilltalar mig plus den skiljer otroligt mycket från andra superhjälte filmer. ..Tänk er "Älskling jag krymte barnen" som actionfilm.

Men det som jag verkligen gillar med denna rulle är filmens budskap...För det handlar om en man som förlorat och gjort bort sig totalt inför människor han älskar och gör allt för att ta sig tillbaka i livet och vinna tillbaka deras respekt och kärlek.

Både Paul Rudd som Antman och Michael Douglas som hans mentor är lysande i sina roller.

Om ni ser denna med öppet sinne så får ni en jäkligt underhållande filmstund.

Betyget blir en stark 4 av 5

MVH/Jean

Likes

Comments

Själv är jag född 82 så jag hann väl inte uppleva de årtiondet särskilt länge plus med tanke på hur liten jag var så har jag knappt nåt minne av de.

Men på nåt sätt tack vare filmens och TV:ns värld så har 80-talet hamnat mig varmt om hjärtat...Tex allt skulle va så modernt fast de inte var de,mycket neonljus och fluffigt hår.

Vilket är ditt favorit årtionde?

MVH/Jean

Likes

Comments

Min åsikt är att action var bättre förr...Jag menar..Visst...de kanske var lite mer B förr i tiden men på nåt sätt mer äkta. Från Chuck Norris till Dolph Lundgren..B-tänker ni antagligen...

Men grejen är..I dagens filmvärld kan alla vara actionhjältar...Förr i tiden var många riktiga atleter innan de vart actionhjältar.

Chuck Norris var karatemästare även Jean Claude Van Damme och Dolph Lundgren...Arnold Schwarzenegger var bodybuilder. Idag räknas Matt Damon och Nicolas Cage som actionhjältar.

Va anser ni?

MVH/Jean

Likes

Comments

​The Crow från 1994 med den numera avlidne Brandon Lee som dog under inspelningen av denna film....Tror nog ingen film har påverkat mig personligen lika mycket som denna film. Filmen handlar om rockstjärnan Eric Draven som tillsammans med sin flickvän blir mördade på Halloween av ett gäng som styr och ställer i deras bostadsområde.

1 år senare efter sin död återuppstår Eric för att hämnas sin och sin fästmös död...En efter en söker han upp de som ligger bakom deras död.

Nej...Detta är ingen rysare utan en extremt poetisk kärlekshistoria med en del våldsamma inslag och ett helt fantastisk soundtrack. Filmen är baserad på en underground serietidning skapad av James Obarr.

Betyg: En extremt stark filmupplevelse för mig...En stark 5 av 5 möjliga

MVH/Jean

Likes

Comments