Det började någon gång kring 2010. Jag och mamma började göra årliga resor och jag fick mersmak ju fler gånger vi reste. Den där känslan av att stiga ur flygplanet på ett nytt, outforskat ställe blandat med den där nyfikna, spännande känslan etsade liksom fast sig i mitt huvud. Lägg sedan på känslan av att gå gator jag aldrig gått på förut, testa maträtter jag hört så mycket om och se kända landmärken jag endast sett på bild tidigare. Det blir aldrig tråkigt.

Så fort jag är hemma i Sverige igen börjar jag planera inför nästa resa. Ena veckan vill jag åka på en riktig shoppingweekend i London, andra veckan vill jag ligga på en strand på andra sidan jorden och dricka drinkar, men allra mest vill jag utforska ställen dit folk inte reser så ofta. Jag drömmer inte om Thailand, inte heller om spanska kusten eller Bali - dit alla 20-någonting verkar ha varit senaste året. Jag vill till ställen som fortfarande är någorlunda outforskade, ställen som inte lockar mest turister och platser som inte kommer upp i mitt Instagram-flöde titt som tätt. Helt ärligt så det känns redan som att jag redan har varit i Thailand på grund av alla hundratals bilder som flödar från december månad till mars.

Resa för mig är som semester. Inte bara semester på pappret utan även i huvudet. Det är då jag släpper alla måsten, jag lever ut mitt fulla jag. Att låta mobilen ligga i väskan en hel dag, med undantag för fotografier, och strosa långsamt i vackra kvarter utan en tanke på vad klockan är. Att hålla en papperskarta i handen, skrynklig från att ha legat i fickan, och försöka leta sig fram på gator som heter något i stil med "Rue de Rivoli" eller "Váci utca". Det är total avkoppling för mig. Längtan när man sätter sig i flygstolen påväg till nästa destination är gränslös.

Mitt i detta nu är jag i full rulle av att beta av Europa. Faktum är att jag aldrig varit utanför Europas gränser. Jag vill se det mesta av denna världsdel innan jag rör mig utanför Europas gränser. I dagsläget har jag hunnit med Norge, Danmark, Finland, England, Wales, Turkiet, Grekland, Frankrike, Spanien, Monaco, Italien, Schweiz, Österrike, Nederländerna, Tyskland, Slovenien, Slovakien, Polen, Kroatien, Ungern och Tjeckien. Kvar på min lista över Europa är Island och Färöarna (högsta prio!), Skottland, Irland, Portugal samt Montenegro och Bosnien. Självklart kommer det tillkomma fler på den listan, det är så jag är. Ena dagen har jag bara en hög önskan på resemål, nästa dag har det utökats till tre- fyra stycken.


Här är min reseönskelista just nu:

- Bila på Ringleden runt Island

- Besöka Färöarna och se den vackra naturen

- Kombinera Islandsresan med en tripp till Kanada

- Vandra i Österrike och Schweiz

- Bila från norr till söder i Norge, Trollunga och Lofoten är ett måste.

- Tågluffa genom Sydamerika. Brasilien och Argentina lockar mest, men även Peru och vandra på Inkaleden.

- Besöka Sydafrika och främst Kapstaden vilket verkar en helt fantastisk stad

- Åka runt på alla de brittiska öarna

- Besöka Kina och gå på Kinesiska muren


Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30. Snart har jag hunnit halvvägs, om åtta år har jag min deadline.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments