Jag är så jävla arg. Tips, läs inte detta inlägg, måste ha någonstans att skriva av mig bara. Min mattelärare är helt jävla efterbliven. Och då tar jag inte ens i. Så här är det, min klass gjorde ett matteprov och ca. 23-24 i klassen fick F. Även de elever som tidigare haft C i betyg (ink. mig.).

Innan provet pluggade jag flera dagar i ungefär 7h totalt. Jag har aldrig tidigare aldrig pluggat matte och har ändå klarat att få ett C. Provet vi hade nu innehöll uppgifter på andra kapitel. Vi hade prov på kapitel 1&2 i boken Matematik 2b. Veckan efter provet började vi med kapitel 3, och det första jag ser är en uppgift som fanns på provet vi gjorde veckan innan. Frågar min lärare hur det kommer sig. ”Ja, vetdu, det är blandade uppgifter.” Så enligt honom ska jag alltså kunna hela boken för att få ett E i matte.

Lektionen innan provet gick han snabbt igenom dessa två kapitel på tavlan och sa ”kan ni det här så klarar ni provet”, jag kunde ALLT han skrev på tavlan och kände mig lugn inför provet. Sitter sedan på provet och inget av det är med på provet, kände inte igen en enda uppgift, eftersom ALLA uppgifter var från andra kapitel. Tydligen har han tagit ett prov från internet och det är därför det var uppgifter från andra kapitel. HUR FAN GÅR DET TILL.

Några från min klass hade INNAN provet suttit och funderat på en uppgift väldigt länge, de tänkte då fråga honom hur man räknar ut uppgiften. Han verkar inte kunna lösa uppgiften och säger sedan att han tar upp det på lektionen efter provet. Mina vänner säger då ”men om det kommer på provet då?” han svarar då att det inte kommer på provet, han lovar det. När vi väl sitter på provet så ser vi att PRECIS den uppgiften är på provet. Vi klarade såklart inte den uppgiften och frågar efter provet varför den var med på provet, får då svaret ”men jag kunde inte avslöja svaret innan provet”. Ska inte en lärare lära ut saker istället för att se till att vi elever får F på prov? Jag har inte fått se mitt prov ännu och jag är så jävla arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Nu är vi alla elever kallade till de två coachtider vi har i veckan. Låter ganska rimligt eftersom vi failade på provet, MEN vår lärare är inte där på coachtiderna för han ”har andra uppgifter” jaha? och det har inte vi eller? Så jävla dålig ursäkt. ”Men det kommer alltid finnas en mattelärare där”. Ja, den matteläraren ska hjälpa alla elever från skolan som väljer att vara där. Sist hade hon en genomgång med sin klass (matte 1b) i 1 timme och en kvart. Coachtiden är på 1½ timme. Så vi F-elever måste själva försöka hjälpa varandra. Så jävla dåligt system.

Gillar

Kommentarer

Hej! När bloggade jag senast? Längesedan enligt Evelina iaf. Detta inlägg skriver jag för din skull hjärtat.

Vad gör jag då? Jo, sitter på skolan och pluggar matte, om en kvart har jag matteprov. Igen. Andra matteprovet denna vecka, och det första gick skitdåligt. Jag som är hyfsad på matte. Gick dock dåligt för alla. Hemskt ju. Ikväll anser jag att jag har lov, har inget som ska vara klart innan lovet.

Ni har inte missat något i mitt liv så orkar inte berätta. Hehe. Nej vilket onödigt inlägg. Pusshej.

Gillar

Kommentarer

Idag fyller min fina vän Evelina år. Grattis till henne! Vad gör jag då denna dag? Ja, det jag fått gjort idag är att jag har skalat potatis och duschat. Duktigt va? Nejmen det blir en mysdag idag och jag orkar verkligen inte anstränga mig. Ska faktiskt äta gomat ikväll också, så jag är glad. OCH Linnea kommer hit ikväll och ser film med mig. BRA KVÄLL.

Tänkte att jag skulle uppdatera idag och detta var det bästa jag fick till, herregud vad duktig jag är. Nej, hejdå.

Gillar

Kommentarer