Sitter här på torsdagskvällen och kikar runt i facebookflödet..

Baam

En bild på min höggravida kusin med texten 10 dagar till bf.Kvällen förstörd.. :-(

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är skillnad i att försökt några månader och få ett plus och att försökt i flera år och ha fått ett plus efter ivf behandling.


Jag har följt en blogg sedan jag började blogga och hon har nyss plussat efter sin andra ivf behandling. När hon plussade kände jag verkligen med henne för jag vet hur de har kämpat i flera år och nu äntligen får sitt plus.

Men det är skillnad när tex min kusin blev gravid efter bara tre månader och ska ha sin bebis om 2 veckor. Där är det inte alls samma känsla. Känslan där är mer ilska att de ska gå så lätt för dem samtidigt som jag blev otroligt ledsen när jag fick veta att de plussat. Ledsen för min egen del, självklart inte för deras del. Men i mitt hjärta gjorde det så ont.

Jag har berättat för en person att vi har försökt i två år och ska söka hjälp när ivf öppnar i mitten på augusti, en jag berättat för är min ena syster. Hon har inte frågat någon gång förut om "när ska ni skaffa barn då?" och vi pratade om just den frågan att det frågar man inte folk. Det har man inte med att göra. Men för många i min släkt dyker den frågan upp titt som tätt, från mamma, svärmor, makens syster osv. Otroligt tärande fråga.Likes

Comments

Och så dök mensen upp igen..

Brukar alltid ha känningar några dagar att mensen är på G. Men inte denna gång så blev ganska förvånad när jag vaknade imorse.


Idag tog maken upp det här med att vi inte blivit gravida på 2 år och vi kom gemensamt fram till att i höst ska vi söka hjälp. Känns skönt att äntligen ta tag i det och få veta varför det aldrig blir något.

Likes

Comments

Kände redan igår att mensen dyker nog upp idag och så var det också.

I morse när jag vaknade var det blod på pappret.

Jag blir inte ens besviken längre..

Om man inte blivit gravid under två år så känns det ganska troligt att man inte kan bli gravid på naturligt vis..

Likes

Comments

Hello!

Jag uppdaterar inte så mycket på denna blogg längre. Annat har kommit i vägen men nu känner jag att det var dags för ett inlägg.

Läget är detsamma, inget plus. Månaderna rullar på och inte något plus alls.
Under de två år vi försökt har jag aldrig fått något plus, aldrig något missfall. Skulle kännas så mycket enklare på ett sätt om jag vetat att jag iaf kan bli gravid..

Har de senaste månaderna inte försökt tänka på vårt försökande utan försökt fokusera på annat. Det har gått bra ibland men tex idag när min kusins mammamage dök upp på facebook så går det mindre bra. Hela dagen förstörd för den bilden. Tankarna och längtan att själv få ha en växande mage och få gratulationer från andra...

Annars då, jo jag har fått jobb. Ett heltidsjobb och maken byter strax jobb så två heltidsjobb känns bra.
Jag har också börjat löpträna inför vårruset och fokuserar på att klara av att springa de 5 km.

Har inte tränat på 2 år så det känns skönt att vara igång och vem vet, kanske är det träning som behövs? (önsketänker)

Nu är det bara dagar kvar tills mensen kommer igen.. känner molandet och uppblåstheten i magen.


Likes

Comments

Hello,

Månaden gick och för första gången på länge så tog jag inget graviditetstest utan väntade in mensen som oturligt nog kom på sin beräknade dag.

Blir inte ens förvånad längre att mensen kommer, har insett att så kommer det vara tills vi söker hjälp.

Vi har pausat försökande kan man säga. Fokuserar på annat. På det som får oss att må bra.


Likes

Comments

Hej igen!

Denna månad försöker jag fokusera på att må bra, denna resa har fått mig att må så dåligt över att vi aldrig lyckats. Stress och press sätter sig på psyket. Jag har därför börjat fokuserat på annat.

Tidigare månader har allt handlat om när ägglossningen är, hur jag mår däremellan och när mensen ska komma.
Denna månad försöker jag fokusera på sådant som får mig att må bra.

Jag har börjat löpträna inför vårruset som går av stapeln i början på juni där mitt mål är att springa de 5 km samtidigt ha kul med vänner. Sedan har jag tagit itu med yogan igen, gör Yoga with Adriene varje dag och jag känner verkligen att yoga är något för mig. Att lära sig andas på rätt sätt, slappna av och sträcka ut kroppen det får mig att må så bra.

Så, mitt fokus ligger på mitt välmående och min hälsa.

Likes

Comments

Länge sedan jag uppdaterade nu. Snart två veckor sedan.

Nu ikväll har jag äl smärta och jag och maken har legat två gånger idag. När hände det sist? :O


Likes

Comments

Under en tid nu har jag känt mig mer och mer deprimerad, jag får ångest nästan varje dag som sliter i mitt hjärta.

Varför kan man fråga sig. Jo självklart tär det enormt att varje månad få upp hoppet vid ägglossning och de två veckor som följer men sedan blir allt svart när mensen dyker upp gång efter gång.
I snart två år har vi försökt och inte lyckats en enda gång, inget missfall, inte ens ett tecken till att vara gravid.
Hoppet krossas gång på gång.

Att sedan vara arbetslös och söka jobb och ibland få komma på intervju men inte vågar gå. Min sociala ångest begränsar mig något så enormt, gör mig så ångestfylld av att ibland bara gå till affären eller ta en promenad med hunden. Rädslan att bli dömd är så stark.

Vissa dagar är fyllda med ångest, det blir fler och fler sådana dagar. Nattsvart mörker som tar över min kropp och själ. Ingen ork att göra något. Bara ligga i den varma sängen med täcket över huvudet.

Ångesttankar på att aldrig lyckas bli någon, att vara värdelös och okunnig i allt späs på med tankarna att kanske aldrig få bära ett barn. Det som har varit min dröm i så många år, det som jag lever för, att bli mamma.
Tänk om aldrig drömmen blir sann.. Hur ska jag då orka leva?

Jag försöker hitta glädjefyllda saker i min vardag men det är svårt, så svårt. Varje dag påminns jag av min längtan, ser barn leka ute i snön, ser gravida kvinnor, bekanta som frågar när det är vår tur.

Just idag är ångesten stor och jag känner hur den nyper tag runt mitt hjärta och håller det hårt. Oron i kroppen och leendet som inte orkar nå upp till ögonen.

Likes

Comments

Ikväll kom mensen.

Bara att börja om då


Igen

Likes

Comments