Header

I söndags hade vi namngivelse för Lily. Vi valde att ha namngivelse istället för dop då varken jag eller Daniel är speciellt troende. Och det hade känts konstigt att stå i kyrkan och "gå med" på att hon är en del av församlingen osv. Om hon vill döpa sig när hon är äldre så får hon göra det. Men nu när vi bestämde så blev det namngivelse.

Vi var hemma hos mina föräldrar, det va tänkt att vi skulle vara ute i trädgården men det var för osäkert väder. Så vi var inne i deras ombyggda ladugård. :) Det kom runt 60 gäster, både vänner och släkt. Själva ceremonin var kort och vi hade inte förberett så mycket. En kompis till familjen sjön två fina låtar. Första Lisa Nilssons Handens fem fingrar. Och avslutade ceremonin med En helt ny värld. Vi utsedde två faddrar som fick ett litet Fadderbrev om varför vi valde dom osv.

Det var en bra dag och det gick sjukt fort. Det var ju som sagt 60 gäster bjudna så det va mycket mat och fika som skulle fram och dukas undan. Men vi samarbetade bra. :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag klickade jag hem North 13.5 Maxi Jogger från Jollyroom. Har länge tänkt att köpa en ny vagn. Fast att vi är nöjda med Brio Go som vi har nu, men har varit sugen på en vagn med tre hjul bara och som man kan använda som jogging vagn också. ☺️

Jollyroom hade kampanj på den nu så lyckades få den till pangpriset 2500kr 😁
https://www.jollyroom.se/barnvagnar/duovagnar/duovagnar/487967sv-se-north-13-5-duovagn-maxi-jogger-2017-gra-silver

Återstår att se hur den känns när vi väl kör den sen. Kommer ju inte riktigt kunna använda den än då vi bara beställde med sittdelen ☺️

Här hemma har det bara vart slappdag och vi gick upp ur sängen först vid 10 tiden 😂🙌🏼

Likes

Comments

Idag va premiär dagen på stranden. Har inte kommit mig dit innan, känns konstigt att säga det när det är mitten på juli 🙈 men har bara inte blivit så.
Vi va ute på Almön idag med Malin och Enya. Det va en mysig dag ☺️☀️🌱

Likes

Comments

Att bygga hus är inte det enklaste, inte när man ska göra det själv och inte anlita något företag. Samt att tomten inte är en tomt än. Vi väntar på avstyckningen just nu. Hoppas att det blir klart snart. Posten hade slarvat bort vår första ansökan så blev ca 1 och en halv månad sena in med den.

Ritningarna är nästan helt klara och när avstyckningen är klar så kommer vi skicka in bygglovet med en gång.

Det som har varit bra när man ska fixa med så mycket olika saker samtidigt eller i rätt ordning så fick jag skriva en checklista så jag skulle komma ihåg vad som skulle göras och vad som var gjort. Innan vi började med denna process trodde jag att det inte var så mycket pappersjobb och ansökningar som det är.

Vi har i denna veckan också pratat med återförsäljare av fönster och dörrarna som vi vill ha och hur mycket de kommer kosta. Snart så kan vi gå till banken med vår budget. Det är bara stommen som fattas i kalkylen förutom dörrar, fönster och gips.

Så här har checklistan för ansökningar och pappersarbete fått se ut:

Avstyckning:

 • Ansökan med bifogat förhandsbesked V

Bygglov:

 • Ansökningsblankett
 • Ritningar: Planer, fasader sektioner. I skala 1:100
 • Kartmaterial, mått med fastighetsgräns
 • Situationsplan skala 1:500
 • Avstyckningskarta, från lantmäteriet
 • Kontrollansvarig, lämna in blankett
 • Teknisk beskrivning, lämna in blankett

Lagfart:
 • Gåvobrev V
 • Ansökan
 • Värdeintyg

Trafikverket:
 • Anslutningsansökan, görs via hemsidan

Som ni ser är det en del som ska fixas med. Och detta är inte allt. Då har vi skickat in förhandsbesked innan detta och det krävde en del kompletteringar samt en första ansökning till trafikverket.
Men snart ska vi få börja! Vi hoppas på att det går fort nu.

Likes

Comments

Nu är L hela 2 månader och 6 dagar. Tiden går så fort det är helt sjukt. Och man ser också hennes utveckling. Det går fort framåt, hon kämpar mycket med nacken och det är inte långt borta att hon snart kan stödja upp huvudet själv. Hon tittar också mycket på saker, ljus och mönster är det bästa och roligaste att titta på.

Vissa dagar så vill hon inte alls sova på dagarna, antingen för att hon är för nyfiken eller bara envis och inte vill sova helt enkelt. Men vi ska inte klaga då hon sover så otroligt bra på nätterna. När hon har en "dålig" natt så vaknar hon vid 5-6 tiden första gången, käkar lite och somnar om 3-4 timmar. Några nätter har hon slått till med 10 timmar i sträck. Då vaknade jag och fick kolla på klockan vid 7 typ.

Man kan märka lite på henne att hon är i en utvecklingfas. Vissa dagar är lite gnälliga på dagarna och hon vill gärna amma hela tiden. Vissa dagar så vill hon vara på en hela tiden. Hon kan inte ens vara typ 1 cm bredvid en när man sitter i soffan. Men det kunde ju helt klart varit värre och hon är ofta väldigt glad och pratar mycket. Både med oss, med Bert (en filur i mobilen ovanför skötbordet) eller sig själv i spegeln.

Ser framemot massa nya utvecklingssteg.

Likes

Comments

Nu har vi varit hemma ett tag och tiden går så fort. Igår blev L 5 veckor gammal och vi har i morgon vart hemma i hela 5 veckor. Men hur har tiden varit?

Den första natten va tuff både för henne och för oss. Svårt att slappna av och somna samt att hon skrek mycket. Det blev inte mycket sömn den natten. Daniel fick ta henne på morgonen så jag kunde få några timmars sömn. Hade då inte sovit ordentligt sedan natten mellan tisdag och onsdag och första natten hemma var mellan lördag och söndag. Amningen hade ju inte helt kommit igång så var svårt för damen att bli nöjd. Första dagen hemma kom våra familjer på besök i två olika omgångar och hon blev helt klart överröst med packet och kärlek. Hon sov nästan hela dagen och kvällen.

Andra natten hemma gick bättre och hon sov mer och skrek inte alls mycket. På måndagen som kände jag att det börja rinna till ordentligt med mjölk som nu började hon bli nöjd vid amningen. Dock var det ju mjölk överallt. Kom ju hela tiden, inte bara när jag ammade.  😛 Sängen var typ full med mjölk fläckar. Haha

På Tisdagen kom BVC på hembesök och vågen visade tyvärr att hon gått ned mer efter utskrivningsvikten. Och var då nere på 3600 g. Vi gjorde det säkra före det osäkra och bestämde att vi skulle gå upp på drop in på BVC på fredagen för att kontrollera vikten så att hon va påväg upp och inte fortsatte nedåt. Mjölkproduktionen hade ju precis startat så hon borde öka i vikt from då. Vi hade en del besök under veckan som gick, vänner som kom på besök.

Under den första veckan så sov L mycket under dagarna, ca 3-4 timmar i sträck. Vaknade och käka sen somna igen. Likadant på nätterna ungefär. Men efter vi varit på BVC på fredagen och prata med BVC sköterskan så testade vi att ha L lite mer vaken på kvällarna och försökte gå och lägga oss ungefär samma tid varje kväll och ha en liknande rutin varje kväll. Detta resulterade i att L sov ungefär 6 timmar i sträck från att vi gick och la oss. Då ammade jag henne väldigt mycket under kvällen också. Detta är ju ren lyx i en småbarn förälders öron att ha det på detta viset. Och vi är väldigt glada över att hon sover så bra på nätterna. Ibland sover hon kortare ibland längre. Vi klagar verkligen inte på att hon sover såhär utan vi vill verkligen trycka på att vi är lyckligt lottade att det blivit så med sömnen. Just nu iallafall. Man vet ju aldrig om det håller i sig. Men både jag och Daniel sov mycket under nätterna som små vi med.

På fredagen när vi varit hemma i 6 dagar skickade jag faktiskt iväg Daniel på en golftävling som han hade anmält sig på för längesedan. Både min mamma och två kompisar skulle komma på besök på em/kvällen så jag tyckte det var lugnt och så fick Daniel rasta sig lite. Haha

Veckan efter så var Daniel hemma också och dagarna rullade på. Vi kom ut mer och mer och promenerade små rundor och gick ner på Ica ibland.  Kroppen är verkligen fantastisk, även om jag inte va helt reko de första 2 veckorna så märkte man mer och mer varje dag hur kroppen återhämtade sig. Promenaderna gick långsamt men nu när man varit ute en del så märker man verkligen skillnaden.

Den sista vardagen som Daniel va hemma så var vi nere på kommunhuset och skrev på papper om att Daniel är pappa till L och att vi skulle ha gemensam vårdnad. Detta görs när inte föräldrarna är gifta.

När det va söndagen innan Daniel skulle börja jobba så var det nog mer jag som hade söndagsångest än han. Var lite nojig över att vara hemma själv med L. Men den dagen gick galant, vågade ju oss inte ut själva men vi var hemma och hade det mysigt.

Ju längre tiden har gått desto mer saker har vi gjort under dagarna. L har varit på Studentfiranden och 50 års fest, Kalas och fika. Vi har varit på lekparken med Jossan och Meja. Vi har också varit på en del promenader under dagarna. Man blir mer och mer säker varje dag som går. Det som har känts jobbigast att lämna hemmets trygga vrå är amningen. Trotts att det kanske är det mest naturliga man kan göra med sitt barn så tycker man ju att det är lite jobbigt att slänga fram sin boob. Men det har funkat bra. Det är också en vanesak som man lär sig mer och mer om.

Denna veckan som har varit har jag börjat träna lite hemma. Har gummiband hemma så har kört en del ben, främst att träna upp kontakten i rumpan igen och en del squats. Började försiktigt med magen och kände efter så att magmusklerna har dragit tillbaka sig till ursprungsläget. Och idag först körde jag lite mer magträning än bara kontaktövningar som jag gjort innan.

Ända sedan förlossningen nästan har jag kört knipövningar. Någon dag har man glömt av det men de flesta dagar har jag gjort några iallafall.

Idag har jag testat att L sover i sin egna säng i sitt rum under dagen. Hon sover i en sidosäng inne hos oss. Så tänkte hon skulle vänja sig att sova i sin spjälsäng.

 

18834506_10156213796548574_774852504_n

 

18871484_10156213796543574_585311954_n

 

18928148_10156213796663574_1761997162_n

 

Likes

Comments

Hej,

Ja det tog 11 dagar över tiden innan hon skulle komma. Men hon kom tillslut utan att behöva göra en igångsättning som var inbokad den 8 Maj.

Allt började på kvällen den 3 Maj, vi satt och kollade på Champions Leauge på tv:n. Jag hade precis gått på toaletten när jag satte mig i soffan igen och kände att något hände. Det blev blött i trosan. Jag hade ju precis gått på toaletten så jag kissade ju inte på mig, det var ju inte så mycket som man kunde tänka sig när vattnet går. Jag gick in igen på toaletten och såg ju att trosan va blöt och det rann mer när jag satte mig på toaletten. Men det va ju inte så mycket då heller. Jag blev lite konfunderad när det var lite gulaktigt. Jag kommer bara ihåg det de sa på föräldrautbildningen om att vattnet ska vara genomskinligt eller rosa, inte brunt eller grönt. Men ingen har sagt något om gult?! Tänkte att det kanske var typ slemproppen som gått eller ngt.

Jag gick ut till Daniel och sa att något hade hänt. Men jag var inte säker på vad det var om allt va igång eller om det bara var någon förvarning. Jag gick på toaletten en gång till och det fortsatte att sippra när jag satte mig på toan. Jag bestämde mig för att ringa ner till Varberg, som jag ville föda på. Klockan var då 23:15 ungefär. Jag berättade det som hade hänt och att jag var lite nojig för att det var gulaktig färg. Men de sa att det antagligen va en väldigt vattning flytning och att jag skulle avvakta. Jag tackade för hjälpen och tipsen och la på.

Vi gick nästan med en gång och la oss om det skulle börja hända något så hade det vart skönt med lite sömn. Det rann inte direkt något mer förutom när jag satte mig på toaletten. Jag drogs ju med en jobbig halsbränna så jag kunde inte riktigt somna. Tror jag somna runt 00:30. Och vaknade igen 01:00 av att det börja värka nertill. Jag låg där i sängen med uppspärrade ögon och bara kände efter. Jag kom på att jag hade en app där jag kunde klocka värkarna. Om det nu var värkar så ville jag ha lite koll på hur lång tid det var emellan dom. Så jag satte igång att klocka all värk jag kände. Appen visade att jag hade mellan 2-5 minuter mellan mina värkar. Men efter varje värk så tänkte jag att jag typ inbilla mig. Så jag satt och klocka dom i 1 timma och 15 min. När det hade gått så lång tid så ringde jag ner till Varberg igen och förklarade att värkarna nog va igång och att det kunde ha varit en misstänk vattenavgång vid 23.00.

De bad oss komma ner för att bekräfta vattenavgången. Jag väckte då Daniel, för jag hade låtit honom sova under hela tiden så att iaf han va lite utvilad. Vi packade ner det sista, starta diskmaskinen och försökte käka lite. Sedan satte vi oss i bilen för att åka ner.

Värkarna fortsatte under hela tiden i bilen och var ca 2-3 minuter emellan. Det tog ungefär 1 timma och 15 minuter att åka ner. Klockan var ju 3 på natten så det va ingen trafik så det gick snabbt och smidigt.

När vi kom ner så fick vi först gå in i ett rum där vi fick göra ett CTG i ca 30 min. Allt såg bra ut så då skulle vi göra en undersökning för att se om jag var öppen något. Och jajamensan det var jag 3-4 cm ungefär. När barnmorskan sen drog ut fingrarna så forsade det ut massa vatten. Så där fick vi det mer bekräftat att vattnet hade gått. Vi blev då inskrivna. Klockan var då 04:30 ca.

När vi kom bort till vårt förlossningsrum så började värkarna bli lite intensivare men fortfarande ganska hanterbara, de som varit innan var nästan pinsamt enkla om man tänker på de nu i efterhand när man visste vad som komma skall.

Jag gick in i duschen för att testa om de kändes bättre att köra varmt vatten på magen när varje värk kom. Och det funkade en stund iallafall. Kan tilläggas att jag bara hade ont i nederdelen av livmodern vid varje värk. Ungefär som när jag haft mensvärk innan. Fast lite värre då.  😀

När inte duschen längre funkade så gick jag ut och fortsatte att vanka av och ann och tillslut gjorde det så ont att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta vägen. Jag kunde inte fokusera på att slappna av eller på att andas rätt. Blev mer av hyperventilering, men kunde verkligen inte förmå mig att andas på något annat sätt.

Jag fick då börja med att testa lustgasen, men NEJ ingen favorit. Blev ju bara snurrig och tyckte inte det hjälpte ett dugg mot smärtan. Tillslut så kom morgon personalen kl 7 och då gjorde de en undersökning. Jag var fortfarande bara 4 cm öppen. Jag hade sååååå ont och de gick med på att ringa narkosläkaren. 8:15 så kom narkosläkaren och satte Epiduralen. Alltså det var ju den bästa känslan i världen när den väl kickade in. All smärta försvann och jag blev som en helt ny människa. Kl 9 gjordes en ny undersökning och jag va då 9 cm öppen. Det gick fort när Epiduralen väl sattes.

Nu så kommer tiderna försvinna lite in i dimman men jag fick en påfyllning av epiduralen vid lunch och sedan vid 13:00 visade undersökningen att jag va 10 cm öppen nu och allt var redo förutom !!! att hon inte sjunkit ner i bäckengången. Jag fick sitta på pilatesbollen, försöka gå runt med gåbordet osv för att få henne att sjunka ner. Men hon ville verkligen inte. Någon gång här sa det att hon hade bajsat i vattnet också men att det inte var någon fara. Vi testade akupunktur för att få ner henne mer men icke. Kl 16:00 så satte de in värkstimulerande dropp för att få henne att sjunka ner. Från 16:00 och fram tills hon kom hade jag så sjukt ont. Epiduralen funkade inte mot den smärtan och jag ville gå hem typ 100 ggr, satt och lipa om vartannat och sa att det fick göra något för att få det att sluta. Jag var så trött efter 15 timmar av värkar och ingen sömn sedan onsdag morgon.

De sa att läkaren var informerad men att det skulle ta ett beslut när hela det värkstimulerande droppet hade värkat, ca 18:00. Jag struntade då i att jag gärna ville föda vaginalt och ville bara att smärtan skulle ta slut. Efter att jag suttit på någon pall ett tag med dessa värkar så kände jag att det började trycka nedåt. Som om jag behövde gå på toa och göra nr 2. Jag sa detta till barnmorskan och då sa hon att jag skulle lägga mig i sängen igen och hon gjorde en undersökning samt att hon sa till mig att testa att krysta. Jag hade lite svårt att göra det fullt ut då det kändes som jag skulle göra nr 2 då. Men tillslut så fanns det inget annat att göra än att bara trycka som bara den varje gång jag kände att en värk kom. Vi testade något som kallades ”norska knuten” där jag låg i sängen och drog i ena änden av ett lakan och en barnmorska stod och drog i andra änden. Då fann jag tillslut rätt push.

När jag började pusha va klockan ca 18.00-18:10. Komiskt att det just började när de sagt att de skulle avvakta till just 18:00.

På något sätt så kan man inte riktigt förklara krystvärkarna för någon som inte upplevt dom själv. När man hör andras berättelser som skiljer sig det lite åt. Varje värk jag hade iaf fick jag bara tänka på att snart var det över och hon skulle vara ute. Det jobbigaste var att man under förloppet inte ”kände” hur långt det var kvar. Var det nära, var det långt borta? Men sen när hon nästan var ute så kände man skillnad. Kroppen ville krysta trotts att det inte var någon värk och jag fick order om att andas igenom impulsen. Lättare sagt än gjort vill jag lova. Men tillslut så va hon ute. ca 30 minuter efter att vi börjat. Hennes födelsetid är 18:40. Och hon skrek med en gång.

Det mest fascinerande med kroppen är ju att all den värk som var, bara försvann så fort hon var ute. Jag fick uppe henne på bröstet ganska fort och det första jag fråga var om det var en tjej. Haha !

Det tog ca 15 min sen var det dags för moderkakan att komma ut. Efter det så blev det lite av ett tumult för jag började förlora en del blod. Daniel fick ta L och de började med att trycka på livmodern och vägde allt blod som kom ut. Läkaren kom in och kunde konstatera att det inte var någon bristning som orsakade blödningen utan att det måste vara ifrån livmodern. Eftersom jag hade en mer ovalformad moderkaka trodde det att fästytan var något större därav att det blödde en del. Men de var noga med att kontrollera mig mycket efter och att livmodern drog ihop sig som den skulle. Jag blev sed med två stygn sen, endast för syn skull då de va ytliga. När jag skulle gå på toaletten efter någon timma eller så, så forsade det massa blod igen när jag reste mig upp och jag va lite vimmelkantig efter det. Men det gick bra.

När klockan va strax efter 21 så kom de in för att väga och mäta henne och L vägde hela 4135 g och va 52 lång. Ingen liten flicka, men hon mådde bra och hade bra sugreflexer med en gång när vi skulle testa amningen. Jag har inåtvända bröstvårtor så jag fick med en gång en amningsnapp som skulle underlätta amningen. Och det har det verkligen gjort också. Om vi inte haft den så tror jag inte det hade blivit någon amning.

Vid ca 23 fick vi gå över till BB och till vårt Familjerum som vi hade bokat. Och då slog det oss att vi faktiskt blivit föräldrar och att sova nu kändes ju sjukt konstigt. Varje ljud hon gav ifrån sig så vaknade man ju.

Jag vet att barn som föds vaginalt tar en klunk vatten innan de kommer ut, men har på något sätt aldrig tänkt på att det ska ju komma ut också. Och ingen har sagt det heller. När L började spy där på natten blev man lätt nojig och undra vad som försiggick. När de vid 01 kom in och skulle göra Pox testet så frågade jag barnmorskan och hon sa att det va fullt naturligt. Hmm tänkte jag och försökte somna om sen igen. Men sov kanske 10 min sen spydde hon upp mer fostervatten. Usch va det kändes otäckt. Då vågade jag typ inte sova mer.

På föräldrakursen sa det att barnen ofta sover väldigt mycket de första dygnet. Men inte gjorde L det. Hon var igång och var vaken väldigt mycket. Och när man själv inte har sovit så blir det lite jobbigt. Men det var en gullig undersköterska på BB som passade henne i några timmar på fredagsmorgon så vi kunde sova lite. Det va skönt!

Allt gick bra på BB, alla test var okej hos läkaren och efter PKU testet 48 timmar efter födsel så åkte vi hem. I bilen fick jag den så kallade Baby blues och börja stört lipa. Kändes sjukt konstigt att börja lipa för ingenting. Börja lipa på söndagen efter när jag hade vaknat också. Men då var det nog också lite för att jag inte hade sovit mer än ca 3 timmar första natten hemma. Så var nog lite trött också.

Sjukt långt inlägg men hoppas det var värt att läsa det 🙂

18485571_10156153393148574_2912881856018074464_n

Lily Stefania Ridl

Likes

Comments

Idag är dagen som hon ska komma är det sagt. Men hon kommer nog inte titta ut i dag. Jag tror att hon kommer på Tisdag. Varför vet jag inte men har fått för mig det bara. 🙂

Nu ligger man hemma och känner efter för allt för att inte ”missa” det. Men lär nog inte missa när det väl kommer igång. Jag har de senaste dagarna inte ställt klockan om jag inte måste på morgonen för att just försöka sova ordentligt. Är ju uppe och ränner på nätterna in på toa runt 4-5 ggr. Man vet ju aldrig hur länge förlossningen kommer ta eller när den kommer ske så försöker vila en del. Har svårt att komma till ro och nu i två dagar har det varit sååå fint väder men jag har inte vart ute så mycket och de får jag lite dåligt samvete över. Men det lär komma fler dagar. Det viktigaste är ju att jag är utvilad.

I tisdags var jag hos BM, ännu en ny BM. Den barnmorskan jag skulle ha under hela tiden har jag haft totalt 3 ggr. De andra gångerna har jag varit hos massa olika. För mig har det inte gjort så mycket, men det kan ju vara personer som inte riktigt hade tagit det lika bra. I tisdags så hade jag lite högt blodtryck, men vi väntade några minuter och testade sen igen, och då var det bra igen. Samt att mina järnvärden var bra igen. Fick göra en anemi utredning gången innan för jag hade för låga värden. Men dom såg ändå bra ut nu. Kan vara så att jag fått lite lägre värden för att jag har haft en del halsbränna det senaste och då har jag ätit Novalucol och de innehåller Kalcium som hämmar upptaget av järn i kroppen. Nu har jag höjt dosen av järntabletterna så blev bra igen. 🙂

Uppdatering på huset är att vi nu har fått godkänna förhandsbesked på papper. Det tog ”bara” 10 månader att få det godkänt från att vi skickade in det. Så nu har vi skickat in ansökan om avstyckning till lantmäteriet. Vi håller alla tummar och tår att de kommer gå snabbt! Köket är nästan färdig ritat och hela husets ritning ska justeras lite sen är det klart också. 🙂

 

18110389_10156066734603574_2002274269_n

Nu längtar vi efter lilla L och hoppas att hon kommer ut inom några dagar 🙂

Likes

Comments

Vad hände med tiden? Nu är jag inne i vecka 39 i graviditeten, det är mindre än 2 veckor kvar till beräknad BF.  Jag är så spänd men vi längtar så efter henne. Allt är redo här hemma för att hon ska komma.

Jag är hemma från skolan nu. Har startat Näringslära II men kommer inte kunna avsluta den. Så ska in till skolan på onsdag om det inte kommer någon bebis innan det. Men det tror jag inte. Så här hemma försöker jag göra så mycket som möjligt till huset så att vi kan få in lite ansökningar till tex avstyckningen innan bebisen kommer. Hade varit skönt att ha det gjort då det kan ta ett tag. Vi ska upp och rita köket på tisdag så vi vet hur det ska vara på ritningarna iaf.

Annars så gör jag lite förberedelser genom att baka lite bröd, kanelbullar, gifflar och piroger så man har lite i frysen till de dagar man inte orkar laga mat tex.

 

Screen-Shot-2014-01-15-at-07.36.51

Sitter hemma och kollar på Hells kitchen, älskar verkligen att laga mat men behöver bli bättre. Idag till middag ska jag testa att laga en pesto risotto med lax. 🙂 Hoppas att den blir bra. Kommer med en uppdatering efter jag har testat den.

Likes

Comments

Hej!

Nu är det vecka 35 (34+4) och det börjar bli trångt i magen. Känns nog för både mig och henne.

Börjar bli lite trött på att vara gravid nu och då har jag ca 5 veckor kvar innan hon kommer ut. Jag ska inte klaga för jag har haft en väldigt bra graviditet fram tills för ca 2 veckor sedan. Då började det bli tungt för ryggen och mycket halsbränna. Men det är ju nästan oundvikligt. Om jag hade orkat och hunnit bibehålla träningen så kanske ryggen hade varit bättre. Men det kommer jag aldrig veta.

Jag längtar så tills jag kan träna igen. 🙂 Ska bli så skönt, ska faktiskt skriva in mig på vårar Crossfit gym som vi har här i Stenungsund. Känner att det kan vara en mer hållbar typ av tr��ning. Mer funktionell och användbar. Men kan kanske inte börja förens till sommaren. Men ska inte hetsa något efter BF.

 

34weeks980

Update på husbygget så går det fortfarande långsamt. Förhoppningsvis ska de nya förhandsbeskedet gå in till byggnadsnämnden den 4 april. Men vår handläggare glömmer ju av att informera om vissa saker de vill ha med, så ansökte idag om en ny utfart från tomten som måste godkännas då vi ska ha utfarten till en landsväg. Detta kan ta ca 3-6 veckor att handlägga. Men jag hoppas att de kan ge beslut snabbt så vi kan skicka in förhandsbeskedet den 4 april. Annars måste vi vänta 1 månad.

Men vi har börjat rita på huset nu iaf. Så vi börjar närma oss lite iaf. Men det kan ta lite längre tid än vi tänkt. För det är ca 4 månaders handläggningstid att stycka av marken och sen ska bygglovet in. Så vi kan hoppas på att vi kan börja bygga om ett år iaf. Vi kan få lov att börja schakta på marken och så när förhandsbeskedet är godkänt så då kan vi göra lite iaf. 🙂

Bilderna nedan är ungefär det huset vi har tänkt. Vi har ändrat lite men stilen ska vara den samma. 🙂

rosenhill_front_final_rework-700x467

Men vi ska börja kolla på hur vi vill ha det i köket och i badrummen så de kommer med på ritningarna. 🙂

xoxo

Likes

Comments