Header

Kanske finns det fler än jag som börjat fundera över vad som finns att se fram emot härnäst? Nu när det bästa i livet är uppnått. Det låter ju som ett ickeproblem och det är det också men ändå. Alla drömmar om familj som jag hade som barn är uppnådda. Ja det är ju helt fantastiskt, träffa min man, förlovning, giftermål, hus, 3 barn. Wow! Så fantastiskt, men så tråkigt att inte ha några drömmar kvar(?).

Vid frukostbordet, med barnen, ute med solen i ögonen. Det är det bästa jag vet. Det bästa!

Ganska trevligt att kunna göra det varje dag.

Får väl fnula på ett par nya drömmar... /Babyblogg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Storasystrarna hade bytt för länge sen från liggdelen på vagnen till sittdelen. Josephine är snart 6 månader och trivs fortfarande i liggvagn. Inte mamman emot. Tvärtom, det är supermysigt att hålla fast vid alla babygrejer så länge det bara går nu när det är sista gången (sorgligt!).

Men hon har fått prova sittvagn ett par kortare stunder vilket hon tyckte var spännande. Vi har ju Babyjogger City Mini så det blir framåtvänt läge direkt. Ännu en anledning att vänta med bytet så länge som möjligt då små barn helst ska placeras mot den som kör för ögonkontakt/trygghet. /Babyblogg

Likes

Comments

Viktigt viktigt viktigt! På förra mötet med mammagruppen gick vi igenom vad man gör om sin baby satt i halsen.

1. Lägg bebin i knät snett nedåtlutad på mage. Gör 5 ryggslag. Hårda stötar som ska få det som fastnat att hoppa ut.
2. Går det inte, vänd på barnet som förblir i liggande ställning och ge 5 brösttryck mellan bröstvårtorna.
3. Titta i munnen om det som fastnat lossnat eller om du kan se det. Försök aldrig att fiska upp något med fingrarna som sitter fast djupt ner i bebins hals.

Ring 112 om du inte får loss det som fastnat och du märker att barnet har svårt att få luft.

Låt oss hoppas vi aldrig får praktisera ovan. /Babyblogg

Likes

Comments

Vår lilla Josephine döptes i Rängs kyrka har jag nämnt tidigare. Det var den 23 april 2017 och hon var då 4 månader gammal vilket är precis lagom ålder för arrangemanget. Så här var upplägget i kyrkan:

Ingång. Storasyster Julie bär korset med hjälp av ena faddern, Johan. Sen går andra faddern, Karl som bär Josephine. Sist går vi föräldrar och storasyster Alice. Musik: När lillan kom till jorden

Psalm 606: Det gungar så fint (alla):

Inledningsord

Tackbön läses av farbror Johan

Evangeliet läses av farbror Karl

Dikt till Josephine skriven och läses av mig, mamman

Solosång: Handens fem fingrar av faster Karolina

Bibelläsning samt doptal

Alice häller vattnet i dopfunten

Trosbekännelsen (alla):

Dophandlingen

Ljus tänds av pappa Gustav

Solosång: Livet i min famn av faster Karolina

Bön: Herrens Bön (alla)

Psalm 248: Tryggare kan ingen vara (alla)

/Babyblogg

Likes

Comments

Mat

Amningen av Josephine har fungerat utmärkt från dag 1 och nu 6 månader senare väger hon nästan 3 gånger så mycket som vid födseln. Dags att introducera mat så sakteliga. Vi har ingen brådska. Tanken är att hon ska amma lika länge till. Det finns så mycket positivt med amning så den vill jag inte fasa ut i första taget. Men det är klokt att introducera gluten-produkter redan nu för att undvika glutenintolerans senare i livet. Extra bra om man ammar samtidigt som vi gör. Det är även bra att lära babyn att äta på sked. Det kan ta ett tag, så sakta inträning blir bäst.

Josephine har nu fått gröt till frukost hela veckan. Sempers naturella 6-månaders ger vi och ja, hon gillar det! Äter inte en hel portion, inte ens en halv men smakar, gapar och gillar, det gör hon! /Babyblogg

Likes

Comments

Det var vad vi tänkte när vi skaffade nya bilen i våras, vi måste ju få plats hela familjen. Det är också så Renault marknadsför nya modellen av Grand Scenic där man kan välja mellan 5 och 7 säten. Vi har 7.

Bra egenskaper med Renault Grand Scenic 2017:

- Rymlig. En vuxen i mitten bak mellan två bilstolar är inga problem.
- 7 säten (om man vill). Med 3 barn klarar vi ju oss på 5 säten och oftast åker vi på 5 eftersom lastutrymmet är stort då. Men om vi vill skjutsa någon mer än bara vi i familjen finns 2 säten till att fälla upp jättelätt. På tredje raden sitter barn bäst, något trångt för vuxna.
- Härlig vy i förarsätet. Extra stor vindruta och sidorutor vilket gör körupplevelsen trevlig.
- Touch screen med navigator fram. Superbra!
- Självöppning/låsning med nyckeln genom att den rör sig nära eller en bit från bilen. Underbart att slippa sätta ner babyskyddet för att leta upp en nyckel längst ner i väskan. Bara att öppna dörren direkt.
- Inbyggda gardiner för fönstren bak. Bra för barnen, bara att dra upp eller ner.
- Bord att fälla ner bak samt uttag att ladda ipads mm.
- Bränslesnål för att vara en stor bil, ca 0,6 L /mil.

Sammanfattningsvis en rymlig familjebil som är stor utan att vara varken Suv eller buss. Snygg och med många praktiska finesser. /Babyblogg

Likes

Comments

Barn 1: Alice, född januari 2012.

När hon var 6 månader gissar jag hår-och ögonfärg i bloggen. Brunhårig grönögd. Undrar även om hon kan ha långa flätor om ett par år. Alla förhoppningar har infriats.
Personligheten nu är absolut vad vi väntat oss. Smart, mycket funderingar, ordentlig och snäll.

Barn 2: Julie, född i mars 2014.

I bloggen om Julie, 6 månader: "...kan det betyda att hon gillar mat och salta smaker istället för sött?" Om det stämmer! Hon är vår lilla salta råtta som älskar oliver, chips och smakrik korv!
Skriver också om 6-månaders Julie att hon snabbt och lätt klunkar vatten från flaska. Gillar att dricka mycket vatten gör hon fortfarande.
Personligheten beskrev jag som lugn, glad, harmonisk, lättroad, social, smart. Stämmer än fast lugn skulle jag nu vid 3 års ålder byta ut mot pigg samt lägga till kramig och finurlig.

Barn 3: Josephine född i december 2016.

Sista lilla tjejen, nu 6 månader är den mest sociala i familjen. Gillar både vuxna och barn. Hon har lätt till skratt och vaknar tyst och filosoferar i sin säng tills någon titttar dit då hon smilar som en sol. Hur blir hon vid 3 eller 6 års ålder? Mörkt tjockt hår, fnissig och orädd? /Babyblogg

Likes

Comments

Alice, nu 5 1/2 år, har gått på simning en termin. Vi föräldrar var glada över att hon ville börja. Hon avskydde vatten i ögonen och hon tittade storögt och förvånat på vissa barn i gruppen som utan problem doppade huvudet redan första dagen. Vi är mycket glada över att hon ville börja som sagt, och hon har lärt sig massor. Inte att simma men gott nog klara det allra första simmärket, den gröna baddaren.

Bra med simskolan på Vellinge Simklubb:
- Känns tryggt som förälder att lämna barnen där. Många i personalen och de verkar ha koll samt är varma och trevliga mot barnen.
- De tar märken efterhand. Efter halva terminen kom Alice stolt ut med ett papper i handen där det stod att hon klarat Baddaren. Vilken sporre!
- Simning i 40minuter varav nästan hela stunden i vattnet. Ingen väntan utan alla gör övningarna samtidigt.
- Bra information från simskolan till föräldrarna om kringgrejer, tex, kom i tid, simlektion inställd, märken säljes mm.

Har bara gott att säga! Kanske därför det var så svårt att få plats. Samma minut som platserna släpps blir grupperna fulla så var beredd på uppdateraknappen.

Vattenvanan har utvecklats enormt tack vare en termins simskola. Det märks att 5-åringen trivs på stranden och gillar att bada i havet nu. /Babyblogg

Likes

Comments

Vet inte hur mycket ni hamrar och spikar i andra familjer men hos oss tillhör det inte vanligheterna. Därmed har Alice, 5 och Julie, 3 i princip aldrig hållt i en hammare förut. Självklart var de glada och mycket intresserade när de äntligen skulle få träna på att slå i spik i veckan. Om de klarade det? Jajamen! Det gick galant! /Babyblogg

Likes

Comments

Det är inte så lätt men hon har tränat ett tag nu på att sätta i nappen i munnen själv. Idag trixande hon till det extra och gjorde det medan hon låg på mage i soffan. Bravo Josephine 5,5 månader! /Babyblogg

Likes

Comments