Jag tror att Rickard hade kunnat sälja mig för en väldigt billig peng. Vissa stunder. I fredags efter vi hade varit på IRS, så var jag såklart rastlös som vanligt och lite bitter över att vi inte hade bestämt vad vi skulle hitta på. Så vi körde till biltvätten, vilket verkligen (!!) var behövligt och Rickard försökte muntra upp mig med både det och det andra. Men som ett litet barn satt jag där på min stol och surade. Han försökte till och med med Starbucks men inte ens det gick hem. Jäkla humörsvängningar på sistone!

Men i en skinande Andrea (bilen. och fråga inte ens om namnet..) så slutade det med att vi styrde kosan mot Palm Springs och en natt på hotell. Efter att ha kört fel och hamnat ännu mer i ingenmansland än vi redan var. Hur nu detta var möjligt?! så kom vi fram till Joshua Tree National Park som hade jubileumsfirande så det var bara att passera GÅ. Tackar och bugar! Detta var det mest ökenliknande område jag någonsin har sett. Riktigt lustig, galet varmt och verkligen öde. Vi steg ur bilen och stegade in på nån stig som ledde till några stenar, kaktusar och andra märkliga växter. En och annan ödlade visade sig i buskarna och ett djur i kombination av ekorre/mus sprang förbi över stigen. Men det var väl typ det hela som Joshua Tree hade att erbjuda oss.

Mot hotellet då, som visade sig inte riktigt vara som vi hade tänkt oss. Lite dystert och inte alls så mysigt som vi hade föreställt oss. Så.. Rickard gjorde en liten fuling. Han gick ner till receptionen och sa att det var en kackerlacka i badrummet, fick pengarna tillbaka och bokade en svit på ett nytt hotell mer centralt i Palm Springs istället. Men till vårt försvar, det fanns säkert en kackerlacka, någonstans...
Kvällen bestod av restaurangbesök och en värme på 38 grader klockan 20.45. Ölen har nog aldrig varit godare... 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Okej så egentligen har jag redan sett min första kändis men (!!) då det är en svensk person så kändes det inte så roligt. Vi sprang på Cissi Fors efter Guns N Roses konserten i fredags. Jag menar hur kul låter det?!
"Hej jag flyttar till Hollywood och första kändisen jag ser är svenska Cissi Fors"... Just saying.

Jag är inte överdrivet kändiskåt av mig men (!!) idag blev jag faktiskt Starstrucked!! Det kanske inte är alla som vet vem denna tjej är men hon är ju enorm inom sin bransch!
Okej håll i hatten nu! Jag är på väg in genom grinden till Runyon Canyon, hiken som jag numera hänger på flertalet gånger i veckan, och i samma veva som jag går in genom grinden springer den fantastiska tatueraren, känd från Miami Ink och LA Ink, KAT VON D !! ut genom grinden!
Jag får liksom vrida mig lite åt sidan för att vi båda ska kunna komma igenom samtidigt. Så nära var jag!

Hiken har aldrig känts lättare haha. Tack för mig hej!

Likes

Comments

Högt som lågt, drömmar och mål. Allt man kan fantisera om som ger ett leende på läpparna har jag skrivit ner på min lista. Realistiskt? Absolut inte, men vadå då?!
Enligt mig är inte meningen med drömmar och mål att man ska uppnå dem alla. Att ha drömmar och mål, det är det som är meningen.

1. Finna ut vilken karriärsväg jag ska ta.

2. Våga satsa på min karriärsväg. Marknadsföring och merchandising är något somintresserar mig och jag kan se mig själv arbeta med detta i framtiden.

3. Få mina två planerade certifikat på SMC, Business merchandising och Business marketing.

4. Få betyg A/B i alla mina klasser på SMC.

5. Sluta be om ursäkt för att jag finns och istället våga ta för mig och stå för min rätt,på alla plan i livet. Jag skapar min egen lycka.

6. Flytta till Stockholm med Rickard och bo där i 2-3 år.

7. Utbilda mig till Leg. Personlig Tränare och kostrådgivare.

8. Lära känna mycket nytt folk och skaffa många nya bekantskaper i USA.

9. Arbeta med något som jag verkligen brinner för och på en arbetsplats där jag verkligentrivs.

10. Att INTEgå tillbaka till min nuvarande arbetsplats efter USA vistelsen.

11. Avsluta vår USA vistelse med en Roadtrip kust till kust. Älskar "vårt" USAoch vill så gärna få möjligheten att uppleva och se så mycket mer av landet.

12. Rita och planera vårt (mitt och Rickards) hus med en arkitekt, så vi får det precis somvi vill ha det och som vi tycker om.

13. Få kontroll på min prestationsångest. Den är bra att ha vid vissa tillfällen ochdärför vill jag inte bli kvitt den helt. Men jag behöver verkligen få den underkontroll så att den inte gör mer onytta än nytta.

14. Vara delaktig i någon form av välgörenhetsarbete.

15.Förverkliga min och Rickards, än så länge drömmande, roadtrip i Italien. Vibåda älskar Italiens kultur, mat och vin.

16. Gifta mig med Rickard och få ett helt fantastiskt lyckligt äktenskap med honom fylltav skratt, upplevelser och äventyr.

17. (Trodde aldrig aldrig att detta skulle hamna på denna listan) Få (två) barn medRickard. Han är den absolut bästa människan jag har mött och jag hoppas attvåra barn blir som honom. Det är en fin gåva till världen.

18. Få se våra barn växa upp och bli självständiga, självsäkra och starka individer.

19. Göra fler tatueringar. Jag hade verkligen velat göra en tatuering här i USA innan viflyttar tillbaka till Sverige.

20. Gå på spa och njuta av behandlingar. Jag har aldrig varit på spa men har hört att detär väldigt avkopplande. Så ja tack!

21. Åka till New York över jul med Rickard.

22. Läsa fler böcker. Jag älskar att läsa men har väldigt svårt för att hitta böcker som är tillräckligt intressanta för att fånga min uppmärksamhet under längre stunder.

23. Bli mer allmänbildad.

24. Att vara den mamma till våra barn som jag, så lätt nu, säger att jag vill vara.

25. Att aldrig tappa humor eller barnasinne.

26. Lära mig åka skidor. Detta är väl mest för Rickards skull men kanske jag kommer uppskatta det och se tjusningen med skidsemester när jag väl har lärt mig att åka.

27. Bli helt friskförklarad från min ångest.

28.Fortsätta njuta av god mat och dryck resten av livet.

29. Hitta ett lugn och inre ro i mig själv. Bli mer självsäker och få bättre självförtroende. Jag duger, precis som jag är. Jag är älskad för den jag är.

30. Köpa en egen bil. Idag hade jag velat ha en vit Range Rover.

31. Ha ett stort fantastiskt kök i vårt hus. Jag har aldrig varit någon mästare i köket men har under de senaste året upptäckt att det är fantastiskt kul med mat.

32. Göra en tjejresa med mamma och syster.

33. Gå på Ellen Degeners show.

34. En söndagsmorgon gå till Farmers Market med Rickard, köpa färsk frukt, färska grönsaker och nybakat bröd som vi sedan går hem och gör en magisk frukost av.

35. Lära mig yoga.

36. Dricka rödvin oftare.

37. Läsa nyheterna oftare.

38. Komma över min rädsla över att vara gravid.

39. Bli mer noga med min sömn. Jag är extremt nonchalant när det gäller sömnen och behöver inse att den är en enormt viktig faktor för att man som människa ska fungera,på alla plan.

40. Skaffa ett sommarhus i skärgården i Sverige där barnen kan få njuta av riktiga sommar,barfotaspring i gräset, bad i sjöarna, cykla på grusvägar, glass vid bryggan,fotboll på ängen, bygga kojor i skogen, hjula och slå kullerbyttor på gräsmattan, hoppa hopprep och så mycket mer som man älskade att göra som barn. Jag önskar att mina barn kommer in på sommarkvällarna med grus på händerna,smutsiga fötter, gräsfläckar på knäna och sand i håret.

41. Att ha smakat alla smaker på cheescaken på Cheescake Factory.

42. Ha ett växthus där jag kan odla massa grönsaker, örter och kryddor.

43. Ta med barnen till USA och visa dem var jag och Rickard bodde tillsammans för förstagången.

44. Åka till Kuba och röka cigarr.

45. Att Rickard alltid ska känna sig älskad av mig. Oavsett om jag är arg och skriker eller är irriterad på honom, oavsett om vi är ovänner, så ska han alltid veta att jag älskar honom och uppskattar honom.

46. Skratta varje dag.

47. Ta mer vara på morgonstunden och njuta av långa härliga frukostar.

48. Bli bättre på att inte ta saker, platser, upplevelser eller människor för givet.

49. Bli bättre på löpning. Jag tycker det är så enormt tråkigt och jag blir rastlös efter bara en liten stund så blir alltid att jag kör intervaller istället.

50. Ha en lägenhet i New York.

51. Arbeta utomlands.

52. Åka på kryssning i Karibien.

53. Egoboosta mig själv varje dag istället för att enkelt trycka ner mig själv.

54. Att fira julafton som man gjorde som barn.

55. Att någon gång, då och då, faktiskt baka bullar till mina barn. Läs: då och då...

56. Att aldrig sluta träna och vara mån och min kropp och hälsa.

57. Resa mycket varje år. Både på weekends och långsemester.

58. Ha en strandvilla utomlands, typ i Asien.

59. Bli mer ekonomisk och bli bättre på att spara pengar.

60. Se Dodgers spela på Dodger Stadium och äta Hot Dogs och dricka öl.

61. Att stänga av mobilen en hel dag nån gång med jämna mellanrum.

62. Resa till Santorini.

63. Hitta ett gott kaffe, som man brygger hemma, i USA. Usa är extremt dåliga på kaffe(om man inte väljer att gå till tillexempel Starbucks och köpa en kopp för 50kronor varje morgon). Jag är inne på min tredje sort och det smakar fortfarandeskit. Nu kompletterar jag med Walden Farms mocha cream och det är definitivtbättre men vi är fortfarande en bit ifrån målet. Så jakten fortsätter#saknarzoegas

64. Våga lita mer på mig själv och min kunskap.

65. Att alltid vårda mina vänskapsrelationer.

66. Att bli bättre på att smörja mig med solskyddsfaktor både i ansiktet och på kroppen.Jag märker, framförallt nu när man bor i Kalifornien där det konstant är en extrem värme, att min hud och min hy får rätt mycket stryk av solen.

67. Bli bättre på att surfa. Eller rättare sagt, lära mig surfa. Jag har bara försökten gång och det gick väl ingen vidare. Så upp på brädan igen!

68. Dricka smoothies året runt. Även om det är en svensk regnig höstdag eller en kall vinterkväll.

69. Starta ett Tender Greens i Sverige. Mums!

70. Titta på en hel serie med Rickard. Vi har ganska olika smak vilket gör att vi än intehar funnit någon serie som vi båda kan tänka oss att se.

71. Bli bättre på att kompromissa.

72. Minska mängden mat, kläder, skor och annat man slänger. Ge bort det till behövande istället.

73. Vara nöjd med livet men alltid sträva efter mer.

74. Älska mig själv.

75. Aldrig sluta unna mig.

76. Vistas utomhus mer.

77. Ha ekonomisk trygghet och stabilitet.

78. Alltid ha drömmar och mål i livet.

79. Vara min egen chef, antingen som frilansare eller som egenföretagare.

80. Jag vill alltid låta Rickard "tvinga" mig till att smaka nya maträtter och ny mat. Jag har hittills upptäckt så mycket gott som jag aldrig annars hade vågat prova.

81. Vara snäll mot min kropp och lyssna när den säger ifrån.

82. Jag vill vara bättre på att ge komplimanger till och uppmana människor i min närhet.

83. Att få bättre tålamod. Om inget annat så lär det väl komma när man skaffar barn.

84. Åldras med stil och självsäkerhet.

85. Bli specialist inom mitt yrke.

86. Tillbringa mer tid med min familj, framförallt mina syskonbarn.

87. Sluta lägga tid på negativa människor som endast tar min energi.

88. Lära mig spanska eller italienska.

89. Sluta oroa mig för saker jag inte kan påverka och inte stressa upp mig i onödan.

90. Åka och tälta med Rickard.

91. Vara bättre på att leva i nuet och ta tillvara på stunden.

92. Ta med barnen till Disneyland.

93. Bli bättre på att laga mat. Kanske gå en matlagningskurs?

94. Resa runt lite i Asien. Rickard vill se Thailand och jag vill väldigt gärna till Vietnam.

95. Våga mer och oftare. Bli modigare helt enkelt, inom allt. Stort som litet.

96. Resa till Dublin och gå på Irländsk pub.

97. Ta upp fotograferandet igen.

98. Tillbringa pensionärstiden utomlands i hängmattan med en bra bok och ett glasvin, varierande med svenska sommardagar tillsammans med barn och barnbarn.

99. Roadtrip genom Europa.

100. Leva ett gott liv så länge jag är pigg och frisk.

Likes

Comments

Söndag kom igen. Helgen bara springer iväg som alltid och det är bara en vecka kvar till skolstart. "Skolstart", låter som att jag är 6 år gammal och har redan packat ner pennskrinet som fylls av suddgummin och pennor i alla dess färger, i min nya ryggsäck och börjar bli nervös inför min första skoldag.

För oss är det måndag idag eftersom Rickard jobbar "söndag - torsdag veckor". Nu för tiden kommer man på sig själv med att verkligen tro att det är måndag. Denna känslan lär väl sitta kvar framöver också eftersom jag kommer gå i skolan måndag - torsdag under hösten. Det är iallafall skönt att vi kan vara lediga tillsammans fredagar och lördagar.

Vi har försökt få in någon form av vardag och rutiner i vårt liv, där vi försöker ha det lite lugnt under veckodagarna och sen unna oss och göra lite mer på helgerna. Men denna veckan vet jag inte vad som hänt. Våra inre äventyrslystna själar tryckte sig igenom och det har varit fullt ös, som vanligt. Vi är väldigt lika där, jag och Rickard. Båda blir rastlösa och tycker väldigt mycket om att göra saker, upptäcka, se, prova på, äta ny mat, se nya platser, utmana och utmanas. Då blir det lätt att det slinker in en aktivitet eller två, även på de lugna veckodagarna.

I tisdags var vi inbjudna som VIP gärster till en inspelning, på Sony Pictures, av en ny Sitcom serie som kommer i januari. (hur mycket får man avslöja egentligen?)
En vän till oss arbetar som screenwriter assistant och frågade om vi var intresserad av komma till inspelningen. Eh jaaa!
Det var grymt kul och ballt att få ha vatt med och fått se hur det verkligen går till och vara en del av det där skrattet man hör i bakgrunden när man kollar komediserier på TV.
Det tar ju rätt många timmar (5 timmar) att spela in ett avsnitt men vid scenbyten, skådistabbar (som ja, ger rätt mycket skratt) och andra avbrott blev vi underhållna av både Dj och komiker. Grym komiker! ska tilläggas. och det bjöds även på mat och dryck. Efter inspelningen fick vi en guidad tour av Emma runt om på Sony Pictures.
Grym kväll. Rolig upplevelse och rolig serie.


Torsdag, vår fredag, så sprudlar det av fredagsfeeling när Rickard kommer hem från jobbet. Vi brukar ha planerat att vi ska träna, så även denna dagen, men det brukar inte riktigt bli så, så även denna "fredag".
Rickard hade lagt till mig på bilförsäkringen så jag fick ta en provtur med Andrea (bilen. uselt namn jag vet) till Ralph´s. Vi köpte på oss lite godsaker och tog oss sen ner till Santa Monica där det blev middag på min favorit, Tender Greens. Vi mötte upp några vänner och tog oss ner till stranden för en härlig, rolig och mysig kväll. Varje torsdagskväll under sommaren är det gratis konsert på Santa Monica Piren, stranden, och det samlas massvis med folk som fyller hela piren och stranden. Folk njuter av sällskap på picknick filter, med snacks och god dricka till musiken som spelas. Jag fullkomligt älskar dessa kvällarna och tycker dem är helt perfekta som en torsdags (fredags) sysselsättning.


Vi hade som plan att hinna upp för Runyon Canyon hiken till soluppgången i fredagsmorse. Det blev ett högt tempo men vi klarade det och utsikten var lika underbar som jag föreställt mig. Att jag fick med mig Rickard på hike klockan 05.45 är förresten ett under bara det.
På vägen tillbaka gick vi inom LA Fitness och jag lyckas få med mig Rickard på mitt benpass. Jag har aldrig riktigt förstått varför killar, generellt, har så svårt för att träna ben. Tycker dem själva att det är snyggt med bred och grov överkropp till ett par ben som skulle kunna tillhöra min 7 åriga brorsdotter?! Och rumpan då? Har dem helt missat att tjejer också kan tänka på rumpor? Kom igen!
På hiken delades det ut rabattkuponger på fitnessbutiken bortom oss så vi passade på att ta vår frukost där idag. En grymt god superfood Acaibowl innehållande bland annat macai, goji, acai, chia, jordgubbar, banan och whey protein. Vi tog även en smoothie med smak av blåbär, tyvärr var denna inte riktigt för mina smaklökar.
Efter en hurtig morgon slappade vi till det i soffan till, först Manchester Uniteds andra seger i PL och sedan damernas förlust mot Tyskland i OS finalen.
En överraskningarnas man är han den där Rickard. Ibland går det nog inte riktigt som han tänkt sig men jag vet att han gör allt med kärlek och välmening. Vi hade en date-night som avslutades på Dodger Stadium där vi såg Guns N Roses få hela stadium att rocka till Paradise City.


Från Slash till Los Angeles Zoo. I lördags tog vi lite sovmorgon, vilket är väldigt ovanligt för att vara oss. Jag ringde och gratulerade världens bästa pappa på födelsedagen medans Rickard fixade med frukosten. Japp! En sån man har jag.
Efter lite velande kom vi på att en lagom *söndagsaktivitet* kan vara att åka till Los Angeles Zoo. Dock så är de flesta djur ganska trötta av värmen så de ligger mest i skuggan och latar sig. Inte mycket action där en lördag under blå himmel, sol och 30 grader.
Men det passade oss rätt bra att strosa där. Utomhus och ingen avancerad eller ansträngande aktivitet. Mest en mysig dagstur.
Vi avslutade kvällen med grill vid poolen och sista delen av fjärde Harry Potter filmen.


Likes

Comments

För ett tag sedan var det party på gång i Rickards gamla hood, Long Beach. Det var beer-pong, alkohol i red cups och folk rökte både det och det andra, precis som det ska vara när man partajar på amerikansk mark.
Vi gjorde ett tappert försök att köpa nattmat genom att gå genom Carls Jr drive-in, vilket slutade med att vi istället fick ragga upp en kille i en bil som köpte maten till oss. Glatt tog vi våra burgare och strosade hem till en kanadensisk kille, som tydligen tyckt vi va så oerhört trevliga på festen att han erbjöd oss sovplats. Tackar och bugar, då detta soverbjudande innebar att vi slapp sova på soffan i vardagsrummet där festen (fortfarande) höll till.

Nu till poängen med detta inlägg: VANS U.S OPEN of SURFING 2016 !
Vi tog tillfället i akt att köra till Huntington Beach för att spana in alla grymt duktiga surfare som tävlade. Jag fattar inte hur dem gör. Det är så sjukt svårt att ens komma upp på den där brädan.
Vad vi inte riktigt hade förstått va hur enormt detta evenemang var. Stranden var proppfull av människor, shops, matstånd, tävlingar, skatepark och alla dess möjliga aktiviteter. Närmast vattnet präglades strandkanten av VANS parasoll så långt ögat nådde. Piren var fylld av små affärer som sålde allt från dryck och mat till volleybollar och strandtennis.
Vi hade en fantastiskt härlig och rolig dag tillsammans och detta evenemang var verkligen en upplevelse!
Det är väl lite det som är fördelen med att bo här. När man åker hit på semester så prioriterar man, självklart, de här typiska turistgrejerna som man absolut ska göra. Till exempel hike till Hollywoodskylten, Disneyland, Six Flags, Santa Monica piren, Venice Beach med mera. Så fördelen med att bo här är väl att man hinner göra alla de där sakerna men även (!) allt annat som man inte normalt sett gör på en semester och som turist.
Känner mig genast lite tacksam!
Puss


Likes

Comments

Låter lite mer spännande än Skolgatan 6B, Hässleholm. Och tro mig, det är betydligt mer spännande. Vi bor mitt i smeten i Hollywood, i ett lägenhetskomplex med bland annat gym, pool, jacuzzi och grillplats. Japp! jag har spenderat en del tid vid poolens kant denna sommaren.

Wilcox Avenue är en "korsgata" som korsar både Sunset Boulevard och Hollywood Boulevard. Promenera 50 meter ner på gatan, ta höger eller vänster, vilket som, och du finner dig strosandes på Hollywood Walk of Fame. Vilket, tyvärr, inte är något man riktigt reflekterar över längre. Det är lite sorgligt det där, hur man blir van vid saker i ens omgivning och helt plötsligt tar man det lite för givet. Många människor världen över drömmer om att få strosa sig fram på Hollywood Walk of Fame i ett soligt Los Angeles, och här går jag, som får göra just detta varje dag, och lägger inte en blick på något av namnen på stjärnorna utan bara pustar och stönar över alla turister som stannar mitt i vägen för att ta kort. Det är fan sorgligt! Skärpning Emma!

Men (!) något som jag nog aldrig kommer bli van vid är utsikten som man har, från toppen av en hike, över denna gigantiska stad, Den är så magisk och totalt oförklarlig. Jag älskar att se LA downtotwn växa sig fram och sträcka sig högt mot skyarna i kontrasten till bergsväggarna jag har bakom mig.

Och vädret, ja vad ska man säga. Cirka 35 grader, blå himmel och sol, varje dag i 6 veckor. Igår hörde jag mig själv säga till Rickard: "Nästa vecka ska det bara bli 28-29 grader!" med lite smått panik i rösten. Varpå han svarar: "ja nu börjar det bli lite kallt. Nu är sommaren snart slut."
Kan man lägga in en emoji med rullande ögon?!


Likes

Comments

Long time, no seen.

Nej min tanke och mening har inte varit att lägga ner bloggen eller att sluta blogga. Det har bara helt enkelt inte funnits någon lust till att skriva eller någon vilja att avsätta tid till det. Jag har haft lite annat för mig, så att säga.

Jag har, idag, varit bosatt i Los Angeles i 6 veckor (!!). Det är galet vad tiden går fort. Kan inte förstå att jag har fått bo med min kärlek i 6 veckor redan. Ej heller kan jag förstå att det är 6 veckor sedan jag träffade familj och vänner. De första 3 veckorna gick hur bra som helst, dagarna flöt på och man levde i sin lyckobubbla. Man var liksom programmerad på något semester-mood. Sen kom den, första hemlängtan och saknaden. Det är klart att jag hela tiden saknar och längtar efter dem, men ni vet, den där första gången då tårarna kommer så fort man börja tänka på någon. Vi satt i bilen, på väg hem från Ralph*s (mataffär), och plötsligt bara kom det över mig. Mini-me poppade upp i tankarna och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Jag saknar min familj jättemycket och längtar massor efter dem, och jag önskar så att jag fick ta hit dem och visa dem mitt underbara liv här borta. Att jag på något sätt kunde dela med mig av denna fantastiska, magiska upplevelse som jag faktiskt har. Jag önskar helt enkelt att dem kunde få hoppa in i min bubbla en liten stund.

Så det är väl lite därför jag nu bestämt mig för att faktiskt avsätta lite tid på den här bloggen. Jag är "rätt" bra på att dela med mig av bilder både på facebook och instagram, och ja en bild säger mer än 1000 ord, men jag vill gärna försöka dela med mig ytterligare av allt som händer och sker i denna underbara, fantastiska, skrämmande och märkliga värld jag nu lever i.

Jag tror att alla, iallafall de flesta, är med på att jag ska studera under min tid här. Det är liksom det huvudsakliga, eller iallafall det som ska vara den seriösa biten. Målet är att ta två certifikat, Business merchandising och Business marketing. Utöver dessa certifikat hoppas jag kunna klämma in några andra kurser, bland annat Fashion Buying (inköp), Health Nutrition and fitness och Fashion Visual Merchandising. Men vem vet, jag hinner säkert ändra mig både en och två gånger på vägen.

Kurserna för hösten är iallafall bokade och jag hade (vad jag har förstått från många) ovanlig tur eftersom jag fick alla kurser jag ville ha och behövde. Normalt sett så brukar man inte, framförallt till din första termin, få alla de kurser du har som första val. De kurserna jag kommer att läsa under hösten är:
- Principles of Marketing
- Merchandising Principles
- Introduction to Advertising (online-class)
- Advertising Display

För att få båda mina certifikat behöver jag sen komplettera med två andra klasser, BUS 1 och BUS 26 och eftersom jag ska läsa två klasser i vinter och fyra klasser till våren så har jag då en del utrymme kvar att fylla med andra kurser.

Det blev ett längre inlägg, som spårade över till någon tråkig anslagstavla om mina klasser, vilket inte riktigt var meningen. Jag hade nog tänkt berätta om något lite mer spännande, såhär i mitt första inlägg på ett tag. Men ibland blir det ju inte som man tänkt sig. I vilket fall, tvätten är klar (japp tråkiga vardagssysslor måste fortfarande göras) så jag måste bege mig.

På kort återseende / Puss


Likes

Comments

Så, den 6 juli kom till slut. De sista dagarna sprang, nej rusade, verkligen iväg.
Nu sitter jag på Kastrup i väntan på ombordstigning på planet som tar mig till mitt nya hem, min nya stad, min kärlek.

Det var ett känslosamt farväl på tågstationen imorse. Jag ville få det avklarat snabbt, i försök att undvika tårar. Men vem försöker jag lura?! När Leah först börjar gråta och säger att hon vill följa med, ja då fallerar ju såklart hela min plan. Mamma gråter och säger "var rädd om dig nu", och syster. Älskade syster som kramar länge och hårt och som jag snyftar i takt med. Vi säger inte mycket till varandra men vi vet.
Tåget rullar iväg och jag försöker samla mig, tänka på något annat så att tårarna torkar.

Flygplatsmåstena flyter på bra. Kaffe, check-in, bagage-drop. Ställer mig i kön till security check, läs kön(!), varmt och jag inser att nästa gång är det ett rullande handbagage som är aktuellt.
Telefonen plingar och jag får ett sms från syster. Nu gråter jag igen. Bland tusentals folk försöker jag, än en gång, hålla igen, i förgäves.
Så jag lullade igenom secutity check, nervös, svettig och tårögd.
Varför är man alltid nervös fast man vet att man inte har gjort något fel eller har något olagligt på sig?!

Exakt två timmar till avgång. Sen väntar 11 timmars flyg, där jag förhoppningsvis kan sova bort mesta av tiden, så jag har energi att ta mig igenom kontrollerna på LAX. Jag har en känsla av att det kommer vara en lång, varm kö där, även denna gång.
Men sen (!!) ska jag få kasta mig i armarna på mitt livs kärlek och allt känns förhoppningsvis bra igen.

XOXO

Likes

Comments

Tre av mina absoluta favoriter i Los Angeles som jag längtar så enormt mycket efter!
Ja, jag kommer sakna svensk pizza, hemmakvälls-godis och hederlig svensk mat(!), men detta är nog faktiskt snäppet bättre.

Whole foods
Matmarknaden med ekologiska varor och du hittar ALLT! Visserligen till lite högre kostnad men definitivt värt det. Fräsha frukter och bär i färdiga förpackningar att ta med till beachen, gör ditt eget nötsmör av naturella nötter, mixa ihop din egen granola, pressa din egen juice och så mycket mycket mer. Älskar denna affär!

Tender Greens
Absoluta favorit lunch-stället! Fräsh mat som tillagas framför ögonen på dig. Mixa och matcha hur du vill med olika proteinkällor, kolhydratskällor och sallader. Serveras som en big plate eller som en toast.
Helt underbart gott!

Jamba juice
Fräsha smoothies och juicer som mixas efter din beställning. Tillsätt en skopa whey protein om du nyss har tränat eller en pwo innan träningspassat. Du hittar något för alla tillfällen. Finns i mängder av olika fräsha smaker och svalkar gott!
Glöm inte powerbowls, acaibowl toppat med bär, frukt och knaprig granola.
GE MIG!!

Likes

Comments

Jag hade kunnat kalla detta inlägget "separationsångest del 3" , men jag hade väl förmodligen framstått som ganska opåhittig och lite tjatig.

Men det var faktiskt, och inte bara lite, separationsångest idag.
Jag genomförde mitt sista pass på gymmet idag. Älskade andra hem! Ibland till och med första hem!
Det är ett bra gym och jag har svettats många droppar på detta stället. Det är familjärt, alla hälsar på varandra och har respekt för varandra. Från ens hörnan hörs någon som pustar och stönar av att den pressar sig så hårt, från andra hörnan hör man några som skrattar så dem knappt får luft, för det är så fantastiskt roligt att träna ihop. Och sen har vi henne, "bara gör det-tjejen"!
Vilken pingla den där Camilla är! Jag är oerhört tacksam för allt hon gjort för mig, fått mig att inse, all stöttning, alla skratt och svettiga kramar. Och självklart för alla gånger hon skrikit på mig "BARA GÖR DET, EMMA!" När min kropp har skakat och mitt psyke bara velat lägga av. Vilken klippa hon är och jag är smått avundsjuk på alla som får fortsätta träna med henne och smittas av hennes härliga energi.

Så Tack Hälsoprofilen för denna tiden!

Just det, dagens pass blev ett bra biceps/mag-pass, 100 burpees och självklart lite stairmaster på det.

Nu laddar jag inför sista jobbdagen imorgon med proteinmilkshake och vattenmelon.

Gokväll!

Likes

Comments