På senaste tiden har jag tänkt väldigt mycket på hur annorlunda jag är och trott att det varit så grova fel på mig jämfört med alla andra, fram tills förra veckan, då Jockiboi la ut ett klipp där han pratar om sin diagnos ADD.

Jag har haft kontakt med psyk sen 2011 och genom åren har dem fastställt diagnosen ADHD på mig. Jag har alltid känt mig annorluda jämfört med andra som har ADHD och trott att det varit något fel på mig.
Men när jag då såg hans klipp, så kände jag igenom mig själv direkt och blev faktiskt lite chockad över att de finns fler som mig.
Har nu läst en del om ADD och insett att psyk har ställt fel diagnos på mig från allra första början. Även skrivit ner en hel del om symptom och såna grejer. Ska bli intressant och berätta detta för dem nästa gång ja ska dit och även visa allt!

Jag har försökt i så många år att förklara för folk hur jag är, hur jag känner och hur jag fungerar och det har hittills inte varit någon som förstått så därför kommer här nu lite bättre information, ihopp om att folk ska förstå och kanske få lättare att förstå sig på mig och även andra med diagnosen ADD.

Kännetecken för ADD är ouppmärksamhet, lätt distraherbarhet, trötthet, glömska.
Du som har ADD har svårigheter med koncentration, att lyssna på vad andra säger och blir lätt störd av minsta lilla ljud eller annat i omgivningen. Det är också vanligt att glömma viktiga saker och kan därför uppfattas som slarvig. Många blir väldigt lätt uttråkade och har svårt att slutföra det som inte är tillräckligt intressant.
Känslorna kan pendla snabbt upp och ner och känsloreaktionerna kan vara svårkontrollerande.
Du har en lägre aktivitetsnivå än normalt, vilket gör att det kan vara väldigt svårt att ta tag i saker.
Kan va svårare att få saker gjorda och komma igång med aktiviteter.
Tystlåtenhet och blyghet är också typiska tecken.
Många kan känna obehag vid kroppskontakt med andra människor.
Överkänslig för lukter och smaker. Maten ska helst ha "rätt" konsistens och vara lagom eller inte alls kryddad.
ADD personer kan uppfatta värme och kyla på ett annat sätt än andra.
Många har svårt med sömnen. De kan vara hur trötta som helst både under dagen och kvällen, men när det väl är läggdags så har de svårt för att somna pga att tankarna snurrar runt i huvudet.
En person med ADD har ständigt massa olika tankar i huvudet och har ofta svårt för att koncentrera sig på en tanke åt gången utan det är oftast kaos. En person utan ADD kan ha en tanke, tex en fråga "vad ska vi äta idag?" , personen med ADD börjar då tänka på vad den ska äta, när, var, varför osv..

En person med ADD har färre eller inga symptom alls på hyperaktivitet eller impulsivitet jämfört med en person med ADHD.
I vissa fall kan folk som tycker om att lära sig saker, utveckla en känsla av rädsla när de ställs inför planerade arbeten eller aktiviteter i grupp och de leder ofta till misslyckande samt att man slutar skolan för tidigt (hoppar av). Lärare och föräldrar kan göra felaktiga antaganden om beteende och attityder till ett barn med ADD och kan ge dem felaktiga negativa kommentarer, som tex : "Du är oansvarig. Du är omogen. Du är lat. Du bryr dig inte/visar ingen ansträngning".
Vilket i sin tur skapar en negativ självbild.
Om dessa barn gör framsteg i vuxen ålder men fortfarande inte tagit i tu med det obehandlade ADD, då kan den underliggande dåliga självkänslan leda till mycket frustrationer. Dålig självkänsla skapar ofta många och svåra problem med att upprätthålla sunda relationer, då kan symptomen förstärkas och leda till ångest, humörstörningar eller missbruk.
Den som har ADD dämpar ju inte känslorna genom att sparka och slå på något/någon (vilket en person med ADHD gör) utan smärtan skriker inombords.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! 😊
igår va en riktig slappe dag, så skönt!
fått tillbaks hostan ännu en gång, så dagen igår tillbringades i sängen, framåt kvällen låg jag o bara tänkte, rätt vare va så bröt ja ihop totalt.

" jag o vicki låg i hennes säng i hennes rum på klarabäck , man hörde hur jan greja i köket o mamma kolla på tv. så skulle vi gå upp o röka .. Men när vi väl kom till trappan så gick den neråt istället för upp..
När vi på något sätt kom upp så lukta de apelsin o pepparkakor, de va asså jul.. Mozze o Måns va också där. "

Allt så va fruktansvärt verkligt!
Jag sov alltså inte, men allt kändes som en dröm. O de som skrämmer mig mest, är att allt är precis likadant nu som de va då. Förutom att vi flyttat på oss några få meter.
Att denna lägenheten är mindre, ja o vicki mst dela rum, sovrummen är där uppe o inte nere.
O det skrämmer mig, ngt så fruktansvärt mycket!
Vill inte tillbaks till de som en gång va.
Hade dock gärna hellre vatt den personen ja va då än den jag är nu. Hade gärna sluppit gå igenom allt som hänt sen dess.
Trots att jag ändå är rätt stolt över att ja tagit mig hit. Lyckats ta mig igenom dem besluten ja varit tvungen att ta. Att jag är starkare nu än ja någonsin varit!

Önska bara att ja fick dela allt med min bättre hälft! Önska att de fanns ngt som kunde gjort honom frisk så ja haft honom vid min sida än idag.
- mamma älskar dig mer än något annat på denna jord, glöm aldrig de! vi ses sen igen <3

Vet egentligen inte varför ja skriver eller va ja änns vill ha ut av detta, kände bara att ja va tvungen o skriva..
Linus har precis kommit upp o lagt sig här hos mig, så ja tänkte gå ner o ta en cigg med vicki o sam o sen gå upp o lägga mig o gosa med Linus!
Får la se va som händer idag, mst iaf in till halmstad en snabbis :) eftersom säsong 5 av pll är med engelsk text så åker ja in o köper med svensk text. Så äre när man är lite smått efter hihi. Ah nä hejdå!

Likes

Comments

två dagar kvar tills jag förhoppningsvis får svar på varför de fortfarande gör ont trots operationen. kan ju hoppas på att dem får fram något denna gången, efter bara såhär 5 år med jämna sjukhusbesök. ganska så trött på att ha ont utan o kunna göra något åt de! vill veta, vill ha svar, vill slippa ha ont. så hoppas på de bästa.

lugn men bra helg har de vatt iaf :)
nu va det måndag ännu en gång o jag har precis vatt nere o gett alla djur mat o vatt ute med rocky.
nu ligger vi i sängen igen, både jag vicki rocky o linus. verkar som om vi alla är lika trötta ;)
väntar på att jan ska vakna så ja kan ut o köra.
sen kommer wilma o vi får la se va som händer då.
nu blir det några avsnitt pll innan det är dags för att gå upp helt.. 👌🏼

Likes

Comments

tror det är typ 4 år sen ja tillät alla mina känslor att släppas ut samtidigt. fram tills idag.
jag orkar verkligen inte mer!

jag försöker förklara, men ingen förstår.
oavsett om ja tar det på spanska, finska eller svenska. ingen förstår hur det är att sitta i denna situationen.. att bara kränka sig själv mer o mer för varje dag som går, att vilja försvinna mer o mer.

till o börja med, jag hatar mig själv, något så fruktansvärt jävla mycket, de finns inte änns ord som kan beskriva hur mycket och jag förstår inte varför jag änns lever helt ärligt.
hittills har jag gjort allting fel, precis allt.
jag har problem. problem som jag inte vet hur jag ska lösa! problem jag bett om hjälp med men inte får.
jag vantrivs hemma, jag vill absolut inte va här för fem öre, jag söker söker o söker efter eget boende, har sluppit soc i över ett år, men jag har tillomed vänt mig till dem o bett dem hjälpa mig hitta en lägenhet eller nått.
jag hatar min kropp o när jag ser den får ja ångest o äter ännu mer istället, o nu kommer de dyka upp i allas huvud "varför gör hon inget åt de då"
jag har försökt!!
jag har bett folk om hjälp, jag har gått till gymmet, men så fort ja anstränger mig så börjar jag blöda, min kropp säger ifrån. och det är inte lite blod heller.. gjorde en operation i februari men allt har blivit så mycket värre, och dem vägrar ta emot mig förrän i augusti.
jag har tillomed bett läkarna om hjälp. jag vill inte va såhär stor! jag skäms något så fruktansvärt mycket.
jag vill ha mitt körkort, jag pluggar, jag kör, men för varje dag så blir det värre, jag är så himla rädd för o göra fel, ännu ett fel.
jag tog bort Bonzo för hans skull, för att han skulle få de bättre.. men hela tiden kommer olika frågor upp i huvudet " tänk om ja kunde gjort de på ett annat sätt, tänk om , tänk om.. "

jag har byggt upp så mycket ångest o så mycket hat, så jag håller på o spricka.
jag vill skada mig själv, jag vill ta dö på mig själv.
det är de första ja tänker på när ja vaknar o de sista ja tänker på innan ja somnar.
o just nu så äre bara Linus, Lillkatten o Mozze som håller mig kvar. hade jag inte haft dem, hade ja inte vatt kvar.
för jag vill inte!

jag går upp kl 6, åker till jobbet, är på tre olika ställen, trots att ja avskyr de så gör ja de ändå, har 2 dagar kvar och jag längtar tills det är över.
jag kommer hem, sover, kör, är ute, åker hem o gör samma visa om igen.
jag känner ingen mening med det längre.
det är inte så jag vill leva mitt liv.
o ska ja va ärlig, så vet ja inte längre hur ja vill leva de. jag är så vilsen, så bort tappad.

o den jobbigaste frågan jag har är, varför föddes jag?

jag och min syster har suttit ihop, sen i vintras, gjort allt tillsammans o på något sätt hållt upp varandra. men vi har tappat bort varandra. vi lovade att spendera hennes sista sommar här tillsammans o göra grejer som vi aldrig gjort innan, men det kom annat i mellan.
nu är det precis som om jag inte känner henne o så är det kanske meningen att det ska vara.
jag har försökt ändra på det, utan någon framgång så därför har jag slutat bry mig.

om jag hade kunnat spola tillbaks tiden till början av 2014, så hade jag gjort de och jag hade gjort allt så mycket annorlunda.

allt jag vill är o få må bra igen.
att inte vilja längta tills dagen kommer då jag är borta föralltid.
jag vill va hos min älskling, hos min bebis, hos den som fick mig till o vilja leva, den som va o fortfarande är mitt allt. Bonzo <3
det går inte en dag utan att jag önska att ja kunde få va hos honom, med honom.
och just nu så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, jag är tillbaks där ja börja, livrädd för mig själv.

Likes

Comments

Hänt en del dem senaste dagarna o ja har verkligen mått piss!
Orkar inte gå in på vad det är som hänt utan dem som vet, dem vet helt enkelt.

Men nu är jag förhoppningsvis tillbaks på benen igen! :) sitter just nu i skolan.
Pratat med Jörgen, lyckats få betyg i religion. Så äntligen har ja ännu ett betyg :) härligt!
Sen har ja bara suttit/legat i soffan här o pluggat engelska, hoppas på att bli klar med den med så man har gymnasiebetyg i de med.
Känns skönt, såhär nära innan man slutar helt!

Slutar snart o då är det dags för hemgång.
Ut med hunden, ge katterna mat. Fick ordning nya rummet, eftersom vi äntligen bytt rum!
Slänga igång en maskin tvätt o ta en lång skön dusch! Sen får vi la se vad denna dag har att erbjuda :) puss!

Likes

Comments

Hade nyss världens lust till o blogga, men den försvann för ungefär typ 10 minuter sen.. Tänkte skriva om vilken otroligt underbar helg ja haft, men lusten till de försvann totalt. Men skriver la lite om de ändå :)

O det ända ordet jag kan komma på är tapetklister, bara sådär helt utan vidare, ja menar, tapetklister? Vem fan ligger o tänker på de tjugo i 2 på natten? Haha ja pallar inte asså.

Ligger i sängen med min fruktansvärt underbara Linus som idag trilla ner från trädet vi har här i trädgården, rätt högt också.. Gick ut på den svagaste grenen o grenen knäcktes självklart. Såg väldigt kul ut, men självklart fick man lite smått panik, han landa iaf på alla 4 o klara sig fin fint.

I torsdags sov jag o vicki i fammarp, sen på fredag kväll vid halv 8, hade vi äntligen fått tag i trailer o lastat traktorn o började rulla mot örebro. Hade väldigt trevligt, men sov mesta tiden av vägen upp, va framme i fagersta vid 4 ungefär, men ja o vicki låg kvar i bilen o sov, började köra hemåt 3 timmar senare, va tbax i fammarp runt 6 på kvällen.. ralle o måsen sov dock nästan hela resan, jag fisken o vicki va klarvakna o hade faktiskt jävligt roligt :)

Sen bestämde vi oss då för att åka hem till oss, satt här o spela lite spel o så.. Grillning på hög nivå! ;) men man fick ju reda på lite, o de va rätt intressant. Hade dock hoppats på lite mer positivitet! Men skit samma, vi fick rensat luften lite iaf.

Idag har jag klippt gräset, sen skulle ja trimma längs med rabbatterna, men då va både trimmern o förlängningssladden helt borta, så ja gick runder o klippte med en sax :) typ en sån grej bara jag är tillräckligt dum i huvudet för o göra :D
Sen gick ja in o diska, gjorde ordning klyftpotatis, eller båtar som vicki så fint kallar de ;) fixa sallad o sånt, sen ut o grilla kött. Fixa sås o såna grejer.
Resultatet blev bra! Riktigt gott faktiskt.
Sen hade vi lite pinsamma men roliga diskutioner med jan :)
Sen åkte vi in till halmstad en runda o nu ligger ja här.

Imorgon blir de ännu mer äventyr, men denna gången blir de ängelholm :) godnatt o sov så gott! Puusssss

Likes

Comments

Ikväll är en sån där jobbig, tankefylld kväll..
Kan inte samla tankarna riktigt o vet inte vilken tanke jag ska fokusera på.
Finns så mycket jag vill, så mycket jag önska ja kunde göra. Så mycket jag önska ja gjort annorlunda!
Till o börja med, varför i hela friden sa ja upp lägenheten för?!
Jag o djuren hade det så bra ju, alla trivdes o mådde bra. En trea på 80 kvm med hyffsat stor trädgård liksom, vi hade verkligen allt vi kunnat önska oss. Varför vände ja ryggen åt de? Det är nog det ända ja ångrar i mitt liv.
Finns finns de saker man önska man gjort annorlunda o på ett annat sätt, men inte ångrar ja de ändå, för de har tagit mig hit o idag trivs jag, de ända ja mst göra nu är o komma igång med de förbannade körkortet, har ju världens chans nu, ska bara ha orken till de också.

Just för tillfället börjar tankarna lägga sig en del o här ligger ja i sängen med Linus o trivs.
Samtidigt som jag önskar något så extremt att min bubbis låg bredvid, men han svävar la på några moln eller springer på en äng eller va han nu än gör.. Mamma saknar dig hjärtat!
Men men, nu ska ja slänga igång en film för att sen försöka få lite sömn innan det är dags o dra igång humöret igen. Så godnatt! :)

Likes

Comments

Inte skrivit på över ett år, men nu är det dags igen och jag kommer skriva här när jag känner för det :) troligtvis rätt ofta!

Händer inte så mycket i mitt liv just nu..
Skolan, haft nationellt prov i religion både igår o idag. Annars har ja bara vatt hemma med vicki o tagit de lugnt o försökt vila så mycket som möjligt för att förhoppningsvis lyckas bli av med hostan någon gång.Nu har det snart gått 1 år och 2 månader sedan jag tog det jobbigaste o värsta beslutet i hela mitt liv. Och jag ångrar det något så fruktansvärt mycket! Men jag gjorde det för hans skull, eftersom han va sjuk o inte mådde bra. Annars hade ja självklart inte gjort de, inte för något i världen!
Han va, är o kommer alltid va mitt allt. Min lilla bebis, allt ja levde/lever för. Saknaden är så enorm! O jag lever med en otrolig smärta dag ut o dag in, vissa dagar är värre än andra, men jag tar mig igenom dem för hans skull, för att leva för honom.
Hade jag inte haft min otroligt underbara familj, framför allt min lillasyster, mina katter o mozze, och mina fruktansvärt fantastiska vänner så hade ja aldrig stått kvar här. Då hade ja lämnat tillsammans med mitt hjärta.
Att ja lyckats stå ut med dessa tankar o dessa känslor, är något ja aldrig kunnat tro att ja skulle klara.
Men här står jag idag och lever för han! Med jämna besök vid hans grav.
Jag önskar verkligen att ja hade kunnat få en dag tillsammans med honom, men vi ses när vi ses.
Glöm aldrig hur mycket jag älskar dig mitt underbara hjärta! <3

Likes

Comments

va inne och kolla runt på fb för första gången på ett par dagar.
är fortfarande inte i laholm och har inget internet här!
igår hände det rätt så mycket och även en del tråkiga grejer..
så idag fick jag och pappa ta oss en promenad till skolan, på lunchen drog vi hem till mamma o hämtade lite grejer, vidare till banken för föreläsning där och sen hem. vidare till stan o lämna papper, hem äta och sen skriva cv som ska lämnas in tillsammans med personligt brev imorgon. nu sitter jag och pappa mitt emot varandra vid köksbordet vid varsin dator och fixar lite skit ! men iaf ..


satt på fb och kolla lite, såg då videon som en killkompis lagt ut för ett bra tag sedan och såg då alla kommentarer som har fått, som endast innehåller hat.. nu handlar dock denna video om droger.
och då undrar jag varför man inte bara kan hålla käften stängd och hålla sina åsikter för sig själv?
iaf till de folket som inte vill höra dem.
dem har själva valt att hålla på med de, så varför klanka ner på dem? låt dem göra sina egna val, precis som du gör dina egna. du väljer om du vill röka, dricka, gå i skolan, stanna hemma, skaffa barn, skaffa djur eller något sånt, precis som dem väljer att ta droger.

och lika mycket som du hatar att höra negativa åsikter, hatar dem det.
så varför änns lägga ner tid o energi på att bry sig om någon annans liv? när dem själva valt att göra dem valen dem gjort.
 

finns egentligen ingen som kan påverka ditt val av att missbruka, utan det är bara en själv de hänger på.
vill man sluta, måste man hitta rätt väg som passar just en själv, vill man fortsätter så är det ens egna problem.

likadant med alkohol, vill du dricka så gör de vettja.. finns la inget som ska hindra dig från att göra de du vill göra?
MEN .. sen finns det alltid konsekvenser och dem får man ta!

men istället för att sitta o klanka ner på folk, varför inte finnas där, stötta och försöka hjälpa dem på rätt väg istället.
speciellt när man en gång umgåtts med den personen eller vatt bra vän med den.
tycker det är grymt lågt och patetiskt att smutskasta dem, speciellt över internet där alla kan se!
sen kan jag ju erkänna att jag hellre hade kollat på en video som har med droger o alkohol o göra än en video där någon går på en väg utan att det händer något spännande eller roligt.
alla har olika åsikter, och här har jag delat med mig av min. sen skiter jag fullständigt i om folk inte vill läsa, det är ju ens egna val :) så om du läser o inte gillar de, behöver du inte lägga ner din energi på att kommentera heller.

jag har själv levt med droger och alkohol runt omkring mig i hela mitt liv och det har påverkat mig både negativt och positivt, men när man tänker tillbaks så påverkas man oftast positivt, då man vet hur man själv inte vill bli eller vad man själv vill bli. tänker inte klanka ner någon i min närhet som håller på med något av de, dem är lika mycket människa som jag!

men ah, nu blir det en promenad med hunden, sen får de bli en film och sen sängen!
för imorgon är det skola ännu en gång. sen får vi se vad som händer resten av dagen.
puss på er iaf ! och ha en fortsatt bra kväll, för det ska jag ha ;)

Likes

Comments

hejsan, det var ett litet tag sedan jag varit aktiv på både fb, telefonen, insta o bloggen.. och här kommer anledningen..

onsdag : pappa frågade om jag hade lust att komma hem till honom, så jag vicki och bonzo åkte hem till honom och umgicks lite 😊 myste till massa filmer, gottgott o så. pratade som aldrig förr 😃 kändes som om vi inte träffats på flera år, fast att det bara är några månader, men det är alldeles för lång tid ändå.. vill spendera mer tid med honom! vilket jag kommer få göra dem närmsta två veckorna och jag ska berätta varför snart 😊 sen var det dags för sängen o så..

torsdag : pappa väckte oss, sen tog jag och vicki en promenad till lärcenter, satt där i typ 40 minuter, sen gick vicki vidare till sin skola och jag gick in på möte. sen mötte jag vicki igen, och vi promenerade vidare hem till pappa igen 😊 som varit snäll o passat Bonzo under tiden, tack ❤. hundpromenad och bus o lek, sen kom Keith och vicki o han gick ner till stan, när dem kom hem igen beställde vi pizza och kolla på film, dock så somnade vi så pappa satt o spela, sen väckte han mig och sen när vicki vakna på kolla vi på film igen, men då somnade keith om och pappa somnade också haha.
sen dags för sängen! vaknade av att vicki o keith va borta.. vi sov på soffan, men dem hade gått in o lagt sig i lilla rummet så 😜

fredag : pappa väckte mig, rökte och gav hunden mat o tog ut honom, sen åkte pappa vidare till tvååker medans jag och keith la oss i soffan o kolla på faktafilm om lejon 😊 sen vaknade lilla vicki vire. lagade mat, kollade film och gjorde massa under dagen o kvällen.

lördag : vakna, film o massa sånt, diskade, dammsög, dammtorka.. sen tog vicki o keith en promenad till laholm för att inhandla lite gottgott. sen vare film o mys på kvällen! 😊

söndag : ställt klockan på tolv, vaknade vid elva.. grannen hade nog morgon fest, spelade musik från kl 6 typ, så jag drog igång musik högre och satte igång o dammsög medans keith diskade.. ut med hunden, o sen fortsatte städa! dock syntes det inte att man dammsugit efter 5 minuter igen, då man har hund haha. men älskar honom lika mycket för de! Keith åkte hem, jag gjorde ordning mat till pappa. jag o vicki satte oss o spela kort, sen kom pappa o satu, men åkte lika snabbt igen.. så vi satte oss o kolla film, hann dock inte se klart den då jan kom o hämtade oss. dags o åka hem! skönt, borta bra men hemma bäst brukar man ju säga..
älskar att va hos pappa o trivs jätte bra där, synd bara att man inte får umgås med honom så mycket som man vill ! men men ..
ikväll har vi käkat pizza, o nu sitter vicki o spelar o ja kollar soa 😊 med popcorn o mys.
snart dags o sova, för imorgon..
är det dags för banken, fixa massa papper, sen dags för lotsen med pappa 😃 i två veckor 😃
ska bli sååå kul att äntligen få göra något med honom själv, även om det är att gå en kurs.. känns så otroligt bra att äntligen gå den kursen, o dessutom ha honom med sig! skulle gått den för flera månader sedan, men hoppade av o fick aldrig gjort de ja skulle, men nu kan ja de 😃 o de menas med att allt blir bättre o även dem på arbetsförmedlingen kan bli nöjda över att jag gör något.. för dem har ju såna fruktansvärda krav!

men men .. dags för att fortsätta kolla soa, sen blir det nog sängen 😊 godnatt gott folk!


ps, såhär har jag sovit två nätter i rad..
och kan ju säga att det va en aning trångt! då halva jag ligger utanför sängen i stort sett xD
mitt hjärta ska ju ha de bästa ❤.Pappa o Bonzo myser :)Pappa o Bonzo kollar tv :)Jag o min vackra lillasyster


Likes

Comments