​För den som tycker om att läsa mysiga böcker vill jag tipsa om böckerna av Lucy Dillon

De handlar om olika karaktärer, men gemensamt är att de alla utspelas i den lilla staden Longhampton. Där kommer även vissa av de tidigare karaktärerna tillbaka och gästspelar i de nya. Hundar är en viktig ingrediens i samtliga böcker. 

Även om en hel del svåra ämnen avhandlas, får man alltid en mysig läsupplevelse. 

Jag skulle ge väldigt mycket för att få åka till Longhampton och träffa mina "vänner" där.

Den senaste i raden böcker- Allt jag önskade (All I ever wanted) kunde jag inte vänta på, så jag läste den på engelska under min semester. Där är det änkan till en filmstjärna som spenderade sina sista, mer tillbakadragna, dagar i Longhampton vi får följa. Hon blev hastigt lämnad ensam med sina två mopsar Bumble och Bee och vet inte riktigt vad hon nu ska göra med sitt liv.

När hennes bror börjar fundera på att separera från sin fru, behöver han ett ställa mellan barnens hem och sitt nya hem för att spendera umgängeshelgerna på. och ber då  systern att få vara i hennes spektakulära hus, svarar hon ja.

Jag hoppas att den kommer till storytel snart så att alla kan lyssna på den där!Likes

Comments


Det är alldeles strax april och det är även dags att fira påsk igen. Enligt traditionen 'påskekrim' i Norge ska man passa på att läsa deckarromaner under påskveckan. Det verkar som att vi svenskar försöker att ta oss an den här traditionen och just i samband med påsken släpps några efterlängtade deckartitlar på storytel.

Camilla Läckberg följer upp sin serie om Erica Falck och Patrik Hedström med boken Häxan som går att ladda ned 7/4-2017. Jag tycker att henns böcker har med tiden bara blivit bättre och bättre. Jag tycker att själva deckarnöten i hennes böcker har varit väldigt finurliga, men hennes personporträtt till en början är helt otrovärdiga. Det är inte heller helt troligt att Erica som fru till ortens polis kan få vara så insatt i fallen. Den senaste boken- Lejontämjaren, gillade jag mycket och jag minns att det slutade i en cliff-hanger. Kanske måste jag lyssna igen så att jag kommer ihåg det hela?


Jussi Adler Olsens härliga serie om Avdelning Q med Carl Mørck och Assad i spetsen för att lösa cold cases i Köpenhamn. Uppläsaren till dessa böcker, Stefan Sauk, upphöjer läsupplevelsen till en mycket hög nivå. Förhållandet mellan karaktärerna i Avdelning Q är minst lika intressant som deckarintrigen. Boken finns tillgänglig 25/4.


Slutligen vill jag puffa för Sändebudet av Johan Kant och Anders Gustafson där Solbritt AnderssonSingö är den som ansvarar för att fallen ska lösas. Det här är den tredje boken i Singöserien som behandlar högaktuella ämnen- i den senaste; Mordbrännare, kretsade handlingen om Eu-migranter. Böckerna är både spännande och mysiga och det är roligt med en kvinnlig, lite äldre, kriminalkommissarie. Kommer 12/4 till storytel.Likes

Comments