Paris

SöndagskÀnslan va.

Temperaturen har sÀnkts 5grader och nu har jag lÄnga byxor och behöver ha jacka pÄ kvÀllen. Och det Àr vÀl inga konstigheter med det egentligen, bara det att början av hösten alltid kÀnns sÄ omvÀlvande. Augusti/september Àr det riktiga nyÄret dÄ ingenting lÀngre kÀnns sjÀlvklart och framtidsbesluten mÄste fattas. Vill jag göra det jag gör idag eller nÄgot helt annat? PÄ nÄgon annan plats?
?
Inga svar kommer sÄ dÄ borde det enda rimliga vara att sluta upp med sjÀlvkritiken och ifrÄgasÀttandet. Men det Àr svÄrt ju.

Blev inte muntrare av att vakna bakis och lyssna pÄ ett extrainsatt morgoneko för att Nordkorea har genomfört Ànnu en kÀrnvapensprÀngning inatt och höra experterna som intervjuas sÀga att de inte ser nÄgon lösning pÄ hur vÀrldssamfundet ska kunna lösa situationen. YAY!

Aja. Har ÀndÄ en bra söndag framför mig. Ska jobba lite men annars bara ta det lugnt och kÀka middag med kompisar ikvÀll.

Happy sunday people!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Paris

Min bÀsta vÀn har varit hÀr i fem dagar!! Jobbade tyvÀrr nÀstan hela tiden men det stoppade inte oss hehe. VarsÄgod för massa gulliga bilder pÄ oss + en lÄt som beskriver vad soffe Àr för nÄgon

Älskar henne ❀❀❀

Likes

Comments

Paris

I tisdags mötte jag upp Alice i 18arr. Rakt över gatan frÄn metrostationen lÄg en gammal stationsbyggnad med cafét/restaurangen/baren La REcyclerie inuti. Förutom att en kan kÀka eller dricka nÄgonting inne i byggnaden har La REcyclerie dessutom tvÄ trÀdgÄrdar som löper lÀngs med det övergivna tÄgspÄret dÀr det finns en utomhusbar med soffor och bÀnkar, en bouleplan, odlingar med bÀrbuskar och grönsaker och sÄ nÄgra hönor i en liten hönsgÄrd. Alla bilar och stadsljud försvann i grönskan och dÀr var sÄÄÄ lugnt och skönt.

Inredningen bestod av omaka secondhandstolar, koffertar och krukor med prunkande vÀxter

Vi tog igen över en kaffe

och gick sen ut för att utforska trÀdgÄrden

SÄ göttigt stÀlle!!

Puss o kram

Likes

Comments

Paris

Nessims sista dag i Paris, vi var trötta trots första natten pÄ hela veckan med en full natts sömn men för att iallafall hitta pÄ nÄgot bestÀmde vi oss för att gÄ till moskén och fika.

Me all the time: Vilsen och kollar kartan

Hittade! Fiket Àr sjukt fint och har kakor som ser dödligt goda ut men som jag inte kan Àta pga dödsallergisk. Synd.

Vi satte oss och drack sött mynta-te iallafall

Saknar redan denna kotte<3

Puss o kram

Likes

Comments

Paris

VĂ€lkommen till min gata!!

Den hÀr veckan har denna hunk bott med mig dÀr

Vi har gÄtt runt pÄ stan och kollat i butiker

Och jag har försökt visa alla stÀllen jag tycker om

Men framförallt har vi druckit öl

Ahhhhh

Puss o kraaaaaam

Likes

Comments

Paris

KÀkat brutalt god mat med detta gÀng en kvÀll

Tagit Metro till mitt nya jobb (yey!!) men framförallt övat pÄ att cykla i storstaden med mitt nya cykelkort

Sen kom denna favvon & vi firade med Seine-picknick

Mer om det sen, nu ska vi carpa hÀng

Puss o kram

Likes

Comments

FĂ„r

SĂ€lar

Hjortar?

Åkte runt i detta landskap med en stor familj hoptryckt i en alldeles för liten bil under nĂ€stan 2 veckor

Likes

Comments

Paris, Skrivet

14e Juli - Frankrikes nationaldag. Helikoptrarna har cirklat lÄgt över staden hela förmiddagen och pÄ morgonpromenaden var det nÀstan bara jag och militÀrer pÄ de ovanligt tomma gatorna. Detta Äret sammanfaller Frankrikes nationaldag med besöket av Donald Trump och sÀkerhetslÀget Àr maxat.

Under en nationaldag firas en nation och Wikipedias definition Àr att "En nation Àr ett kollektiv av mÀnniskor som förenas av gemensamma faktorer sÄsom sprÄk, religion, etnicitet, hÀrstamning, historia, kultur, traditioner, gemensam styrelseform och sociala normer. Uttryckande av nation Àr nationalism."

Enligt den definitionen hamnar ordet nation lÄngt ifrÄn beskrivningen av vad bÄde Frankrike och Sverige Àr för mig. Orden nation, land och stat anvÀnds ju ofta som synonymer men betyder egentligen inte samma sak. Alla svenskar har inte samma traditioner, historia, etnicitet, hÀrstamning, religion osv men de Àr fortfarande svenskar. Att vara nationalistisk innebÀr att vara stolt över sin nation och förknippas ofta med att vara stolt över sitt land, men dÄ den stoltheten inte inkluderar alla svenskar klingar nationalismen negativt i mina öron. Skillnaden mellan nation och land kÀnns ju löjlig att fokusera pÄ i vanliga fall men nÀr det kommer till nationaldagsfirande vÀcker den förvirring. För vad Àr det en firar egentligen, nÀr det bÀsta med ett land kanske Àr just det att alla i landet INTE förenas av de dÀr gemensamma faktorerna som kÀnnetecknar en nation?

HÀr i Frankrike Àr nationaldagen en mycket större grej Àn vad det Àr i Sverige, jag kan inte ens komma ihÄg att jag pÄ riktigt firat nationaldagen hemma nÄgon gÄng? Idag vet jag inte alls vad jag ska fira, jag Àr varken fransk eller nationalist och efter 14 juli förra Äret bÀr den hÀr dagen en skugga av oro över sig. Idag tÀnker jag mest pÄ overklighetskÀnslorna som grep mig i Nice förra sommaren nÀr ordet terror flög genom grÀnderna. LÀttnaden nÀr jag fick veta att mina kompisar stannat inomhus och sedan den ödsliga kÀnsla som hÀngde kvar hela sommaren vid minnesplatsen för de 85 mÀnniskorna som dog.

Jag ljuger om jag sÀger att jag inte Àr ett dugg orolig idag. Men, ett tillfÀlle att fira Àr ju trots allt alltid festligt, sÄ ikvÀll ska jag köpa spenat och fetaost och Äka till Maja och laga paj.

Puss o kram

Likes

Comments