Paris

I tisdags mötte jag upp Alice i 18arr. Rakt över gatan frÄn metrostationen lÄg en gammal stationsbyggnad med cafét/restaurangen/baren La REcyclerie inuti. Förutom att en kan kÀka eller dricka nÄgonting inne i byggnaden har La REcyclerie dessutom tvÄ trÀdgÄrdar som löper lÀngs med det övergivna tÄgspÄret dÀr det finns en utomhusbar med soffor och bÀnkar, en bouleplan, odlingar med bÀrbuskar och grönsaker och sÄ nÄgra hönor i en liten hönsgÄrd. Alla bilar och stadsljud försvann i grönskan och dÀr var sÄÄÄ lugnt och skönt.

Inredningen bestod av omaka secondhandstolar, koffertar och krukor med prunkande vÀxter

Vi tog igen över en kaffe

och gick sen ut för att utforska trÀdgÄrden

SÄ göttigt stÀlle!!

Puss o kram

Likes

Comments

Paris

Nessims sista dag i Paris, vi var trötta trots första natten pÄ hela veckan med en full natts sömn men för att iallafall hitta pÄ nÄgot bestÀmde vi oss för att gÄ till moskén och fika.

Me all the time: Vilsen och kollar kartan

Hittade! Fiket Àr sjukt fint och har kakor som ser dödligt goda ut men som jag inte kan Àta pga dödsallergisk. Synd.

Vi satte oss och drack sött mynta-te iallafall

Saknar redan denna kotte<3

Puss o kram

Likes

Comments

Paris

VĂ€lkommen till min gata!!

Den hÀr veckan har denna hunk bott med mig dÀr

Vi har gÄtt runt pÄ stan och kollat i butiker

Och jag har försökt visa alla stÀllen jag tycker om

Men framförallt har vi druckit öl

Ahhhhh

Puss o kraaaaaam

Likes

Comments

Paris

KÀkat brutalt god mat med detta gÀng en kvÀll

Tagit Metro till mitt nya jobb (yey!!) men framförallt övat pÄ att cykla i storstaden med mitt nya cykelkort

Sen kom denna favvon & vi firade med Seine-picknick

Mer om det sen, nu ska vi carpa hÀng

Puss o kram

Likes

Comments

FĂ„r

SĂ€lar

Hjortar?

Åkte runt i detta landskap med en stor familj hoptryckt i en alldeles för liten bil under nĂ€stan 2 veckor

Likes

Comments

Paris, Skrivet

14e Juli - Frankrikes nationaldag. Helikoptrarna har cirklat lÄgt över staden hela förmiddagen och pÄ morgonpromenaden var det nÀstan bara jag och militÀrer pÄ de ovanligt tomma gatorna. Detta Äret sammanfaller Frankrikes nationaldag med besöket av Donald Trump och sÀkerhetslÀget Àr maxat.

Under en nationaldag firas en nation och Wikipedias definition Àr att "En nation Àr ett kollektiv av mÀnniskor som förenas av gemensamma faktorer sÄsom sprÄk, religion, etnicitet, hÀrstamning, historia, kultur, traditioner, gemensam styrelseform och sociala normer. Uttryckande av nation Àr nationalism."

Enligt den definitionen hamnar ordet nation lÄngt ifrÄn beskrivningen av vad bÄde Frankrike och Sverige Àr för mig. Orden nation, land och stat anvÀnds ju ofta som synonymer men betyder egentligen inte samma sak. Alla svenskar har inte samma traditioner, historia, etnicitet, hÀrstamning, religion osv men de Àr fortfarande svenskar. Att vara nationalistisk innebÀr att vara stolt över sin nation och förknippas ofta med att vara stolt över sitt land, men dÄ den stoltheten inte inkluderar alla svenskar klingar nationalismen negativt i mina öron. Skillnaden mellan nation och land kÀnns ju löjlig att fokusera pÄ i vanliga fall men nÀr det kommer till nationaldagsfirande vÀcker den förvirring. För vad Àr det en firar egentligen, nÀr det bÀsta med ett land kanske Àr just det att alla i landet INTE förenas av de dÀr gemensamma faktorerna som kÀnnetecknar en nation?

HÀr i Frankrike Àr nationaldagen en mycket större grej Àn vad det Àr i Sverige, jag kan inte ens komma ihÄg att jag pÄ riktigt firat nationaldagen hemma nÄgon gÄng? Idag vet jag inte alls vad jag ska fira, jag Àr varken fransk eller nationalist och efter 14 juli förra Äret bÀr den hÀr dagen en skugga av oro över sig. Idag tÀnker jag mest pÄ overklighetskÀnslorna som grep mig i Nice förra sommaren nÀr ordet terror flög genom grÀnderna. LÀttnaden nÀr jag fick veta att mina kompisar stannat inomhus och sedan den ödsliga kÀnsla som hÀngde kvar hela sommaren vid minnesplatsen för de 85 mÀnniskorna som dog.

Jag ljuger om jag sÀger att jag inte Àr ett dugg orolig idag. Men, ett tillfÀlle att fira Àr ju trots allt alltid festligt, sÄ ikvÀll ska jag köpa spenat och fetaost och Äka till Maja och laga paj.

Puss o kram

Likes

Comments

Amsterdam

Long time no see! Jag har flÀngt runt som en liten flyttfÄgel senaste mÄnaden, Paris->Amsterdam->Lund->Skottland->Lund->PARIS. VÀldigt lyxigt och kul att se sÄ mÄnga platser men ocksÄ utmattande att flyga fram och tillbaka. NÄvÀl.

HĂ€lften av tiden i Amsterdam spenderade jag tyvĂ€rr inomhus pĂ„ hotellrummet för att skriva skriva skriva klart allt till avslutningen av skrivkursen, men I made it! SĂ„ i efterhand var det ju mycket vĂ€rt. Övrig tid gick jag mest runt och tog in staden, kĂ€kade god mat och drack öl med mamma nĂ€r hon inte jobbade. Summan av kardemumman: jag ÄLSKAR Amsterdam och lĂ€ngtar efter att Ă„ka dit igen. SĂ„ satans fin stad!!!!

Mitt favoritomrÄde nÀr jag promenerade runt blev de PIJP!

I Pijp ligger Sarpathipark, en park som har allt det dĂ€r en bra park bör ha: en damm, stora trĂ€d grĂ€smattor och bĂ€nkar, ungar som blĂ„ser sĂ„pbubblor, grabbar som tror dom Ă€r grymma pĂ„ frisbee men Ă€ndĂ„ lyckas trĂ€ffa bĂ€nken en sitter pĂ„ inte en utan TVÅ gĂ„nger, och sĂ„ den alltid nĂ€rvarande weedröken som svĂ€var över varenda grĂ€splĂ€tt i hela Amsterdam.

Pijp har ocksÄ mÀnder av restauranger och barer frÄn alla vÀrldens hörn och till min stora glÀdje var det lÀtt att hitta sjukt god vegetarisk mat! Jag och mamsen Ät pÄ De Waaghals Restaurant som Àr en helvegetarisk restaurang dÀr en helst vill bestÀlla in hela menyn. PÄ samma gata (Frans Halstraat) ligger ca tio andra restauranger och barer som sÄg najs ut.

Andra Amsterdamtips:

Ashoka Restaurant: Indisk och Nepalesisk restaurang mitt pÄ en av Amsterdams turistigaste gator som inte ser sÀrskilt lockande ut utifrÄn men damn it tasted good!!!!

De Hallen: Saluhall med massa foodtrucks

De Negen Straatjes: OmrÄdet med nio gator som löper över tvÄ kanaler och Àr kÀnt för sina mÄnga trendiga butiker, caféer och restauranger

Hotel Casa: Om en nu vill va fancy och bo pÄ hotell var Hotel Casa dÀr vi bodde bra! Halva hotellet Àr för turister/vanliga gÀster och halva Àr för studenter, bra koncept ju! BÀst var takterrassen pÄ 8e vÄningen dÀr en kunde dricka lokalt bryggd citrongrÀsöl med utsikt över hela stan

Det var min lilla Amsterdamvistelse!

Puss o kram

Likes

Comments

Skrivet, Paris

Saknar Paris sÄ fruktansvÀrt mycket
Saknar ljuset nÀr det nÀstan Àr natt
Saknar att trÀngas
Saknar att svettas och trÀngas
Saknar att gÄ utanför dörren och plötsligt Àr allt okej, jag Àr mitt i vÀrlden, sÄklar det Àr okej!
Saknar frukosten, lÄng och ifrÄgasÀttande
Saknar er.
Saknar jardin du luxembourg du buttes chaumont du vad som helst
Saknar mig
NÀr jag Àr dÀr
NÀr jag Àr i nya hemma
För dÄ
SĂ€ger jag
det Àr okej att du andas och Àr lat
För dÀr,
lÀngtar jag för första gÄngen efter att bli nÄgot annat

Likes

Comments