Livet

Onsdag idag var det ja. Tiden har precis som i måndags och tisdags gått fort och jag har varit sysselsatt utan att jag gjort något exceptionellt. Men att tiden går fort är ju inget en kan klaga över, januari och februari får gärna försvinna fort som f*n. Här kommer en liten lista om onsdagen den 18 Januari 2017. Skoj va!

Musik:

Spotifys spellista African Heat. Tips om en är i behov av lättsamma beats och energi.


Maträtt:

Hmm får bli Lidls färdigfalafel, it was tasty

Häng:

Plugg/skrivhäng med soffe på stadsbibblan

Roligaste:

När mamma kommer in till mig och säger "Har du smakat müslin som pappa har gjort? Den var jättegod!" samtidigt som hon trycker in en hel näve i munnen. Jag kunde inte sluta skratta på tio minuter. Pappa hade inte gjort müsli, han hade torkat mögligt bröd i ugnen (vem gör det btw?) som han tänkte lägga ut som fågelmat på fågelbordet. Ifrågasätter starkt morsans smaklökar.... Hahahahah

Tråkigaste:

Vädret? Körteoriplugg kanske? Fast tycker inte det är så farligt egentligen. Ta i trä.


puss o kram

Likes

Comments

pinterest

Det här med hår kan en ju fundera över när en inte orkar fundera över en massa andra viktiga saker! Här är massa bilder på hår som gör mig avis.

För att vara ärlig är slösurf med hårtema något jag gör ganska ofta, jag har en hel pinterestkategori tillägnat hårbilder :)

Bildkällor: Pinterest

Puss o kram hoppas ni har en bra hårdag :)

Likes

Comments

I augusti sammanstrålade stora delar av familjen i Rio eftersom min syrra skulle vara med och tävla i OS!!

Boxningsringen

Taggad hejjarklack!!

Förutom att peppa syrran på hennes match solade vi och badade och tog det luuuuuuuungt

Gick på lite sightseeing (kolla discokulan<3)

Fick trängas bigtime för att ta selfie med Jesus

Gick runt i botaniska

Gick på fotbollsdamernas finalmatch,

men mest av allt hängde jag med familjen<3

Efter tolv dagar flög jag tillbaka till Nice och möttes av världens bästa surprise.

Max överraskade mig med att vara där tillsammans med Soffe och Sonia<3

Denna bild sammanfattar vårt liv mina tio sista dagar i Nice perfekt. God mat, kille och strand.

Jag visade Max alla våra olika favoritställen som tex Èze.

En av våra sista dagar på rivieran gick vi upp tidigt och badade i gryningen. Sedan var det plötsligt september och vi åkte hem till Sverige och höst.

Sverige hade också vackra solnedgångar och gryningar. Men de var kalla. Och tråkiga för det mesta verkar det som för jag har nästan inga bilder alls från september.

Puss o kram

Likes

Comments

En fråga: Ser jag ut som en katt? Eller har jag några likheter med katter? Jag tror inte det. Om jag skulle identifiera mig med ett djur tror jag inte jag hade valt en katt utan snarare en mus kanske? Eller en häst? Jag är dessutom allergisk mot katter, tål inte ens att vara i samma rum som de små fluffiga liven. Så VARFÖR fick tre killar för sig att kalla på mig när jag var påväg hem från körskolan idag som om jag var en liten kattunge? Ksss ksss ksss ksss ksss. Kanske skulle jag svarat MJAOOOOU och bett om en liten skål med grädde att lapa ur. Men det gjorde jag ju inte. Jag stannade och tittade på dem och fick ur mig ett FYFAN innan jag gick vidare. Jag har inte päls och jag har inga klor. Jag har inte heller några morrhår om en bortser från min lilla lilla osynliga mustasch (som jag för övrigt har blivit tillsagd av skäggiga män ute att raka av. Logiken??). Jag är helt enkelt jääääävligt svår att förväxla med en katt.

Jag tog inte åt mig särskilt mycket idag av kattmännen men jag blev ganska förvånad. Hittills har jag haft turen att bli ganska skonad från cat calling och sliskiga typer på dagtid i Lund. Tänker att det är för att det är så lite folk i denna lilla stad och därmed färre idioter än i tex storstäder. Antalet snuskhumrar per yta blir liksom färre. Hur som helst fick dessa grabbar mig att fundera på hur en best bemöter sexuella trakasserier. Säger en ifrån så får en ju ganska ofta mer tillbaka, när jag stannade och svor idag fick jag tex skratt och kommentarer tillbaka. I detta fallet gjorde det inte mig något, jag sket bara i dem och gick vidare men tänk så händer värre saker om en säger ifrån? Men en kan ju samtidigt inte inte svara? Eller? Jag tycker det känns bättre för min egen del när jag säger ifrån, som att jag visar att de inte ska tro att de har rätt att kommentera hur som helst. Men i andra situationer är det kanske säkrare att hålla tyst och gå vidare. Hur som helst tycker jag det är så SJUKT att folk inte fattar att det är oacceptabelt att kommentera eller röra någon annan utan samtycke.

På temat tipsar jag om Miss Lis geniala låt Dirty old man

Puss o kram

Likes

Comments

Livet, pinterest

En liten pricktatuering som jag tyckte var himla gullig. Kanske lite tryhard enkel dock? Fast ändå fint att ha små självvalda leverfläckar. Åhh tänk att ha små prickar i olika färger, hade inte det varit ännu gulligare?? Och en planch för en festival i Geneve 2013 som jag tyckte var snygg.

En himmel och en sjukt snygg jacka.

Och en fin illustration av Inès Longevial

Pinterest hörni<3

Andra bra saker:

♥ Jag kom in på skrivarkursen jag sökte i höstas!!! Och den börjar på måndag!! Och jag är så pepp, hoppas det blir kul!!!

♥ Jag ska snart passa min lilla älskade systerdotter. Balsam för själen<33Likes

Comments

Iris och Adam hade åkt hem så jag och soffe var återigen tvungna att underhålla oss själva. Det klarade vi ganska bra. Vi åkte till Cannes en svettig dag på en svettig buss.

Vi hade slut på energi och låg mest på en bänk i skuggan och läste bok.

En annan dag besökte vi Moderna Museet i Nice. Och sen kom Kajsa!!

Vädret var dramatiskt och vi dök och badade. Kajsa är den mest entusiastiska badare jag träffat. Så bra egenskap <3

En förmiddag mötte vi upp Ville och Annie på brunch.

På eftermiddagen var vi svettiga så vi badade :)

En annan dag åkte vi lite buss

Och satt i skuggan under torra träd.

Vi fick ett meddelande av Siri: "Hej kan jag komma ner och stanna ett tag." JAPP sa vi och så va hon där!

Vi badade i Cap d'ail till Siri fick solsting, och då vandrade vi till Monaco! Jag gjorde en liten skakig video från badet. Så sjukt att en kan gå till Monaco?? Liksom till ett annat land?

I Monaco satte vi oss i hamnen, lite trötta och solsega, och hade picknick

En kväll försvann Kajsa och Siri och kameran och kom tillbaka med sikk resultat:

<3<3<3<3<3

Nu började framtidsångesten smyga sig på men vi motade bort den genom att promenera mellan Antibes och Juan les Pins

Och en annan dag genom att åka till Antibes.

Mitt i allt fick soffe jobb på en Yacht men jag och Siri fortsatte turista.

Plage Mala.

Monaco.

Fina fina Alice kom några dagar<3

Och Cornelia<3

En kväll köpte jag och Siri ALLT vi var sugna på. Bilden till höger tycker jag är kul för den visar hur ALLLLLLAAAA franska killar går klädda ALLTID. Jag fattar att det är soft med träningskläder men asså varenda. kotte. har. på. sig. fotbollskläder. 24/7.

Öl och lyxlunch när soffe kom tillbaka från Yachtjobbet<3

På natten hetspackade jag och sen sa jag hejdå till världens bästa tjej och stad, tog en uber till flygplatsen halv fyra på morgonen och satte mig på ett plan mot Brasilien. Lyrrigt va?

Phew

Puss o kram

Likes

Comments

Sista helgen i Maj åkte jag med mina två älsklingar till Arild och Nyhamnsläge. Vi seglade, åt chips, drack öl och solade.

Sen var det bal och vi ställde upp oss för stela balfotografier.

<3

Och sen vips var det studentvecka!!!!

Och student!!! ÄNTLIGEN. Och så ser jag inte ens glad ut hahaha

Men det var jag såklart

När veckan var över satte jag och Max oss i bilen och åkte norrut, till hans stuga.

På ett sätt var detta nog en av årets bästa veckor. Få andas ut och åka båt i solnedgången. Veckan efter var det midsommar och jag och Sofia sa hejdå och åkte till Nice. Jag har över 4000 bilder från Nice :) :) Hejja mig att sammanfatta detta :)

Första morgonen åt vi croissantfrukost på en trappa nära oss.

Vi njöt av blå himmel och blått hav

Kvällsbadade

Åkte på utflykter och vilade på taket.

Maria kom!!! Vi gjorde en dagsutflykt till Eze, jag filmade och klippte ihop till en liten video .

Det var fotbollsEM och jag mötte upp soffe och maria efter jobbet i en park för att se finalen på storbildsskärm

Iris och Adam kom! Jag jobbade mest hela tiden. Den 14 Juli mördade en idiot 85 personer på promenaden två minuter från oss och dagarna efteråt gjorde det ont inuti. Dagen efter skolkade jag från jobbet och följde med gänget på utflykt. Hit:

Lägenheten i kvällssol<3

Jag och soffe blev ensamma igen och här tror jag vi får pausa och ta resten någon annan gång för jag blir yr i huvudet av alla bilder.


Puss o kram

Likes

Comments

Skrivet

Jag har tagit för många bilder på kala grenar och brinnande himlar. Virat halsduken många varv och svurit över glipan mellan jeansen och strumpkanten. Cyklat i motvind med ansiktet i en spänd grimasch för att sedan stiga av och känna att sadelns väta lämnat mörka fläckar på byxan. Gått timlänga promenader med kompisar på kvällarna och suckat över tillvaron. Mörkret. Vädret. Jobbet. Skolan. Bristen på liv och på lycka. Jag har klagat och skakat uppgivet på axlarna. Utmattat lagt mig i sängen på eftermiddagen för att sedan stanna där till nästa morgon. Jag har inte orkat träna. Inte orkat laga mat. Jag har känt sensommarens framtidsångest bita sig fast. Knytas som ett rep runt strupen som oftare och oftare dragits åt och pressat upp oväntad och oförklarlig gråt. En gråt som inte lämnat mig med känslan av nystart eller lättat trycket över bröstet. Istället en gråt som tagit små pauser för att en stund senare återvända med ett nytt sjok av tårar.

Det som börjar med en föreställning om att vara lite vilsen stjälper lätt över till känslan av att vara ensam trots att många människor visar sin uppskattning. En oro som är svår att mota bort i augusti utvecklas obemärkt till en höstdepression när ljuset försvinner och alla andra tycks hitta en mening eller nästa äventyr. En motig höst övergår i sin tur till en vinter där allt skulle kunna vända men där framtiden fortfarande känns lika långt bort som förut. Hopplöshet växer och det känns tungt, så tungt att gå upp på morgonen och att tänka på alla andra morgnar då alarmet kommer ringa lika hänsynslöst och tidigt som den här.

Jag vet att en bestående känsla av nedstämdhet för många fler än jag själv tyvärr är mer en regel än ett undantag, särskilt under vinterhalvåret. Det kan i stunden vara skönt att få höra orden ”du är inte ensam”, men vetskapen om att många andra också mår dåligt, och mycket sämre än en själv bidrar inte med något positivt i slutändan. Jag tror känslan av att vara nere normaliseras för mycket i ens undermedvetna om en vet att en tillhör någon slags kollektiv nedstämdhet. Att acceptera att en är deppig bara för att många andra också är det förminskar problemet till den grad att det inte längre blir något en vill, eller behöver, kämpa sig ifrån. Med det sagt så ja, att ha dåliga dagar och ibland även långa perioder som är sämre är mänskligt, helt okej och förmodligen oundvikligt. Men att gå runt vecka efter vecka, månad efter månad, kanske år efter år, och känna sig ledsen och trött är bara sorgligt.

Jag är trött men jag tror inte längre det hjälper att berätta det för någon. Jag är trött på att tänka negativa tankar och på att bläddra igenom mina anteckningar och läsa texter influerade av samma ledsamma sinnesstämning om och om igen. Jag är trött på att höra mig själv klaga. Jag är trött på tanken av att andra ska behöva höra mig klaga och jag är trött på att lyssna på andra som klagar. Därför tror jag att jag måste göra något annat nu. Idealet hade varit att kunna identifiera sina problem och istället för att endast påtala att de existerar försöka göra något åt dem. Men då ett ideal alltid är så fruktansvärt svårt att nå tänker jag att det borde vara lättare att lura sig själv. När en ler skickas automatiskt signaler till hjärnan om att en är glad, oavsett om leendet är innerligt eller inte. Om en intalar sig själv att en är gladare än en faktiskt är kanske det tillslut blir sant. Det är iallafall värt ett försök.

Jag ska böja mina ögonfransar varenda morgon till de en dag när jag vaknar är böjda uppåt av sig själva. Jag ska överdosera D-vitamin varje frukost till solen värmer min insida igen. Jag ska äta god frukost varje morgon till det inte längre känns jobbigt och jag ska prata om mitt välmående istället för mitt mående. Kanske hjälper det. Kanske gör det ingen skillnad alls. Men då har jag iallafall försökt. Jag ska vara klyschans klyscha och välja att vara glad. Jag ska försöka, så gör det du med.

Puss o kram

Likes

Comments

Livet

Tjena. Idag har jag övningskört i två omgångar och däremellan har jag druckit 4 koppar kaffe och pluggat teori. Har även slängt med håret och haft på mig sommarbyxor. Men det ser ni ju.

Puss o kram

Likes

Comments