Header

Idag är jag hundvakt åt min fasters hund Penny. Hon är lite maffig, så när jag har henne är det långa, effektiva promenader som gäller. När jag kom hit på morgonen gick vi ut på en runda på 2,5km, och höll ganska raskt tempo. Det regnade en del, så när vi kom in torkade jag Penny ordentligt och jag fixade en kopp te. Nu har vi lite soffmys för att värma på oss, och sen är det dags att köra igång med städning. Funderar på att låna ett par nya strumpor, för min ena strumpa är genomblöt. Verkar som att min högra sko läcker in, så det är nog dags att byta till vinterkängor snart. Ska även ta fram min mössa då också, för det blev väldigt kallt om pannan när vi var ute. Jag använder öronmuffar just nu, men det täcker ju bara öronen. Så när jag kommer hem ikväll blir det att lägga undan vårskorna och ta fram vinterkängorna!

​Nu är det bäst att jag dricker upp mitt te så jag kommer igång med saker. Det är mycket att dammsuga, och ska jag även hinna skura både toaletter och golv innan promenaden är det nog bäst att sätta igång så snart som möjligt. Ha det bra nu tills vi hörs igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter många om och men lyckades jag äntligen göra klart och spara videon jag spelade in idag. Försökte först med Xsplit Gamecaster, men resultatet blev antingen 1920x1080 4fps, eller 640x360 20fps. Jag kollade in fraps, och det blev superb upplösning och allt, men det kostar 300kr+. Om man inte vill hålla sig till 30sek videos då, men det känns inte riktigt som min grej... Så jag kollade upp vad alla andra verkar spela in med, vilket är Bandicam. Laddade ner, fixade, testade och kom fram till att detta var ju riktigt bra. 1920x1080 30fpx. Jag tänker inte klaga på mer än att det står www.bandicam.com högst upp i videon. Med mina skills kan jag nog fixa det dock, eller så köper jag något när jag blir rik och har pengar att köpa saker med

Började iallafall redigera i Adobe Premiere Elements, men det blev drygt och jag testade istället att ladda ner Windows Movie Maker. Finfint program förutom det faktum att man inte kan zooma i videon eller lägga bilder ovanpå videon. Ajja, allt kan man inte ha. Kommer nog bläddra mellan Movie Maker och Premiere Elements när jag redigerar, men jag kommer nog fortsätta använda mig av bandicam. Alternativt går jag tillbaka till Xsplit när min dator har lite bättre processor och RAM... 😒

Tänkte låta videon rendera och ladda upp inatt, eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta, men det visade sig att det bara tog några minuter. Nu när videon har publicerats är det väll lika bra att lägga in den här på bloggen. Scrolla ner! 😃


Sneakpeak!!

Håller på att redigera en bild, så den kommer jag lägga in här så snart den är klar! Ska försöka hinna med att göra en halloweenredigering också, men vi får väll se hur bra det kommer gå. Tänkte mig alltså en speedpaint som jag sen lägger upp på youtube. Jag är inte direkt världsbäst på redigeringar, och jag har en tendens att halka efter. Jag liksom börjar, och sen avslutar jag inte, så den ligger liksom där och bara väntar på att bli klar. Vilket den inte blir... Men jag ska försöka få till något, och jag hoppas verkligen att hitta inspiration till något riktigt bra!


Likes

Comments

Hallojsan alla glada människor! Idag är det onsdag, och det betyder uppdatering! Än är det bara vecka 42, men Star Stable har släppt första halloweenuppdateringen för i år. Kommer det hålla på i tre veckor i år, eller har de faktiskt tidigarelagt?? Det är tänkt att vara Halloweenvecka i Dragon Tide vecka 44, men är det så att SSO har lagt det tidigare, och det bara är två veckor kommer vi nog behöva ha det vecka 43. Lite osäker på detta, eftersom de flesta har höstlov v44, men vi får lösa det på annat sätt. Kanske blir det filmkväll på fredagen så vi ser på rysare? Usch, vad jag hatar skräckfilmer, men man måste ju ställa upp för sina medlemmar ❤😘

Än kan man inte komma in i spelet, eftersom de fortfarande lägger in uppdateringen, men jag tänkte skriva lite kort om vad det handlar om och lite om vad jag tycker just nu när jag läser. (OBS! Detta inlägg är anpassat för att läsas på datorn. Är du inne via mobilen kan det se lite konstigt ut, samt bli knasigt i texten.)


Halloween på SSO 2016

Även detta år kan man spela uppdragen med den besatta flickan i Gyllenbladsskogen. Många unga spelare tyckte dessa uppdrag var riktigt läskiga, och så även jag. Star Stable ska ha rikligt med cred för att ha gjort så bra och spännande uppdrag. Det tog en verkligen in i Halloween-mood, och samtidigt som man vill göra klart uppdragen för att det är spännande, så vill man springa så långt därifrån man kan komma för att det är så läskigt. Precis som en äkta rysarfilm~

De urgulliga och vilsna spökena är också tillbaka, och detta år har jag bestämt mig för att hitta dem alla! Det går ut på att hitta platsen där spöket gömmer sig, vänta tålmodigt på att det ska komma fram, och sedan vara snabb att klicka på det innan det gömmer sig igen. Man kan höra att det är ett spöke i närheten genom de gnistrande ljuden de ger ifrån sig. När man klickat på spöket upptäcker dem att de hamnat vilse, och som tack för att spelaren räddat hen ger de en gåva. Gåvan är oftast godis till hästen, men kan också vara del av en utrustning till ryttaren eller hästen.


Äppelbitartävlingen är också tillbaka 2016! Det går ut på att hitta en hink med vatten och äpplen och när man klickar på den försöker man ta ett äpple ur hinken med bara munnen. Det är aldrig säkert vad man får som belöning, men har man tur kan man få en del till årets nya halloween-set. I år är det brandgul och grönt som tema, och varje dag kan man försöka få tag i ett äpple ur varje hink för att nappa åt sig en del av outfiten. Lyckas man inte få tag i en del av utrustningen får man alltid ett tröstpris i form av Jorvik Shillings eller en godisbit till hästen.

Halloweenbutikerna har också öppnat på diverse ställen runt om i Jorvik. Där kan man köpa olika halloweenutstyrslar, läskiga småprylar och såklart halloweengodis.

Inte heller har de glömt halloweensminket som nu finns att välja hos alla sminköser runt om i Jorvik. Förra året fanns bland annat vampyrsmink, grönt ansikte, "fairytale", och mycket annat.

Nu i 2016 har Star Stable dessutom lagt till en liten detalj... Legenden om Galloper Thompsongasell (inte på riktigt, men erkänn att det är lite lustigt). Citerat från nyheterna: "Legenden om Galloper Thompson är välkänd över hela Jorvik, och den har skrämt både barn och vuxna lika mycket varje Halloween, under många, många år. Olika versioner och rykten om vem – eller vad – Galloper Thompson egentligen är, sprids som en löpeld överallt runt denna tiden på året, och ingen vet egentligen vad som faktiskt är sant."

Strax efter detta stycke hintar teamet om att dessa spökhistorier kanske inte bara är en gammal skröna. Kommer vi kanske få träffa på den här Thompson någon gång under dessa två halloweenveckor? Tanken är riktigt spännande och jag hoppas att det är en liten sideline till huvuduppdragen. Det vara ju faktiskt ett bra tag sedan vi hade huvuduppdrag, och jag längtar tills vi får veta mer om Anne och Concorde, och vad som egentligen hände under den där tävlingen i Frankrike för två år sedan...


Det var i princip allt i dagens uppdatering, och jag är supertaggad på att få logga in i spelet för att sätta igång med alla uppdrag och halloweenbestyr. Jag ska fånga alla spöken och få tag i årets outfit! Dum som jag är har jag aldrig sparat något från tidigare år, men nu i 2016 ska jag bannemig samla ihop och spara! Hoppas fler är lika taggade som jag, och lycka till med uppdragen! Bahbaii!

Likes

Comments

Go'morron, go'midda, go'kväll! Sitter just nu och äter frukost, och ska snart ringa några kunder. Klockan två idag är det jobb som gäller, så jag kommer behöva vara klar för avgång runt ett. En och en halv timme kvar tills dess ca, så jag har inte jättemycket tid, men det får man ta när man inte går upp tidigt på jobbdagar. Har två kunder att besöka idag, och de bor nästan fem mil från varandra. Blir en del körande alltså, och jag kommer nog inte komma hem igen förrän halv åtta ikväll. Då blir det mata fiskar, göra mat och sen bums i säng. Ja, i princip iallafall. Självklart hade jag kunnat välja att boka kunderna olika dagar, men idag var "bäst före" datum för de båda två. Jag har redan fått lite pet på mig att det dragit ut på tider, så nu har jag sett till att anteckna noga och vara i tid med bokningarna.

Så idag är jobbdag och ingendator-dag. Kanske se på ett avsnitt Bones med älsklingen under middagen. Det var lite av en cliffhanger i förra avsnittet, och nu har det dykt upp ett spännande ämne, så jag tror att vi båda är ganska taggade på att se fortsättningen. Love is in the air~

Ska göra mig i ordning nu iallafall, så vi ses en annan gång. Bahbaii!

Likes

Comments

​Idag har varit en bra dag. Den började med en halvtimmes hundpromenad och fortsatte med mys hos päronen. När jag var där skickade jag in två jobbansökningar till Cejn och Jula. Ska scrolla igenom Jobbsafari och ansöka till ett eller två av de jobben sen. Ska ringa två kunder innan det blir för sent också, för det behövs verkligen göras nu. Ska även ringa några imorgon, och boka massa olika tider i veckan. Måndag betyder ny vecka och jobbstart.

Just nu sitter jag och dricker en kopp choccocino, eller varm choklad som man kallad det i dagligt språk. Tog även två knäckemackor, och det var ett riktigt smaskigt mellanmål. Jag var hungrig, men jag tänkte att Stefan vill väll ha ordentlig mat när han kommer hem, så jag får vänta tills dess. Mina tankar snurrar också runt lägenheten vi budar på, och vi har inte hört något från mäklaren, så jag är lite orolig.. Ska se om vi kan få tag i honom imorgon, så vi får reda på hur det ligger till. Är högsta budet över 130 000 ska vi dra oss ur, men jag hoppas på att det bara ligger på typ 90 000, för då kan vi fortfarande buda över, och har fortfarande chansen att få lägenheten. Längtar så!

Ska ta och ringa kunderna nu, så vi får höras i nästa inlägg. Bahbaii bloggen!

Likes

Comments

Ännu en gång har jag pillat med designen på bloggen. Får väll se hur länge det håller sig denna gång. Kanske byter bakgrund, annars är jag ganska nöjd nu. Otroligt hur länge man kan sitta med saker man tycker är roliga. Tagit över fem timmar att bestämma och lägga in ny design. Fick inspiration från Billmans blogg, så henne får ni allt ta och kika in! http://www.nouw.com/mikaelabillman/. Gjorde även en header under dessa timmar, och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Vet inte om formatet kommer bli rätt om jag sätter in den i ett inlägg, men den är målad, insatt och klar iallafall. Nu säger jag också godnatt, så vi hörs i nästa inlägg. Bahbaii! ♥

Likes

Comments

Det känns som denna dag har varit otroligt lång. Jag var hundvakt på morgonen, och de fem timmarna kändes som en kvart. Det började med en och en halv timmes hund- och pokémonpromenad, sen fick jag i uppgift att fixa ett bord som inte funkade som det ska. Min faster köpte nyligen ett höj- och sänkbart bord, och det fungerade inte riktigt som det skulle med sänkningen. Gick inte alls att höja heller. Efter någon timmes pill funkade det dock prima, och jag sate igång att städa. Eller ja... Jag plockade mest iordning, eftersom det var prio ett. Innan jag åkte blev det en tjugominutare med hunden.

Har ni någon gång känt känslan av att vara en total idiot? För jag kände lite så idag när jag satte mig i bilen. Jag hade läst fel på en jobbeskrivning, så jag trodde ju att dagens kund var precis i närheten. Men när jag sen kollar upp adressen jag ska till visar det sig att hen bor fem mil bort. Det vara bara att ringa kunden och säga att det dröjer en timme med leveransen. Usch, vad tråkigt det är när man upptäcker sånt.

Nu är jag iallafall hemma äntligen, och jisses vad skönt det är att bara sätta sig ner och slappa efter en dag med jobb och jobb. Att dessutom komma hem till världens sötaste katt; det gör dagen så mycket bättre!

Likes

Comments

Igår tänkte jag skriva inte bara ett, utan två inlägg, men tiden räckte inte till. Plötsligt var klockan sju, det var dags för mat, och sen var det läggdags med en gång. Det ena inlägget jag tänkte skriva kan jag dock lägga upp senare, eftersom jag har det lite planerat, och jag har alla bilder. Frågan är när det kommer upp, men troligen någon gång i helgen.

Idag var det lägenhetsvisning! Jag, Stefan och pappa var och kollade på en tvåa i Skara, och jag är riktigt taggad. Kanske inte över budgivningen, men jag vill ha den. Så otroligt gärna vill jag ha den, och jag är så arg på alla andra som kommer buda på den. Det är lite rovdjursinstinkt som kommer fram känner jag. "Rör inte, den är min", hahah! Jag är så taggad på att ta mig ifrån trånga hålan vi bor i just nu, och även om det inte var superstort var det absolut 100 gånger bättre än det vi har nu. Det fanns både badkar, balkong och plats för tvättmaskin. Stor kyl/frys, och ett överflöd med både skåp, lådor och bänkyta. Kanske är det inte ypperligt boende för mig och Stefan, men allt är bättre än det vi har nu. Man får ju jobba sig uppåt också. Kan inte få bästa tänkbara på första försöket liksom. Sessan och Penna kommer få det så bra i denna lägenheten, för de kommer få så mycket plats att härja på. Det går dessutom att stänga till sovrummet, så då får de vara i hallen/köket/storarummet under nätterna. Undra om man får installera en kattlucka på toadörren...?

Innan vi åkte hemåt efter visningen sa mäklaren att vi borde sova på saken, men jag är redan väldigt säker på mitt val. Jag och Stefan har bott i en håla i tre år, och vi vill allt annat än att stanna där. Visst, det är ju hemma och så, men så mysigt är det inte med trängsel. Vi behöver lite mer space, och vi båda behöver kunna stänga in oss någonstans ibland. Det bästa vore en trea eller fyra, så har vi var sitt rum, samt ett vardagsrum och ett sovrum. Någonting annat vi båda skulle vilja ha är en TV i sovrummet. Upphängd då, så kan vi lägga oss i sängen och se på ett avsnitt Bones eller kvällsnyheterna eller annat vi känner för. Det skulle ju vara supermysigt! Nåja, allt kan man inte få med en gång. Det gäller att ta sig igenom budgivningen först.

Nu ska jag krypa i säng, så vi får höras en annan gång. Bahbaii! <3

Likes

Comments

Har bestämt mig för att pausa från piller. Det har gått ett tag som jag har missat o missat o tagit o missat. Det har aldrig blivit någon mens, men jag har liksom inte tagit piller så som jag ska. Så från och med idag och några veckor framöver ska jag pausa, och se till att min menscykel kommer igång ordentligt. När jag sen vet att allt står rätt till kommer jag antingen fortsätta med piller eller skaffa något annat preventivmedel. Folk som känner mig vet att jag är otroligt positiv till p-piller, då det tar bort allt för mig, och jag har levt utan bekymmer med varken blödningar eller värk i säkert två år. Kanske mer, har inte koll. Men jag vill som sagt se så allt står rätt till. Inte säker på hur lång tid det tar, men kanske kommer det bli uppemot två månader. Jag vill gärna ha minst två blödningar, kanske tre, så jag är absolut säker. Blir att köpa bindor och nya underkläder i nästa vecka dåe~

Sovmorgon imorgon, men nu ska jag sova iallafall, så vi får höras en annan gång. Godnatt alla glada! ♥

Likes

Comments