♣ Det har hunnit bli april sedan jag senast var inloggad här på Nouw. Efter mitt senaste inlägg har jag hunnit fylla 20, gått på systemet för första gången, det har varit en del fina dagar, och jag har börjat tänka på min mentala och fysiska hälsa. Skaffade en app nyligen där jag kan skriva in min vikt, vad jag äter under dagen, vilket humör jag är på, och om jag har några fysiska symptom, t.ex. ryggsmärtor, ledsmärtor, huvudvärk, magkramp, dålig aptit, etc. Jag har också inskaffat ett Sony Smartband, och med appen Lifelog kan jag nu ha koll på min genomsnittliga puls, hur bra jag sover på nätterna och ett mer exakt mått på hur många steg jag tar varje dag. Informationen jag får av mitt Smartband skriver jag också alltid in i min app. Antal steg och antal timmar jag sovit. Så nu kommer jag ha mer koll på min fysiska hälsa och min diet, så jag även kommer kunna förbättra min mentala hälsa genom träning och mindfulness. (Tror det heter så iallafall...)

♣ Våren är precis runt hörnet, och jag funderar jag på om jag skulle sätta mig med bloggdesignen igen. Det är ju trots allt roligare att ha en snygg blogg än inte. Jag tror att jag ska ha kvar både toppmenyn och den breda designen, men jag är inte säker. Troligen kommer jag titta runt bland lite andra bloggar den närmaste tiden för att få lite inspiration. Man kan ju hoppas att jag hittar ett mer permanent tema snart, men jag vet inte. Känner jag mig själv rätt kommer det fortsätta ändras om och om igen. Det går i generna. 😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eeeehh, jaa, det var ju den utmaningen det... Två dagar, sedan sprack det. Glömde totalt bort bloggen efter mitt inlägg i onsdags. Jag har ju inte längre någon chans att vinna en resa till London, men jag kan ju alltid fortsätta för min egen skull. Dock vill jag inte tvinga mig själv till att logga in och skriva ett inlägg.. Då finns risken att jag bara skriver för att skriva, och då blir det mest bara ordbajsa och därmed ett värdelöst inlägg. Nej, ska jag skriva så vill jag ha något att skriva om. Något ordentligt och av värde.

Jag ska försöka vara lite påhittig under dagarna och fortsätta min #nouw30daychallenge. Jag hittade en lista skriven av en annan bloggare som jag tänkte att jag kan använda mig av. Jag tycker mycket om att skriva, så om jag "spelar korten rätt" och väljer ett intressant ämne varje dag kommer det nog bli en rolig utmaning. Får se till att lägga in en bild i varje inlägg också, så blir det inte så torrt.

Dag 3 av 30 klar, 27 inlägg kvar. Tack för denna gången, så ses vi snart igen!

~ Aziquesa

Likes

Comments

Idag kommer bli en bra dag! Det är nämligen dags att hämta ut nya TVn. Sambon fick ett sms tidigare idag där det stod att den finns på lager och är redo att hämtas. Så när han slutar idag ska jag hämta honom på jobbet, så vi kan åka vidare till Elgiganten och plocka ut vår nya 50tummare. Ska bli superkul! Detta blir vår första egenköpa TV också, för vi har tidigare haft mina päron's gamla 30tums. Vilken känsla det kommer vara att se på Netflix eller spela Xbox de närmaste dagarna. 4K UltraHD 2160p, vilket är en otrolig uppgradering från det vi har. Tror att vår stackars Samsung inte är mer än 720p eller något.

När jag ändå är igång och skriver kan jag ta upp att jag gjort en ikon till mig som jag kan ha till mina konton här och där. Vad jag dock känner nu i efterhand är att jag har ordentligt med beslutsångest. Jag har haft samma profilbild i många år, och det känns som lite av en tabu att byta till något nytt. Vet inte riktigt hur jag ska göra... Jag får helt enkelt känna efter och komma fram till något när jag testat ett tag. Blir det alldeles för jobbigt får jag väll byta tillbaka eller göra en ny. Nu när jag tänker efter kan jag nog ha en bild liggande någonstans som jag kan använda.. Vi får se helt enkelt.

Och då har vi klarat av andra dagen av #nouw30daychallenge! 28 inlägg kvar, och jag ska försöka variera så gott jag kan. Får jag bloggtorka får jag kanske leta upp någon musik att lägga upp, men jag ska försöka så gott jag kan att hålla uppdateringarna rullande. Kram på er!

~ Aziquesa

Likes

Comments

Nämen hallå! God jul, gott nytt år och så vidare. Nu var det nästan två månader sedan jag skrev sist. Ska jag vara ärlig har det inte hänt mycket sedan dess. Sökt jobb och varit med familjen. Annars har jag nog inte så mycket nyheter. Jag har däremot lite tankar som snurrar i huvudet, så dem kan jag ju dela med mig av.

• Bloggen
Jag skapade en ny blogg här på nouw för bara några dagar sedan under namnet AziSSO. Jag har ju valt att gå under namnet Aziquesa, då det är unikt och det är bra att ha ett bestämt namn när man registrerar sig på diverse webbsidor. AziSSO är då kort för Aziquesa SSO. På den bloggen tänkte jag då skriva om vad som händer på Star Stable gällande uppdateringar, vad jag hittar på i spelet och annat smått och gott. Vad jag nu funderar på är att jag sa någon gång att jag ska slå ihop mina bloggar och ha mina spelidéer här på denna bloggen också. Jag kommer ständigt på mig själv med att vela mellan att ha separata konton och delade konton. Jag måste få klart för mig hur jag vill ha det, så inom de närmsta dagarna/veckorna kommer det säkert vara lite kaotiskt här på bloggen ett tag. Lyckas jag få till en design och struktur som jag verkligen är nöjd med kommer jag nog stanna här dock.

• Youtube
Jag bytte nyligen mail, och har därför ett nytt youtubekonto. Har inte lagt upp så många videor än, men det kommer väll. Detta är också ett ställe jag har delat upp mina saker, och jag förstår inte hur det kan vara så svårt att bestämma sig. Troligen kommer jag fippla en del här också, så jag kan bli nöjd med saker en gång för alla.

• Instagram
Ännu ett socialt media där jag har separata konton för IRL och SSO. Detta har jag dock haft ett bra tag, och jag har inte känt ett större behov av att sätta ihop mina konton. Jag följer SSO-människor på mitt SSO konto och IRL-människor på mitt IRL konto. Så blir det inte så blandat flöde. Men om jag nu ska följa mitt eget "flow" så kommer jag sätta ihop mina konton här också. Det kommer jag nog vela över, eftersom jag har haft separat så länge nu. Och ska jag sätta ihop kommer jag vilja ändra min info, börja använda mig mer av hashtags och sätta in en liten "copyright" på varje bild jag lägger upp.

#nouw30daychallenge
Hittade den idag och tyckte att det kan kanske verka roligt. Dock är jag ganska säker på att jag kommer misslyckas med utmaningen, då jag ofta har idétorka, och jag menar vad gör jag på dagarna liksom? Assassin's Creed och Star Stable varje inlägg dåraaaa~ xD Nejmen man får väll försöka hitta något att blogga om. Hittade en lista idag på saker man kan skriva om när man har bloggtorka. Ska försöka följa den och hitta på något nytt/halvnytt varje dag. So yeah, here we go!

• Spel
Som de flesta av mina läsare/i min familj säkert redan vet så är jag väldigt intresserad av spel. Den senaste tiden har jag spenderat mycket tid i soffan med en Xbox-kontroll i högsta hugg. Sedan jag första gången testade Assassin's Creed II fastnade jag ganska ordentligt för franchisen, och jag har köpt tre spel till i samma serie. Försöker nu glömma bort mycket av storyn i AC2 så jag kan njuta fullt av AC1. Önskar att det fanns ett sätt att ta printscreen via Xbox. Assassin's Creed har vissa platser och stunder som verkligen är magiska, och det skulle vara så kul om man kunde fota av just den scenen. Anyway, vad jag egentligen tänkte säga är att det kommer vara en del om spel på denna bloggen. JAg är inte så mycket för mode/skönhet. Har allra helst sweatshirt och mjukis varje dag, veckan ut.

• Profilbild
Senast i förrgår funderade jag ett tag på att fixa en ny profilbild. Den jag har överallt har jag ärligt talat tagit från google, redigerat lite och satt mitt alias på. Det är något jag skulle säga åt andra att undvika, så att jag själv har gjort det är inte direkt bra förebild. Jag vet dock inte riktigt vad jag isåfall ska ändra till. Jag känner mig ganska hemma med den bilden, och jag kommer inte på något som representerar mig. Orange möjligtvis, men sen då? Jag får försöka jobba med något under veckan, och kanske kommer jag på något som jag kan animera. Jag menar, hur coolt är det inte med en animerad ikon? Det blir nog något simpelt. Jag måste bara hitta något program för att göra pixelbilder... Någon på deviantart kanske har en idé.

Det får räcka med updates för nu. Mer kommer säkert dyka upp, eftersom jag har många konton och det finns mycket att ändra på. Men så ser det ut just nu, och som jag sa kommer bloggen bli lite kaotisk ett par dagar framöver, eftersom jag kommer pilla runt en hel del med design och sidor. Hoppas jag inte ruinerar det hela bara... 😰

~ Aziquesa

Likes

Comments

1. Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar faktiskt. Jag gillar mjukt för tänderna, och saffran är såååå gott!

2. Skumtomtar eller knäck?
Skumtomtar! 😁

3. Ischoklad eller marsipan?
Ischoklad 😍

4. Köttbullar eller prinskorvar?
Köttbullar. Jag är inte jättemycket för prinsar faktiskt... Vet inte, de smakar konstigt...

5. Julkorv eller julskinka?
Julskinka. Inte mycket för korv som sagt.

6. Lax eller sill?
Sill såklart!

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse?
Janssons Frestelse!

8. Paradis eller Aladin?
Paradis! Mörk choklad är alldeles för mycket kakao.

9. Sylta eller leverpastej?
Leverpastej tror jag..

10. Glögg eller julmust?
Nejmen shiiet, jag kan inte välja mellan dem! Men i längden blir det nog julmust, för det kan man dricka under en längre tid. Glögg är liksom en liten kopp och sen klart.

11. Rödbetssallad eller dopp i grytan?
Dopp i grytan tror jag nog.

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt?
Ris a la malta såklart! 😍

13. Äpplemos eller senap?
Äpplemos

14. Hemma eller borta?
Oj va svår fråga! Hemma mår man ju som bäst, men det är ofta jag firar jul borta, så jag har inte riktigt funderat på om det är bäst hemma eller borta. Borta bra med hemma bäst säger man ju, men den frågan får jag nog klura på ett tag.

15. Ge eller få?
Älskar att få julklappar! Öppna paket är högpunkten på julafton. Jag är verkligen ett barn fortfarande när det gäller jul och klappar. Det är så roligt att öppna paketen och se vad som finns innanför pappret.

16. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss?
Har inte så mycket minne av Dieselråttor, då det gick på TVn när jag var ganska liten. Kan därför inte svara bättre än Greveholm på denna frågan, för det är den kalendern som jag vet vad den handlar om och vet att den är bra.

17. Chokladkalender eller paketkalender?
Båda! Men måste man välja så blir det faktiskt paketkalender. Jag kommer ihåg när jag var yngre så hade jag en paketkalender som jag öppnade ett varje dag. De små klapparna jag fick hade så mycket roligt innehåll, och jag skulle så gärna ta emot en paketkalender från mormor varje år i fortsättningen! ❤

18. Plastgran eller äkta?
Äkta gran! Ingen riktig jul utan barr i hela huset och doften av träd. Äkta granar är dessutom bara att slänga ut genom fönstret när julen är över, medan plastgranar måste man lägga undan någonstans och ta plats. Dessutom kostar plastgranar pengar. Bor man bra är det bara att gå ut i skogen med yxan för att få tag i en fin äkta gran.

19. Arne Waise eller Ernst?
Arne Weise. Han höll i julTVn många år, och han är bäst. Så enkelt är det.

20. När vill du att första snön ska falla?
Första november och ända fram till sista februari. En riktig vinter har mycket snö, och utan snö blir det ingen riktig julstämning! Mer snö till folket!

21. När tycker du att det är dags att pynta?
Tredje advent är väll en bra tid att pynta. Lagom lång tid fram till julafton och levande ljus ger riktigt mysig stämning i hemmet!

22. Finns det något du vill göra mindre av denna julen?
Sitta inne när man kan vara ute och rulla snöbollar och bygga snöigloos.

23. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen?
Röd och vit känns ju som standard, men jag tycker grön och silver passar bra in också.

24. Kan du komma på något negativt med julen?
Kommer det ingen snö blir det ingen riktig jul. Och sen är det ju detta med att köpa julklappar. Vad ska man köpa till folk egentligen?!

25. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?
Man blir nog ganska mätt när julen är över. Jag som firar två eller tre dagar i rad blir riktigt lagom mätt också. Efter jul är det ju dags att förbereda nyår!

26. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?
Snö, tända ljus, mörker och julmusik. Plus samla familjen och äta tillsammans då.

27. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar?
Kasta snöboll, bygga snögubbar och snölyktor, åka pulka och gräva gångar. Ju mer snö det är, desto mer kan man göra! Extra roligt om hela familjen är med också!

28. Vilken är din favorit julfilm?
Har inte 100 koll på vilka filmer som går under jul, men jag skulle säg Karl-Bertil Johnsson. Den ser vi alla i familjen varje år, och det har blivit lite av en tradition.

29. Klär du dig fint på julen?
Jaaaa, en finare tröja och jeanstajts kanske. Jag är inte så förtjust i klänning, så det bär jag inte alls ofta. Kan tänka mig tajts och knälång kjol möjligtvis. Försöker ju vara finare än vanligtvis iallafall.

30. När öppnar du dina julklappar?
Tomten kommer, julklappar delas ut, vi ser på Kalle, och sen är det öppningsdags. Om vi inte tar mat däremellan förstås, men det tror jag inte. Någonstans där har vi ju julklapsspelet också!

31. Julönskningar?
Öööööhhh....

32. Vilken är din favoritjullukt?
Apelsin med sånnahär frön eller vad det är. Nejlikor heter det visst! Det luktar så gott, och det är så trevligt att titta på! För att inte tala on glögg. Glögg är verkligen en juldoft att tala om! Inte att glömma gröt heller!

33. Vad heter din/dina favoritjullåtar?
Oj oj.... "Feliz Navidad" - José Feliciano, "I saw mommy kissing Santa Claus" - Jackson 5, "Tänd ett ljus" - Lasse Stefanz, "Mer Jul" - Adolphson & Falk, "Tomten jag vill ha en riktig jul" - Busungarna. Med mera.

34. Konstigaste julklappen?
Manliga underkläder från mamma. 😝

35. Vad är viktigast på julen?
Mysa med familj och vänner framför Kalle Anka och öppna julklappar tillsammans. Dela julglädje med nära och kära. ❤

36. Hur är din jul?
I år är jag faktiskt inte säker på vart jag kommer fira. Det blir nog dagen innan julafton hos någon familj, och julafton med min familj, sedan juldagen hos någon annan, och kanske även till och med annan dag jul hos en fjärde familj som vill dela julglädje med mig. Vi får se lite hur det blir helt enkelt. Kanske blir det till och med jul i den nya lägenheten!

Likes

Comments

Inte riktigt en månad, men nästan. Det var den 15:e november jag skrev senast. Varför? Jo, jag har inte haft så stor lust att skriva. Det krävs tid och passion för att skriva en bra blogginlägg. Att sätta sig ner och skriva bara för att skriva blir inte lika bra. Det behöver finnas något att skriva om. Jag vill inte ha en blogg där alla inlägg består av "idag har jag spelat." varje inlägg. Jag vill vänta tills jag har något riktigt att skriva om. En händelse eller en tanke. Så det verkligen fylls ut i inlägget. Exempelvis kan jag skriva att jag och Mephisto nu har börjat packa. På fredag är det tio dagar kvar tills vi får nyckeln. Möjligtvis är det tio dagar redan idag. Tidigare residenten har sagt att de kanske kan komma ut tidigare.

Jag är så taggad på att äntligen få komma ut ur denna lägenheten, och jag kommer (försöka) lägga upp bilder på både nya och gamla lägenheten när vi är på väg in. Fram tills dess kommer det nog tyvärr förbli ganska tomt här, eftersom jag faktiskt inte gör så mycket med mitt liv just nu. Det kommer det bli ändring på i framtiden, men det är då det. Just nu är det dags att sova, och jag säger godnatt!


bild för utfyllnad

Likes

Comments

Det har varit några sena dagar nu i veckorna. Bestämde mig för att åka hem till lägenheten i fredags, så nu har jag sovit här i fyra nätter. Har varit svårt att sova eftersom det varit kallt och ensamt. Sen hjälper det ju inte direkt att jag är mörkrädd heller... Det är jobbigt att vara ensam, men samtidigt nyttigt och lite avkopplande. Jag och Mephisto har bott ihop i två år, och när man blir ensam blir man verkligen ensam. Då är det skönt att man inte har jättelångt till päronen, samt en del vänner på internet som man kan prata med. Jag har diskat, städat och duschat, och innan fredag ska jag se till att tvätta och städa lite till. Skönt att man har något att göra i sin ensamhet iallafall.

I söndags var jag hos mormor och morfar för att gratta på fars dag och i efterskott på födelsedag. Det var persikor i sås till efterrätt, och det ska ni veta att det är grejjer det! Persikor till efterrätt hos mormor är MMMMHHH! Jag målade lite när jag var där också. En teckning på en häst som jag gav till mormor, och den andra ser ni på bilden här.


När vi ändå pratar om bilder och teckningar skulle jag vilja länka min profil på DeviantArt. En tecknarsida där alla som är medlemmar kan ladda upp egna bilder och kolla på bilder som folk har skapat. På mitt gamla konto DragonFlower123 finns en del grejjer att checka in, men där kommer det inte längre dyka upp några bilder jag gjort. Nu kommer all min aktivitet vara på mitt nya konto Aziquesa. Har inte laddat upp så mycket än, men det kommer! Så fort jag är klar med en bild som jag är nöjd med så laddar jag upp den på sidan. Det kommer dyka upp lite fotografier där så småningom också.

Nu ska jag få gjort det som måste göras idag, så vi ses en annan gång. Bahbaii!

Likes

Comments

Det har blivit lite glest mellan inläggen på sistone. Så blir det väll när man inte har så mycket att skriva om... I mitt senaste inlägg skrev jag att jag och Mephisto firar fyra år. Den helgen var helt fantastisk. Han tog med mig till badhuset några timmar, och sedan kom det fram att han hade bokat en hotellnatt för bara oss. Han är verkligen världens bästa, min Mephisto ♥

Jag har också firat Halloween sedan sist. Det gjordes hemma hos päronen, den 5:e November, med den numera vanliga klungan. Päron, svärpäron, syskon, svägerska och svåger. Känns konstigt att kalla dem det... Trevligt var det iallafall, men längre inpå kvällen blev jag trött ganska snabbt. Drack inte speciellt mycket mer än ett glas vin och en halv shot, men det blev ändå läggdax strax efter tolv. Dagen efter blev det att gå upp tidigt. 6:e November var det nämligen dags för Stefan att åka söderut. Jag hade inte alls sett fram emot denna dag, eftersom jag inte skulle få se min älskling på hela två veckor...

Mephisto är fortfarande i Bulgarien. I sju dagar till ska han vara där, och jag saknar honom så. Han är där på utbildning, så han kan börja jobba på riktigt på det företagen han är anställd hos. Timmarna kommer kännas långa nu i helgen, men jag får försöka hitta på något. Ska kanske sova hos Malin fredag-söndag, så då kommer det ju inte vara riktigt lika drygt. Får sysselsätta mig med jobb nästa vecka också. Kanske måla lite.. Kan förverkliga den idén jag har haft snurrande i huvudet i några dagar. Det blir nog bra. Så bra, så bra..

Men nu ska jag lägga mig, så jag lägger in lite bilder här, så ses vi en annan gång. Godnatt på er!

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Tog en timme sovmorgon efter att Stefan hade lämnat lägenheten, sen gick jag ipp, tog en macka och åkte hemifrån. Jag äter inte frukost så ofta längre, utan jag brukar vänta till lunch. Det har blivit så då jag kommit sent upp ur sängen några dagar. I helgen ska jag sitta länge vid frukostbordet och äta både rostade mackor och fil med bär och flingor. Frågan är hur länge jag kan sitta, för Stefan har snackat om att fixa en överraskning lördag/söndag. Det är ju 30:e på söndag, och det är då vi satt vår årsdag. Fyra år blir det nu i 2016.

Ungefär vid tolv var jag ute och promenerade ca 4km med Penny och Bina. Det var tungt i motvind, men det var riktigt mysigt. Med ordentliga kläder på var det inte superkallt heller. Nu när vintern närmar sig hoppas jag nästan på att snön kommer innan kylan. Bättre att kunna njuta av ett vackert snölandskap än att gå i -20 fullt påpucklad och ändå frysa röven av sig. Ja, snön får faktiskt ta och komma tidigare i år. Det har varit många vintrar nu som det kommit pyttelite snö i februari och varit svinkallt från sena oktober till tidig april. "Tomten, jag vill ha en riktig jul"! Och med det vill jag som alltid också ha roliga klappar. Har alltid älskat julklappar!

Nu är det dock snart dags för mig att sluta för dagen, så jag avslutar detta inlägg med lite bilder, och sen ska jag plocka ihop och städa iordning. Vi hörs!

Likes

Comments