Header
View tracker

1. Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar faktiskt. Jag gillar mjukt för tänderna, och saffran är såååå gott!

2. Skumtomtar eller knäck?
Skumtomtar! 😁

3. Ischoklad eller marsipan?
Ischoklad 😍

4. Köttbullar eller prinskorvar?
Köttbullar. Jag är inte jättemycket för prinsar faktiskt... Vet inte, de smakar konstigt...

5. Julkorv eller julskinka?
Julskinka. Inte mycket för korv som sagt.

6. Lax eller sill?
Sill såklart!

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse?
Janssons Frestelse!

8. Paradis eller Aladin?
Paradis! Mörk choklad är alldeles för mycket kakao.

9. Sylta eller leverpastej?
Leverpastej tror jag..

10. Glögg eller julmust?
Nejmen shiiet, jag kan inte välja mellan dem! Men i längden blir det nog julmust, för det kan man dricka under en längre tid. Glögg är liksom en liten kopp och sen klart.

11. Rödbetssallad eller dopp i grytan?
Dopp i grytan tror jag nog.

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt?
Ris a la malta såklart! 😍

13. Äpplemos eller senap?
Äpplemos

14. Hemma eller borta?
Oj va svår fråga! Hemma mår man ju som bäst, men det är ofta jag firar jul borta, så jag har inte riktigt funderat på om det är bäst hemma eller borta. Borta bra med hemma bäst säger man ju, men den frågan får jag nog klura på ett tag.

15. Ge eller få?
Älskar att få julklappar! Öppna paket är högpunkten på julafton. Jag är verkligen ett barn fortfarande när det gäller jul och klappar. Det är så roligt att öppna paketen och se vad som finns innanför pappret.

16. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss?
Har inte så mycket minne av Dieselråttor, då det gick på TVn när jag var ganska liten. Kan därför inte svara bättre än Greveholm på denna frågan, för det är den kalendern som jag vet vad den handlar om och vet att den är bra.

17. Chokladkalender eller paketkalender?
Båda! Men måste man välja så blir det faktiskt paketkalender. Jag kommer ihåg när jag var yngre så hade jag en paketkalender som jag öppnade ett varje dag. De små klapparna jag fick hade så mycket roligt innehåll, och jag skulle så gärna ta emot en paketkalender från mormor varje år i fortsättningen! ❤

18. Plastgran eller äkta?
Äkta gran! Ingen riktig jul utan barr i hela huset och doften av träd. Äkta granar är dessutom bara att slänga ut genom fönstret när julen är över, medan plastgranar måste man lägga undan någonstans och ta plats. Dessutom kostar plastgranar pengar. Bor man bra är det bara att gå ut i skogen med yxan för att få tag i en fin äkta gran.

19. Arne Waise eller Ernst?
Arne Weise. Han höll i julTVn många år, och han är bäst. Så enkelt är det.

20. När vill du att första snön ska falla?
Första november och ända fram till sista februari. En riktig vinter har mycket snö, och utan snö blir det ingen riktig julstämning! Mer snö till folket!

21. När tycker du att det är dags att pynta?
Tredje advent är väll en bra tid att pynta. Lagom lång tid fram till julafton och levande ljus ger riktigt mysig stämning i hemmet!

22. Finns det något du vill göra mindre av denna julen?
Sitta inne när man kan vara ute och rulla snöbollar och bygga snöigloos.

23. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen?
Röd och vit känns ju som standard, men jag tycker grön och silver passar bra in också.

24. Kan du komma på något negativt med julen?
Kommer det ingen snö blir det ingen riktig jul. Och sen är det ju detta med att köpa julklappar. Vad ska man köpa till folk egentligen?!

25. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?
Man blir nog ganska mätt när julen är över. Jag som firar två eller tre dagar i rad blir riktigt lagom mätt också. Efter jul är det ju dags att förbereda nyår!

26. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?
Snö, tända ljus, mörker och julmusik. Plus samla familjen och äta tillsammans då.

27. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar?
Kasta snöboll, bygga snögubbar och snölyktor, åka pulka och gräva gångar. Ju mer snö det är, desto mer kan man göra! Extra roligt om hela familjen är med också!

28. Vilken är din favorit julfilm?
Har inte 100 koll på vilka filmer som går under jul, men jag skulle säg Karl-Bertil Johnsson. Den ser vi alla i familjen varje år, och det har blivit lite av en tradition.

29. Klär du dig fint på julen?
Jaaaa, en finare tröja och jeanstajts kanske. Jag är inte så förtjust i klänning, så det bär jag inte alls ofta. Kan tänka mig tajts och knälång kjol möjligtvis. Försöker ju vara finare än vanligtvis iallafall.

30. När öppnar du dina julklappar?
Tomten kommer, julklappar delas ut, vi ser på Kalle, och sen är det öppningsdags. Om vi inte tar mat däremellan förstås, men det tror jag inte. Någonstans där har vi ju julklapsspelet också!

31. Julönskningar?
Öööööhhh....

32. Vilken är din favoritjullukt?
Apelsin med sånnahär frön eller vad det är. Nejlikor heter det visst! Det luktar så gott, och det är så trevligt att titta på! För att inte tala on glögg. Glögg är verkligen en juldoft att tala om! Inte att glömma gröt heller!

33. Vad heter din/dina favoritjullåtar?
Oj oj.... "Feliz Navidad" - José Feliciano, "I saw mommy kissing Santa Claus" - Jackson 5, "Tänd ett ljus" - Lasse Stefanz, "Mer Jul" - Adolphson & Falk, "Tomten jag vill ha en riktig jul" - Busungarna. Med mera.

34. Konstigaste julklappen?
Manliga underkläder från mamma. 😝

35. Vad är viktigast på julen?
Mysa med familj och vänner framför Kalle Anka och öppna julklappar tillsammans. Dela julglädje med nära och kära. ❤

36. Hur är din jul?
I år är jag faktiskt inte säker på vart jag kommer fira. Det blir nog dagen innan julafton hos någon familj, och julafton med min familj, sedan juldagen hos någon annan, och kanske även till och med annan dag jul hos en fjärde familj som vill dela julglädje med mig. Vi får se lite hur det blir helt enkelt. Kanske blir det till och med jul i den nya lägenheten!

Likes

Comments

View tracker

Inte riktigt en månad, men nästan. Det var den 15:e november jag skrev senast. Varför? Jo, jag har inte haft så stor lust att skriva. Det krävs tid och passion för att skriva en bra blogginlägg. Att sätta sig ner och skriva bara för att skriva blir inte lika bra. Det behöver finnas något att skriva om. Jag vill inte ha en blogg där alla inlägg består av "idag har jag spelat." varje inlägg. Jag vill vänta tills jag har något riktigt att skriva om. En händelse eller en tanke. Så det verkligen fylls ut i inlägget. Exempelvis kan jag skriva att jag och Mephisto nu har börjat packa. På fredag är det tio dagar kvar tills vi får nyckeln. Möjligtvis är det tio dagar redan idag. Tidigare residenten har sagt att de kanske kan komma ut tidigare.

Jag är så taggad på att äntligen få komma ut ur denna lägenheten, och jag kommer (försöka) lägga upp bilder på både nya och gamla lägenheten när vi är på väg in. Fram tills dess kommer det nog tyvärr förbli ganska tomt här, eftersom jag faktiskt inte gör så mycket med mitt liv just nu. Det kommer det bli ändring på i framtiden, men det är då det. Just nu är det dags att sova, och jag säger godnatt!


bild för utfyllnad

Likes

Comments

View tracker

Det har varit några sena dagar nu i veckorna. Bestämde mig för att åka hem till lägenheten i fredags, så nu har jag sovit här i fyra nätter. Har varit svårt att sova eftersom det varit kallt och ensamt. Sen hjälper det ju inte direkt att jag är mörkrädd heller... Det är jobbigt att vara ensam, men samtidigt nyttigt och lite avkopplande. Jag och Mephisto har bott ihop i två år, och när man blir ensam blir man verkligen ensam. Då är det skönt att man inte har jättelångt till päronen, samt en del vänner på internet som man kan prata med. Jag har diskat, städat och duschat, och innan fredag ska jag se till att tvätta och städa lite till. Skönt att man har något att göra i sin ensamhet iallafall.

I söndags var jag hos mormor och morfar för att gratta på fars dag och i efterskott på födelsedag. Det var persikor i sås till efterrätt, och det ska ni veta att det är grejjer det! Persikor till efterrätt hos mormor är MMMMHHH! Jag målade lite när jag var där också. En teckning på en häst som jag gav till mormor, och den andra ser ni på bilden här.


När vi ändå pratar om bilder och teckningar skulle jag vilja länka min profil på DeviantArt. En tecknarsida där alla som är medlemmar kan ladda upp egna bilder och kolla på bilder som folk har skapat. På mitt gamla konto DragonFlower123 finns en del grejjer att checka in, men där kommer det inte längre dyka upp några bilder jag gjort. Nu kommer all min aktivitet vara på mitt nya konto Aziquesa. Har inte laddat upp så mycket än, men det kommer! Så fort jag är klar med en bild som jag är nöjd med så laddar jag upp den på sidan. Det kommer dyka upp lite fotografier där så småningom också.

Nu ska jag få gjort det som måste göras idag, så vi ses en annan gång. Bahbaii!

Likes

Comments

Det har blivit lite glest mellan inläggen på sistone. Så blir det väll när man inte har så mycket att skriva om... I mitt senaste inlägg skrev jag att jag och Mephisto firar fyra år. Den helgen var helt fantastisk. Han tog med mig till badhuset några timmar, och sedan kom det fram att han hade bokat en hotellnatt för bara oss. Han är verkligen världens bästa, min Mephisto ♥

Jag har också firat Halloween sedan sist. Det gjordes hemma hos päronen, den 5:e November, med den numera vanliga klungan. Päron, svärpäron, syskon, svägerska och svåger. Känns konstigt att kalla dem det... Trevligt var det iallafall, men längre inpå kvällen blev jag trött ganska snabbt. Drack inte speciellt mycket mer än ett glas vin och en halv shot, men det blev ändå läggdax strax efter tolv. Dagen efter blev det att gå upp tidigt. 6:e November var det nämligen dags för Stefan att åka söderut. Jag hade inte alls sett fram emot denna dag, eftersom jag inte skulle få se min älskling på hela två veckor...

Mephisto är fortfarande i Bulgarien. I sju dagar till ska han vara där, och jag saknar honom så. Han är där på utbildning, så han kan börja jobba på riktigt på det företagen han är anställd hos. Timmarna kommer kännas långa nu i helgen, men jag får försöka hitta på något. Ska kanske sova hos Malin fredag-söndag, så då kommer det ju inte vara riktigt lika drygt. Får sysselsätta mig med jobb nästa vecka också. Kanske måla lite.. Kan förverkliga den idén jag har haft snurrande i huvudet i några dagar. Det blir nog bra. Så bra, så bra..

Men nu ska jag lägga mig, så jag lägger in lite bilder här, så ses vi en annan gång. Godnatt på er!

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Tog en timme sovmorgon efter att Stefan hade lämnat lägenheten, sen gick jag ipp, tog en macka och åkte hemifrån. Jag äter inte frukost så ofta längre, utan jag brukar vänta till lunch. Det har blivit så då jag kommit sent upp ur sängen några dagar. I helgen ska jag sitta länge vid frukostbordet och äta både rostade mackor och fil med bär och flingor. Frågan är hur länge jag kan sitta, för Stefan har snackat om att fixa en överraskning lördag/söndag. Det är ju 30:e på söndag, och det är då vi satt vår årsdag. Fyra år blir det nu i 2016.

Ungefär vid tolv var jag ute och promenerade ca 4km med Penny och Bina. Det var tungt i motvind, men det var riktigt mysigt. Med ordentliga kläder på var det inte superkallt heller. Nu när vintern närmar sig hoppas jag nästan på att snön kommer innan kylan. Bättre att kunna njuta av ett vackert snölandskap än att gå i -20 fullt påpucklad och ändå frysa röven av sig. Ja, snön får faktiskt ta och komma tidigare i år. Det har varit många vintrar nu som det kommit pyttelite snö i februari och varit svinkallt från sena oktober till tidig april. "Tomten, jag vill ha en riktig jul"! Och med det vill jag som alltid också ha roliga klappar. Har alltid älskat julklappar!

Nu är det dock snart dags för mig att sluta för dagen, så jag avslutar detta inlägg med lite bilder, och sen ska jag plocka ihop och städa iordning. Vi hörs!

Likes

Comments

Idag är jag hundvakt åt min fasters hund Penny. Hon är lite maffig, så när jag har henne är det långa, effektiva promenader som gäller. När jag kom hit på morgonen gick vi ut på en runda på 2,5km, och höll ganska raskt tempo. Det regnade en del, så när vi kom in torkade jag Penny ordentligt och jag fixade en kopp te. Nu har vi lite soffmys för att värma på oss, och sen är det dags att köra igång med städning. Funderar på att låna ett par nya strumpor, för min ena strumpa är genomblöt. Verkar som att min högra sko läcker in, så det är nog dags att byta till vinterkängor snart. Ska även ta fram min mössa då också, för det blev väldigt kallt om pannan när vi var ute. Jag använder öronmuffar just nu, men det täcker ju bara öronen. Så när jag kommer hem ikväll blir det att lägga undan vårskorna och ta fram vinterkängorna!

​Nu är det bäst att jag dricker upp mitt te så jag kommer igång med saker. Det är mycket att dammsuga, och ska jag även hinna skura både toaletter och golv innan promenaden är det nog bäst att sätta igång så snart som möjligt. Ha det bra nu tills vi hörs igen!

Likes

Comments

Efter många om och men lyckades jag äntligen göra klart och spara videon jag spelade in idag. Försökte först med Xsplit Gamecaster, men resultatet blev antingen 1920x1080 4fps, eller 640x360 20fps. Jag kollade in fraps, och det blev superb upplösning och allt, men det kostar 300kr+. Om man inte vill hålla sig till 30sek videos då, men det känns inte riktigt som min grej... Så jag kollade upp vad alla andra verkar spela in med, vilket är Bandicam. Laddade ner, fixade, testade och kom fram till att detta var ju riktigt bra. 1920x1080 30fpx. Jag tänker inte klaga på mer än att det står www.bandicam.com högst upp i videon. Med mina skills kan jag nog fixa det dock, eller så köper jag något när jag blir rik och har pengar att köpa saker med

Började iallafall redigera i Adobe Premiere Elements, men det blev drygt och jag testade istället att ladda ner Windows Movie Maker. Finfint program förutom det faktum att man inte kan zooma i videon eller lägga bilder ovanpå videon. Ajja, allt kan man inte ha. Kommer nog bläddra mellan Movie Maker och Premiere Elements när jag redigerar, men jag kommer nog fortsätta använda mig av bandicam. Alternativt går jag tillbaka till Xsplit när min dator har lite bättre processor och RAM... 😒

Tänkte låta videon rendera och ladda upp inatt, eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta, men det visade sig att det bara tog några minuter. Nu när videon har publicerats är det väll lika bra att lägga in den här på bloggen. Scrolla ner! 😃


Sneakpeak!!

Håller på att redigera en bild, så den kommer jag lägga in här så snart den är klar! Ska försöka hinna med att göra en halloweenredigering också, men vi får väll se hur bra det kommer gå. Tänkte mig alltså en speedpaint som jag sen lägger upp på youtube. Jag är inte direkt världsbäst på redigeringar, och jag har en tendens att halka efter. Jag liksom börjar, och sen avslutar jag inte, så den ligger liksom där och bara väntar på att bli klar. Vilket den inte blir... Men jag ska försöka få till något, och jag hoppas verkligen att hitta inspiration till något riktigt bra!


Likes

Comments

Hallojsan alla glada människor! Idag är det onsdag, och det betyder uppdatering! Än är det bara vecka 42, men Star Stable har släppt första halloweenuppdateringen för i år. Kommer det hålla på i tre veckor i år, eller har de faktiskt tidigarelagt?? Det är tänkt att vara Halloweenvecka i Dragon Tide vecka 44, men är det så att SSO har lagt det tidigare, och det bara är två veckor kommer vi nog behöva ha det vecka 43. Lite osäker på detta, eftersom de flesta har höstlov v44, men vi får lösa det på annat sätt. Kanske blir det filmkväll på fredagen så vi ser på rysare? Usch, vad jag hatar skräckfilmer, men man måste ju ställa upp för sina medlemmar ❤😘

Än kan man inte komma in i spelet, eftersom de fortfarande lägger in uppdateringen, men jag tänkte skriva lite kort om vad det handlar om och lite om vad jag tycker just nu när jag läser. (OBS! Detta inlägg är anpassat för att läsas på datorn. Är du inne via mobilen kan det se lite konstigt ut, samt bli knasigt i texten.)


Halloween på SSO 2016

Även detta år kan man spela uppdragen med den besatta flickan i Gyllenbladsskogen. Många unga spelare tyckte dessa uppdrag var riktigt läskiga, och så även jag. Star Stable ska ha rikligt med cred för att ha gjort så bra och spännande uppdrag. Det tog en verkligen in i Halloween-mood, och samtidigt som man vill göra klart uppdragen för att det är spännande, så vill man springa så långt därifrån man kan komma för att det är så läskigt. Precis som en äkta rysarfilm~

De urgulliga och vilsna spökena är också tillbaka, och detta år har jag bestämt mig för att hitta dem alla! Det går ut på att hitta platsen där spöket gömmer sig, vänta tålmodigt på att det ska komma fram, och sedan vara snabb att klicka på det innan det gömmer sig igen. Man kan höra att det är ett spöke i närheten genom de gnistrande ljuden de ger ifrån sig. När man klickat på spöket upptäcker dem att de hamnat vilse, och som tack för att spelaren räddat hen ger de en gåva. Gåvan är oftast godis till hästen, men kan också vara del av en utrustning till ryttaren eller hästen.


Äppelbitartävlingen är också tillbaka 2016! Det går ut på att hitta en hink med vatten och äpplen och när man klickar på den försöker man ta ett äpple ur hinken med bara munnen. Det är aldrig säkert vad man får som belöning, men har man tur kan man få en del till årets nya halloween-set. I år är det brandgul och grönt som tema, och varje dag kan man försöka få tag i ett äpple ur varje hink för att nappa åt sig en del av outfiten. Lyckas man inte få tag i en del av utrustningen får man alltid ett tröstpris i form av Jorvik Shillings eller en godisbit till hästen.

Halloweenbutikerna har också öppnat på diverse ställen runt om i Jorvik. Där kan man köpa olika halloweenutstyrslar, läskiga småprylar och såklart halloweengodis.

Inte heller har de glömt halloweensminket som nu finns att välja hos alla sminköser runt om i Jorvik. Förra året fanns bland annat vampyrsmink, grönt ansikte, "fairytale", och mycket annat.

Nu i 2016 har Star Stable dessutom lagt till en liten detalj... Legenden om Galloper Thompsongasell (inte på riktigt, men erkänn att det är lite lustigt). Citerat från nyheterna: "Legenden om Galloper Thompson är välkänd över hela Jorvik, och den har skrämt både barn och vuxna lika mycket varje Halloween, under många, många år. Olika versioner och rykten om vem – eller vad – Galloper Thompson egentligen är, sprids som en löpeld överallt runt denna tiden på året, och ingen vet egentligen vad som faktiskt är sant."

Strax efter detta stycke hintar teamet om att dessa spökhistorier kanske inte bara är en gammal skröna. Kommer vi kanske få träffa på den här Thompson någon gång under dessa två halloweenveckor? Tanken är riktigt spännande och jag hoppas att det är en liten sideline till huvuduppdragen. Det vara ju faktiskt ett bra tag sedan vi hade huvuduppdrag, och jag längtar tills vi får veta mer om Anne och Concorde, och vad som egentligen hände under den där tävlingen i Frankrike för två år sedan...


Det var i princip allt i dagens uppdatering, och jag är supertaggad på att få logga in i spelet för att sätta igång med alla uppdrag och halloweenbestyr. Jag ska fånga alla spöken och få tag i årets outfit! Dum som jag är har jag aldrig sparat något från tidigare år, men nu i 2016 ska jag bannemig samla ihop och spara! Hoppas fler är lika taggade som jag, och lycka till med uppdragen! Bahbaii!

Likes

Comments

Go'morron, go'midda, go'kväll! Sitter just nu och äter frukost, och ska snart ringa några kunder. Klockan två idag är det jobb som gäller, så jag kommer behöva vara klar för avgång runt ett. En och en halv timme kvar tills dess ca, så jag har inte jättemycket tid, men det får man ta när man inte går upp tidigt på jobbdagar. Har två kunder att besöka idag, och de bor nästan fem mil från varandra. Blir en del körande alltså, och jag kommer nog inte komma hem igen förrän halv åtta ikväll. Då blir det mata fiskar, göra mat och sen bums i säng. Ja, i princip iallafall. Självklart hade jag kunnat välja att boka kunderna olika dagar, men idag var "bäst före" datum för de båda två. Jag har redan fått lite pet på mig att det dragit ut på tider, så nu har jag sett till att anteckna noga och vara i tid med bokningarna.

Så idag är jobbdag och ingendator-dag. Kanske se på ett avsnitt Bones med älsklingen under middagen. Det var lite av en cliffhanger i förra avsnittet, och nu har det dykt upp ett spännande ämne, så jag tror att vi båda är ganska taggade på att se fortsättningen. Love is in the air~

Ska göra mig i ordning nu iallafall, så vi ses en annan gång. Bahbaii!

Likes

Comments