Header

Lite random bilder från helgen som
var när vi var ut och fiskade bland annat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För Tiny och Ragge i allafall :)

För Ragges del var de första simturen i poolen han klarade de galant.

Vi köpte ny varmlufts pump till poolen för ett tag sedan och äntligen har vi fått ordning på inställningarna ( verkar de som ) för igår visade termometern att den låg på 29 grader.

Älskar våra rhododendron synd att blomningen är över så fort :(

Nina

Likes

Comments

Var jag och Ragge på utställning och lill killen tog sitt andra CERT ( på sin andra officiella utställning ) endast 10 månader.

Mycket stolt och glad över lill killens bedrift!

Vi har haft en TB tik här på besök en vecka.
Denna trevliga fina tik ska vi leasa in och ta valpar på med en ursnygg hane som kom till Sverige i mars ( bor egentligen i Brasilien)
Adam som hanen heter har ställts tre gånger i Sverige och plockat CERT PÅ alla utställningar :) 👌🏻

Här ovan har vi de tjusiga paret som ska ha valpar!
Yxa började löpa när hon var här så hon och jag flög ner till Skåne där hon bor hos sin uppfödare Helen och Cliff på kennel GoldRoads som även har hanen Adam hos sig. Sov kvar hos dom en natt för att sedan fara vidare till Båstad för kick of med jobbet. Här kommer lite bilder från den.

Ja just nytt kennelnamn är på gång då jag inte kan heta kennel AbsoluteAmstaff då vi nu även har härliga brassar i våran kennel.
Så fort de är godkänt och klart ska ni få reda på de nya samt få se den nya hemsidan som jag snickrar på nu som inte ligger uppe än.

Måste sova nu har mer att berätta får ta de i morgon.

Over And Out
Nina

Likes

Comments

Nina hur svårt ska de vara??
Imorgon ska jag ta mig till SATS och köpa kort igen! Jag saknat min kropp saknart.


Hepp hepp!
Nina

Likes

Comments

Nu är de 2017 är detta året som ska bringa förändringar ? Jag hoppas på ett år med god hälsa och att få njuta av att leva.

Nya tag nya mål är melodin in i 2017!
/Nina

Likes

Comments

Fredagen var vi hemma vid och varvade ner i spa badet.
På lördagen kom Eva och Adam med deras barn Hugo och Liv. Dom skulle kampa hos oss med deras nya husbil :)
Vart många härliga långpromenader i de härliga höstvädret vi har.
I lördagsmorse gick jag och Tiny en promenad med grannen och hennes två hundar Cola och ville.

Bild bombar lite från helgen.

Likes

Comments


Ja de är faktiskt rätt härligt att hösten kommit nu. Man kan tända upp ljus på kvällarna och hundarna lider inte av värmen ( som är på sommaren) samt än är de inte för kallt för när vintern kommer och de är typ -20 grader då blir de för kallt för hundarna då jag har korthåriga hundar utan underhudspäls som lätt fryser då.

Jag drog av en löprunda i kväll på 3 kilometer ( bättre än ingen alls ) de var så fint ute med skogens alla färger och alla löv på backen. Och luften så frisk och lagom kall.


Saknar S.A.T.S. ska skaffa kort där igen så fort det andra kortet jag köpte går ut. Vilken miss att prova något nytt :(

Ciao

Nina


Likes

Comments

Ja man måste lära sig se de positiva i de negativa. Inte direkt min första tanke när jag fick punktering på väg till jobbet idag. Körde glad i hågen mot jobbet imorse och efter ett par kilometer tänkte jag vad bilen låter konstigt körde åt sidan och gick ut för att se om jag kunde se något konstigt. De var ganska lätt att uppräcka vad felet var platt däck vänster bak :(
Började med att bli förbannad och svor som en borst spindel. MEN sen tog jag förnuftet tillbaka och tänkte att okej bara traska hemåt och jobba hemifrån idag... positiva numero Uno de vart ett par kilometer härlig morgon pw :) de positiva nummer två i de hela de regnade inte ✔️sen de positiva nummer tre vart en god frukost med stektägg avokado gurka ock keso.

Always look on the bright side of life!!!

❤️
Ciao

Likes

Comments


Nu har vi haft våran nya hund i 2 1/2 vecka....Han är så himla charmig. Han är av rasen Terrier Brasileiro. Rasen är relativt ny i Sverige och den första "brassen" kom till Sverige 2007 och var en import från Finland.

Nedan följer lite kort om rasen ( tagen från Terrier Brasileiro klubbens hemsida) www.terrierbrasileiro.se

Egenskaper och exteriör.

Höjd

Hanar 35-40 cm

Tikar är 33-38 cm

Vikten får inte överstiga 10 kg.

Färger

Vita med svart, blå, eller brun teckning, tricolor.

Nosfärgen ska harmonera med övrig färg, på de bruna och blåa hundarna är inte nosen svart.

Terrier brasileiro kan födas med både kort svans, stubbsvans och lång svans.

Päls

Slät och kort utan underull

Helhetsintryck

Välbalanserad och smidig

Egenskaper

Rasen är lättlärd, nyfiken och fylld med energi, med en lekfullhet som sägs hålla i sig även på äldre dagar. Den ska passa in såväl i en stadslägenhet som på en stor gård på landet. Rasen trivs bäst när den får tid, uppmärksamhet och kärlek av sin familj, som den älskar högt. Mot främmande personer kan rasen ibland vara försiktig och observerande.

Om du söker efter en alert, livlig, lekfull och följsam vän i vardagen så kan rasen vara något för dig.

Historik

Terrier brasileiro, TB, brasiliansk terrier eller "Fox Paulistinha" (den lilla hunden från Sao Paulo), som den kallas i Brasilien, är en medelstor terrierras.

Terrier brasileirons ursprung är oklart men det som oftast nämns är att de brasilianska studenter som i slutet av 1800- och i början av 1900-talet studerade i Storbritannien och Frankrike, vid sin återkomst till hemlandet förde med sig hundar av ”foxterriertyp”. Dessa korsades sedan med lokala små hundar som fanns vid gårdarna på den tiden. Rasen godkändes internationellt 1964.

Ingen vet med säkerhet, men de starkaste banden går tillbaka till engelsk vit jaktterrier och pincher. Man tror även att det till viss del kan finnas chihuahua med.

I hemlandet hålls rasen oftast som sällskapshund, men den respekteras också högt som jakthund, herdehund och varnande vakthund. Då den är följsam, aktiv och gillar att jobba så lämpar den sig för de ägare som vill pröva på många delar av hundsportandet. Rasen har funnits representerad i Brasiliens VM-lag i agility.

I Brasilien hålls terrier brasileiro nuförtiden oftast som sällskapshund, men den respekteras också högt som jakt- och vakthund, inte bitande men varnande. Att arbeta som råttfångare, herdehund och spårhund är några uppgifter den brasilianska rasen klarar av galant.

Den första terrier brasileiron i Sverige importerades 2007 från Braslights kennel i Finland, 2008 importerades ytterligare nio terrier brasileiro.

Terrier brasileiro kan ha många olika stavningar och smeknamn bla, brazilian terrier, TB, terrier brazileiro, fox paulistinha, brasiliansk gårdshund, brasse, brasiliansk terrier.

HÄLSA

Terrier brasileiro är en frisk och sund ras utan några rasbundna sjukdomar.

Rasen lever ofta upp till 15 år och sägs behålla sin lekfullhet livet ut.

Vi i rasklubben rekommenderar att uppfödare ögonlyser och kontrollerar patella på sina avelsdjur.

Detta är inte för att det finns problem i rasen utan för att förebygga. Vi rekommenderar också uppfödare att bedriva avel för att undvika att få MPS-sjuka valpar (läs mer om sjukdomen under Sjukdomar).

Vill ni veta mer om rasen gå in på www.terrierbrasileiro.se

Det fungerar bra med Tiny och hon har taggit till sig Ragge ( som vi döpt honom till ) bra. Tror hon tycker de är kul med en liten kompis igen!


Här är en bild från helgen på Ragge när han mumsar hemma odlad gurka, som han tyckte var mycket gott.

Ragge är anmäld till valpkurs som går av stapeln den 19:e oktober. Hans debut i utställningsringen blir den 13:e november i Sollentuna.

Likes

Comments

Hej alla,

Hösten är verkligen här nu och jag har ett erbjudande till alla nu på fyra produkter som ingår i ansiktsmask kuren från Scandinavian Herbs. Det är Rengöringsmjölken, Ansiktsmask kur, Ansiktspeeling samt Ansiktsvatten.

Denna Ansiktsmask innehåller alla ämnen vår hud behöver. Den är prisvärd, dryg, växtbaserad, näringsrik, balanserande och energigivande. Den tillför fuktighet och näring, är sammandragende, mjukgörande och föryngrande. Den stimulerar trött, fet, slapp hy och drar samman öppna porer.

För bästa resultat:Använd Ansiktsmasken en gång i veckan, och Peelingen varannan vecka.

Så här gör du: Efter att ha rengjort ansiktet med Rengöringsmjölk (+ ev Peelingen) - skölj ansiktet och lägg på en varm blöt handduk för att öppna porerna. Applicera sen Ansiktsmasken. Den är så mild att man t.o.m. kan smörja den runt ögonen! Låt verka 8-15 minuter innan masken sköljs bort med ljummet vatten. För att återställa hudens ph-värde och sluta porerna avslutar man med Ansiktvatten. Super lätt att göra denna kur för ansiktet och så väl behövt och uppskattat av huden, speciellt denna årstid som höst och vinter då bethöver vi verkligen ta hand om vår hy på bästa sätt.

Det bästa av allt är att alla produkter är fria från parabener och mineraloljor, 100% rena naturliga råvaror och självklart inte testade på djur.

Nu får alla som beställer innan 15/9 2016 köpa detta paket till VIP pris - 10% ( det innebär att ni som inte är VIP:are sedan innan även blir VIP kunder.

Annars är Ordinare pris 1.652:- och VIP pris 1.320:- MEN Nu fram till 15 september 2016 endast 1.188:-

Vill ni göra en beställning eller lästa mer om produkterna gå in på www.ninadesign.nu

Vid beställning ange "höst erbjudande" i beställningen.


Ha en fin kväll

Likes

Comments