Ja som rubriken lyder ; Vi har köpt häst. Vi har provridit henne några gånger, vi var ju egentligen ute efter en D ponny men så föreslog P-O att vi skulle provrida hans systers dotters häst som var till salu. Det gjorde vi första gången i april, sen var det påt igen i juli och sedan köpte vi henne i Måndags. Det jag sa om Torsdags förra veckan var att det var då hon besiktigades och hon gick igenom. Vi hämtade henne i Onsdags denna veckan. Hon var lite tittig när hon kom till nya stallet med absolut inte dum. Hon kollade runts sig lite och undrade var hon kommit. Redan efter 2h hade hon gjort sig hemmastadd.

Vilken häst är detta då?

Hon heter Baluna och är ett 9 årigt fuxsto, ca 160 i mkh. e. Baluoubet du rouet u. Windyz princess . Liknar sin pappa upp i dagen. Tanken med henne är att vi ska utvecklas tillsammand och tävla 120/125 och vi får se vart det leder sen ❤️ Kan lägga upp ett inlägg senare som bara handlar om henne :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej

Ni vet när jag sa att jag skulle till VM i hopprep, dagen efter hade jag skrivit inlägg om hur det var där och allt men min mobil pajade totalt och la av dirkt och det gick inte att gå in eller ngt. Så kommer nog inte få tillbaks det inlägget men det var ju så länge sedan också så det kanske inte gör något. Angående min mobil så ska jag tydligen få en ny på Onsdag och det går på min försäkring för det skulle kosta jättemycket ifall jag skulle laga den m.m. Synd med alla bilder bara:( Men ett stort JA till att jag inte kommer ha några sprickor längre! och jag kommer kunna göra inlägg med bilder i. Det var första punkten på listan som kommer göra denna veckan spännande. Även om det i sig självt inte är så spännande. Och sen lite senare i veckan (vill inte säga när) kommer nog veckans höjdpunkt. Denhär dagen kan bli den bästa dagen i mitt liv, likaså ganska dåligt dag. Vi får se. Återkommer om det. Sen på Lördag åker mitt lag upp till växjö på dag träningsläger, superroligt det var evigheter vi var där senste gången, och då var jag dessutom skadad alla pass förutom 2 :( så det ska bli jätteroligt och sedan på kvällen så ska jag sova över hos Mina :) Superrolig vecka tycker jag såhär långt in i den hahah :)

XoXo Titi

Likes

Comments

Hejsan. Jag vet inte ifall alla vet Dethär, men imorgon (Söndag, 31/7) så kommer VM i hopprep äga rum i Baltiska hallen i Malmö. Och det roliga då är att bl.a. Mitt lag har blivit erbjudna att ha som en liten uppvisning med gymnastik (på fritt trampett och på air track). Så imorgon kl 8:00 kommer jag och mina lagkamrater & tränare samlas på Centralstationen i Lund för att sedan ta tåget till Malmö, så roligt. Genrepet kommer börja kl 9 och hålla på ända tills kl 11. Därefter kommer vi äta lunch och sedan vänta på att tävlingen börjar kl 16:00. Jag är Lite osäker på vad jag kommer köra på air track'en, vi brukar ju köra på tumbling och det är inte alls samma sak. Men jag kommer iaf köra dbl sträck halv på trampetten. Varför jag inte kör med typ 1,5 skruv i dbl är för att jag hade 1 träning på mig att köra till både semi och hårt, dvs har jag kört 3 st varv till hårt Hahahah. Senaste gången jag körde till hårt var ju USM och det var ju en månad sedan. Så nu taggar vi imorgon och hoppas att allt kommer gå bra för Sverige i detta världsmästerskap!!🎉👌🏽 Det var allt för mig :)

Likes

Comments

Hej goddag och hallå, i Sverige hälsar vi så. Det var länge sedan jag uppdaterat på denna bloggen. Tror det senast var i höstas. Om man kan ha en "ursäkt" för detta kan jag säga att jag dels inte haft tid, ork eller intresse för det. Men nu vill jag hur som hällst börja blogga igen och då försöka att vara lite mer noggran med att uppdatera. Vet ju inte riktigt hur många som ens kollar på mina inlägg Hahah. Jag vill bara uppdatera lite om vad som hänt under halvåret jag inte bloggat: För ca 3 månader sedan slutade jag vara medryttare på Frasse, eftersom att han såldes. Han såldes till en jätte fin familj med en liten flicka och hennes storasyster som skulle rida honom. Det betyder alltså ett långt och hållbar familj för Frasse, perfekt👌🏽 Jag har lärt mig så otroligt mycket på den fantastiska hästen att det var riktigt synd att släppa taget. Då undrade man om det någonsin skulle bli enklare. Ni vet den känslan när man bara vill gråta i typ 100000000 år. Den smärtan man känner, den är skräckinjagande och jagar upp de värsta sidorna hos en. Nu har han det jättebra hos sin nya ägare som inte bor så lång ifrån oss. Nu om vi vill gå framåt 👉🏼 med allt med hästeriet och allt kan jag säga att vi börjar kolla häst lite smått. Provridit några, vill inte säga fler detaljer Hahahha. Så det kommer nog hända något i höst/kring höst. 😉 Vill också tillägga att det inte är alla långt kar till SM i hoppning och att Selma som hade sin ponny i samma stall som Frasse (N2) ska hoppa SM med Calvin, hur grymt är inte det?⭐️ Lycka till Selma!!🎉 kan länka Selmas blogg här nere👇🏼❤️)

Selmas blogg; http://nouw.com/selmagummesson


Det var allt för mig, Titi.

Likes

Comments

Hola, Titi här. Som jag sa i förra "inlägget" så ska jag skriva om Lördagens hoppträningen för Bertil. Pappa och jag brukar gå upp kl 6 (på lördagar)för att senare ha hoppträning för Bertil 7:30. Men i Lördags fick vi sovmorgon, vi började därför hoppträningen kl 9:15 på morgonen eftersom att några från hoppgänget behövde öva inför luciashowen vi skulle ha den eftermiddagen. Jaja, men det började med att jag och papp gick upp 7:30 för att äta mat och ta på oss så att vi skulle kunna åka hemifrån 8:30. Vi kom till stallet och tog ut Frasse i stallgången. Hästarna får mat 7:00 så han var redan matad när vi kom. Jag ryktade honom och gjorde honom i ordning. Efter det gick jag ut och skulle rida fram. Jag brukar få igång honom i alla gångarter på spåret före jag börjar gå in på volter och sånt. När jag satt igång honom övade jag lite på galoppombyten i de olika varven, väldigt viktigt att de sitter inne på hoppbanan ifall hästen t.ex. Skulle landa i fel galopp efter ett hinder. Jag övade också på att flytta ut honom från spåret och sedan därifrån in på spåret igen. Lite svårt på Frasse eftersom att han ofta vill ställa utåt och gå ut med bogen emot väggen ,då är det viktigt att jag bromsar med yttertyglen och saktar ner honom. Jaja, för att detta inlägget inte ska vara för långt så kan vi gå vidare. När Bertil kom så satta han upp mina stigbyglar och så trummade vi volter i trav och galopp. Vi övade mycket på ställningen (också att Frasse skulle jobba runt min inner skänkel) och att Frasse skulle gå i form. Det inte jätte bra i början då Frasse sprang iväg med mig i galoppen. När vi ridit på volten ett tag tog vi ner stigbyglarna och så skulle jag galoppera på en volt på vänstra kortsidan och hoppa ett cavalleti hinder som stod där, inte så högt drygt 60cm. Vi skulle hoppa på den och öva på att han skulle vara ställd och i form. När vi hoppat det så skulle vi rida snett igenom och hoppa ett kryss som låg där på ca 60cm och sedan vända snett upp igen och hoppa ett räcke på ca 60 cm, sedan gå in på volten etc.... Jag kände verkligen att han jobbade under sig i slutet och var både ställd och i form i galoppen, fantastiks känsla faktiskt! När hoppträningen var slut klappade jag om Frasse mycket och skrittade av länge. Han var så duktig! När jag hoppat av och skrittat klart gjorde jag i ordning Frasse och nickade etc. Efter det åkte jag till gymnastiken och tränade i 2,5 h. Det var min Lördag förra veckan. Hejdå, ha en trevlig helg💗 XOXO, Titi

Likes

Comments

Hola, Titi här. Startade denna bloggen för ganska så länge sedan men har aldrig haft tillfälle (eller orkat) att göra ett inlägg. Jag rider 3 gånger i veckan och har en medryttar här som heter Frasse fox. Jag tränar även gymnastik 5 dagar i veckan på USM elitnivå. På denna bloggen kommer jag uppdatera så gott jag kan, kan inte sätta schema en. Får först se ifall några ens läser. Jajaj, kommer snart ett "första inlägg" där jag berättar om hoppträningen för Bertil i Lördags. Se ya. XOXO Titi

Likes

Comments