Personligt

Häromdagen beslöt jag mig för att stänga ett kapitel i mitt liv, gymnasietiden. För mig är det livsviktigt att stänga ett kapitel för att kunna öppna och påbörja ett nytt, annars fastnar jag i ett enkelt beroende och ältande, av sådant jag inte längre kan påverka, hur mycket jag än tänker på det så är det oförändrat. Under mina tre år på gymnasiet så har jag gått igenom en fantastisk resa, bildat en hat/kärleksrelation till gymnasiet. Under dessa tre åren så lärde mig en MASSA.

Jag fick bland annat lära känna mig själv mer, vem jag är, vad jag står för och hur jag uttrycker mig för att visa min åsikter om diverse ämnen. Jag investera mer tid på att bli mer involverad i sådant som JAG står för. Jag donerade bland annat pengar till RFSL, efter att jag under sommaren 2016 bedrev ett eget företag och sålde armband mot homofobi samt diskriminering/kränkning av hbtq+ samhället. Det är något jag är oerhört stolt över.

På ett ännu mer personligt plan fick jag uppleva olycklig kärlek som övergick till besvarad kärlek. Det höll i ett par månader, tills vi tvingades göra slut fastän egentligen ingen av oss ville det från första början. Många månder av sorg, besvikelse, bråk, återförsoning och separation följde vår fram och tillbaka relation. Vi slutade helt enkelt aldrig att älska varandra, trots att vi separerades av tiden, av människor som stod oss nära, vi träffade både nya men vår kärlek kvar stod så länge jag kunde minnas. Men kärlek är inte alltid den vackraste, inte när den är onyttig. Kärlek är en otäck känsla, den ger dig hopp när det inte borde finnas något.

Jag lärde mig läxor. Man kan inte lita på alla, inte ens på sina "närmsta" vänner. Och man ska inte berätta ALLT för ALLA. Varje liten detalj av ditt liv är inte nödvändigt att berätta till bekanta, utan nyheter sprider snabbt på gymnasiet och övergår till rykten. Det är på gymnasiet man lär sig hur andra människor fungerar, vad de prioriterar och ifall man är så "viktig" i hens liv som hen säger att man är. Jag lärde mig framförallt att ha färre SANNA vänner än många FALSKA vänner. Din vänkrets identifierar defintivt inte vem du är som person.

Det sista som jag vill uppmärksamma eller highlighta är att jag under min gymnasietid så upptäckte mitt generella ångestsyndrom. Under vissa perioder var jag väldigt frånvarande, egentligen inte gällande den fysiska närvaron utan mer på det psykologiska planet. Jag kunde gå på alla lektioner, lyssna på varenda ord som lärare tog upp men ändå bara minnas en mening från hens föreläsning. Det ledde till att jag under en väldigt lång period fick arbeta häcken av mig hemma, vilket blandat med ångest ledde till konstanta panikattacker, och andra ångestrelaterade utfall. Jag fastnade i ett destruktivt mönster, den ångestdrabbade delen av mitt huvud skapade hjärnspöken hos mig som styrde mig i min vardag.

Detta inlägg har fått en ganska negativ klang, men gymnasietiden är verkligen ris och ros. Lite som att ge och ta. Den är helt enkelt en balansgång, och man kommer att klara sig galant om man använder de redskap som man har i sitt liv för att få det att fungera. Kom bara ihåg snälla vänner, att alla som ni möter på... bär på något som du inte vet någonting om. Så döm snälla inte en person från utsidan. Det bidrar till så mycket hat, osäkerhet, och andra sociala problem.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Personligt
YOU'RE NOT THE ONLY ONE THAT FEELS VULNERABLE

Det finns en plats som är byggd av sten. Lite som mina känslor, det är antingen kritvitt eller nattsvart. Inget mellanting, fastän livet många gånger kan kännas som en grå sprucken himmel, där mina känslor svävar mellan hopp och förtvivlan, då jag inte kan kontrollera det jag känner. Antingen ett helvete eller frid och fröjd. Antingen en enorm sårbarhet eller en osårbarhet. Antingen kärlek eller hat. Antingen hjärtekross eller hoppfullhet. Aldrig något mellanting.

Så fungerar mitt generella ångestsyndrom. Det skapar en enorm osäkerhet, jag vet aldrig hur jag kommer må exakt. Det var flera månader sedan som jag insåg att jag behövde acceptera mitt generella ångestsyndrom, jag gav upp men fortsatte att leva ändå. Det är en ständig balansgång av uppgivenhet. Ett oändligt fall som aldrig når marken. Ibland är jag här, andra gånger är jag väldigt långt borta. Antingen närvarande eller frånvarande.

Mitt ångestsyndrom är som de märkbara skillnaderna mellan varmt och kallt. När det är kallt så glömmer man bort hur det känns att vara varm. Allt man känner är kylan. Allting man kan tänka på är hur den tränger igenom och tar sig in överallt. Men sen när man blir varm igen så känns kylan så avlägsen. Det går knappt att minnas känslan av den. Precis så är det med mina känslor. När jag är ledsen glömmer jag bort hur det är att vara glad. Och när jag är glad glömmer jag bort hur det är att vara ledsen. Under många månader av mitt liv så var jag kall under en lång period, iskall inombords, jag mindes inte alls hur värmen längre kändes. Och jag var ledsen så länge att jag inte visste vad lycka längre var. Om den ens existerade. Jag visste ju egentligen. Att jag en dag skulle bli varm igen, det vara bara så enkelt att glömma när kylan och ledsamheten tog över. Jag trodde att jag skulle känna så för alltid. Och det spelade ingen som helst roll, att jag visste att det inte stämde. Ingenting spelade någon roll förutom kylan och ledsamheten. Det destruktiva mönstret styrde.

Innan jag fick reda på mitt generella ångestsyndrom fortsatte jag att lova mig själv att aldrig falla tillbaka igen. Att aldrig falla tillbaka i meninglösheten. Det var ett löfte efter varje panikattack, som skedde på rullande band. Men vad hjälpte löftet? Mörkret drar ned en. Faktum är att jag vissa dagar kommer falla igen, snabbare och hårdare än någonsin förut. Det finns ingen räddning förutom att kämpa för sig själv. Ingen kommer att dra upp en ur meningslösheten åt en.

Min ångest inuti kan vara så stark. Och jag kan vara så svag. Det är en del som jag lärt mig att acceptera. Ångest för mig är ett tillstånd då jag trillar famlar blöder. Ramlar runt, utan någon specifik plats att ta vägen.

När allt är nattsvart så söker jag sympati, och jag får den också. Jag möter på andra människor som mår som mig, jag möter på människor som har det sämre. Och det gör att jag inte känner mig som den enda som är sårbar.

Likes

Comments

Bilder , FASHION, Tips
NY PUDER-ROSA BOMBERJACKA I MIN GARDEROB
 


Hur underbar är inte denna puder-rosa goding från Lindex? Jag hittade den när jag befann mig på deras sommar-rea avdelning i vårt lokala köpcentrum. Jackan ska även finnas kvar på deras hemsida, och där kan ni enkelt klicka efter och se om den finns i någon butik nära dig. Ni har den rosa bomber-jackan HÄR. 💓

Likes

Comments

Happy Monday!

Idag står jobb på schemat mellan 15-21, och under dagen ska jag hinna träna, gör i ordning en matlåda samt gå med hunden, med tanke på att vädret är ganska trist och väldigt molnigt så passar det bra att jobba och vara inomhus i en butik hela eftermiddagen/kvällen, känns liksom inte som om man missar att njuta av vädret så att säga.

Snart är det bara två veckor kvar tills vi åker väster ut i Sverige med familjen, vår årliga Göteborg och Falkenbergsresa kommer närmast, hoppas innerligt på fint väder. Förra året spöregnade det när vi var på Liseberg, ingen höjdare men det blev mindre köer till de flesta attraktionerna, så det hade ju också sina plus.

Kommer ett mer personligt inlägg på bloggen denna veckan, så håll utkik!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

MOVIE RECOMMENDATION 🎥
 

Igår så jag den rekommenderade "Spiderman Homecoming" med Tom Holland som spelar huvudrollen, en skådespelare som jag under ett par månader nu följt, både honom och Harrison "Haz" Osterfield. Filmen var faktiskt riktigt bra och trots att det är en actionfilm så fick man häva ur sig ett par goda skratt ganska ofta, och det uppskattade jag. Peter Parker som är Spiderman har en kompis som heter Ned, och han var riktigt rolig!

Jag har sett ett flertal Marvel filmer, men för många som inte sett en enda så gör det inte något alls! Denna film är början på en helt ny Spiderman triologi av Marvel och är alltså fristående, inte en uppföljare!


Likes

Comments

MY TIPS AND TRICKS WHEN IT COMES TO DEALING WITH YOUR MONTHLY MENSTRUATION
 

Här är lite tips för alla er vaginabärare, och er som vill tipsa någon med vaginabärare. Menstruationen, som för många förekommer en gång i månaden kan vara både obekväm, rena helvetet (smärtvist) eller inte orsaka några större bekymmer alls. Detta blogginlägg är ett tips från mig som vaginabärare med stora bekymmer gällande min menstruation till er som också har stora bekymmer, eller känner någon med stora bekymmer.

Alla vaginabärare får olika symptom vid smärtsam menstruation, vissa blir illamående och spyr, andra kan få ont i nedre delen av magen (livmodern) eller i delar av kroppen så som låren, ljumskarna, brösten, smalbenen eller i ryggen. Vissa kan få kraftiga humörsvängningar, få väldigt kraftiga blödningar, och andra kan få problem med lös-avföring.

Mensvärken kan stråla ut i olika delar av kroppen, frågan är varför? Inuti livmodern finns en slemhinna som stöts ut när mensen börjar. Värken beror på att livmodern drar ihop sig för att kunna stöta ut slemhinnan. För att livmodern ska kunna dra ihop sig behövs hormoner som heter prostaglandiner, ju fler desto större sannolikhet finns där för dig att uppleva mensvärk. För att lindra mensvärk kommer jag att rada upp med en hel del tips och tricks nedanför, so keep reading!


Tips nummer 1: Lägg någonting varmt på nedre delen av magen eller ländryggen! Ryktet om att behålla livmodern varm är helt sant, kroppen och livmodern spänner sig nämligen när den försöker stöta ut slemhinnan. Genom att ha en varm vattenflaska eller en varm vetekudde på nedre delen av magen gör det att musklerna slappnar av och delar av smärtan bör försvinna.

Tips nummer 2: Besök en gynekologmottagning, ungdomsmottagning eller valfri kvinnoklinik för att prata med en expert kring dina bekymmer, i många fall får du chansen att träffa en legitimerad läkare som tillsammans med dig kan prata om olika typer av preventivmedel för att lindra dina besvär. I andra fall ifall preventivmedel inte passar dig, finns det läkemedel att skriva ut på recept. Annars finns det alltid receptfria läkemedel att köpa i närmsta livsmedelsbutik, på exempelvis Apoteket vilket också kan lindra dina bekymmer.

Tips nummer 3: Behåll kroppen i rörelse, endorfin är ett hormon i kroppen som är smärtstillande och frigörs när du går, och har kroppen i rörelse. Därför är promenader, träning eller någon form av fysisk aktivitet nyttigt när du har menstruation ifall du känner att du klarar av att röra på dig.

Tips nummer 4: För många kan sex, eller en orgasm via att onanera eller ha sex med någon annan lindra deras besvär. Sex gör att livmodern drar ihop sig vid orgasm för att sedan slappna av, på så sätt frigörs även hormonet endorfiner.

Tricks vid menstruation; Sök hjälp i tid! Ta eventuella mediciner eller receptfria läkemedel i tid redan när du känner minsta lilla smärta från menstruationen. Att söka hjälp en gång för mycket än en gång för lite är också ett påstående som är sant. Ungefär var tionde vaginabärare har sjukdomen endometrios, det vanligaste symptomen är att ha mycket ont vid mens och känna en illamående känsla, samt svimfärdighet.

Endometrios innebär att det finns livmoderslemhinna på fler ställen än inuti livmodern, detta orsakar ofta inflammation och kraftiga mensblödningar.

I en del fall läker endometrios av sig själv med åren, eftersom det ofta är en sjukdom som ger symptom redan vid första gången du som vaginabärare blöder, oftast i tonåren. I andra fall, kan man behöva ta läkemedel som du fått utskrivet av en legitimerad läkare och i annat fall undangå flera gynekologiska undersökningar för att se vilken effekt endometrios får på dig och vad det finns för möjligheter till att bli av med dem eller åtminstone dra ned på smärtan.

Ett annat tricks är att använda tampong vid riklig mens, då det är ett effektivare sätt på att suga åt sig blödningen. Det finns en hel del saker att tänka på vid användning av tampong. Först och främst vill man undvika sjukdomen Toxic shock syndrome (TSS) annars kallat ”Tampongsjukan” som skapar olika bakteriella infektioner, och bidrar till ett gift som gör att blodtrycket sjunker och kroppens vävnader kan få alldeles för lite med syre. TSS är en mycket ovanlig sjukdom, och går att undvika genom ett par enkla tips.

Tips nummer ett: Använd INTE samma tampong i längre än 8 timmar, personligen rekommenderar jag inte att ha samma i mer än 4 timmar då den blir full och kan skapa ett obehag, samt börja läcka när du haft i den under en längre period än vad som rekommenderas.

Tips nummer två: Tvätta dessutom händerna noga INNAN du byter tampong, det är superviktigt att inte överföra bakterierna som redan finns på händerna på den nya tampongen som du planerar att sätta in. Försök komma i direkt kontakt med en mottagning eller läkare, eventuellt vårdcentral eller akutmottagning om du misstänker att du åkt på TSS. Oftast behöver patienten behandlas med antibiotika direkt i blodet för att kunna tillfriskna så fort som möjligt.

Likes

Comments

WHITE HART LANE

Idag är en av de dagarna man känner en riktig flashback till att gå på en Tottenham match, speciellt att marschera med resterande fans till och från arenan och känna gemenskapen till laget, trots att många av fansen inte själva är engelsmän. Till White Hart Lane kom fans från hela världen, och jag tycker det var fantastiskt! Så många människor som älskar en klubb precis lika mycket. Nu är tyvärr Tottenhams hemmaarena White Hart Lane riven, och den nya byggs vilket kommer bli den största arena som någon Londonklubb har som hemmaarena, den kommer totalt ha 61 559 platser. DRÖMMEN!

Likes

Comments

Godmorgon och happy tuesday!


Vädret bjuder på skinande sol och det skall bli upp till 24 grader idag, sweet! Jag har inga direkta planer klara, mer än att jag har jobb på eftermiddagen och kvällen. Kanske att jag kommer hänga med Nancy under dagen, vi har inte träffats på någon vecka nu. Nu ska jag ta en löptur, och sedan hem och laga vegetarisk omelett som innehåller tomater, gul lök och fetaost. Mums, precis vad min kropp behöver efter en löprunda!

Njut av dagen och vädret medan det varar vänner, sommaren är kort!

Likes

Comments

MAKE A QUICK DINNER WITH YOUR VEGAN LEFT-OVERS 

INGREDIENSER

Kokt Quinoa

Vit quinoa

Vatten & grönsaksbuljong

Rostade kikärtor, smaksatta

Kikärtor efter eget behov

2 matskedar olivolja

1/2 tesked paprika pulver

1/2 tesked cayennepeppar

1 tesked chilipulver

1/2 tesked oregano

Smaksätt med peppar och salt efter behov

Topping

Blandsallad

1/2 avokado

Sesamfrön

Hettande paprikadressing

1/2 röd paprika

Juice från 1/2 citron

2 nävar basilika

2 matskedar olivolja

Färsk koriander

1/2 tesked paprikapulver


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att koka quinoan efter bruksanvisningen på förpackningen. När quinoan är färdigkokt bör du ta undan den från värmen, och lägga på ett lock för att absorbera bort återstående vatten i ungefär 10 minuter.

2. Förvärm ugnen till 225° C. Blanda kikärtorna i en skål med olivoljan och de torra ingredienserna, rosta de sedan i ugnen på en täckt plåt med bakpapper i ugnen i ungefär 15 minuter, så att de blir krispiga och inte mjuka.

3. För att göra den hettande paprika dressingen, bland alla ingredienserna in en mixer innan den är färdig.

4. Slutligen, sätt ihop den veganska buddha bowlen och toppa med valfria ingredienserna. Enjoy!

Likes

Comments

Favoritblommor? - Definitivt rosor, tycker både de luktar gott och är otroligt vackra. Blommorna på bilden är ifrån min pappas födelsedag, jag blev alldeles förälskad.

Vilken Podcast lyssnar du helst på? - Ångestpodden! Tar upp superviktiga ämnen, som kan vara tabubelagda eller som behöver pratas om gång på gång.

Favoritlåt? - För tillfället har jag ingen "favorit låt" men älskar hela The Neighbourhoods album "I Love You." Det är typ all musik jag lyssnar på på senaste tiden, mina godingar från albumet är "Pray", "Cry Baby" och "R.I.P 2 My Youth."

Serie som du kan kolla om och om igen? - Skulle nog säga "Skam", fastnade verkligen för den i fjol och tycker det är fruktansvärt trist att den är slut.

Vilken mat äter du helst? - Vegetariska eller veganska alternativ, tycker det är spännande att hitta nya recept att prova på eller besöka restauranger med vegetariska/veganska alternativ.

Likes

Comments

THE SUMMER IS HERE AND I'M READY FOR IT 
 

JUNI

Juni spenderades egentligen på bästa möjliga sätt, jag stressade precis i början inför min student som jag tog den andra juni men satan vilken dag det var, jag klarade gymnasiestudierna och med bravur, jag har aldrig varit stoltare över mig själv! Resterande delen av månaden fokuserade jag på återhämtning, man förlorar mycket krafter och energi när man tillbringar mycket tid på en plats som man inte känner sig särskilt komfortabel eller motiverade till att vara på.

Att fokusera på återhämtning, ladda om batterierna och hitta på saker i det bra väder som juni levererade då och då var guldvärt. Jag tillbringade mycket tid med familj och vänner, gick på museum, besökte Görvälns slott och naturreservat där hästar, får och andra djur befann sig samt gått på välbehövda långpromenader med min hund för att rensa tankar och se saker ur nya perspektiv, världen är trots allt inte svart & vit.

JULI

Denna månad jobbar jag och jag har faktiskt lyckats få två sommarjobb. Ett jobb på Willys som sommarvikariat i kassan, och det börjar jag med två introduktionspass nästa vecka. Igår började mitt första officiella jobb som kommer vara ett permanent 40% jobb på PostNord. Jag kommer att jobba i paketterminalen, det är ett väldigt praktiskt jobb, vilket passar mig då jag gillar när saker och ting flyter på, man behöver alltså inte oroa sig över att jobbpasset blir långtråkigt.

I slutet på juli reser vi till Göteborg för att gå en dag på Liseberg, som det lutar åt nu ska även två kompisar med, så det blir superkul! Familjen och jag reser sedan vidare mot Falkenberg för att se den årliga Falkensbergsrevyn, jag supertaggad på den!

AUGUSTI

Augustimånad lär besto av jobb men även av resande utomlands. Vi kommer att resa en vecka till Rhodos stad och bo på hotell Cactus som ligger precis bredvid vattnet. Vi reste till samma plats för två somrar sedan och älskade det såpass mycket att vi valde att resa tillbaka, Greklands öar är verkligen våra "go to place" under Augusti-månad. Det krävs nästan alltid minst en vecka utomlands då Sveriges väder väldigt ofta sviker.

Sent i Augusti börjar även universitet och högskolor runt om i Sverige, och kommer jag in så kommer jag förmodligen att börja studera i slutet på sommaren, det ser jag verkligen framemot!

Likes

Comments

Nya inlägg