Detta var verkligen en bra dag vänner, jag har hunnit med SÅ mycket. Jag gick upp med tuppen imorse och var på plats i skolan innan klockan 9 för min opponering på en klasskamrats gymnasiearbete. Själva opponeringen gick galant förutom att ena läraren skällde ut oss för att vi var tydligen störande ett antal gånger, hehe.. Ett skratt förlänger livet är mitt försvar!

Hela eftermiddagen har jag städat övervåningen här hemma. Vilken tid det tog och vad det sliter på kroppen, säkerligen mer än vad man tror.
Jag har även hunnit ta en eftermiddagspromenad med hunden och gett honom hans middag.

Jag har tvättat två par svarta jeans och börjat förbereda vår middag som nu mamma tagit över. Snart ska jag gå och hjälpa till med salladen, mums!

Hur rent och snyggt blev inte allt när jag planterade tillbaka mina sminkprodukter i förvarningen som jag köpte från Ikea innan jul. Smartaste lösningen någonsin!

Likes

Comments

Vilket samhälle lever vi egentligen i? 


Aldrig tidigare har reklamen varit lika sexuellt avklädd som innan, förmodligen eftersom all reklam varierar beroende på företaget. Ett företag som kritiserats hårt för sin reklam är American Apparel, den har bl.a. kritiserats pga av att kvinnor porträtteras som sexobjekt. Sexism inom reklam är ett växande problem i dagens samhälle, och det är otroligt svårt att hitta någon form av lösning på problemet på grund av att den växer fram väldigt starkt.

American Apparel har inte åkt fast för någon sexistisk reklam enligt juridiken, men stora delar av Sveriges befolkning inklusive jag själv anser att företaget borde ha gjort det utifrån moraliska aspekter. Jag som cis-kvinna känner mig träffad av reklamen, om jag alltså skulle erbjudas att vara modell tillsammans med en cis-man i deras nästa reklam känner jag endast förakt, jag vill inte visa delar av min kropp för att sälja mer än ifall killar hade varit shirtless bärande samma säljande plagg, jag anser inte att “snygga tjejer säljer.”

Reklam som innehåller kändisar eller personer som vi ser upp till påverkas oss allra mest, bekräftar statistik. 2000-talets fokus har även fokus på publikation av reklam som vänder sig till livsstilar som är eftersträvbar. Reklam påverkar vårt ideal och vår självbild, och vi är otroligt duktiga på att använda oss av olika försvarsmekanismer istället för att bemöta problemet. Man använder dessa försvarsmekanismer för att minimera skadan eller sorgen av sin egen självbild.

Idealiserad reklam i stor mån ökar kroppsångest hos unga i lägre och lägre åldrar vilket i sig för med sig depression och en större chans att utöva självskadebeteende vilket är en konsekvens av kroppsångest. Detta är oacceptabelt, vi lever i ett samhälle där tonåriga tjejer växer upp i en verklighet med sociala medier som framhäver skönhetsideal, sport ideal och smalhets ideal. Vad sprider det för bild? Det påvisar att unga kvinnor ska sminka sig, vara smala och förändra sina utseenden.

Jag tar illa upp av detta, denna verklighet gör mig otroligt förbannad. Jag bojkottar stora företag så som Victorias Secret, de har STORA problem med deras marknadsföring. När jag var 13-14 år handlade jag mina första par trosor, min första body splash etc från detta företag. Men vid 16 års ålder såg jag otroligt stora problem med deras marknadsföring. År 2015 publicerade de deras officiella Pink Collection reklam "The Perfect Body" på National TV. Dessa modeller ser många unga tonåringar som förebilder, men faktum är att företaget själva marknadsför reklam som är skadlig för unga, både fysiskt och psykiskt.

Samhället (vi människor) målar upp en bild av vad som är "vackert" och "hälsosamt" men handlar det inte om att vi är perfekta precis som vi är? Och unika på vårt eget sätt? Vad finns det att sträva efter i Victoria´s Secrets ovanstående reklam? Är det "goals" att se precis likadan ut som någon annan? Modellerna har i princip samma storlek, nästan samma längd, utseende etc. Det gör modellerna inte unika överhuvudtaget och porträtterar inte samhället alls.

Det är denna typ av reklam som ökar hälsoproblem så som kropps missnöje, ätstörningar, låg självkänsla och egen objektifiering. Och det måste komma till ett slut.


Likes

Comments

Personligt
This world needs to change


Många människor säger elaka saker till andra människor. Jag har gjort det. Du som läser detta har gjort det. Dina föräldrar har gjort det. Din förebilder. En sak vi alla har gemensamt är att man kanske sagt något när man är arg, den dagen som man vaknat på fel sida av sängen eller när man känner sig ledsen. Man låter inte orden passera sin hjärna rätt antal gånger innan man yttrar sig, MEN det är verkligen dags att vi människor börjar tänka oss för. Låt orden passera minst två gånger i din hjärna innan du yttrar dig om någonting.

Det kan säkert ofta kännas som om ord inte är särskilt stora, eller som om det man säger till någon, om någon eller bakom dennes rygg inte har någon särskilt stor betydelse. I flera fall kan det ju vara så, att hen inte tar åt sig, att det inte påverkar hen i vardagen. Men i många andra fall är det snarare motsatsen, att många tar åt sig och att det får effekter. Många gånger ser man inte heller vilken effekt som ord får, eftersom vi människor är specialister på att gömma oss och att hålla inne våra känslor. Dock är personen som fått höra dessa elaka ord, ett offer, eftersom man själv givetvis går runt och tänker på att det jag sagt inte skadar mig. Man tror att allting är okej, fastän det är långt ifrån sanningen i det hela. Man inser inte hur man agerar faktiskt får konsekvenser, det var ju mina ord riktade mot någon annan. Det kan ju omöjligtvis skada mig på något sätt? Det är verkligen dags att vi människor öppnar våra ögon, vidgar våra vyer och ser människan som faller offer för dina ord. För jag lovar er, att den personen, har det så långt ifrån lätt. Orden, som man kanske inte tar sig åt från en början, kommer att mer eller mindre gravera sig fast i huvudet, och återkommer i tankarna flera gånger om dagen. Det som man från början inte tog åt sig av, kommer att få en ny betydelse. Denna gång tänker man annorlunda, man börjar plötsligt nedvärdera sig själv, ångesten och paniken stiger. Man har blivit påverkad.

Detta kan låta en aning överdrivet, eller i vissa fall till och med löjligt? Men detta är sanningen. Exakt detta dilemma händer i flera fall än vad man tror. Man tar föregivet att andra människor fungerar som en själv. Man funderar inte på konsekvenserna av sitt agerande, och ser det bara från sin egen synvinkel. För att jag fick säga min åsikt och mina ord. Däremot så talar jag alltid utifrån egen erfarenhet eftersom jag själv varit personen som både fallit offer men också utsatt någon annan för den smärtan. För mig som sa orden som sårade en annan människa var det givetvis bara tomma ord, men för personen som fick mota orden var det helt annorlunda. Från en början kände jag en ren ilska på mig själv givetvis, därefter skämdes jag rejält. Och jag ångrar mig, detta var lätt hänt, det var självklart inte medvetet. Däremot har det definitivt gått för långt när man fortsätter fastän man hört konsekvenserna, när det kan övergå i verbal misshandel, vilket i tyvärr många förhållanden sker. Alla människor gör misstag. Men det är inte förrän man står för att man gjort någonting fel och försöker rätta till problemet som man är respektfull. Människor som inser sina fel, försöker rätta till dem och lär sig att inte göra samma misstag i framtiden får fullt ut min respekt.

Som jag tidigare sa är det verkligen dags för oss människor att tänka ett steg längre. Hur skulle jag må ifall jag fick höra dessa elaka ord om mig? Grattis till er som faktiskt lyckas att inte ta åt er, men spara en extra tanke till din bästa vän, dina föräldrar, ditt syskon, de som faktiskt tar åt sig. Vem vill verkligen medvetet utsätta en annan människa för verbala kränkningar? Inte jag iallafall, och det hoppas jag att inte du heller vill.Likes

Comments


Idag mår jag kasst, redan igår kom en smygande känsla av potentiell magsjuka. Hade ett otroligt illamående igår på min filosofilektion och resterande av kvällen hade jag en fruktansvärd smärta i magen, så kvällen tillbringades med värmekudden. När jag somnade mådde jag betydligt mycket sämre men när jag vaknade imorse kunde jag inte gå till skolan. Som tur är så har jag ingen magsjuka, utan verkar vara någon typ av problem med min mage.

Förhoppningsvis mår jag lite bättre i eftermiddag, jag har planer på att ta en promenad med hunden i eftermiddag för att röra på mig och inte enbart ligga inne hela dagen.

Förresten ser ni min nya header? Jag hittade den fantastiska bilden på tulpaner online och tyckte den var fantastiskt vårig, precis så som jag gillar det!

Hur mår ni idag? Kram!

Likes

Comments


Hej hörni! Jag gick upp med tuppen imorse eftersom jag hade fått en tandläkartid vid klockan 9, vanlig kontroll och jag är så tacksam att jag åter får gratis tandvård till och med 2021! Underbart. Hursomhelst så gick allting finemang, inga som helst hål och enbart lite kritik över att jag dricker bubbelvatten när jag är törstig då det tydligen fräter på tändernas emalj.. får bättra mig och dricka vanligt vatten i större utsträckning.

Skolan rullade också på, jag hade en muntlig övning på psykologin som gick superfint trots att jag var så nervös. Vi skulle i större grupp diskutera en film vi sett utifrån psykologin perception, använda oss av olika begrepp etc.

I Engelska 7 ska vi läsa två böcker just nu, jag har hunnit låna en modern bok so far. Som jag började läsa idag, det är en thriller/kriminalare skriven av Mark Billingham. Vi ska jämföra en nymodern engelsk bok med en gammaldags engelska bok inom samma genre, engelska 7 är verkligen en av de svåraste kurserna jag valt.. får smått ångest över varenda uppgift i den kursen.

Hela dagen har jag haft den gamla godingen "Bad Day" av Daniel Powter på repeat, minns ni den? Den är så catchy!

Likes

Comments

Likes

Comments

Do you need a music playlist to listen to during a workout? 


Har ni testat den tränings spellista som finns på Spotify? Där finns verkligen något för ALLA, oavsett vad du än gillar för typ av musik. Själv har jag letat efter en spellista som man kan använda när man ska träna. Tycker det är otroligt trist att skapa en själv eftersom jag ofta kan bli trött att lyssna på samma låtar. Därför är denna tränings spellista något av det bästa som jag har hittat!

Likes

Comments


Inspiration by Pinterest! Älskar att spendera timmar att titta igenom en massa inspiration till mitt framtida hem. Jag tycker det är intressant att få se hur andra människor dekorerar sina hem, själv älskar jag att dekorera i färgskalorna svart, vitt och grått. Dessutom går jag runt och köper hem tulipaner nu när våren kommit HELA tiden. Är helt förälskad i alla de vackra färgerna och hur hemtrevligt det känns med vaser av tulpaner här hemma. Kram

Likes

Comments


Helg betyder lyxfrukost för min del, efter en skön sovmorgon får man äta en något lyxigare frukost! Jag åt en smoothiebowl gjord på bananer, mandelmjölk, hallon, mango & Chiafrön. Den gratinerade jag med kokosflingor, äppelbitar & frysta hallon. 🍓

Likes

Comments


Älskar budskapet som Nano försökte sprida med hans låt i årets melodifestival, han vann ju trots allt svenska folkets röster!

" I know you’re crying on the inside
but you fake it ‘til you make it
gotta hold on

You gotta have the patience
and believe you’re gonna make it
gotta hold on

I know you’re tired of surviving
but you gotta keep on trying
gotta hold on

Hold on
Hold on
Hold on "


Likes

Comments

Nya inlägg