USE STUDENT DISCOUNT AND SAVE HUNDREDS EVERY MONTH💰
 

Studenter, hear me out!

Visst är det frustrerande att ha kostnader med en låg studieinkomst att betala dina egna kostnader? Exempelvis; nöjen, mobil-abbonemang/kontantkort, kläder etc. Sverige är ett generöst land som ändå betalar oss för att vi går i skolan och utbildar oss, men många utkomster är ändå dyra, men du behöver inte alltid handla allt för ordinariepris. I Sverige är vi nämligen lyckligt lottade för att få MÅNGA rabatter från två OLIKA företag som ger oss BÄTTRE priser för produkter som från början kanske inte hade råd med. Det är dessutom superenkelt att fixa och allting går smidigt att fixa via internet och ett studentbevis.

Av personliga erfarenheter har jag använt mig MASSVIS av mecent och studentkortet under både gymnasietiden och nu när jag påbörjat mina universitetsstudier. Jag har fått användning av rabatter både vid köp av nöjen, resor, kläder, mat och kaféer samt annat smått & gott. Det tycker jag även att ni ska göra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Happy sunday guys!

Jag vaknade denna morgon och satte på lite peppande musik i lurarna med jag skrev feedback på en annans students inlämningsuppgift, och lämnade in det tillsammans med min egen uppgift för att slutföra seminarie 3. Efter detta gjorde jag frukost och just nu förbereder jag för att åka in till stan och gå på en glassprovning.

När jag kommer hem har jag fler studier att kolla igenom, min basgrupp ska inför vårt nästa seminarie kolla på två filmer och analysera en av dem genom att studera vilka brott som förekommer och ta med olika teorier bakom handlingarna. Det ska bli riktigt intressant!

Hoppas ni får en fin söndag vänner 🍁

Likes

Comments

🌻 Vad gör dig stolt? - Att samhället har förändrats så pass mycket som det ändå gjort, gällande exempelvis hbtq+ personerns rättigheter och på senare år speciellt rättigheterna för transpersoner eller icke-binära personer. Jag tycker det är viktigt att alla kan känna sig som en del av samhället även om man faller utanför "normen" som fortfarande existerar. Heteronormen behöver krossas!

🌻 Vad får dig att må bra? - Att umgås med min familj oc inse att livet inte är svart och vitt. Jag mår bra av att dagar som är fyllda med ångest underlätta genom att ligga i sängen hela dagen och äta godis, det är helt okej när man mår dåligt. Annars mår jag bra av att lyssna på musik, speciellt The Neighbourhood. Men jag mår nog allra bäst utav att gå eller titta på fotboll!

🌻 Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år? - Förhoppningsvis lever jag ett hälsosamt och lyckligt liv med en kandidatexamen i bagaget och nya upplevelser, en resa eller två till något land eller någon stad som jag tidigare inte besökt.

🌻 Berätta om en låt som betyder extra mycket för dig - När jag mår riktigt uselt lyssnar jag på "Super Trouper" av ABBA. Tycker den är superhärlig och jag får energi till att sjunga med!

🌻 Vad ser du fram emot? - Jag ser fram emot att få ta en kandidatexamen från universitet, bli en aning mer allmänbildad och att få bli kär, den känslan är verkligen mysig ändå.

🌻 Hur definerar du ordet "perfekt"? - Vilken svår fråga. Jag tycker ingen eller inget är definitionen av "perfekt" däremot har jag en större relation till begreppet "perfektionist." Speciellt när det kommer till studier, jag vill att allting blir felfritt.

🌻 Om du hade fått möjligheten att åka tillbaka i tiden och ändra på ett misstag du gjort, skulle du göra det då? - Förmodligen inte. Jag tycker att "tänk om jag kunde åka tillbaka i tiden och ändra på det" bidrar med mycket ånger och ångest. Det är inte nyttigt, man måste försöka se framåt istället och inse att man trots sitt misstag har andra positiva saker i livet, det är betydligt mer hälsosamt än att tänka kostant på att ändra sina misstag.

🌻 Vem är du lik? - Jag antar att frågan har med någon i min släkt att göra? Allra oftast får jag höra "oj vad du är lik din mamma."

🌻 Vad önskar du kunna titta tillbaka på och minnas av dig själv och ditt liv när du är gammal? -Allting! Jag har gjort val och handlingar som gjort att jag fortfarande när jag blir äldre kommer stå med båda fötterna på jorden och det är något att minnas och vara stolt över!

Likes

Comments

Personligt

Jag tycker att det kommer många jobbiga frågor i den ålder som jag nu kommit upp i, speciellt från personer som man känt enda sedan man var liten. Dessa frågor är ganska många och sedan som när man var yngre alltid "drömde om" men som jag idag insett att jag personligen inte alls delar samma känslor som med många av mina barndomsvänner. Dessa frågor är bland andra, äktenskap, barn och sex.

Jag tror nämligen inte på äktenskap, och detta ser många som "fel" men alla tänker inte likadant. Vad jag menar med att jag inte tror på äktenskap är inte mer svårt än att jag anser att det inte är en nödvändig sak, för du knyter bara ett band till din partner på ett religiöst sätt (vilket jag inte stöttar) jag anser dessutom att det är fel för någon som mig (ateist) att gifta mig och knyta något slags band till något som jag ändå inte följer eller tror på.

Däremot förstår jag ifall andra väljer att göra det. Idag är det många som gifter sig (förutom kärleken till varandra) av både ekonomiska och juridiska skäl. Exempelvis för att kunna försörja sina barn ifall ens partner går bort, eller för att man får ut en försäkring som gift (i arv) än om man enbart är sambo. Även vid adoption är det i vissa fall så att man behöver ha varit gifta i tre år, det finns alltså fler alternativ än bara kärleken för att gifta sig vilket jag tycker att hela poängen med äktenskapet verkar väldigt konsekvent.

Att skaffa barn är inte heller en självklarhet för alla. Jag tycker verkligen att många människor behöver inse att skaffa barn kommer med ett visst ansvar, man har helt plötsligt en till person att försörja och då är det viktigt om man står med båda fötterna på jorden med en stabil ekonomi, för att skaffa barn kommer även med en hel del kostnader. Jag personligen känner inte att jag har något intresse av att skaffa barn och det är HELT OKEJ, det är inget tvång och ingen individ borde ens tänka tanken på att ändra någons åsikt om det.

Sen kommer vi till sex och samlevnad, vill du förlora din oskuld till en person som du planerat att leva resten av livet med så är väll det jättebra men det är sällan den bilden överensstämmer med verklighetens samhällsbild. Jag som kvinna är inte heller en slampa för att jag inte valt att ligga med en och samma person hela mitt liv, och hur kommer det sig att män som ligger runt ses som "coola" och "kungar" i sina ungdomskretsar? Medan många kvinnor snackar skit bakom andra kvinnors ryggar? Jag skäms på riktigt. För vi kvinnor är specialister på att vara avundsjuka, inte gynna varandras framgångar och jämföra oss, alldeles för ofta, med varandra.

Det måste få ett stopp! Vi förtjänar bättre, vi förjänas att behandlas lika men då gäller det även av varandra.

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw

Vi hade en sådan himla mysig och trevlig kräftskiva i helgen hemma, min morfar och hans fru gästade, nu för tiden är det en tradition.

Eftersom jag inte gillar skaldjur så åt jag tacos istället men stämningen var fortfarande trevlig! Efteråt fick jag bjuda på mina suveräntgoda brownies, ni vet de som jag bakade efter min kompis unga-företags recept? Jag har ett par stycken kvar i fysen, så härligt goda tillsammans med en kopp kaffe.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej vänner!

Jag har tagit mig ur min komfortzone, och startat ett nytt kapitel i mitt liv. Min första tanke när universitetsstudier kom på frågan var ett konkret JA med en underliggande, nästan gnagande känsla av att universitetsstudier endast var något som enbart människor som "tänker utanför boxen" skulle lyckas med. Men vad fel det är! Jag har verkligen jobbat med mig själv, och jag vågade trots min sociala fobi att söka en kurs som jag var intresserad av. Jag tänkte länge, väldigt länge innan jag faktiskt sökte. Jag tänkte så mycket att jag bara blev mer och mer förvirrad men i slutändan var valet så självklart. Jag vill veta VARFÖR människor begår brott. Det är precis det jag fått studera redan min första vecka på universitet, och kursen stämmer överens med mina förutsättningar, den har till och med slått mina förväntingar.

Under de senaste åren i Sverige har brottsligheten ökat, speciellt i områden som är väldigt segregerade och som har socioekonomiska problem, de har dessutom stora problem med bland annat gängkriminalitet. Detta är något som jag kommer att få studera, hur kommer det sig att människor begår brott?

Vad är egentligen definitionen av "ett brott?" Är ett brott självklart? Hur kommer det sig att en del människor går fria medan andra sitter bakom galler? Hur kan ett brott i Sverige leda till en påföljd (fängelse) medan man i ett annat land inte har samma system för vad som definieras som ett brott och inte?

Tänker vi bland annat på avvikande handlingar, som man i kurslitteraturen menar är definitionen av brott. Tidigare var bland annat homosexualitet i Sverige brottsligt, innan det avkriminaliserades på 1940-talet. Idag är det annorlunda, i dagens svenska samhälle blir man istället straffad för kränkningar etcetera mot homosexuella. I andra länder i världen är det fortfarande förbjudet att leva öppen som homosexuell, hur kan det vara så? Vad är egentligen den "verkliga" definitionen av ett brott i sådana fall?

Jag valde denna utbildningen dels för mig själv, jag kände att jag var i behov av en "ny start" på riktigt. Sedan också för att det ger mig chansen att lära känna nya människor och det ger även dem chansen att lära känna mig. Det ska bli väldigt spännande att få uppleva "studentlivet" och ta ett steg till med fötterna in i vuxenlivet. För livet som student på universitet är verkligen annorlunda och det krävs verkligen ett större eget ansvar än vad det exempelvis gjorde för mig på gymnasiet.

Jag är mer än redo att utbilda mig själv, att kämpa för min examen. För min karriär börjar redan nu, på universitet! Och jag ser så mycket fram emot det! Jag har dessutom ett stabilt jobb vid sidan om som ger mig en inkomst till att just göra det som jag drömt om så länge.

Vet ni? Jag har KÄMPAT så galet mycket för detta. Jag har gått igenom all sorts psykisk ohälsa som ni kan tänka er. Det har varit ett flertal fruktansvärda månader, till och med år, som jag gått och mått otroligt dåligt. Jag har haft så fantastiskt fina vänner i det hela, i rena helvetet. Men, jag har löst det mesta på egen hand, för ingen kan lyfta upp en ur det hålet som är alldeles nattsvart. Jag kände som om hålet aldrig tog slut, en evig resa längre och längre ned i ett destruktivt schema. Men jag är äntligen ur det, men på ett kostnad av tillbaka fall. Som jag bland annat gått igenom nyligen, jag har haft dagar som igår då ångesten var så stark att jag inte orkade ta mig upp ur sängen.

Men, detta är inte längre min vardag. Jag har nu någonting att se fram emot, en utbildning som ger mig chansen till en lovande karriär som jag verkligen är intresserad av. Och jag är mer än redo.

Välkomna att följa med på min resa ✈️


Likes

Comments

Tillbaka till Sofialäktarn och djurgårdsklacken, där jag verkligen hör hemma efter en veckas semester på Rhodes. Djurgården bjöd på fin fotboll och plocka med sig tre poäng i toppstriden på hemmaplan mot bottenlaget Halmstad. Jag och min bror Marcus tog oss in till Globen vid strax efter halv två och första halvlek sparkades igång 15.00. I halvtidspaus presenterades damernas och herrarnas hockeylag, jag ser fram emot en spännande hockeysäsong som drar igång på slutet på september.

Det var otroligt skönt att Gustav Engvall som äntligen återkommit till Djurgården för att stanna på lån resten av säsongen fick näta i eftermiddags. Han gjorde 2-1 och det kändes som om hela Tele2 arena kokade, när stämningen är som bäst och jag mår som bäst. 🙌

Likes

Comments

HOT & GOTT JÖNKÖPING 
 

Hot & Gott i Jönköping är en restaurang med asiatisk mat som är ganska dyr men prisvärd, man får mycket mat för pengarna. Rätterna är supergoda och läget är perfekt precis, restaurangen är belägen mitt i Jönköping City. Det som jag ser som en stor fördel är att Hot & Gott Jönköping hade massor av vegetariska rätter på menyn, mer av det tack!! Personligen för mig är det svårt att hitta restauranger som inte enbart har två olika vegetariska rätter att välja mellan, det blir väldigt ensidigt och tråkigt. Jag tycker det är superbra när en restaurang har minst 8-10 vegetariska rätter, budskapet om att äta mer växtbaserat blir då seriöst och lockar kunder enligt mig!

Kort sagt rekommenderar jag verkligen denna restaurang, besök den!


MY VEGETARIAN DISH 
MY FAMILY'S DISHES WITH PLAIN CHICKEN VERSUS FRIED CHICKEN
 

Likes

Comments

Vilken resa vi haft, Rhodos har bjudit på strålande sol och över 30 grader i princip HELA veckan. Så otroligt skönt till skillnad från det tråkiga sommarvädret hemma i Stockholm som varit allt annat än vackert. Resans slut blev lite olyckligt då jag blev myggbiten näst sista kvällen och fick min allergiska reaktion, jag är nämligen överkänslig mot insektsbett.

Efter tabletter, kräm och vaccin är jag äntligen på väg att bli bättre. Svullnaden har gått ner rejält och infektionen efter mina 20 myggbett på benen börjar försvinna den med.

Nu ska det bli skönt att få åka hem och komma tillbaks till rutin. Jag känner mig definitivt mer vuxen efter denna resan, trots att jag fick ett återfall av en panikattack. Inom en snar framtid börjar jag på universitet och börjar nästa kapitel, förhoppningsvis har jag ett stabilt jobb vid sidan om. Jag är redo för vad livet har i åtanke för mig!

Kram kära ni!

Likes

Comments

Soliga Rhodos bjuder idag på 33 grader och svalkande vindar, det är verkligen som bäst när det blåser sådär lagom mycket, då klarar man enklare av att handskas med värmen.

Idag är planen att sola och bada på förmiddagen, Premier League säsongen har dragit igång igen i England och jag har längtat SÅ mycket efter att kolla på bästa fotbollen i Europa igen. I eftermiddag, klockan 15.30 Grekisk tid spelar Tottenham sin första match för säsongen borta mot Newcastle United. Jag, pappa och min bror ska ta en kort promenad in till en sportbar i centrala Rhodos stad för att se matchen! Därefter spelar Djurgården borta mot IFK Norrköping klockan 18.30 Grekisk tid så hela eftermiddagen och kvällen lär gå till fotboll, but I love it⚽️

Likes

Comments

Nya inlägg