Tips
MIN FÖRKYLNINGS-GUIDE 
 

Som ni säkert förstått här på bloggen har jag ett väldigt dåligt immunförsvar som gör att jag blir sjuk av minsta lilla och väldigt enkelt blir smittad, av minsta lilla kontakt med någon som är småförkyld blir jag alldeles fruktansvärt sjuk. För cirka tre veckor sedan åkte jag på något riktigt uselt virus, och låg hemma sjuk i två veckor med 3 dagars hög feber, kallsvettningar och alldeles ojämn balans i kroppen att jag ofta hade skakningar. Ingenting hjälpte förutom att snyta mig, och vila, vila, vila samtidigt som jag tog febernedsättande medel.

Jag hann vara sjuk i cirka en vecka innan viruset snabbt kom tillbaka och jag åkte på en ny förkylning. I fredags inhandlade jag därför en produkt som verkligen hjälpt för mig, och jag har dessutom provat på lite andra saker som ska hjälpa när ett förkylningsvirus brutit ut i kroppen.

TIPS 1. KAN JANG 

Kan Jang är ett receptfritt och växtbaserat läkemedel som säljs på alla svenska apotek. Läkemedlet säljs i både oral lösning (flytande form) och i tablettform. Läkemedlet är först och främst bildat för att bekämpa förkylningsvirus och LINDRA förkylningssymptom, detta betyder alltså att läkemedlet inte helt bekämpar och "tar bort" förkylningen utan gradvis lindrar dess besvär. Det är viktigt att man tar Kan Jang så fort man märker sina förkylningsbesvär och inte långt in i förkylningsperioden, då får den sämre effekt. Det innehåller extrakt från röd solhatt, malabarnöt och rysk rot, vilket alla är korgblommiga växter från det asiatiska växtriket.

För mig har detta läkemedel fungerat suveränt och jag märkte av resultat redan dagen efter! Dessutom är en flaska på 300 ml otroligt prisvärt, 169 SEK.

TIPS 2. SALTVATTENLÖSNING

Denna nässpray är en produkt som också används vid förkylningsbesvär. Saltvattnet rengör och återfuktar näsan som exempelvis blir väldigt uttorkad när man snyter sig. Produkten kan användas både vid förkylning eller allergibesvär, för att lösa upp exempelvis intorkat snor och rengöra näsan från damm, smuts eller exempelvis pollen.

Jag har dock testat på att göra egen saltvattenslösning hemma och tycker det fungerar lika bra!

TIPS 3. ANVÄND NÄSDUKAR 
Att använda pappersnäsdukar är verkligen viktigt, eftersom det är normalt sätt mjukare och skonsammare för näsan än vad normalt toalett eller hushållspapper är. De är dock dessutom engångsprodukter som ska slängas direkt efter användning för att lindra spridning av bakterier och virus. Pappersnäsdukar är dessutom nedbrytbara vilket är bättre ur ett miljövänligt perspektiv. Tänk på att inte slänga pappersnäsdukarna i toaletten vilket kan orsaka stopp i rören.
TIPS 4. DRICK ANTI- INFLAMMATORISKA DRICKOR ELLER SMOOTHIES
 

En anti-flammatorisk juice eller smootie brukar oftast enbart innehålla massor av gröna produkter som är bra för kroppen, exempelvis spenat och selleri. De flesta anti-inflammatoriska drickorna innehåller även färsk ingefära som är väldigt nyttigt och bra för både hjärtat, hjärnan och lederna, samt bidrar till ett starkare immunförsvar, dock i rimlig mängd!

I klippet ovan kan ni se ett exempel på en anti-flammatorisk smoothie som jag dricker nu under min förkylning, samt en '"super rengörande juice" som också innehåller massor av ingridienser som är bra för kroppen speciellt under förkylningsperioder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fritid


Herregud vad lyckligt lottade vi i Stockholm är med vädret just nu! Klarblå himmel och strålande sol som resulterar i hela 24 grader! Jag avnjuter en supergod kall smoothie medan jag solar ute på altanen. Receptet till smoothien har jag bloggat om tidigare och det kan ni hitta HÄR.

Jag har egentligen inga konkreta planer för förmiddagen utan har mest bara planerat att sitta i solen och njuta. Vid halv tre ska familjen bege sig hemifrån och in mot Tele2 Arena, Djurgården tar sig an AFC Eskilstuna. Jag hoppas verkligen på tre poäng och en bra inställning från laget denna soliga lördag. TAGGA 💛❤💙

Likes

Comments

Contains affiliate links Fritid , Tips
TIPS INFÖR MORSDAG 28/5 2017

TVÅ! Dagar kvar tills den årliga morsdag traditionen firas, men glöm inte bort att det är tanken som räknas!! Man behöver inte jämt köpa något alls, utan det fungerar precis lika bra att göra något själv, exempelvis baka, laga middag eller varför inte plocka din egen blombukett?? Här är iallafall lite tips på materiella ting som jag tycker är fina att ge bort i morsdag present. Klicka på bilderna för att komma direkt till produktens hemsida. Enjoy!

Likes

Comments


Hej vänner!

Det är mycket som behöver fixas och donas nu inför studenten att jag helt behövt lägga bort tiden till bloggandet. Under dagarna har vi handlat in fina dekorer, och engångsartiklar inför att släkten kommer hit på min mottagning. Personligen har jag valt att bjuda in de som jag brukar ha här vid exempelvis födelsedagar, samt ett par familjevänner. Idag var jag ledig från skolan och har tillbringat hela dagen med mami, vi har handlat in planteringsjord och blommor, en tavla till hallen och jag bjöd henne på lunch som vi åt ute på terassen i solen, supertrevligt!

Imorgon är det en slags avslutningsceremoni på vårt gymnasium som jag ser fram emot, så ska klä upp mig litegrann och ha med mig studentmössan, det ska bli spännande.. Jag är SÅ taggad på att äntligen få gå ut med mina betyg och säga att "I made it!"

Imorse möttes jag dessutom av de fruktansvärda nyheterna från Manchester. Alla mina tankar går till offren, alla skadade och deras familjer i denna svåra tiden. Europa står enat emot terrorism. Jag tycker att det är fint hur många som hjälper till på plats, öppnar upp sina hem, erbjuder gratis skjuts och hotell som öppnar upp sig, speciellt med tanke på hur många barn som är inblandade med tanke på att denna terrorattack skedde på en konsert.

Likes

Comments

THANK YOU FOR THIS SEASON, TOTTENHAM HOTSPUR 
 

Hur sammanfattar jag denna säsong mer än som magnifik? Trots att vi snubblade på mållinjen och hamnade på andra plats så fanns det så många positiva saker att lyfta istället. Harry Kane, vår egna striker som vuxit upp genom akademin vann "Premier League Golden Boot" för andra säsongen i rad, trots att han bara för 5 dagar sedan låg bakom Romelu Lukaku på med mål färre gjorda, han slutar på topp med hela 29 mål, wow! Vi avslutar med att ha flest mål gjorda, och minst insläppta samtidigt som vi har bäst målskillnad, +60!! Det är helt sjukt, jag minns när laget kämpade så hårt för att inte leva på - i målskillnad som om det vore igår.

Tack för denna säsong, Tottenham Hotspur! Ni har givit mig många fantastiska minnen, och fler ska det bli!

Likes

Comments

Som jag tidigare pratat om på bloggen så har jag velat bli mer personlig, och under mars publicerade jag enligt mig själv en rad med olika mer personligare inlägg. Trots att jag inte är helt bekväm så vill jag att denna blogg ska kunna vara en tillgång för mig att öppet prata om sådant jag står för, mina åsikter och andra djupare funderingar.

Dagens debatt eller ämne som jag tänker skriva om är alkohol. Självklart är detta enbart mina åsikter, men jag kommer även ta upp fakta och försöka debattera på olika plan kring alkohol. Alla behöver absolut inte hålla med mig, utan alla har självklart rätt till sin åsikt, så håll det rent och snyggt i kommentarsfältet!

ALKOHOL PÅVERKAN 

Om jag ska gå in direkt på statistik visar den att ungdomars alkoholintag svajat upp och ned dom senaste 40 åren, men idag är den betydligt lägre än tidigare. Detta mycket tack vare flera av Systembolagets alkoholreklamer som handlar om att inte köpa ut till ett syskon, som jag länkar längst ned på detta inlägg.

Omkring 50% av tjejerna i årskurs nio versus 43% av killarna i årskurs nio svarade att de dricker alkohol. Det är faktiskt de lägsta resultatet sedan statistiken började testas genom enkäter 1971 i grundskolorna. Med denna statstik betyder det att det är fler som avstår från dricka än som dricker. Ordfrasen "men alla andra dricker" är alltså falsk.

Den alkohol som är populärst bland unga är starköl, alkoläsk och starksprit. Tidigare under 2000-talet drack många ungdomar hembränt i en större skada, men den siffran har minskat efter att en sextonårig kille i Filipstad/Karlstad dog till följd av stora skalor av hembränd alkohol i sitt blod år 2002.

Det andra stora dilemmat ligger dessutom i vart ungdomarna får alkoholen ifrån. Vanligast för ungdomar i nian är att de får alkoholen utköpt av en partner, kompis eller kompisars syskon. Det finns även statistik på att över i 23% fall köper vuxna ut alkohol och langar till unga. Personligen har flera instagram konton med anonyma ägare skickat följningsförfrågan, vilket jag har tryckt bort. Då jag personligen är medveten om att jag har yngre personer som följer mig, och det är något jag absolut inte vill uppmana till.

När man går i nian är man mellan 14-16 år gammal. Vid den åldern är våra kroppar långt ifrån färdigutvecklade, och de påverkas på ett skadligt sätt av alkohol. Alkohol förstör våra organ i kroppen, och i förstora mängder kan alkohol även vålla till cancer i flera av kroppens organ. Alkohol påverkar även människan på ett psykiskt plan och det finns statistik på att människor får större chans att bli deprimerade och självmordsbenägna på grund av för högt intag av alkohol i våra kroppar. Omkring hälften av alla självmordsfall i Sverige har en koppling till alkohol.


PERSONLIGA ERFARENHETER 
 

Alla har det fria valet till att antingen dricka eller inte dricka, dock har många människor enkelt att falla för grupptryck. Men i slutändan är det alltid DU själv som bestämmer över dig och din kropp samt vad du väljer att göra med den. Väljer du att dricka alkohol så häller du i dig en substans som inte är naturlig för din kropp, utan det är ett gift som din kropp i förstora mängder försöker göra sig av med för att komma tillbaka till sin ursprungliga form.

De allra flesta ungdomar är väl medvetna om att alkohol påverkar kroppen på ett negativt sätt. Men vad många inte vet är hur den påverkar i samband med idrott och hälsa. Din prestationsförmåga blir försämrad, även flera dagar efter att man hällt i sig alkoholen. Varför? Jo, alkoholen innehåller ämnen som gör det försvårat för kroppen att bygga upp muskler, förbränna kalorier och att återhämta sig på samma sätt. Går man på en lagsport sviker man laget och utövar man en individuell sport så sviker man sig själv och sin egen kropp.

Jag som lider av generaliserat ångestsyndrom har tagit valet att inte dricka alkohol i stora mängder, jag dricker faktiskt knappt alkohol alls mer än ett fåtal gånger per år. Det var ett enkelt val för mig, för hur kan man vara naiv nog att hälla i sig ett gift som man vet gör allting sämre än vad det var innan man hade alkoholen i blodet?

Min vän Rebecka, som driver bloggen http://nouw.com/rebeckaanders skrev ett inlägg om hennes personliga tankar om alkohol HÄR.

I det inlägget skrev hon bland annat så här; "Jag skulle ALDRIG uppmuntra mina vänner till det här. Jag bryr mig om deras bästa. Jag bryr mig om deras liv, för alkohol i för stora mängder är LIVSHOTANDE. Hur kan ett gift som förgiftar hela samhället och DIG vara någonting coolt?

Jag ska vara ärlig. Jag ser ner på er som varje helg behöver dricka er fulla för att känna er bekräftade av era vänner, av samhället. Välj nya vänner."

Och jag kan inte annat än att hålla med, det upprör mig precis som henne att många använder alkoholen som en ursäkt för sitt beteende. Jag finner det otroligt skrattretande att många minns så avancerade saker som koden till sitt bankkort, sin portkod hem eller hur man skickar sms, men man minns inte så självklara saker som att vara trevlig mot andra människor? Att inte säga saker som man sedan kommer ångra? Att inte snacka skit om andra människor? Det är otroligt lustigt hur så pass många påstår sig att "inte vara sig själva" eller att "jag är inte samma person som jag var när jag drack" men det är du visst, du har bara enklare för att visa detta när du häller i dig en substans som gör att du inte bryr dig om dina medmänniskor. Hur många olika våldsbrott, svek, etc sker inte efter att man varit på en fest? Hur många har inte varit otrogna efter att ha druckit lite för mycket? Hur många människor beter sig inte rent ut sagt förjävligt mot sånna man "normalt" sätt bryr sig om?

Anledningen till att jag tar upp detta är för att jag själv varit utsatt, och varit ett offer i denna situationen. Jag har haft personer i mitt som betett sig illa mot mig så fort de druckit alkohol men de har samtidigt tagit det valet själva.

Förlåt ALDRIG något som är otrogen mot er, som spammar era mobiltelefoner i ren panik etc på fyllan, människor som beter sig på sådant sätt är inte värda att ha kvar i sitt liv. Ni förtjänar så himla mycket bättre.


Källor jag använt mig av är: denna, denna och denna.

Likes

Comments

Vaknade upp och mådde inte sådär jättebra psykiskt idag, valde därför att stanna hemma och ta hand om mig själv. Direkt efter att jag fått i mig frukost tog jag en välförtjänt dusch och tvättade håret, rakade benen och allt därtill. Sedan dess har jag suttit ute på baksidan och njutit av solen, och bara försökt koppla bort jobbiga tankar som spökar.

Herregud hörni, hela 26 grader ute och jag kan sitta och sola mig tillsammans med en kall smoothie och musik som jag tycker om, så som jag längtat till sommaren! Även nästa vecka ser det ut att bli härligt väder! Enjoy while it lasts.. 🌞

Likes

Comments

Vi åt godaste grillade hamburgarna med massa goda tillbehör som majskolv och grillad haullomi ost. Det kändes till och med nästan som en suverän fredag idag trots att det är torsdagskväll.

Dagen tillbringades i skolan, då jag skrev två skriftliga uppgifter på tyskan och jag kände mig faktiskt nöjd samt på bra humör efteråt.

Morgondagens planer är lite osäkra, har nämligen lite olika idéer med tanke på att vädret ska vara över 20 på termometern! Då vill man in till stan och få lite solsken på sig 🌞

Ikväll vankas både allsvenskan då Djurgården just nu spelar borta mot Jönköping Södra, och ikväll spelar mitt lag Tottenham Hotspur borta mot Leicester City. Dessutom spelar tre kronor kvartsfinal i Hockey VM strax efter klockan 20 ikväll, så det blir mycket byte mellan kanalerna ikväll.

Hoppas ni får en fin torsdagkväll!

Likes

Comments

Nya inlägg