View tracker

Tagliatelle med krämig timjansås 

Den här supergoda pastan passar perfekt till vilken dag som helst. Den har en god ört smak ifrån den färska timjanen. Byt ut kycklingen om du vill ha det vegetariskt eller byt ut mot fullkornspast, men jag föredrar såhär :D

4 portioner

Detta behöver du:

ca 500g tagliatelle 
2 st kycklingfiléer 
10 st kastanjechampinjoner 
5dl vispgrädde
en kruka färsk timjan 
1 vitlöksklyfta 
1 msk olivolja 
1 handfull persilja
1 tsk dijonsenap 
1/2 msk worcestershiresås 
Smaksätt med salt, vitpeppar och lökpulver 

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningen. Lägg olivolja i en djup stekpanna så den blir varm. Samtidigt förbereder du ingredienser, börja med att pressa vitlöken med en vitlökspressare och tillsätt det i olivoljan. Skär kycklingen på en separat skärbräda med önskad storlek och sedan delar kastanjechampinjonerna i 4. tillsätt kycklingen i olivoljan och krydda med salt & vitpeppar till den fått färg ( ca 5 min ) Addera sedan champinjonerna och smaksätt med lökpulver & salt. När champinjonerna börjar bli klara så tillsätt visgrädden, timjan och finhackad persilja. Smaksätt med dijonsenap och worcestershiresåsen och om det är behövligt, tillsätt med salt. Låt sjuda i ca 8-10 min och addera sedan den kokta pastan i såsen. Smaklig måltid!

Till Servering: riven parmesan :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här super goda vegetariska pastan passar perfekt för lunch. Mer nyttigare variant för de som inte vill ha kolhydrater utan mer vitaminer och mineraler. Super fräsch och god, denna rekommenderar jag stort!

(4 portioner)

Detta behöver du:
- 1-2 st morötter (lagom stora)
- 1 st zucchini
- 10-15st kastanjechampinjoner
- 10 st brysselkål
- 5dl vispgrädde
- 1 1/2 tsk worcestershiresås
- 1-2 msk olivolja
- Smaksätt med timjan, lök pulver, vitpeppar och salt

Gör såhär:
Börja med att hälla upp olivoljan i en djup stekpanna. Skala morötterna och med potatisskalare skalar du långa remsor av morötterna, samt zucchini. Dem ska nämligen se ut som "pasta". Skölj brysselkål och dela på hälften, skär gärna kastanjechampinjonerna på hälften. Stek brysselkål i olivoljan i ca 5 minuter och tillsätt sedan champinjonerna, smaksätt med timjan, vitpeppar, lökpulver och salt. Låt grönsakerna steka o ca 3 min och tillsätt sedan vispgrädden. Smaksätt med timjan, salt&peppar och worcestershiresås. Låt sjuda i 5-10 min, tillsätt morötterna under sjudningen och när morötterna snart är klara tillsätter du zucchinin. Sjuda tills zucchinin och morötterna är klara. Smaklig måltid!


Likes

Comments

View tracker

Detta receptet som jag, med hjälp utav min pappa kommit på är supergott, enkelt och lyxigt!
Passar perfekt till söndagsmiddag med ett glas vitt vin :)

4 portioner

Detta behöver du:

- ca 20 st jätteräkor
- 1 gullök
- 1 liten stång purjolök
- 2 klyftor vitlök
- 1 stång citrongräs
- 1 kub hönsbuljong
- 2-3dl torrt vit vin
- 5dl vispgrädde
- olivolja
Smaksätt med malen vitpeppar & citronpeppar

Gör såhär:
Finhacka gullök, purjolök, vitlök och citrongräs. Använd en djup stekpanna och fräs gullök, purjolök och till sist citrongräs i olivolja tills dem har fått färg. Tillsätt sedan jätteräkorna och vitlöken, rör om!
Efter att räkorna har fått form, så tillsätt vit vin och låt sjuda tills alkoholen har kokat bort! Tillsätt sedan vispgrädden och lägg i buljongen, låt koka i ca 10 min!
(Det ska vara en såsig konsistens)
Smaksätt med vitpeppar & citronpeppar!

Smaklig måltid!

Till servering: Ris

Likes

Comments

Jag kan lätt säga att detta är en av mina favoriträtter! Lax innehåller mycket högklassigt protein, B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium som är väldigt nyttjande för kroppen. Denna rätten passar bra för en lätt middag men också ett bra val när du har vänner över på middag :)

Ugnbakad Lax: för 4 portioner


Detta behöver du:

- 4st laxfileer (utan skinn)

- 2dl Lätt crème fraîche, fyra peppar

- olivolja

- citronskal, från en halv citron

- salt&peppar


Gör såhär:

Sätt på ugnen till 180°. Smörj en ugnssäker form med olivolja, placera laxbitarna i ugnsformen och salta&peppra lätt.  Blanda citronskal med crème fraîche och häll över laxbitarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter!

Dillsås:

- 2dl lätt crème fraîche

- 1-2 msk finhackad dill

- 1 msk majonäs

- 1 tsk dijonsenap

- salt&peppar


Gör såhär:

Blanda alla ingredienser väl och smaksätt med salt&peppar.

Till servering: Jag serverade laxen med potatis som jag stekte och smaksatte med vitlök och örter. Stekta sparris och en klick av dillsåsen :)

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Detta är en stor favorit bland mina tjejkompisar, så varför inte dela med mig?

Räcker till ca 4-5 portioner

Detta behöver du:
- ca 750g valfri pasta (jag valde gnocchi)
- 5dl vispgrädde
- 200g pesto (efter smak)
- 2-3 st chorizo korv
- 1 msk olivolja
Salt och peppar efter smak

Gör såhär:
Koka valfri pasta efter anvisningen. Samtidigt förbereder du såsen, skär chorizo korven i lagom stora bitar. Sedan steker du korvarna i olivolja i en djup stekpanna tills dem fått färg. Häll upp vispgrädden i stekpannan efter du stekt korvarna och sedan peston. Smaksätt med salt och peppar, låt sjuda under 10-15 min. Sila pastan efter den har kokat färdigt och häll över såsen på pastan och blanda väl!
Smaklig måltid:)

Likes

Comments

Mår som toppen efter den här goda smoothie bowlen jag gjorde, efter att jag tränat riktigt hårt idag! Super enkel och super god, för både frukost,mellanmål och dessert :)
(Smoothie Bowl är en vanlig smoothie men man tillsätter ingen typ av vätska!)
(1 portion)
Detta behöver du:
- 1-2st bananer
- 1st mango
- 3st valnötter
- 1st hasselnöt
- 1/2 tsk kanel


Gör såhär:
Skär bananerna i små bitar och frys dem över natt. När du är redo för en riktig go Smoothie Bowl, så tar du ut bananerna ur frysen och lägger dem i en smoothiemixer. Mixa väl( här kan det bli lite klurigt eftersom bananerna är frysta, så blanda då och då) tills du får en tjock smet. Häll sedan över den tjocka banan smeten i en fin skål och servera som jag gjorde med mango, valnötter, hasselnötter och en nypa kanel:)

Till servering: här kan du använda olika typer av frukter och nötter efter din smak!

Likes

Comments

Detta behöver du:

- 175g rumsvarmt smör

- 3st ägg

- 3dl strösocker

- 1 1/2dl kakao

- 1 1/2dl vetemjöl

- 1 tsk vaniljsocker

- 1 pkt oreo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gör såhär:

Värm ugnen till 200°

Vispa smöret och sockret tillsammans i en stor bunke, mjukt och fluffigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget tills du fått en slät och fin smet. Rör ner kakao och mjöl i smeten samt vaniljsockret. Vispa tills allt är väl blandat. Smula sedan ner oreo och rör om.

Smörj en ugnssäker form ( ca 20x20cm ) och placera bakplåtspapper.

(Ett tips: Vispa inte för länge annars kan brownien bli torr, utan vispa tills mjölblandningen är väl blandad.)

Grädda i ca 20 minuter!

Låt brownien svalna innan servering :)

Till servering: Grädde och bär

Likes

Comments