Men hallå, vart har tiden tagit vägen??

Det är alltså en vecka kvar tills jag åker och har ännu inte riktigt förstått hela den här grejen med att jag varken kommer vara hemma i byn eller träffa mina nära och kära på över ett år? Får ångest av bara tanken, men är samtidigt jätte taggad för förhoppningsvis kommer detta år bli det bästa på länge.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Oj, tre månader sen senaste inlägget postades. Skyller på att jag är oerfaren bloggare samt att jag hade börjat ge upp på hela au pair grejen efter tio matchningar då jag aldrig riktigt klickade med någon av familjerna.
Allt som allt matchade jag med 50 familjer (ni kanske fattar varför jag var less) innan jag TILLSLUT matchade med the Woods. En familj bestående av mamma K, pappa M, sönerna E och N och dottern L.

Den 21 augusti klockan 06:05 lyfter flyget från Kiruna mot Stockholm och större delen av den dagen kommer spenderas på flygplatser och flygplan innan jag slutligen landar i New York vart jag sen spenderar några dagar på ett Traning School som Cultural Care ordnar upp där man får lära sig lite om hur det är att köra bil i USA, hjärt- och lungräddning och andra nödvändiga saker man bör veta som au pair. Efter det tar jag en buss till Newton, ett samhälle som ligger en halvtimme utanför Boston, Massachusetts vart familjen (och snart jag) bor.Likes

Comments

Bor: Newton, Massachusetts

Barn: Pojke 11 år, pojke 8 år, flicka 5 år

Husdjur: Nej


Som ni kanske ser är även denna familj i samma område som dom tre första matchningarna jag hade, mer eller mindre alla familjer jag matchat med kom från den delen av USA vilket känns lite kul.

Om jag ska vara ärlig vart jag inte jäääätte intresserad när familjen hörde av sig till mig i mitten på juni, men det var mest för att jag redan gått igenom samma procedur med exakt 50 andra familjer tidigare och därmed tappat hoppet om att faktiskt hitta en familj. Men trots detta valde jag att boka in en skypeträff som vi hade dagen efter och gud vad jag är glad att jag valde att göra det. Jag, mamman och barnen satt och pratade i nästan en timme innan vi sa hejdå och strax där efter trillade det ner ett litet mejl där hon frågade om jag skulle vela spendera mitt år som au pair med dom och kan ni gissa vad jag svarade? Chockad är ett ord man kan beskriva vad jag kände just där och då, för jag hade nu trots alla motgångar äntligen hittat min familj! Jag skrev snabbt ihop ett mejl tillbaka där jag svarade ja tusen gånger ja och ringde sen mamma för att berätta att det trots allt skulle bli USA till hösten.


Likes

Comments

Bor: Weston, Massachusetts

Barn: Flicka 8 år, flicka 6 år, pojke 3 år

Djur: Hund och katt


Den här familjen bodde ungefär i samma område som Match 3, dvs kring Boston området. Familjen består av två pappor, deras två döttrar, en son samt en hund och katt. Vi mejlade lite och bestämde att vi skulle prata mer via skype samma kväll. Två timmar tidigare än vad jag trodde var planerat börjar en av papporna ringa mig på skype och det är då jag inser att jag sett fel tid så i full stress kastar jag ut Marcus ur lägenheten och försöker liva upp mitt febriga ansikte med lite smink och ringer tillbaka till pappan. Trots allt detta inklusive att kameran på min dator inte ville fungera så gick mötet bra och vi ska prata igen till helgen, fast nu med en fungerande kamera och resten av hans familj.


Likes

Comments

Bor: Arlington, Boston

Barn: Flicka 7 år, pojke 4 år

Djur: Nej


Update: vi mailade lite mer, men familjen valde sen att gå vidare med en annan au pair då dom behövde en till sommaren och jag är mer intresserad av att åka till hösten.

Då jag valde att gå vidare från Match 2 ganska fort så ramlade det in en ny match redan samma kväll. Den här familjen bestod av en ensamstående mamma och hennes två barn och jag kände ganska fort att jag gillade dom så vi bestämde oss för att prata mer via skype och då det här skulle vara mitt första skypemöte med en familj var jag dö nervös och funderade på att ställa in. Men när vi sen började prata släppte nervositeten ganska fort då hon var så himla trevlig och lätt att prata med. Allt flöt på och vi pratade i nästan en timme innan vi bestämde oss för att prata igen om en vecka.


Likes

Comments

Bor: Forrest Hills, New York

Antal barn: 2

Åldrar: 7 år, tvillingar

Husdjur: Nej


Min andra match var en väldigt musikalisk och sprallig familj, fick ett jätte detaljerat och fint mejl av dom men kände ädnå att det inte riktigt var rätt så valde att tacka nej.


Likes

Comments

Bor: Palo Alto, Kalifornien

Antal barn: 2

Åldrar: flicka 6 år, pojke 4 år

Husdjur: nej


Fick alltså min första matchning igår när jag vaknade! Vart så glad för familjen var jätte trevlig och fina och efter att vi mejlat lite bestämde vi oss för att ha ett skypemöte kvällen efter, men jag bestämde mig för att gå vidare och tacka nej då jag kände att dom hade alldeles för mycket regler och verkade ganska strikta. Något jag inte känner skulle passa mig särskilt bra då min familj ändå är ganska avslappnad och att spendera ett år med en familj där man aldrig riktigt kan vara sig själv känns inte så idealt.


Likes

Comments

När du har skickat in din ansökan om att bli en au pair och den sedan blivit godkänd får du en inloggning till en sida där du måste göra fyra olika kurser, kan hitta information och se familjerna som du blir matchad med.

Du som au pair kan endast bli matchad med en familj åt gången, medan värdfamiljer kan kolla på upp till fyra olika au pairer samtidigt. Under tiden som en värdfamilj tittar på din profil får du som blivande au pair ett mejl om att du har en match och att de kan komma att kontakta dig inom snar framtid. Helst ska du som blivande au pair kontakta värdfamiljen så fort som möjligt för att visa ditt intresse.

Tackar en värdfamilj "Ja" till en match men den blivande au pairen nekar så blir det ingen match, samma sak gäller om det är tvärt om. När båda parterna tackat ja är det en match och det är då den familjen man kommer spendera året i USA med.

För att beskriva hela processen på ett enklare sätt skulle man kunna säga att det är lite som Tinder.

Likes

Comments

Jag heter alltså Sanna Tapio, fyller 19 år nu till sommaren och kommer från Karesuando.

Då jag tar studenten nu till sommaren och har inga som helst framtidsplaner mer än att det hade vart kul att gå på Samernas i Jokkmokk nån gång, så tänkte jag att ett år som au pair i USA kanske inte skulle vara så farligt som det faktiskt låter, och efter många om och men bestämde jag mig tillslut för att göra det här. Trots ångesten över att jag kommer missa årets skiljning, jokkmokks marknad, nästa års kalvmärkning och massa andra saker så känns det ändå ganska bra att komma iväg och få uppleva massa nya saker och lära känna massa nytt folk. Man kan ju inte sitta kvar i byn resten av livet liksom och därför kände jag också att en blogg där jag kan skriva om allt som händer är en ganska kul grej, speciellt när året i USA är över och man vill kunna kolla tillbaka på allt man gjorde.

Likes

Comments

Första inlägget, starten. Det är nu det börjar. Hjälp.

Har precis skickat i min ansökan till Cultural Care. En ansökan om att bli au pair i USA i minst ett års tid.

Nu när ansökan är inskickad kommer matchningsprocessen att börja och samtidigt som jag känner mig jätte taggad är jag enormt nervös och lite rädd. Fast vem känner sig egentligen lugn och säker på allt när man ska flytta till ett helt annat land och en helt annan familj för ett års tid?

Likes

Comments