Idag är det exakt 7 veckor och 1 dag sen jag kom till USA och på ett sätt känner jag mig lite besviken då den största delen av den här tiden har spenderats hemma pågrund av att jag ända tills nu vart så otroligt utmattad och tömd på energi. En snabb sammanfattning av min tid här skulle kunna vara att jag har jobbat, lärt känna två jätte härliga tjejer, varit på otroligt många hockeymatcher och träningar, spenderat en helg i familjens lakehouse, skaffat gymkort och börjat gymma, sett en liten del av Boston, besökt Ikea 2 gånger och kollat serier.

Om man kollar på det såhär verkar det ju ändå som att jag haft hyfsat mycket för mig, vilket jag egentligen har haft men känner mig ändå på ett sätt lite isolerad och ska därför ta tag i att lära känna mer människor samt att upptäcka nya ställen.

Bilden är från igår när jag cyklade förbi kyrkan påväg till affären. Har aldrig sett så mycket pumpor i mitt liv förut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ända sen jag lämnade Sverige har jag pratat med mamma på facetime minst en gång om dagen, ibland har det till och med hänt att det blivit två gånger. Känner att det är just pågrund av att vi pratar så ofta som vi gör och att vi pratar som om jag bara hade varit några mil hemifrån som gjort att min hemlängtan inte är så extrem som jag först trodde att den skulle vara. Visst saknar jag alla där hemma och är ledsen över allt jag kommer missa under mitt år här, men varje gång jag kommer in på dom tankarna försöker jag alltid tänka på allt nytt jag kommer uppleva och lära mig medans jag är här samt att allt kommer finnas kvar där hemma när jag kommer tillbaka nästa höst.

Jag trivs hos min värdfamilj väldigt mycket även fast det ibland blir lite för mycket och man helst vill gå iväg och vara för sig själv en stund. Skulle säga att det är den största nackdelen med att bo på sitt jobb, då man kan aldrig riktigt kan koppla bort helt.

Tar som sagt hand om tre barn- två pojkar och en flicka. Pojkarna är 11 och 8 år och är super lätta att ta hand om då båda är väldigt självgående och respekterar och lyssnar på allt jag säger och ber dom göra, flickan är däremot en helt annan story. Hon fyller 6 år nu till halloween och jag har aldrig träffat någon med en så stark vilja. Ber man henne göra någonting som hon inte känner för så är det nästan omöjligt att få sin vilja igenom. Har en känsla av att au pairen dom hade innan mig var lite mesig när det väl kom till att vara sträng och bestämma saker, vilket därmed betyder att barnen är allt annat än vana vid att bli tillsagda att göra vissa saker.

Likes

Comments

I fredags följde jag med familjen in till Boston för att kolla Red Sox spela baseboll. Min värdmamma hade fått biljetterna från sitt jobb och istället för att sitta på läktarna fick vi sitta i en slags box lite högre upp i arenan vart vi blev serverade gratis mat och dricka.

Brukar vanligtvis inte vara speciellt intresserad av att kolla sport men när man väl började förstå vad det hela gick ut på blev det roligare.

Likes

Comments

Passade på att vara en sväng förbi Ikea igår efter jag fört barnen till skolan, det här blev min andra gång där då jag var dit med min värdmamma under min första vecka med familjen.​
Köpte två stora ramar som jag ska ska sätta affischer i, några kuddar, korgar, jordgubbssylt och lösgodis(<3)

Älskar Ikea, speciellt när det känns som att man är hemma i Sverige under tiden man strosar omkring där inne.

Tänkte att jag ska ge er en liten room tour här på bloggen när jag väl fått upp ramarna och fixat klart med allt annat då det är flera har frågat hur mitt rum ser ut, tror dock att det först kommer att bli nästa vecka då min schema är väldigt fullspäckat just nu.

Likes

Comments

Ja jag gick lite för långt med mina impulsköp ännu en gång, men nu var det i alla fall något behövligare än smink. Hade nämligen inte plats för alla mina hudvårdsprodukter när jag åkte hit till USA så varför inte börja om på nytt och slösa 1k på sånt du egentligen redan har fast som är kvar på andra sidan atlanten? 

Likes

Comments

Ibland får man faktiskt ta och unna sig, även om man blir pank efteråt.

Likes

Comments

Min första dag i Boston spenderades på en gratis radiofestival med Amanda, en svensk au pair jag mötte upp på Starbucks förra veckan, och fem andra au pair tjejer. Är dock suuuper dålig på namn så kommer bara ihåg att en av dom hette Elin, hehe.

Efter festivalen gick vi ut och åt på ett mysigt ställe med lite mindre mysig servis då det första dom gjorde var att tappa bort våra beställningar bara för att lite senare blanda ihop dom med någon annans. Men maten var i alla fall god och vi slapp betala fullpris.

Innan vi tog spårvagnen tillbaka hem bestämde vi oss för att försöka hitta till the Lawn on D, ett ställe vart dom har gungor formade som ringar som lyser upp när det blir mörkt. På vägen dit råkade vi dock gå fel vilket slutade i att vi fick gå i vad som kändes som en evighet, men tillslut kom vi fram och såg till att vi tog rätt väg nör vi skulle tillbaka.


Likes

Comments

Okej har alltså varit hemifrån i exakt två veckor nu vilket är sjukt då det känns som att jag precis kom hit.

Idag är min tionde dag med min värdfamilj och som ni märkt av frånvaron här på bloggen har det vart mycket att ta in under dessa dagar och eftersom att familjen inte riktigt vill att jag ska dela med mig av deras liv på varken bloggen eller instagram har det varit svårt att uppdatera er om allt som hänt då jag inte kan göra det på det bästa sättet jag vet- genom bilder.


Dom första dagarna spenderades med att lära känna föräldrarna och barnen, fick också träffa mor- och farföräldrarna och måste snabbt bara säga att jag gillar deras farmor extra mycket då hon påminner mig jätte mycket om min egen mommo. Om jag ska vara helt ärlig har vi inte gjort så jätte mycket under dom här dagarna även fast det känns som det. Vi var en sväng förbi IKEA vart jag köpte massa saker till mitt rum vilket var roligt, min värdmamma var förövrigt super söt och insisterade på att betala för allt jag köpte där som en liten inflyttningspresent. Sen har vi varit på några hockeymatcher som killarna haft och vi var också en sväng upp till familjens lake house vart vi stannade en natt. Förutom det har vi mest bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag har tagit det extra lugnt nu under helgen då jag valde att stanna ensam hemma när familjen for upp till deras lake house igen för att ha en lite mindre släktträff. Har haft ont i huvudet och känt mig otroligt utmattad under de senaste dagarna och kan såhär i efterhand säga att jag är glad att jag stannade hemma för hade aldrig orkat socialisera mig med massa nya människor i tillståndet jag var i.

Idag är det i alla fall Måndag och imorgon börjar barnen skolan vilket ska bli skönt då man nu kommer kunna skapa lite mer rutiner. Nu ska jag stiga upp och försöka ta  tag i att städa mitt rum då det ser ut som att den bomb släppts ner här.

Likes

Comments

Som ni garanterat närkt är bloggandet inte min starkaste sida här i livet, men ja jag lever och ska försöka bli bättre på att uppdatera er om livet här på andra sidan Atlanten.

Skrev faktiskt två inlägg i slutet på förra veckan men insåg nu att jag aldrig publicerade dom, utan dom blev båda två kvar som utkast. Men nu är det fixat och ni kan se dom under det här inlägget!!


Eftersom det är 9 dagar sen jag sist skrev här är det såklart jätte mycket som har hänt, tänkte dock att jag kan ge er en djupare inblick av det i ett annat inlägg då denna mer var för att informera er lite.


Likes

Comments

Igår spenderades dagen i New York och herregud vilken stad! Lätt att man kommer spendera helger där framöver.

Likes

Comments