//Lördag<3//

Jag vaknade och blev hyperöverlycklig idag då jag insåg att det var helg!!<333 iallafall så var jag inne på snapchat och kollade igenom tastemade, där jag såg ett recept som jag ville göra. När jag kollade närmare var det massor med gelatin och färgämnen som inte verkade särskilt trevliga så att jag valde att istället göra lite klassiskt marshmallow-fluff. Jag ÄLSKAR marshmallow-fluff, det är nästan en underdrift. När jag var yngre så älskade jag att göra maränger, bara för att smeten är sååååååååå god, men sedan har jag insett att marshmallow-fluff e så mycket godare. För dig som inte vet vad det är så är det ungefär grunden till hemmagjorda marshmallows, tänk dig smälta marshmallows, fast godare:)

Marshmallow-fluff är ienktligen grunden till mycket, italian meringue buttercream (tillsätt smör), marshmallow (massa grejsimoj), fondant (marshmallow&florsocker), men jag gillar det som det är.


ingredienser&step-by-step 

1/2 cup vatten

1 cup socker

5 äggvitor

lite mer socker

smaksättning (t.ex. citron, vanilj, osv....)

Börja med att göra sockerlagen genom att hälla socker&vatten i en kastrull och sätt den på låg värme som man stegvis höjer tills sockerlagen nästan nått 230°F / 110°C, under tiden kan man röra lite i början men sedan ska man bara låta den sköta sitt. Det kan stänka lite så att man kan akta sig då det är väldigt varmt. När den nästan är 110°C så kan man börja med "marängen" . Häll äggvitorna i en bunke och börja vispa dem sakta (det är viktigt att det inte är en enda liten plutt av äggula i för att ägg har en fetma som gör att det inte går att vispa äggvitorna vita &luftiga. Det är också viktigt att det inte är fett i bunken), men när dem börjar bli "bubbliga kan du höja farten på den stående mixern (ingen aning vad dem heter på svenska, hoppas ni fattar), det är enklare att använda en sådan men det går väll antagligen med en vanlig elvisp, men jag skulle nog rekommendera att ha någon som kan gripa in och hjälpa till när/om det behövs.

När äggvitorna börjar stelna är det dags att hälla i sockret, jag hade i 2-3msk men det går att ha i lite mindre/mer, när det har börjat att bli en slät smet (som marängsmet) kan man sänka farten på vispen.

När sockerlagen har nått 245°F / 120°C är det dags att sätta vispen på hög fart och långsamt hälla ner sockerlagen i marängsmeten. Det ser i början ut som om dem inte blandas ihop men dem gör det, tro mig. När det, efter någon minut, blandats ihop så kan man blanda ihop smeten, skrapa ner den på sidorna och sänka farten på vispen. Efter ca10-12 min så har smeten nått rumstemperatur och du kan göra vad du vill med ditt fina marshmallow-fluff<3333

Jag valde att spritsa det till små marängformade grejser som jag sedan använde min gasbrännare på till att få den här "marshmallow-ytan" som är såååå god -ni vet den man får när man grillar marshmallows- och den framhäver också formen så att det ser finare ut.

Det är ganska mycket över som jag tänker på att göra en citron-paj av, eller så kan jag köpa jordgubbar då dem svenska precis har börjat komma och så kan jag doppa dem i fluffet och gas-bränna det lite och så blir det marshmallow-fluff fondue, antar att det blir fluffdue:)

jag kommer antagligen komma med fortsättnings-recept som t.ex. ett på citronpajen och ett på hemmagjorda marshmallows:) <333

tack för att du slösade din tid på detta och ha det bra så ses vi i nästa inlägg<333333

(nu tänker jag inte lova något om när nästa inlägg kommer;))

Likes

Comments

Efter skolan idag så gick jag & två kompisar hem och fixade dessa vattenmelon&lime-drinkar som var jätte enkla, goda & roliga att göra. Dem är ienktligen bara slumpade efter smak, vattenmelon & lime, som man mixar ihop, vi silade bort själva fruktköttet så att det bara var saft kvar, men det är valfritt.  Fruktköttet som blev kvar är just nu i frysen för att jag försöker att göra någon sorts slush-sorbé-grejsimoj, vi får se:)

Ha det så bra ni kan, så ses vi nästa gång!<333

//Bryndissssss

Likes

Comments

heeeejj<3

Mina bilder som jag skulle använda till att visa Hr jag lagade min mat har jag inte lyckats ladda upp det kommer bara upp sånna här himla laddande cirkel-grejsimojor så jag har inte lyckats få upp något ska fortsätta kämpa och hoppas att jag lyckats:)

//Bryndisss

​fick i alla fall upp en bild på slutresultatet:)

<33333

Likes

Comments

srry

Jag vet att jag sa/skrev i förrgår att jag skulle lägga ut mitt första recept igår som är min limekyckling m. risotto men så kom det aldrig upp något. Jag har nog ingen ursäkt utom den vanliga: att jag inte hade tid. Jag vet också att jag inte direkt har särskilt många läsare, alltså inte så många att säga förlåt till, och dem jag har e typ bara mina kompisar...hahah  Men jag känner mig ändå skyldig att säga förlåt.

I änktligen så är det bara onödigt att skriva det här då det andra inläget kom klockan 00:13 så att jag är fortfarande laglig ifall jag skulle lägga ut receptet idag, så vi får se... :)

tackkkk till alla som orkar slösa sin tid på det här<33333

//Bryndis

Likes

Comments

Jag inledde min dag på en busshållplats klockan 00:01 då min buss kom efter att jag varit på Adeles konsert som var skruvmejsligt bra!!! Den var helt fantastisk, Adele var helt fantastisk!!! Det bästa var nog när hon sjöng set fire to the rain och det regnade över henne. Jag skrek så pass mycket att videorna som jag filmade inte är värda att lägga till här. Jag tog bussen till min hållplats och gick ******* kissnödig hela vägen hem och gick ock la mig. Vid 12 på morgonen vaknade jag sedan och det var inte förren 13 jag gick upp, tack vare mina (eller iänktligen min katts) kattungar som ville leka med mina fötter<3<3hihi:)

Nu är det i alla fall valborg och jag har gått i fackeltåget upp mot majbrasan till att tända eld på den, väl vid majbrasan stack det bara som in i piiiiiiiiiip i ögonen på grund av elden men det var väll ändå mysigt<3

Idag var även den första "riktiga" vårdagen, den väntade på att komma så att allt kunnde bli perfekt ,den 31, på valborg, när den änktligen kom, man kunnde gå i shorts (amazzzing) det gjotde jag i alla fall, men på kvällen blev det ganska kallt, villket kanske var dåligt enligt vissa men det blev ju bara ännu mysigare att värma sig vi brasan:) va positiv nu!:))

//Bryndiss

imorgon kommer jag lägga ut step-by-step förklaring på hur jag gjort min lime kyckling i vår pizza-ugn (vedugn) så håll ögonen öppna:))

Har nu även satt denna blogg i en kategori den hade ingen förut men nu har den en! Den här kommer mest att handla om mat (det är kategorin jag valt) men jag kommer också lägga ut anndra roliga eller bra saker då och då och kanske det kommer anndra saker som hännt eller som jag känner för att skriva <3<3

En utav pizzorna vi gjorde nu till valborg med rökt lax & räkor, oväntat gott faktist!!

Nu ska jag sluta störa,Tack för mig:)))

Likes

Comments

ganska ironiskt att min rubrik är "hej på ​er alla ​​bubbis​ar ute i världen" då jag inte har några läsare vad jag vet. Yaaaaaaas...

jag är en människa och inte en ailien som ska försöka vara rolig på samma gång som jag är glad, sjunger, spelar musik, lagar mat och är allmänt kreativ

För enligt mig är kreativitet den bästa nyckeln till glädje :)

När jag inte är kreativ äter jag gurka och chips och dricker kaffe till att vara pigg och glad resten av dagen:)

Vet inte vad som ska skrivas mer än hej så hej&hejdå hoppas vi ses snart igen:)

Likes

Comments