Mat

WE COOK, WE EAT, WE LOVE

Idag till lunch gjorde vi zucchinibiffar med vitlöksyoghurt, och till det åt vi en sallad gjord på salladsmix, paprika, morötter, gurka, salladslök och babytomater. 

Zucchinibiffar 10-15 plättar

* 350 g zucchini

* 3 salladslökar

* 150 g fetaost

* 1 dl vetemjöl

* 3 ägg

* 1/2 dl finskuren dill

* salt och peppar

* olja till stekning


Vitlöksyoghurt

* Grekisk yoghurt

* En pressad vitlöksklyfta


Riv hela zucchinin och krama sedan ut allt vatten. Blanda vetemjöl och ägg. Hacka dill och salladslök och blanda ihop det med vetemjölet, äggen och zucchinin. Smula i fetaosten. Stek plättarna med rikligt med olja cirka 2 minuter på varje sida. Lägg plättarna på en tallrik med hushållspapper. Servera med vitlöksyoghurten och valfritt tillbehör. Exempelvis potatis, sallad, quinoa, bulgur


(receptet är från tidningen buffé)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments