2014 utbildade jag mig till massör inom svensk klassisk massage. Det är en djupgående massage där fokus ligger på att lösa upp spänningar i kroppen som leder till avslappning. Att gå regelbundet på massage är något som jag rekommenderar. Massage motverkar trötthet, värk i muskler, axlar, rygg och nacke (där många ofta är spända som tillslut leder till långvarig värk). När jag hade utbildat mig till massör kände jag att jag ville fortsätta att utbilda mig inom detta område, därför att det är många som kommer och blir masserade som har långvarig huvudvärk, smärta i en axel, smärta i tummen med mera och jag kände att jag ville behandla på ett djupare plan och inte bara med massage. För vissa kan det räcka med avslappning för att "bota" värken men för vissa krävs det mer än en massage.

2015 utbildade jag mig så att jag fick utföra triggerpunktsbehandling. En triggerpunkt är en delmuskelspänning som kan ge upphov till exempelvis långvarig huvudvärk eller smärta. Triggerpunkten känns som en liten "knöl" och när man trycker på den kan det göra ont lokalt på området eller någon annanstans runt muskeln. En triggerpunkt uppstår ofta när en muskel har varit spänd under en längre tid. Innan jag börjar behandlingen så masserar jag alltid området runt punkten för att värma upp musklerna.

Eftersom vi bor i en etta nu så finns det inte riktigt plats för att sätta upp massagebänken och ta emot kunder. Men om (när?) vi flyttar större skulle jag gärna vilja göra om ett rum till massagerum med massa ljus m.m. Just för att alla borde unna sig en massage en gång i månaden eller varannan månad. Alla som jag har behandlat hittills med triggerpunkter lider inte längre av sina besvär. Det har varit besvär som nackspärr, musarm, huvudvärk, smärta i nacke och axlar, samt smärta i tummar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments