WE EAT, WE COOK, WE LOVE

Dinkelbröd med äpple och yoghurt
• 2 dl havregryn
• 5 dl dinkelmjöl
• 1 dl sesamfrön
• 1 dl linfrön (hela)
• 2 tsk bikarbonat
• ca 1-2 dl solrosfrön
• ca 1-2 dl hackade sötmandlar
• en nypa salt
• 3 msk honung
• ett rivet äpple (jag använde ett rött med mycket smak)
• 4 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta ner smeten i formen (jag brukar använde en sked och klicka ner smeten). In med formen i mitten av ugnen i 45-60 min. Enyoy!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments