2014 utbildade jag mig till massör inom svensk klassisk massage. Det är en djupgående massage där fokus ligger på att lösa upp spänningar i kroppen som leder till avslappning. Att gå regelbundet på massage är något som jag rekommenderar. Massage motverkar trötthet, värk i muskler, axlar, rygg och nacke (där många ofta är spända som tillslut leder till långvarig värk). När jag hade utbildat mig till massör kände jag att jag ville fortsätta att utbilda mig inom detta område, därför att det är många som kommer och blir masserade som har långvarig huvudvärk, smärta i en axel, smärta i tummen med mera och jag kände att jag ville behandla på ett djupare plan och inte bara med massage. För vissa kan det räcka med avslappning för att "bota" värken men för vissa krävs det mer än en massage.

2015 utbildade jag mig så att jag fick utföra triggerpunktsbehandling. En triggerpunkt är en delmuskelspänning som kan ge upphov till exempelvis långvarig huvudvärk eller smärta. Triggerpunkten känns som en liten "knöl" och när man trycker på den kan det göra ont lokalt på området eller någon annanstans runt muskeln. En triggerpunkt uppstår ofta när en muskel har varit spänd under en längre tid. Innan jag börjar behandlingen så masserar jag alltid området runt punkten för att värma upp musklerna.

Eftersom vi bor i en etta nu så finns det inte riktigt plats för att sätta upp massagebänken och ta emot kunder. Men om (när?) vi flyttar större skulle jag gärna vilja göra om ett rum till massagerum med massa ljus m.m. Just för att alla borde unna sig en massage en gång i månaden eller varannan månad. Alla som jag har behandlat hittills med triggerpunkter lider inte längre av sina besvär. Det har varit besvär som nackspärr, musarm, huvudvärk, smärta i nacke och axlar, samt smärta i tummar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

WE COOK, WE EAT, WE LOVE

Den sista tiden har jag börjat kolla på Leilas supermat. I sitt nya program fokuserar hon mer på supermat, som för henne är god och hälsosam mat med nyttiga och färska råvaror. Jag har väldigt lätt för att bli sötsugen, speciellt om jag har fuskat med att äta kontinuerligt under hela dagen. När jag såg förra programmet hittade jag ett recept på en chokladfudge som jag provade göra, supergott verkligen och ett hälsosammare alternativ än att trycka i sig en 100 g Marabou haha. 


Det du behöver för att göra detta är:

* 150 g skållad mandel

* 0,5 tsk flingsalt

* 0,5 dl kokosolja

* 1 nypa vaniljpulver

* 0,75 dl lönnsirap

* 0,75 dl kakao

* ev smält mörk choklad 


Skålla mandel kan ju låta riktigt jobbigt, men det är det inte! Koka upp vatten i en kastrull så att vattnet täcker mandlarna, koka sedan mandlarna i 2 min. Skölj sedan dem med kallt vatten och sen är det bara att ta bort skalet från mandlarna! 

Börja med att köra alla mandlar i en matberedare tills det blir som ett mjöl, blanda sedan alla ingredienser till en fudge. Smeta ut fudgen på en tallrik eller liknande. Stoppa sedan in fudgen i kylen så att den får stelna lite. Om du vill kan du smälta choklad och ha uppepå fudgen. 

Enjoy! 


(http://www.koket.se/chokladkolafudge

Likes

Comments

Lite nytt på bloggen är på ingång! Jag skulle vilja skriva om allt som rör hälsa egentligen och det är många olika områden! Därför kommer jag framöver börja posta inlägg som heter T R Ä N A M E D M I G och WE COOK, WE EAT, WE LOVE.

Träna med mig- här kommer jag att lägga ut olika träningspass, övningar, tankar om träning, utrustning m.m.

We cook, we eat, we love- här kommer jag att posta inlägg som handlar om mat, olika recept, näringsämnen m.m

När jag själv läser bloggar (som jag gör väldigt ofta) tycker jag att det är kul när de olika bloggarna har olika teman som jag som läsare kan följa. Vad tycker ni om det? Kommentera gärna!Love, L

Likes

Comments

En av de härligaste tiderna på året är äntligen här, hösten! Solen skiner nästan varje dag och himlen är klarblå fast med bitande vindar.

Jag har precis kommit tillbaka till Gävle efter en sommar i Östersund. Det har varit mycket jobb i sommar så nu känner jag att jag behöver vila och återhämtning. Känns dock otroligt konstigt att inte ha något speciellt att göra när jag vaknar på morgonen. Men ja ja, jag vänjer väl mig med den känslan också. Just nu håller jag på att söka lite extrajobb och fick precis reda på att jag har en intervju på måndag, spännande!

Tiden framöver nu ska jag lägga min energi på att träna mycket och fortsätta att jobba mot en smärtfri rygg. För första gången på länge känner jag att jag är på rätt väg. Jag har börjat med en relativt ny, eller i alla fall ny för mig, träningsform som kallas 3D-träning som jag kan berätta mer om i ett annat inlägg!

Likes

Comments