WE EAT, WE COOK, WE LOVE

Dinkelbröd med äpple och yoghurt
• 2 dl havregryn
• 5 dl dinkelmjöl
• 1 dl sesamfrön
• 1 dl linfrön (hela)
• 2 tsk bikarbonat
• ca 1-2 dl solrosfrön
• ca 1-2 dl hackade sötmandlar
• en nypa salt
• 3 msk honung
• ett rivet äpple (jag använde ett rött med mycket smak)
• 4 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta ner smeten i formen (jag brukar använde en sked och klicka ner smeten). In med formen i mitten av ugnen i 45-60 min. Enyoy!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mat

WE COOK, WE EAT, WE LOVE

Idag till lunch gjorde vi zucchinibiffar med vitlöksyoghurt, och till det åt vi en sallad gjord på salladsmix, paprika, morötter, gurka, salladslök och babytomater. 

Zucchinibiffar 10-15 plättar

* 350 g zucchini

* 3 salladslökar

* 150 g fetaost

* 1 dl vetemjöl

* 3 ägg

* 1/2 dl finskuren dill

* salt och peppar

* olja till stekning


Vitlöksyoghurt

* Grekisk yoghurt

* En pressad vitlöksklyfta


Riv hela zucchinin och krama sedan ut allt vatten. Blanda vetemjöl och ägg. Hacka dill och salladslök och blanda ihop det med vetemjölet, äggen och zucchinin. Smula i fetaosten. Stek plättarna med rikligt med olja cirka 2 minuter på varje sida. Lägg plättarna på en tallrik med hushållspapper. Servera med vitlöksyoghurten och valfritt tillbehör. Exempelvis potatis, sallad, quinoa, bulgur


(receptet är från tidningen buffé)

Likes

Comments

2014 utbildade jag mig till massör inom svensk klassisk massage. Det är en djupgående massage där fokus ligger på att lösa upp spänningar i kroppen som leder till avslappning. Att gå regelbundet på massage är något som jag rekommenderar. Massage motverkar trötthet, värk i muskler, axlar, rygg och nacke (där många ofta är spända som tillslut leder till långvarig värk). När jag hade utbildat mig till massör kände jag att jag ville fortsätta att utbilda mig inom detta område, därför att det är många som kommer och blir masserade som har långvarig huvudvärk, smärta i en axel, smärta i tummen med mera och jag kände att jag ville behandla på ett djupare plan och inte bara med massage. För vissa kan det räcka med avslappning för att "bota" värken men för vissa krävs det mer än en massage.

2015 utbildade jag mig så att jag fick utföra triggerpunktsbehandling. En triggerpunkt är en delmuskelspänning som kan ge upphov till exempelvis långvarig huvudvärk eller smärta. Triggerpunkten känns som en liten "knöl" och när man trycker på den kan det göra ont lokalt på området eller någon annanstans runt muskeln. En triggerpunkt uppstår ofta när en muskel har varit spänd under en längre tid. Innan jag börjar behandlingen så masserar jag alltid området runt punkten för att värma upp musklerna.

Eftersom vi bor i en etta nu så finns det inte riktigt plats för att sätta upp massagebänken och ta emot kunder. Men om (när?) vi flyttar större skulle jag gärna vilja göra om ett rum till massagerum med massa ljus m.m. Just för att alla borde unna sig en massage en gång i månaden eller varannan månad. Alla som jag har behandlat hittills med triggerpunkter lider inte längre av sina besvär. Det har varit besvär som nackspärr, musarm, huvudvärk, smärta i nacke och axlar, samt smärta i tummar.


Likes

Comments

WE COOK, WE EAT, WE LOVE

Den sista tiden har jag börjat kolla på Leilas supermat. I sitt nya program fokuserar hon mer på supermat, som för henne är god och hälsosam mat med nyttiga och färska råvaror. Jag har väldigt lätt för att bli sötsugen, speciellt om jag har fuskat med att äta kontinuerligt under hela dagen. När jag såg förra programmet hittade jag ett recept på en chokladfudge som jag provade göra, supergott verkligen och ett hälsosammare alternativ än att trycka i sig en 100 g Marabou haha. 


Det du behöver för att göra detta är:

* 150 g skållad mandel

* 0,5 tsk flingsalt

* 0,5 dl kokosolja

* 1 nypa vaniljpulver

* 0,75 dl lönnsirap

* 0,75 dl kakao

* ev smält mörk choklad 


Skålla mandel kan ju låta riktigt jobbigt, men det är det inte! Koka upp vatten i en kastrull så att vattnet täcker mandlarna, koka sedan mandlarna i 2 min. Skölj sedan dem med kallt vatten och sen är det bara att ta bort skalet från mandlarna! 

Börja med att köra alla mandlar i en matberedare tills det blir som ett mjöl, blanda sedan alla ingredienser till en fudge. Smeta ut fudgen på en tallrik eller liknande. Stoppa sedan in fudgen i kylen så att den får stelna lite. Om du vill kan du smälta choklad och ha uppepå fudgen. 

Enjoy! 


(http://www.koket.se/chokladkolafudge

Likes

Comments

Lite nytt på bloggen är på ingång! Jag skulle vilja skriva om allt som rör hälsa egentligen och det är många olika områden! Därför kommer jag framöver börja posta inlägg som heter T R Ä N A M E D M I G och WE COOK, WE EAT, WE LOVE.

Träna med mig- här kommer jag att lägga ut olika träningspass, övningar, tankar om träning, utrustning m.m.

We cook, we eat, we love- här kommer jag att posta inlägg som handlar om mat, olika recept, näringsämnen m.m

När jag själv läser bloggar (som jag gör väldigt ofta) tycker jag att det är kul när de olika bloggarna har olika teman som jag som läsare kan följa. Vad tycker ni om det? Kommentera gärna!



Love, L

Likes

Comments

En av de härligaste tiderna på året är äntligen här, hösten! Solen skiner nästan varje dag och himlen är klarblå fast med bitande vindar.

Jag har precis kommit tillbaka till Gävle efter en sommar i Östersund. Det har varit mycket jobb i sommar så nu känner jag att jag behöver vila och återhämtning. Känns dock otroligt konstigt att inte ha något speciellt att göra när jag vaknar på morgonen. Men ja ja, jag vänjer väl mig med den känslan också. Just nu håller jag på att söka lite extrajobb och fick precis reda på att jag har en intervju på måndag, spännande!

Tiden framöver nu ska jag lägga min energi på att träna mycket och fortsätta att jobba mot en smärtfri rygg. För första gången på länge känner jag att jag är på rätt väg. Jag har börjat med en relativt ny, eller i alla fall ny för mig, träningsform som kallas 3D-träning som jag kan berätta mer om i ett annat inlägg!

Likes

Comments

Nu är äntligen mitt examensarbete färdigt och publicerat på DIVA! Min uppsats handlar om hur golfspelande kvinnor uppfattar kulturen på en mansdominerad arena, samt hur de påverkas av den. Denna arena är en golfbana.

Här är länken om ni vill kika vad jag har skrivit om:

http://urn.kb.se/resolve urn=urn:nbn:se:hig:diva-21600




Likes

Comments

Skillnaden från förra gången jag postade ett inlägg är att jag nu skriver som utbildad hälsopedagog med filosofie kandidatexamen i pedagogik. Helt galet vad tiden går fort alltså. 3 år på högskolan har jag nu betat av, alltså 16 år i rad i skolan... Nu börjar ett nytt kapitel i livet!
Känns i alla fall väldigt bra men också lite pirrigt och nervöst!

Trots regn så hade jag en jättebra examensdag i Gävle! Ceremoni på skolan med diplom- och rosutdelning och sen efter det middag på Kalles i Gävle med Filip, mamma och pappa. ❤️️
Nu är jag tillbaka i Östersund för en sommar med jobb. Skönt att få slippa skolan lite och koncentrera sig på annat :) viktigt med förändringar i vardagen ibland!

Likes

Comments

Hej från värmen!
Senaste tiden har jag nästan bara skrivit på mitt examensarbete på veckorna därför har bloggen varit lite tunn. Men nu är jag och mamma på Rhodos så tänkte skriva lite om hur vi har det här!

Just nu ligger vi båda på en varsin solstol och njuter av värmen. Idag är det första dagen som det är lite molnigt men jag måste erkänna att det är ganska skönt eftersom det är så varmt annars haha. När man kommer från Sverige är man ju inte van medelhavsvärme direkt haha.
Vi bor i Faliraki som ligger på den östra sidan av Rhodos, jättefint här! Samma färg på himlen som på vattnet så vi ska inte klaga. Hotellet heter Esperos mare och ligger precis vid havet. Vi startar varje dag med ett träningspass, jag har nämligen som mål att träna 66 dagar på raken så det är bra att jag samlar på mig D-vitamin nu så jag slipper vara sjuk *fingers crossed*. Efter träningspasset äter vi frukost och sen solar vi och äter ännu mer hela dagen som är kvar haha.
Maten här är jättegod verkligen, typiskt grekiskt. Mycket grekisk sallad med oliver och fetaost, grillat, lamm och massa frukt.

Likes

Comments

Nu sitter jag på tågstationen och väntar på att mitt tåg ska rulla in på perongen. Jag åker till Östersund några dagar för styrelsemöte och lite andra saker. Ska även hjälpa min bror med hans hemtenta, träningslära handlar den om. Så intressant!

Idag är det den 25 april och den 8 maj lyfter planet mot Rhodos! Sol, bad, god mat, sömn, träning, examensarbete och kvalitetstid med mamma, det kommer min resa bestå av. Det ska bli väldigt skönt att få komma iväg och ladda batterierna lite innan sista månaden på högskolan. Den 10e juni är det nämligen dags för examen! Var har tiden tagit vägen? 3 år i Gävle och på högskolan har snart gått. Det blir spännande att se vad jag kommer att hitta på efter skolan. I sommar blir det i alla fall jobb på golfbanan i Östersund men efter det är det oklart. Känns både skönt och stressigt haha.

Likes

Comments