Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

OBS!!!

Åk till Nödinge som ligger i Ale (rätt sida älven), gå till Ale Torg som ligger i centrum av Nödinge, in i matbutiken "ICA Kvantum" och gå till de nybakade bakelserna som ligger ungefär i mitten av affären.

Söders mattips: Köp bakelsen som heter "Muscovado Deluxe". Den har vaniljkräm och lite annan go skit i sig :) Kostar 10 kr/st

VARNING!
Smakar du en gång på bakelsen kommer du aldrig kunna sluta äta den & hamnar i ett beroende, som jag:):):)

/Simon

Axels tillägg: Glöm inte kaffet bara! ;)

Likes

Comments

Nu är VM i Brasilien inne på sin tredje dag och idag spelar Colombia-Grekland, Costa Rica, Elfenbenskusten-Japan och Italien-England. Jag  tänkte dela med mig lite om mina tankar inför Italien-England.

Italien och England mötes senast så sent som i Europamästerskapet 2012 där  straffspöket  fortsatte för England efter en elegant chip mitt i målet utav spelgeniet Andrea Pirlo som ställde Englands målvakt Joe Hart fullständigt.

Dagens match spelas i staden Manuas, Amazonas. Som det ser ut på förhand så ser planen inte ut att vara i toppskick och arrangörerna har  sprejat planen grön på vissa ställen för att få det se bättre ut.  Temperaturen i Manuas  bruka ligga på mellan 30-45 grader med hög luftfuktighet .

Luddes tankar: Jag tror på en tight  och böljande match där  båda lagen kommer känna på varandra och misstag kommer avgöra. Tempot kommer nog inte var det högsta på grund av väderförhållanderna. Båda lagen har vassa anfallare i form av Sturridge och Ronney där den först nämnda har imponerat mest den här säsongen. I Italien så ska Immobile och Balotelli står för målen. Där tror jag Immoblie kan bli riktigt farlig efter en bra säsong i Serie A.

Mitt tips: 1-1 efter mål av Sturridge och Marchisio 

Likes

Comments

Vilken match ........  Holland  besegrade de regerande världsmästarna Spanien med hela 1-5 efter 2 mål utav RVP varav det första var ett avslut i världsklass där han nickar bollen ifrån långt avstånd  över Spaniens målvakt. Resten av Hollands mål stod Arjen Robben (2 mål) och Stefan de Vrij för.

Dagens schysta: RVP och Robbens effektivitet och raka spel som jag personligen älskar och föredrar framför Spaniens "tiki taka"

Dagens bajs: Spaniens "tiki taka"! Finns det något tråkigare att kolla på? Och Torres ännu en gång pinsamma miss😓😂.

Till sist vill jag gratulera min vän Axel som är en Hollandsfixerad och älskande människa. 

/Ludde

Likes

CommentsDå är fotbolls-VM äntligen igång!

Detta är lagen som vi stöttar under VM

Simon= Schweiz

Axel= Holland

Ludvig= Belgien

Likes

Comments

Kaffe är den moderna civilisationens främsta drivkraft, en anledning till att socialisera samt fruktansvärt gott helt enkelt. Åtminstone kan det vara det. Alltför många gånger har man motvilligt sörplat i sig ljummet blaskkaffe i pappmugg på någon bensinmack bara för att få den dos koffein som morgonen kräver. Därför vill jag: 

1. Uppmana er alla att bojkotta de bensinmackar vars kaffeliknande produkter är under all kritik.

2. Lära er lite om en ritual som till viss mån skonar mig ifrån blaskkaffet och förgyller min vardag, nämligen den bortglömda konsten att koka kaffe.Allt börjar här: vid kaffekvarnen. Ifall man vill identifiera sig som en äkta kaffedrickare så skall det vara en klassisk, handdriven kaffekvarn. För den mindre engagerade så fungerar även en elektrisk, det viktigaste är att du faktiskt köper hela bönor och sedan maler dem själv när det är dags. Färskmalt kaffe har så oerhört mycket smak och karaktär som färdigmalna bönor förlorar över tid.

Kaffet kokas självklart i en helt vanlig kaffekittel. Häll i kaffet tillsammans med kallt vatten och koka upp det på hög värme. Kom ihåg att hålla ett vakande öga på kaffet, så att det inte kokar över! Om du har tid så kan du låta kaffet svalna något efter uppkokning, för att sedan koka upp det en gång till eftersom detta ger mer smak. Innan servering så rekommenderar jag att man häller i några droppar kallt vatten i pipen, på så sätt sjunker mycket av den ökända kaffesumpen ner, så att du slipper dricka det.

Eftersom kokkaffe är oerhört varmt så avnjutes drycken med fördel på fat - för att det skall svalna snabbare - och gärna i gott sällskap. Du har nu lagt ner ditt hjärta och din själ under några få minuter för att få njuta av äkta kaffe, gjort enligt den gamla traditionen. Ett litet hantverk, snarare än en dryck. 

Likes

CommentsFörsta matchen mellan Brasilien & Kroatien

Likes

Comments

Vi är tre goa gubbar med suuri vastuu. Dock har vi ingen aning om hur man bloggar eftersom de flesta av oss knappt har sett en blogg förut, så det här skall ju bli intressant. Sommarlovet har nyss börjat, så det skall säkert bli tid för många strapatser för de tre goa gubbarna med suuri vastuu! 

Vad kan man säga? Man känner igen tre goa gubbar med suuri vastuu när man ser dem!

Likes

Comments