Hej! Gud vad stelt det här är! Tänkte jag börja med en "exchange student tag", i brist på bättre första inlägg... Here we go:

Vilket land ska du resa till?

USA!

Varför valde du USA?

I första hand valde jag inte USA, jag valde faktiskt min skola. Jag åker inte på ett klassiskt utbytesår, jag åker med sk. "Select Program" via Explorius. Detta innebär att jag själv väljer vilken skola jag vill gå på, istället för att bli slumpmässigt placerad. I och med att jag just nu pluggar klassisk musik och ville fortsätta på det spåret var det viktigaste för mig att skolan erbjöd just den typen av utbildning, oavsett var den låg. Jag hittade skolan Idyllwild Arts Academy i en av Explorius tidningar - vilket är en av de bästa musikskolorna i världen (!) - så jag behövde inte mycket betänketid!! Måste ju erkänna att jag ändå hoppades på att jag skulle hitta en skola i just USA... Det känns perfekt!

Vilken organisation åker du med, och varför valde du den?

Jag åker som sagt med Explorius. Jag kom i kontakt med organisationen via min SYV på skolan, hon kände till många utbytesstudenter som åkt med Expolrius tidigare och hade haft det väldigt bra. Jag gick på intervju hos Explorius, och de berättade om deras "Select Program", vilket lät som den perfekta lösningen för mig. Det kändes så bra att jag inte ens gick på någon intervju hos någon annan organisation :) Jag känner mig helt trygg med att åka med Explorius och skullen definitivt rekommendera den till alla som frågar, utan tvekan!

Vad heter din skola so du ska gå på?

Skolan heter Idyllwild Arts Academy, ligger i Idyllwild som är en liten stad 1-2 timmar sydöst om LA, i Kalifornien. Skolan är en boarding school med ca 300 elever, men det skriver jag mer om när jag är på plats! Det kommer bli fett!

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Ja, Explorius anordnar "Softa Landing Camp" för alla utbytesstudenter - 5 dagar i New York! Jag är sjukt taggad på det, har aldrig varit i New York tidigare, och ser fram emot sightseeing, turistande, shopping, träffa nya människor - och inte minst vänja mig vid språket och förbereda mig mentalt för att faktiskt BO i USA i ett. helt. år. !!!

Vad ser du mest fram emot under ditt utbytesår?

Jag försöker att inte ha så mycket förväntningar, jag tror att allt blir fantastiskt oavsett! Om jag verkligen måste säga någonting så ser jag fram emot att åka till nya städer, träffa nya människor, utvecklas som person och musikaliskt samt att testa att leva mer eller mindre ensam. Är övertygad om att hela året kommer vara packat med erfarenheter och möten som kommer förändra mitt liv på sätt som jag inte ens kan föreställa mig i nuläget! Yay!

Vill du prova på någon ny sport?

To be honest... NO THANK YOU! Är inte ett stort fan av idrottande, men försöker övertyga mig själv om att jag ska återuppta att jogga och ev. träna på skolans gym... Vi får se hur det blir med det...

Vad kommer du sakna mest?

Jag kommer självklart sakna min familj och alla mina vänner, jag kommer sakna vardagslivet och allt som händer medans jag är borta, och att kunna promenera runt i Stockholm. Jag tror att livet på Idyllwild Arts Academy kommer vara som att bo i en liten fantastisk bubbla, och jag är övertygad om att jag kommer trivas sjukt bra - planerar inte att ha så mycket hemlängtan, inte! De saker jag kommer sakna känns inte direkt som en klump i magen, det känns snarare som om jag kommer ha ytterligare någonting kul som väntar när jag kommer tillbaka. Livet kommer inte ta slut efter mitt utbytesår, alltså!

Kommer du att åka på någon resa organiserad av organisationen under ditt utbytesår?

Ingenting planerat, förutom Soft Landing Camp i New York. Tidigare fanns det även ett camp i Washington D.C. i slutet av året, men det har tyvärr tagits bort :( En resa som eventuellt kommer att ske är en Hawaiiresa, som Explorius organiserar. Den ingår tyvärr inte i priset, så vi får se om jag lyckat skrapa ihop pengar till den eller inte. Skulle jättegärna åka dit för att träffa alla andra svenska utbytesstudenter som jag lärt känna genom träffar vi har haft här i Stockholm och höra om hur de har haft det!

Nämn två platser du vill besöka under ditt utbytesår!

Jag vill off åka till New York, men det räknas inte hehe, så utöver det vill jag jättegärna åka till LA och kanske till San Fransisco!? Roadtrip i Kalifornien skulle vara G.O.A.L.S.

Tror du att det kommer bli ett bra år?

Om inte det redan har framgått: YES!

Likes

Comments