View tracker

Ingredienser:

100g smör

en nypa salt

en nypa socker

1 paket (50) jäst

2 dl mjölk

2 dl vatten

4-5 dl mjöl ( tillsätt tills det har blivit en degklump

Garnering:

1 egg

smällt smör


Gör såhär:

Smällt smöret, blanda sedan ihop salt,socker, jäst, mjölk och vatten till en smet. Tillsätt det smälta smöret och tillsist mjölet. Bearbeta det till en fin slät deg och låt den jäsa i 15-20 min. ta sedan upp deget och dela de i tre stycken jämna bitar. Kavla ut den första degbiten lite, bre den med rumsvarmt smör och lägg sedan på den andra utkavlade degbiten på. Bre den och med smör och lägg tillslut den sista degbiten över. Kavla ut alla tre tillsamman lite till så att du får dom till en slät och jämn deg.

​Skär sedan degen i 10 bitar precis som på bilden ovan. Rulla sedan ihop dom(spets delen ska ligga överst). Pensla dom med ägg och smält smör. Ha som i ugnen i ungefär 15-20 min i 175 grader. 


//L

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Axelines kladdkaks recept;

  • ​100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl kakao 
  • 1 krm salt 
  • Grov hackad vit -och ljus blockchoklad, valfri mängd 

Börja med att vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och blanda i. Blanda de torra ingredienserna separat blanda sedan försiktigt i det i smeten. Ugnen ska vara på 150 till 175  grader beroende på hur stark din ugn är  i en kvart​. 

Likes

Comments

View tracker

Världens enklaste recept på världens enklaste och godaste tårta! Köp eller baka tårtbottnar, om ni vill baka så släng ihop en vanlig sockerkaka. Blanda valfria bär med banan och grädde

Likes

Comments

En riktigt läcker chokladbottnen med en härlig smörkräm smaksatt med vanilj. 

Botten
150 g smör
100 mörk choklad
2 msk kakao
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl

Vaniljkräm
3 äggulor
½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 tsk 
vaniljsocker
100 g smör

Chokladganache
90 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

Garnering
Valfri toping ( nötter, frukt osv)
10 g mörk choklad, hyvlad eller hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Tillsätt chokladen, bruten i bitar och kakao. Rör om tills chokladen smält. Låt blandningen svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt salt, mjöl och chokladblandningen. Rör ihop till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, 18–20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.

3. Vaniljsmörkräm: Blanda äggulor, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt smeten sjuda under ständig omrörning tills den tjocknar. Stäng av värmen och tillsätt smöret när smeten tjocknat. Vispa till en jämn smet. Kyl ner krämen i kylskåpet.

4. Montering: Dela chokladbottnen på mitten. Bred ut vaniljsmörkrämen ovanpå de båda bottnarna och lägg dem ovanpå varandra. Ställ kakan i frysen en stund så att krämen stelnar.

5. Chokladganache: Smält chokladen över vattenbad och blanda den med grädden. Rör ihop allt till en slät smet. Låt den tjockna lite grann.

6. Spackla tårtan med chokladganachen. Strö över nötter och choklad. Låt ganachen stelna i kylen.

Likes

Comments

För allra första gången testade jag på att baka en cheesecake och den blev faktiskt god! Här kommer receptet för er som blir sugna på att testa!

Reccept: 
  • 150 gram smör
  • 250 gram digestivekex
  • 400 gram färskost
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl hallon
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl creme fraiche
  1. Börja smörja och bröa en form med löstagbar kant samt sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret för att sedan blanda ihop det med smulade digestivekex, mixa i matberedare eller förhand.
  3. Tryck sedan upp kexblandningen i formen och en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen i 5-7 minuter

Påbörja sedan fyllningen, blanda alla ingredienser som behövs i den, tillsätt smeten i formen och sätt in i ugnen igen i cirka 30 minuter!

Under tiden kan du smälta den vita chokladen under vattenbad tillsammans med crème fraichen. Stryk sedan över med chokladblandningen för att sedanin den i frysen i ett par timmar för servering!

🌷🎀 Skrivet av: Axeline

Likes

Comments

​Godförmiddag alla våra små kycklingar! Nu väntas påskhelgen så vi ville bara önska er en riktigt GLAD PÅSK! Så hörs vi av med lite nya smarriga baktips senare i veckan ! Håll ögonen öppna! 

Likes

Comments

Igår var det verkligen vår väder, super härligt med sol. Då var man bara tvungen att passa på och gå en powerwalk.

Leonita 

Likes

Comments

- Påsk cupcakes (morotsmuffins med frosting som har gul karamellfärg) -

På bilderna ser ni bakningen steg för steg! 💐

​💐     💜  🐰   🐤      🐔   🍃    ☀     🌻    🐤      🌺     🍀    🐰   🐔  💛  🐔 ✨ 💘  💜        💚    🌻   🌷🐤

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl Arla mjölk
  • ½ dl Arla Smör - rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 morötter
  • 🐔🐤🐰Gör så här🐔🐤🐰

Sätt ugnen på 225°. Ställ 20 minimuffinsformar på en plåt. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop ägg och farinsocker i en bunke. Rör i mjölk och smör-&rapsolja. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt morötterna och rör ihop. Klicka ut i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 6-8 min. Låt kallna. Frosting: Vispa ihop kvarg och florsocker. Bred frostingen på de kalla muffinsen. Garnera med en morotsrosor om du vill.

Frosting

  1. 100 gram philadelphia
  2. 75 gramsmör
  3. 2.5 dlflorsocker
  4. 1.5 tskvaniljsocker
  5. gul karamellfärg


Skrivet av: Axeline 🌸🌷💐💛💚✨🐤🐔🍀🎀

Likes

Comments

Häromdagen tog vi en fika på Två Män Café otroligt goda bakelser och jätte mysig miljö, rekommenderas att ta en fika där.

Likes

Comments