Blivit kär i Acai Bowls! Så himla gott och nyttigt, finns knappast en bättre kombo. Fina att titta på är bowlsen också! Superbäret Acai har verkligen blivit väldigt poppis här i Oz.

(Bilder från när vi åt Acai bowls på "Bare Naked Bowls" i Manly i februari)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Helgdag här i Oz idag! Det är nämligen "ANZAC DAY" som firas för att hedra dem som stred i Anzac under första världskriget. Byggnaden på bilderna är en minnesplats för att hedra dem som offrade sitt liv under kriget.

Likes

Comments

Bistro Morgans doughnuts i Melbourne är utsedda till Australiens godaste doughnuts och jag förstår verkligen varför. Jag säger hereminjesusvadgott!!!! Jag åt en med vitchoklad garnering och Nutella inuti. Måste gå dit igen innan jag åker härifrån, det är ett måste.

Likes

Comments

Lite sommarkänslor har man fått igen nu de senaste dagarna då temperaturen ligger på över 20 grader igen. Bilder från en promenad vid piren där vilda pingviner bor, det är då man inser hur nära Sydpolen man befinner sig. Vi har som rutin att promenera varje dag innan frukost, idag gick vi 5 km och steg upp klockan 7.

Kramis!!

Likes

Comments

G'day mates! Gårdagen spenderades med att traska iväg till Ikea för att äta lite svensk husmanskost samt köpa lite svenskt godis. Det var så gott! Tänk att man kan sakna något så enkelt som en svensk kanelbulle så oerhört mycket. Det var väldigt kul att gå runt och läsa på alla möbler som hade svenska namn. Ikea i Richmond ligger en mil ifrån där vi bor men vi envisades ändå med att promenera dit, så vi fick en rejäl promenad på drygt 2 mil igår. Hurtigt va!?


Kramis!!

Likes

Comments

GLAD PÅSK önskar jag och Alida från ett höstligt Melbourne! Idag började vi dagen med en härlig morgonpromme i parken i St Kilda följt av en långfrukost. Eftermiddagen har ägnats åt att äta påskgodis och sitta i höstsolen och äta underbart smarriga doughnuts från Doughnut time, yum!

Kramis!!

Likes

Comments

Nu är vi äntligen på plats i den stad som kommer bli vår slutdestination på den här resan, jag talar såklart om Melbourne. Här är verkligen hösten i fullgång, är otroligt stor skillnad på vädret här i södra Australien jämfört med norra Australien. Här skiftar träden och parkerna i höstens gula färger medan det i norr är hyper varm sommar torka. Vi trivs redan som fisken i vattnet här, det känns så brittiskt att man tror att man är i London. Melbourne är så fint! Shoppingens, caféernas och parkernas stad! Kan det bli bättre?


Imorse nu innan frukost har vi gått en timmes powerwalk i en park i St Kilda där vi bor. Nu sitter vi och äter frullen och sen ska vi ta oss in mot centrum för att gå till work and travel kontoret för att se om vi kan lyckas få ett jobb här. Vi ska ta spårvagn in, visste ni att Melbourne har världens största spårvagns system?

När vi powerwalkade imorse så var det två japaner som kom fram och frågade om de fick fota med oss, de blev så glada när vi sa att det var okej. 

Kramis!Likes

Comments

Byron, vilket ställe! En liten stad full av hippies! Ett väldigt chill ställe med en oerhört avslappnad atmosfär. Här traskar människorna runt barfota även i matbutikerna iklädda bohemiska tunikor. Jätte kul att få uppleva detta stället under 5 dagars tid.

Den godaste smoothie jag någonsin druckit :-) Strawberry dream!

En morgon promenerade vi upp till fyren som ligger på Australiens östligaste punkt. Mycket trevlig promme men oj så många trappsteg det var!

Likes

Comments

Alltså jag säger bara wow! Älskar Surfers så jäkla häftigt ställe med alla skyskrapor som är precis vid stranden. Alla hostel var fullbokade så vi bokade ett hotell för vår vistelse här. Vi bodde i en utav skyskraporna på 23:e våningen och hade utsikt över havet från balkongen och till och med från sängen haha. Detta var verkligen så välbehövligt!! På kvällen åt vi pizza som vi smugglade upp på hotellrummet. Bästa på länge!

Vårt hotellrum :-)

Pizzan!

Jag innan vi gick ut på stan för att kolla i butiker/ gå på strandpromenaden.

Den legendariska surfar stranden

By night!!

Frukosten imorse, Alida åt en Acaibowl och jag tog en bagel med cream cheese och bacon.

Likes

Comments

Brisbane är min nya favvostad här i Oz, jag älskar stämningen här och det finns så många fina butiker och byggnader. Både jag och Alida har kommit fram till att vi föredrar Brisbane framför Sydney. Vi tyckte helt enkelt inte om stämningen i Sydney då den var något stressig och otrevlig. I Brisbane har människorna ett trevligare bemötande mot främlingar och är mer hjälpsamma. Brisbane är en mer "mys stad" medan Sydney är party staden. Men jag älskar verkligen Bondi och Manly (stadsdelar i Sydney) men föredrar Brisbane som stad i helhet. Det var ju i Bondi Beach som vi bodde våra två första månader i Australien, där jag verkligen stormtrivdes. Vi delade ju lägenhet där med ett par andra svenska tjejer som vi verkligen hade hur kul som helst ihop med i Bondi. Saknar!!

Vi har haft en mycket trevlig tid i Brisbane, vi har promenerat runt en hel del och strosat runt i parkerna som finns här. Större delen av vår tid har också ägnats åt att dricka kaffe, läsa böcker, sola vid lagunen, spela kort och kolla i alla fina butiker.

Kramis!

Likes

Comments