Header

kort cool frisyr flicka, kort frisyr flicka

Denna tösen har under en lång tid velat klippa sig kort. Så igår slog vi till inför dagens sommaravslutning. Lite drygt 30 cm hår klipptes av och Tove är så nöjd. Hon fick väldigt många kommentarer idag på skolan om att hon var fin och modig som vågar gå sin egen väg. Jag som mamma blir otroligt stolt när man får höra detta. :)

Så nu har hon gått från att ha alltid velat ha långt hår till en sidecut och nu såhär kort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

familjen

Igår planterade vi om lite blommor och i morse ville barnen göra en fågelskrämma så inte måsarna äter upp dillen och persiljan. vad tycker ni om deras skapelse? Jag tror att fåglarna låter bli grönsakerna på balkongen nu iaf :)


Likes

Comments

​denna match var något bland de mest spännande jag har sett. 
Och då har jag sett en hel del hockeymatcher.. :) Igår förmiddag var det ännu inte klart om Henrik Lundqwist skulle stå i mål men läkarna gjorde något mirakulöst och det ska vi tacka dem för. Jag tror tyvärr inte de andra målisarna hade klarat trycket från Canada. Sen måste jag även hylla backarna för de kämpade på väldigt bra igår det var inte lätt för canada att komma in i svensk zon. Jag satt här hemma i soffan och nästan skakade av nervositet de sista minutrarna i 3e perioden och så blev det en hel period till och jag kunde knappt kolla när canada hade lite tryck. sen blev det straffar och då kunde jag inte kolla, jag fick lyssna efter jublet. :P åh när jag ser Henke sträcka upp armarna i luften då fattar man att det har hänt.. SVERIGE tog VM-GULD.. något vi inte kunde tro på i början på vm-turneringen. Helt magiskt.. 

Likes

Comments

Igår var en dag full av spring i dessa fyra ben ovan.
Lykke hon sprang minivarvet på 250 m och Eddy skulle springa bakom och filma och hann inte med henne hon sprang för fort.

Tove hon hade en startplats i Lilla varvet ett lopp på 1300 m. Hon hade en liten tuff start och kunde inte komma upp i fart när hon fastnade i mitten av klungan men när hon kom upp på upploppet var det full fart in i mål på tiden 6.22. Tror hon blev sjätte tjej in i mål av de ca 50 barnen som var i hennes heat.

Man kan inget annat än vara stolt..

Likes

Comments

I helgen var det dags för det årliga koutsläppet. Iår åkte vi dock till en annan gård som vi inte varit på förut. Det var mindre folk, lite mer gemytligt dock tror jag att korna varit ute tidigare iår för dessa korna var inte alls lika pepp på att hoppa ut i hagen som de brukar vara första gången på grönbete.

Har ni inte varit på ett koutsläpp med era barn så tycker jag absolut att man ska göra det. Blir ofta en bra upplevelse där barnen får lära sig lite om kor och bondgårdslivet.

Likes

Comments

Tove

I helgen som var åkte jag till Karlstad för en konferans om tjejhockey och medans jag var där så sprang Tove barnens hinderbana och fightades med gladiatorerna. Hon fick startplatsen i Födelsedagspresent. Och hon tyckte det var superkul, desutom var hon snabbast i sitt startfällt. Att få se bilderna från min lilla kämpe när man kom hem efter en lång tågresa så blev jag så glad och stolt. Hon älskar verkligen sånna här utmaningar. Så nu har jag anmält henne till Lilla göteborgsvarvet med..

Har någon tips på fler sånna här grejer som hinderbanor och andra springlopp som vi kan delta i så tipsa oss gärna.

Likes

Comments

rocka sockor, rocka sockor alla dar, rockoa sockorna

i början på månaden så skrev jag att jag skulle arbeta mycket med att uppmärksamma just down syndrome men här i bloggen har det inte blivit så mycket. Men utan för har det uppmärksammats. Jag och barnen har pratat varje dag om olikheter av olika slag och även på jobbet har jag pratat med barnen. Jag tror att om vi samtalar mycket så får barnen en god acceptans över olikheter.

På jobbet har jag även fått tänka att jag är väldigt tacksam över att få jobba just med barn med Down Syndrome.
De är bannemig den roligaste målgruppen jag har jobbat med. Men även den svåraste målgruppen.

Jag tänkte dagen till ära på Rocka Sockorna dagen, dela med mig av ett klipp på Max hans familj har en youtube kanal och även en blogg som heter ettnyttliv.com Jag har fått tillåtelse att låna videon och visa för er.
Jag har kollat själv så många ggr på denna video så nu går jag och sjunger på låten på dagarna. :)


Likes

Comments

hockeyTove, LHL, Little hockey league

Idag var det dags för final i LHL ( Little Hockey League), tre matcher spelades precis som de 2 andra tillfällena. Men nu blev det även en medalj med hem.
Jag säger att det är en kämparmedalj då alla barn som deltagit får en medalj och inga resultat räknas. Men självklart ser barnen det som en riktig vinst :P
Nu har vi en nöjd Tove här hemma som fullföljt tre LHL tillfällen och ser bara fram imot mer matcher.

Likes

Comments

hockeymorsa, damishockey, svenska ishockeyförbundet, sm-final, dam vs herr

I torsdags varjag på en liten tränarutbildning och fick då höra av Hockeykonsulenten att förbundet sattsar på damishockey och att den växer och knakar. Kul tänkte jag och det var ju på tiden att förbundet sattsar på damishockeyn.

Men så i morse läste jag att damernas sm-final blir flyttad från Hovet i sista sekund till en liten rink i förorten för att herrarnas lag gått vidare i kvalet i allsvenskan. Det är allså inte ens högsta serien som herrarna spelar men trotts det får de gå före damernas final i SM..

Damerna förlorar massvis med pengar då de inte kan ta imot lika många åskådare som de skulle gjort om de kunnat vra på hovet. Pengar som de verkligen behöver för at kunna leva vidare.

Jag blir så arg när jag läser detta för detta är ju bara ett bevis på att förbundet inte backar upp tillräckligt mycket för svensk damishockey. Hade förbundet backat upp så hade de satt ner foten och sagt att damerna ska inte flyttas på.

Jag minns för några år sedan så fick damlandslaget spela en 4a nationsturnering i Örebro. Tror ni de fick spela i behrn arena? Nej är svaret. De fick ha turneringen på trängen där ungdomshockeyn håller till.
Redan då var vi många som protesterade mot att damerna klassas som barn och inte damer på elitnivå.

Men uppenbarligen har det inte hänt ett skit när det gäller prioriteringar för damhockeyn.
Fy skäms på er svenska ishokceyförbundet. Damerna bör prioriterad på samma nivå som herrarna.

Jag längtar efter dagen då alla elitlicencierade klubbar måste ha ett damlag med samma vilkor som herrarna.

Jag önskar nästan bland att alla damspelare började protestera mera tänk om de bara skulle sätta skridskorna på hyllan strejka. Då hade förbundet inte haft något val än att sattsa mera. Då de gärna vill skryta om sin fina sattsning för flick och damishockeyn.

När jag imorse läste om damernas flytt så kände jag mig verkligen lurad, arg och frustrerad. hur kan konsulenterna som är förbundets mellanhand till klubbarna stå och säga att det görs stora sattsningar när man bara läser om sånt här hela tiden?

Jag skulle kunna skriva ner hundra exempel på när herrarna får gå före men det orkar jag inte, jag blir bara så arg.
Likes

Comments

blogg100, hockeymorsa, hockeyTove, Lykke, Tove

Idag berättade jag för Tove och Lykke att det endast är tre tillfällen kvar med hockeyskolan innan sommaruppehållet.
Behöver jag säga att det blev ledsna miner? Lykke satte sig på golvet och fick krokodil tårar och Tove sa att hon ville ha vinter året om.
Så nu behöver vi hitta något som de kan göra under sommarhalvåret, frågan är ju bara vad det ska vara.
Jag funderar på om simma ska stå på schemat varje helg eller varannan helg.
Någon som har något förslag på vad vi kan göra?
Är ju kul om det är något vi kan göra tillsammans.
För ockeyn har ju verkligen blivit en familjeaktivitet där alla är aktiva på något sett.
Jag tycker ju att det är viktigt att barnen rör på sig varje vecka utöver det som de rör på sig på förskolan och skolan.

Så nu ska jag leta efter något vi kan göra och kom gärna med tips.
Likes

Comments