Header

2017, AETLHD SummerVacay, familjen, sommar 2017

Egentligen lärde hon sig att simma när vi var i Helsingborg. Men Där kunde hon bara simma två meter så jag ser det knappt som att hon kunde simma då. Men igår fick hon simma iaf 15 meter och hon tycker det är så kul men vatten nu. Förut har hon nästan varit rädd för vatten. Nu har det släppt äntligen. :)

Igår drog vi iaf iväg och badade i sisjön, vi var där nästan hela dagen. Jag älskar verkligen sådana dagar.
Synd att vi inte får så många av em bara under semestern.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

2017, AETLHD SummerVacay, familjen, sommar 2017

I tisdags stod jag och bakade ca 50 st pizzabullar. Jag tycker det är perfekt att ha med på utflykter såhär på sommaren.

Och igår visste jag att de skulle bli fint väder så jag drog med familjen till Delsjön och kanotuthyrningen som finns där.
Jag är glad över att vi var där vid öppning då det var en del folk där. Vi hämtade ut en kanot för 300 kr för hela dagen. vi paddlade ut och njöt av livet. Vi paddlade till ett vindskydd där vi badade och åt vår goda matsäck.
Sen skulle vi paddla till ett annat ställe där vi kunde bada lite bättre då botten vid vindskyddet var stenig så det gjorde lite ont i fötterna.
Men när vi var ute och paddlade kände jag hur huvudverken kom och den tilltog snabbt.
Så tyvärr fick vi abryta och paddla tillbaka lite tidigare än vi tänkt. :(
När vi kom tillbaka till uthyrningen var alla kanoter uthyrda så jag rekomenderar er om ni vill hyra kanot att vara där vid öppning kl 10.
Jag tror att barnen tyckte det var rätt lagom tid att vara ute på sjön. de blir ju lätt rastlösa.

Har ni paddlat kanot med era barn någon gång?


Likes

Comments

AETLHD SummerVacay, familjen, sommar 2017, livet

När vi var i Helsingborg så hade min pappa bokad bord på Harrys åt mig och Eddy. Vi fick ett presentkort och pappa och hans fru passade barnen. Jag är så tacksam över att han ville ge oss detta. Det är inte ofta som jag och Eddy får barnvakt utan att vi frågat om det. Eller det har faktiskt aldrig hänt tidigare under dessa 8 åren. När vi haft barnvakt tidigare så har det varit för att jag ska övningsköra eller varit något med jobbet. Vi har aldrig haft barnvakt för att vi ska ut och "roa" oss. Men det var så behövligt. Vi kunde sitta och snacka utan att vi behövde tänka på någon annan än oss själva. :) Det blev som en liten dejt.

Tack igen pappa vi uppskattade middagen väldigt mycket.

Likes

Comments

Nu sitter jag och tjejerna på Tåget till Helsingborg. Eddy han har fått stanna hemma.
Tove och Lykke har laddat upp med pysselböcker.
Och tycker att det är väldigt mysigt att åka tåg.
Detta påminner mig om när jag var liten och jag, syrran och mamma åkte tåg. Vi åkte väldigt mycket tåg som barn och jag vill att mina barn ska få uppleva sånt jag upplevde med.. :)
Man får ju väldigt mycket tid för att prata och mysa. Man sitter skönare än i en bil och man kommer fram rätt fort.

  • 63 readers

Likes

Comments

2017, AETLHD SummerVacay, Vi testar vegansk glass, jag testar, videoblogg

Igår spelade vi in en video där vi testar vegansk glass. Varför vi valde vegansk glass är för att Lykke skulle kunna vara med. Hon tål tyvärr inte mjölkprotein och ägg så då är det så smidigt med veganglass. Och numera finns det ju faktiskt ett sortiment. Så för att veta vilken vi gillar mest valde vi att göra ett glasstest med flera olika smaker och märken.

Vi testar Choice från GB glass, Lilly och Hannas och mormor Magdas sorbet.

Kolla på filmen så får ni se vad vi tycker och vilken glass är det som smakar som tvål?
Vilka poäng får glassarna av oss och vilken blir våran gemensamma favorit?

Vilken glass tror du att du skulle gilla?


Likes

Comments

2017, familjen, hockeymorsa, hockeyTove

Gjorde en ny header jag gillade aldrig den förra. Men Denna headern har en liten symbolik i sig.
I axdal.se texten är det en ishall, jag tänker att det symboliserar lite av vad bloggen ofta handlar om.
Men sen är det heller inte vilken ishall som helst. Det är en ishall som jag tillbringade väldigt många timmar i när jag var ungdom. Det är trängens ishall i Örebro.

Det känndes som ett självklart val att ha det i headern nu när vi är en hockeyfamilj.
På tal om hockey v.33 ska Tove på sitt första hockey camp. Både jag och hon ser fram emot det.Likes

Comments

2017, familjen, sommar 2017, AETLHD SummerVacay

Idag vaknade jag av att jag kände i sovrummet att idag blir det varmt. Så jag planerade för mig själv vad vi skulle göra. Jag gick upp och frågade Lykke om hon vilja följa med och handla lite. Självklart ville hon det så vi gick och handlade utan att Eddy vaknade :P Vi handlade så vi kunde göra pizzabullar. Väl hemma gjorde vi bullarna och åt frukost. Sedan Övningskörde jag till Lilleby och vi tog ett dopp. 17 grader i vattnet inte jättekallt men det var uppfriskande. Jag passade på att testa Gopron i vattet men man måste nog testa den i vattnet några gånger för att lära sig lite hur den filmar men kul med undervattens filmer.

Efter att ha ätit och myst i några timmar begav vi oss hem och jag körde åter igen.. :) Det är ju faktiskt rätt kul att köra bil. Jag gör strora framsteg varje gång men det är småsaker som jag behöver öva på...

Skönt att ha gjort årets första havsdopp nu. Jag hoppas på att vi kan bada massor i sommar. Det hör ju sommaren till.
Likes

Comments

sommar 2017

Nu när jag kollar i kalendern nu så inser jag att nästan hela semestern är uppbokad.
Så brukar vi verkligen inte ha det. Vi brukar ha ca 1 vecka som vi vet att detta kommer vi göra men nu har vi nästan 3 veckor som vi är på resande fot. Rätt kul i och för sig att slippa vara hemma hela semestern.

Vi ska en sväng till Helsingborg och hälsa på barnens morfar och bada en massa för det gör vi alltid där. har vi några dagar hemma och sen bär det av till Danmark och vad vi ska göra där kan jag inte skriva för jag vet att Tove läser bloggen :P Sen ska vi uppåt i landet till "stugan" (läs stora huset i skogen) och vara husvakt. :)

Som tur är inte dagarna i Helsingborg och Stugan planerade då hade jag nog blivit tokig haha. Både jag och Eddy gillar att vara spontana och göra saker efter väder och känslan man har i kroppen.

Hur gör ni när ni planerar era semetrar?
Planerar ni i minst detalj eller tar ni det lite mer som det kommer?


Likes

Comments

2017, familjen, kort frisyr flicka, bilder, sommar 2017

åh vad jag njute av att kunna sluta tidigt på jobbbet och åka och hämta tjejrna och sedan tillbringa tiden fram tills Eddy kommer hem utomhus. Så mycket glädje och kärlek jag får av dem. Och extra kul var det att komma ut på gården och se att fritidsgården inte så långt här ifrån anordnar olika aktiviteter för barnen i området. Idag stod det en uppblåsbar forbollsplan och hoppborg på lekplatsen. Det är även fritidsgårdens ungdomar som fixar och donar det är inte personalen och det är så kul att se. Tove och Lykke tycker ju även att det är superkul att hoppa i en hoppborg så de blev ju glada. :)

Likes

Comments