Header

Tove

I helgen som var åkte jag till Karlstad för en konferans om tjejhockey och medans jag var där så sprang Tove barnens hinderbana och fightades med gladiatorerna. Hon fick startplatsen i Födelsedagspresent. Och hon tyckte det var superkul, desutom var hon snabbast i sitt startfällt. Att få se bilderna från min lilla kämpe när man kom hem efter en lång tågresa så blev jag så glad och stolt. Hon älskar verkligen sånna här utmaningar. Så nu har jag anmält henne till Lilla göteborgsvarvet med..

Har någon tips på fler sånna här grejer som hinderbanor och andra springlopp som vi kan delta i så tipsa oss gärna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

rocka sockor, rocka sockor alla dar, rockoa sockorna

i början på månaden så skrev jag att jag skulle arbeta mycket med att uppmärksamma just down syndrome men här i bloggen har det inte blivit så mycket. Men utan för har det uppmärksammats. Jag och barnen har pratat varje dag om olikheter av olika slag och även på jobbet har jag pratat med barnen. Jag tror att om vi samtalar mycket så får barnen en god acceptans över olikheter.

På jobbet har jag även fått tänka att jag är väldigt tacksam över att få jobba just med barn med Down Syndrome.
De är bannemig den roligaste målgruppen jag har jobbat med. Men även den svåraste målgruppen.

Jag tänkte dagen till ära på Rocka Sockorna dagen, dela med mig av ett klipp på Max hans familj har en youtube kanal och även en blogg som heter ettnyttliv.com Jag har fått tillåtelse att låna videon och visa för er.
Jag har kollat själv så många ggr på denna video så nu går jag och sjunger på låten på dagarna. :)


Likes

Comments

hockeyTove, LHL, Little hockey league

Idag var det dags för final i LHL ( Little Hockey League), tre matcher spelades precis som de 2 andra tillfällena. Men nu blev det även en medalj med hem.
Jag säger att det är en kämparmedalj då alla barn som deltagit får en medalj och inga resultat räknas. Men självklart ser barnen det som en riktig vinst :P
Nu har vi en nöjd Tove här hemma som fullföljt tre LHL tillfällen och ser bara fram imot mer matcher.

Likes

Comments

hockeymorsa, damishockey, svenska ishockeyförbundet, sm-final, dam vs herr

I torsdags varjag på en liten tränarutbildning och fick då höra av Hockeykonsulenten att förbundet sattsar på damishockey och att den växer och knakar. Kul tänkte jag och det var ju på tiden att förbundet sattsar på damishockeyn.

Men så i morse läste jag att damernas sm-final blir flyttad från Hovet i sista sekund till en liten rink i förorten för att herrarnas lag gått vidare i kvalet i allsvenskan. Det är allså inte ens högsta serien som herrarna spelar men trotts det får de gå före damernas final i SM..

Damerna förlorar massvis med pengar då de inte kan ta imot lika många åskådare som de skulle gjort om de kunnat vra på hovet. Pengar som de verkligen behöver för at kunna leva vidare.

Jag blir så arg när jag läser detta för detta är ju bara ett bevis på att förbundet inte backar upp tillräckligt mycket för svensk damishockey. Hade förbundet backat upp så hade de satt ner foten och sagt att damerna ska inte flyttas på.

Jag minns för några år sedan så fick damlandslaget spela en 4a nationsturnering i Örebro. Tror ni de fick spela i behrn arena? Nej är svaret. De fick ha turneringen på trängen där ungdomshockeyn håller till.
Redan då var vi många som protesterade mot att damerna klassas som barn och inte damer på elitnivå.

Men uppenbarligen har det inte hänt ett skit när det gäller prioriteringar för damhockeyn.
Fy skäms på er svenska ishokceyförbundet. Damerna bör prioriterad på samma nivå som herrarna.

Jag längtar efter dagen då alla elitlicencierade klubbar måste ha ett damlag med samma vilkor som herrarna.

Jag önskar nästan bland att alla damspelare började protestera mera tänk om de bara skulle sätta skridskorna på hyllan strejka. Då hade förbundet inte haft något val än att sattsa mera. Då de gärna vill skryta om sin fina sattsning för flick och damishockeyn.

När jag imorse läste om damernas flytt så kände jag mig verkligen lurad, arg och frustrerad. hur kan konsulenterna som är förbundets mellanhand till klubbarna stå och säga att det görs stora sattsningar när man bara läser om sånt här hela tiden?

Jag skulle kunna skriva ner hundra exempel på när herrarna får gå före men det orkar jag inte, jag blir bara så arg.
Likes

Comments

blogg100, hockeymorsa, hockeyTove, Lykke, Tove

Idag berättade jag för Tove och Lykke att det endast är tre tillfällen kvar med hockeyskolan innan sommaruppehållet.
Behöver jag säga att det blev ledsna miner? Lykke satte sig på golvet och fick krokodil tårar och Tove sa att hon ville ha vinter året om.
Så nu behöver vi hitta något som de kan göra under sommarhalvåret, frågan är ju bara vad det ska vara.
Jag funderar på om simma ska stå på schemat varje helg eller varannan helg.
Någon som har något förslag på vad vi kan göra?
Är ju kul om det är något vi kan göra tillsammans.
För ockeyn har ju verkligen blivit en familjeaktivitet där alla är aktiva på något sett.
Jag tycker ju att det är viktigt att barnen rör på sig varje vecka utöver det som de rör på sig på förskolan och skolan.

Så nu ska jag leta efter något vi kan göra och kom gärna med tips.
Likes

Comments

Lykke, kalas, discokalas, blogg100

Idag var det äntligen dags för Lykkes kalas. Bättre sent än aldrig.
Hon var väldigt bestämd över att hon ville ha ett disco, så ett disco blev det.
Vi fixade saker från partytajm och modiferade dem lite med Lykkes namn.
Sen hade vi köpt en discolampa från rusta, helt perfekt disco stämmning blev det.
Jag gillar inte riktigt det här med att barnen får med sig godispåsar från kalasen så jag gjorde en liten skaparaktivitet där barnen själva fick göra armband med klistermärken på. Superenkelt och barnen gillade det, samt att de fick med sig något hem.
Lykke hon blev väldigt nöjd med kalaset, tänk vad lite musik och en discolampa kan göra.
Att se barnen leka och dansa gör mig så glad, än så länge har iaf inte Lykke kommit underfund med att det kan vara pinsamt att dansa inför andra utan hon bara gör.
Nu är det ju även snart dags för Tove att fylla år och ha kalas. Jag tror att hennes kalas blir på OCR ninja center
Ska bli kul med fler kalas. :)Likes

Comments

Lykke, Tove

Imorse ringde jag och barnen till en väldigt fin liten kille som idag fyller 4 år.
Han blev nog lite överaskad över att det var vi som ringde och grattade honom. :)
Han ville sen visa alla sina leksaker för Tove och Lykke.
Det var några mysiga minuter vi fick tillsammans. Tack och lov för att Facetime finns så att man får möjligheten att känna sig nära fast man är 77 mil ifrån varandra.
Men när min fina fina systerson fyller 4 år så vill jag egentligen bara åka upp och krama om honom och säga grattis på din födelsedag.

Det r på födelsedagar som jag önskar mest att de bodde närmare. Eller ja egentligen önskar jag att vi bodde närmare varje dag.

Jag vill med detta inlägget bara säga grattis på 4 års dagen älskade Vidar ❤ 🎂

Likes

Comments

2017, blogg100, downs syndrome

Många känner säkert till rocka sockorna som man gör den 21 mars för att hylla olikheter samt slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Frågan är hur många som vet varför man rockar sockorna och varför just den 21/3. Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21. Och vi rockar sockorna just för att kromosomerna ser ut som ett par sockor. Vi rockar alltså alla våra kromosomer. :)

Så jag har tänkt att uppmärksamma detta lite extra hela mars inte bara den 21 mars för jag tycker att det är viktigt att så många som möjligt uppmärksammar alla personer med down syndrom och även andra de med andra funktionsvariationer för de är lika mycket värda som andra utan en diagnos.

Vill man stödja svenska downföreningen som ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapar möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap.

Så kan man bli medlem eller bara skänka en gåva till svenska downföreningenLikes

Comments

100 dagars utmaning, blogg100

Igår var det dags för den andra träningen för Toves lag. Det är ju så att Toves lag bildades i höstas och denna terminen får vi ta de tider som vi får sen till hösten kommer vi att få mer regelbundna tider.
Ska bli skönt att kunna planera lite :)

lite drygt 25 barn var det igår på träningen och två tjejer. Tove och Tova radarparet haha.. De är så lika, de pratar mycket, kämpar på och visar framfötterna på isen, och är två peppande lagkamrater. Dessa två tjejer kanske är framtida lagkaptener vem vet. Kanske Tove får möjligheten som jag aldrig fick, det ska bli spännande att se hur hon utvecklas. Hur som helst är det är så kul att se allt när man står sidan av isen. Man kan ju se lite mer saker när man står brevid än när man är på isen som jag brukar vara.

Men jag undviker isen så länge som jag fortfarande har ett öppet brännsår på armen. Men arbetslös blir jag ju inte ändå som tränare :P Det ska ju registreras barn, delas ut tröjor, knytas skridskor svara på föräldrars frågor mm.
Jag hann med rätt mycket på den timmen som kidsen var på isen. :) Men jösses vad jag saknar åkningen nu.


Likes

Comments

Eddy

Idag är ingen vanlig dag för idag är Eddys födelsedag hurra hurra hurra.
Hans trevliga födelsedag får han allt ta och spendera på jobbet sedan i ishallen.. Toppen eller hur. :)
Men jag lovar att han blev firad på sängen i morse med några presenter.
Jag så glad över att vi får fira honom idag, att just jag och barnen får vara hans familj.

Stort grattis min andra hälft på din dag.. Vi älskar dig...Likes

Comments