View tracker

Ska försöka ta tag i detta med godissuget nu, inget mer godis och inga mer chips! Vi tog istället fram frukt och kvarg. Det var första gången jag åt kvarg och det var inte så illa. Nu tog jag med smak dock, har hört att den ska vara godare. Vi köpte även svarta vindruvor vilket var sjukt gott!

Likes

Comments

Denna natt har nog vart den längsta på länge. Jag lyckades sova i kanske 30 minuter men vaknade sedan och spenderade resten av natten vaken och funderades i sängen. Från och till tänkte jag att det var värt ett försök att sova men det gick inte.

Så jag gick in på netflix och satte på Jane the virgin som jag nyligen börjat kolla på, men låg halvt borta då jag låg och tänkte på så många andra saker. Så som framtiden, vad jag skulle göra om jag blev gravid nu, vad jag ska göra efter gymnasiet, hur jag ska komma igång med träningen osv. Tankarna bara flög runt. Just det med att bli gravid var nog för att Jane i serien blir gravid och jag vet inte hur jag skulle känna om jag blev det typ nu. Jag vill ju självklart ha barn, men inte än, och jag lever med en liten oro över ifall jag överhuvudtaget kan få barn, pågrund av endometrios. Så att jag skulle bli skulle i sin grej betyda att jag faktiskt kan bli, men jag är inte verkligen inte redo än och skulle nog få lite panik. Dock om jag väljer att ta bort det kanske det skulle va min enda chans? Och nej jag är inte gravid, det är bara mina tankar som går hej vilt!

Sedan framtiden efter gymnasiet är en klurig grej, skolan har ju ändå vart som en trygg punkt i livet där man har vetat att ja, varje mån-fre är det skolan som gäller. Vad ska jag göra när det inte längre är så? Vad vill jag jobba med? Vart vill jag bo? När jag var mindre hade jag mina framtidsplaner ganska bestämda under perioder, de småändrades lite men det var ungefär samma. Jag skulle bo i Stockholm med en man/kille i en fin lägenhet, runt 25 skulle vi få vårt första barn ( en kille ). Några år senare skulle vi få en dotter och flytta till ett fint villa område. Bra grannverksamhet, många aktiviteter. En-två gånger om året skulle vi åka utomlands och vi skulle även spendera någon helg uppe i fjällen med skidor och mys.

Ganska basic kanske egentligen om man tänker efter, men det var så jag ville ha det. Skillnaden med jobben var att ett tag ville jag starta egen restaurang, ett tag ville jag bli polis, flygvärdinna, advokat och lärare. Nu vet jag inte riktigt vad jag vill bli, flygvärdinna låter ju kul men jag vet inte. Det får gå ett tag till tills jag är säker, hehe. Får ju börja plugga vidare när jag känner att jag hittat något jag vill göra. Under tiden får jag försöka hitta ett jobb och se om jag hittar något jag trivs med, och om jag har tur behöver jag inte plugga vidare utan hittar drömjobbet!

Angående träningen måste jag verkligen komma igång med den, för just nu trivs jag inte med min kropp alls. Dock känns det ovärt att skaffa gymkort här i Vadstena när jag knappt kommer va här under de närmaste månaderna. Jag har även svårt att bli av med sötsuget men det har ändå blivit mindre nu på senaste tiden vilket är positivt. Funderar på om jag ska börja med att gå promenader och kanske köra något gruppass på Korpen ( gymmet som ligger typ granne med mig ). Sen nu när värmen börjar komma tillbaka så kommer jag vara mer sugen på frukt och vatten än läsk och godis. Har börjat få lite inspo på instagram med genom att börja följa massa träningsprofiler. På något sätt borde jag ju komma igång med det, right? Har ni några övriga tips så kommentera gärna!


Ska försöka fixa klart mig inför skolan nu istället för att sitta här och grubbla, hehe. Kan ju tänka lite på nuet också och inte bara framtiden!

Likes

Comments

2016

Det var ju ett tag sen sist jag bloggade, förutom tidigare idag då, och jag tänkte berätta lite om varför.

På senaste tiden har jag mått riktigt dåligt och jag kan tänka mig att det är på grund av min diagnos ( Endometrios ). Jag har haft nästan konstant mens sedan jag opererades i början av sommaren vilket har varit otroligt smärtsamt och även börjar må mer psykiskt dåligt för varje dag. Jag försökte gömma att jag mådde dåligt så gott jag kunde, för man vill ju inte visa något egentligen för folk. Dock nu under hösten har det inte gått, jag har brutit ihop totalt flertal gånger i skolan och man har märkt att nånting inte stämde.

Jag försökte i oktober att få hjälp och besökte en gynekolog. Berättade att jag mådde riktigt dåligt, hade ont och blödde, hennes lösning? Ta dubbla minipiller. Jaha okej, tänkte jag. Inte mer med det än att försöka det ett tag. Hjälpte det? Nej inte direkt. Så ringde tillbaka och fick en ny tid där jag fick vanliga p-piller utskrivna men jag ska dock hoppa över sista veckan, " sockerpillerna ". Fick även antidepressiva då jag inte kan gå runt såhär längre. Jag började äta p-pillerna och antidepressiva direkt men märkte fort att jag inte mådde bra av dem, blev yrslig, fick skakningar i kroppen och kändes hela tiden som om jag hade alldeles för lågt blodsocker och sedan massa massa utslag. Första tanken jag fick var att det skulle vara antidepressiva så jag slutade tvärt med dem, men det fortsatte och utslagen spreds mer över kroppen, så jag tänkte att "Nehe? Är det p-pillerna då? ". Blev då ett besök på vårdcentralen här i Vadstena. Där konstaterades det att ja, antagligen var det p-pillerna men för säkerhets skull ska jag sluta äta båda ( p-piller och antidepressiva ) tills allt lagt sig. Dock fick jag ut salva mot utslagen och tabletter mot kliandet, dessa tabletter funkar även mot oro och ångest vilket kändes rätt skönt.

Nu börjar utslagen försvinna och jag ska börja med antidepressiva snart igen, sen får jag försöka ringa gynekologen och be om något annat för att stoppa menstruationen. Iallafall ett par andra p-piller.

Likes

Comments

View tracker

2016

Äntligen är det december! Gud vad jag har längtat!

Mörkret, alla små lampor som pryder husen, julgranar, julshopping, julfikat och julbord.

Likes

Comments

2016

​Igår fick jag finbesök efter skolan, nämligen min mamma och mormor. Mormor hade inte sett min lägenhet så därför tog hon och mamma en sväng ner till lilla fina Vadstena. Med sig hade de lite grejer åt mig, lite växter, tavellist, mina packet från Wish samt mat.

Vi upptäckte även att det är nåt fel på min kyl, lyset fungerar inte och vi har då provat att byta lampa, sen kunde vi inte byta ugnslampa. Så min mamma ringde imorse hyresföreningen och berätta allt, och även frågade om det fanns möjlighet till badkar. Tyvärr hade de inget ledigt just nu. Men iallafall, tillbaks till kylskåpet, min hyresvärd var hos mig imorse, eller ja, vid 10 och kollade på kylskåpet och konstatera att ja, nåt är vajsing. Det är även kylan/värmen i kylskåpet som är vajsing, antingen är det nästan varmt i kylskåpet eller så blir varorna frysta. Så hyresvärden ska ringa reparatörer som ska kolla på det, antagligen lär jag väl få nytt kylskåp då det är så gammal. 
Likes

Comments

2016

​Komma igång med träningen. 

​Något jag försökt väldigt länge med är att komma igång med någon sorts träning, eller jag försökt och försökt... Jag har sagt och tänkt att jag ska börja men har inte haft någon motivation. Dock nu vill jag verkligen och jag hoppas verkligen att jag kommer igång nu under hösten!

​Fixa ett jobb.

​Något som kan vara bra att ha när man bor själv är ett jobb. Pengarna försvinner fortare nu än när jag bodde på elevhemmet, och ändå har jag mer pengar nu. Sen.. Cash is king!

​Gå ner i vikt

Något jag verkligen vill är att gå ner i vikt. Förr var jag riktigt smal, och alla tjatade om att jag skulle gå upp i vikt, vilket jag nu har. Men nu får jag hela tiden veta att jag har gått upp. " Oj, har du gått upp i vikt? " är något jag hör allt för ofta och jag blir inte direkt peppad av det. Det låter nästan nedlåtande. Det kanske har lite koppling med att komma igång med träningen detta mål, men det är ändå ett eget. 

​Inte ha några rester

Nu pratar jag inte om matrester utan om rester i skolan. Jag vill få bort alla rester och ligga i fas i skolan. Det är ju ändå nästa år jag tar studenten så har inte tid att ligga efter. 


Likes

Comments

Nu är det måndag igen och det är dags för mig att lämna Stockholm för denna gång. Tillbaka till skolan, Vadstena och min lägenhet. Till det "vanliga" livet. Att åka till Stockholm och vara med Jonatan är för mig som en liten minisemester, även om vi inte gör mer än att ligga i sängen, spelar tv-spel och ser på film. Det enda jobbiga är att åka ifrån honom, men vi ses snart igen! Troligtvis redan nästa helg!Likes

Comments

2016

Då det är sista kvällen tillsammans passade vi på att ta ansiktsmask samt ett bad med badbomb!

Likes

Comments