View tracker

2016

Det var ju ett tag sen sist jag bloggade, förutom tidigare idag då, och jag tänkte berätta lite om varför.

På senaste tiden har jag mått riktigt dåligt och jag kan tänka mig att det är på grund av min diagnos ( Endometrios ). Jag har haft nästan konstant mens sedan jag opererades i början av sommaren vilket har varit otroligt smärtsamt och även börjar må mer psykiskt dåligt för varje dag. Jag försökte gömma att jag mådde dåligt så gott jag kunde, för man vill ju inte visa något egentligen för folk. Dock nu under hösten har det inte gått, jag har brutit ihop totalt flertal gånger i skolan och man har märkt att nånting inte stämde.

Jag försökte i oktober att få hjälp och besökte en gynekolog. Berättade att jag mådde riktigt dåligt, hade ont och blödde, hennes lösning? Ta dubbla minipiller. Jaha okej, tänkte jag. Inte mer med det än att försöka det ett tag. Hjälpte det? Nej inte direkt. Så ringde tillbaka och fick en ny tid där jag fick vanliga p-piller utskrivna men jag ska dock hoppa över sista veckan, " sockerpillerna ". Fick även antidepressiva då jag inte kan gå runt såhär längre. Jag började äta p-pillerna och antidepressiva direkt men märkte fort att jag inte mådde bra av dem, blev yrslig, fick skakningar i kroppen och kändes hela tiden som om jag hade alldeles för lågt blodsocker och sedan massa massa utslag. Första tanken jag fick var att det skulle vara antidepressiva så jag slutade tvärt med dem, men det fortsatte och utslagen spreds mer över kroppen, så jag tänkte att "Nehe? Är det p-pillerna då? ". Blev då ett besök på vårdcentralen här i Vadstena. Där konstaterades det att ja, antagligen var det p-pillerna men för säkerhets skull ska jag sluta äta båda ( p-piller och antidepressiva ) tills allt lagt sig. Dock fick jag ut salva mot utslagen och tabletter mot kliandet, dessa tabletter funkar även mot oro och ångest vilket kändes rätt skönt.

Nu börjar utslagen försvinna och jag ska börja med antidepressiva snart igen, sen får jag försöka ringa gynekologen och be om något annat för att stoppa menstruationen. Iallafall ett par andra p-piller.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

2016

Äntligen är det december! Gud vad jag har längtat!

Mörkret, alla små lampor som pryder husen, julgranar, julshopping, julfikat och julbord.

Likes

Comments

View tracker

2016

​Igår fick jag finbesök efter skolan, nämligen min mamma och mormor. Mormor hade inte sett min lägenhet så därför tog hon och mamma en sväng ner till lilla fina Vadstena. Med sig hade de lite grejer åt mig, lite växter, tavellist, mina packet från Wish samt mat.

Vi upptäckte även att det är nåt fel på min kyl, lyset fungerar inte och vi har då provat att byta lampa, sen kunde vi inte byta ugnslampa. Så min mamma ringde imorse hyresföreningen och berätta allt, och även frågade om det fanns möjlighet till badkar. Tyvärr hade de inget ledigt just nu. Men iallafall, tillbaks till kylskåpet, min hyresvärd var hos mig imorse, eller ja, vid 10 och kollade på kylskåpet och konstatera att ja, nåt är vajsing. Det är även kylan/värmen i kylskåpet som är vajsing, antingen är det nästan varmt i kylskåpet eller så blir varorna frysta. Så hyresvärden ska ringa reparatörer som ska kolla på det, antagligen lär jag väl få nytt kylskåp då det är så gammal. 
Likes

Comments

2016

​Komma igång med träningen. 

​Något jag försökt väldigt länge med är att komma igång med någon sorts träning, eller jag försökt och försökt... Jag har sagt och tänkt att jag ska börja men har inte haft någon motivation. Dock nu vill jag verkligen och jag hoppas verkligen att jag kommer igång nu under hösten!

​Fixa ett jobb.

​Något som kan vara bra att ha när man bor själv är ett jobb. Pengarna försvinner fortare nu än när jag bodde på elevhemmet, och ändå har jag mer pengar nu. Sen.. Cash is king!

​Gå ner i vikt

Något jag verkligen vill är att gå ner i vikt. Förr var jag riktigt smal, och alla tjatade om att jag skulle gå upp i vikt, vilket jag nu har. Men nu får jag hela tiden veta att jag har gått upp. " Oj, har du gått upp i vikt? " är något jag hör allt för ofta och jag blir inte direkt peppad av det. Det låter nästan nedlåtande. Det kanske har lite koppling med att komma igång med träningen detta mål, men det är ändå ett eget. 

​Inte ha några rester

Nu pratar jag inte om matrester utan om rester i skolan. Jag vill få bort alla rester och ligga i fas i skolan. Det är ju ändå nästa år jag tar studenten så har inte tid att ligga efter. 


Likes

Comments

Nu är det måndag igen och det är dags för mig att lämna Stockholm för denna gång. Tillbaka till skolan, Vadstena och min lägenhet. Till det "vanliga" livet. Att åka till Stockholm och vara med Jonatan är för mig som en liten minisemester, även om vi inte gör mer än att ligga i sängen, spelar tv-spel och ser på film. Det enda jobbiga är att åka ifrån honom, men vi ses snart igen! Troligtvis redan nästa helg!Likes

Comments

2016

Då det är sista kvällen tillsammans passade vi på att ta ansiktsmask samt ett bad med badbomb!

Likes

Comments

2016

​I början av sommaren klippte jag av en ganska rejäl bit av mitt hår. Det var ojämnt, slitet och kändes som det var gjort av hö. Som tips för att de inte skulle bli så igen rekommenderade de naturligtvis massa produkter. Därifrån gick jag med en hårolja som jag skulle ta varje morgon samt en hårinpackning att använda en gång i veckan. Oljan hjälper med topparna, det gör den så den är jag nöjd med! Hårinpackningen ger ingenting vad som märks. Däremot en grej som jag själv märkt direkt att det hjälper är att duscha håret i kallvatten. Hur jag kom fram till detta minns jag inte riktigt men har för mig att varmvattnet var slut så körde hela håret i iskallt vatten, schampoo o balsam. Det kändes mycket lenare och skönare i duschen jämfört med när man tvättade med varmvatten samt att efteråt, när jag hade fönat håret, så kändes det mycket mycket lenare! Mitt hår är sånt hår som ofta känns slitet, brukar inte ha det där lena sköna håret, men kallvattnet har gjort att det blivit mer så, nu gillar jag att dra fingrarna genom håret för det känns sååå skönt!


Så ett tips, även om det inte är det skönaste när man gör det, duscha av håret i kallvatten. :) 


Likes

Comments

2016

Något jag älskar med hösten är jackor. Dock är jag väldigt kräsen när det kommer till jackor och går ofta runt en del innan jag hittar en jag känner att jag faktiskt kommer använda. Fast så är jag med allting hehe. På collaget här iallafall har jag hittat en del godbitar som jag kan tänka mig. Men lär nog kolla runt lite till. ;) Länk hittar ni på collaget, dra bara pilen över det specifika plagget!

Likes

Comments