Imorgon är det premiär för mig på vinterfisket denna säsong.
Ivrig och spänd av förväntan på hur det kommer att gå.

Maggot är inhandlat och utrustningen ska göras iordning så det är laddat för dom stora bågarna/rödingarna imorgon.

Jag kommer lägga upp ett inlägg imorgon efter fisket så kika in imorgon och läs om hur det gick.

Skitfiske!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har fokuserat mest på torrfluga och streamer fisket som jag tycker är härligt, men jag är sugen på att lära mig mer om nymphfisket då för mig är nästan helt nytt.

Bara med flugbindningen så är det helt nytt. Hur mycket ska jag förtynga flugorna vilket djup är det jag ska fiska på? vad behöver jag för material?

Fisketeknik är också något som behövs tränas på, vad är bäst, uppströms eller nedströmsfiske? många frågetecken som ska redas ut, men jag är villig att ge det ett försök!

Ja när jag börjar tänka på nymph fisket så känns det spännande att prova på och försöka fånga min första öring på en nymph.

Så har du något tips så är jag jättevillig att ta emot det:D

Skitfiske!

Likes

Comments

Min syster gjorde mig väldigt glad härom dagen då hon sa att" det här vore något för dig Andreas!"
Tankarna snurrade i skallen och hjärncellen arbetade på högvarv innan hon sa vad hon syftade på.
En föreläsning, och tankarna snurrade åter igen, vad skulle kunna intressera mig på en föreläsning? nu är hon ute och cyklar i den djupaste snön tänkte jag tills hon avslöjade att det var en föreläsning med Gunnar westrin - mitt liv som flugfiskare. whaaat! shouup så var biljetten bokad! överlycklig deluxe! men den är i april så det blir en lång väntan, men den som väntar på något gott,väntar alltid för länge!

skitfiske!

Likes

Comments

Jag är en man på 28 år som är fisketokig!
Förutom jobb och fiske så har jag min underbara familj, sambo och två barn som betyder allt för mig, och förhoppningsvis så kommer mina barn att få ett litet intresse utav fiske, som dom kan dela med sin fisketokiga pappa.

Redan som liten så har jag haft ett litet intresse av att fiska då jag har följt min far ut och fiskat, vi fiskade alltmöjligt då så som gädda, abborre, löja, brax mm.

Ett fiskeminne jag har är när jag var kring 10-12 års åldern så stog jag och metade abborre i sommarstugan och efter mycket surande så lyckades jag få en fin abborre på en liten smula mask som fanns kvar på kroken.
jag blev överlycklig över fångsten och visade min mamma och låtsat pappa abborren och ville att han skulle ta av abborren men ville inte hjälpa mig, han tyckte att det var på tiden att jag vågade försöka själv. Feg som jag var så lät jag abborren sitta kvar på fiskespöt över natten och jag tänkte att jag skulle pröva imorgon.
Vaknade nästa dag och fiskespöt var borta! Då var det en hungrig fiskmås som var och norpade fisken och spöt hamnade bredvid flyet som låg i vattnet utanför våran stuga, som vi hittade senare på dagen.

Idag är jag inte lika mesig men det är ett minne som kommer finnas kvar.

Senare i 18 årsåldern så fastnade jag på flugfiske som jag tränade på hela tiden, förutom skateboard som var ett stort intresse då.
Jag stog och torrkastade med fluga och försökte kasta så nära saker som möjligt för att få in kasttekniken.
Intresset för flugbindning kom ganska fort då jag tyckte det var för dyrt för att köpa flugor.
I början var det att bara slänga på lite material för att bara göra en fluga utan att tänka på imitation och vatten gång.

Men flugorna har blivit bättre efter alla år men är fortfarande inte jätte bra så jag har att jobba på inom flugbindningen.

Jag hoppas att intresset håller i sig livet ut då det är en stimulerande och avslappnande hobby.


Skitfiske!​#fiske #minne #intresse

Likes

Comments

En väl fungerande Harr streamer!

Ögon som förtyngning
Grön Marabou som stjärt + kropp
Streamer krok storlek efter tycke

Bind in ögonen sen kan du binda in lite koppartråd för ytterligare förtygning om du vill fiska lite djupare.
Sen tar du en rejäl Marabou tuss och använder topparna som stjärt och lindar in resten som kropp fram till ögonen, klipp maraboun till önskad längd.
Fäst tråden så är den klar, lackas för hållbarare knut.

Kan varieras i olika färger, men jag har fastnat för grön.

Hur fiskar du med streamer i stilla vatten?

När du fiskar den så kasta ut och låt den sjunka en bit sen gör du två till tre snabba hemtagningar sen låter du den sjunka en bit igen, sen gör du några väldigt sakta hemtagningar och sedan låt den sjunka. Så håller du på tills flugan är helt hemtagen.

Sen kan du variera djupet så du fiskar på olika djup, så du täcker större yta. Så då låter du flugan sjunka en längre stund.


Kanske inte den bästa harr flugan, men fungerar bra! =)


​#Streamer #harr #Grön #fiske #tips #bästa #​instagram #bloggare

Likes

Comments

Flugfiska regnbåge!
Ett misstag många fiskare gör enligt mitt tycke är att man rusar fram till kanten vid vattnet och börjar kasta flugan hejdlöst.
Ett tips är att stanna några meter från kanten och fiska efter kanten och sedan fiska sig utåt, eftersom (framförallt) på hösten så simmar regnbågarna av någon anledning intill kanten, då om du rusar fram ivrigt till kanten och vill få betet blött så är fiskarna skrämda och chansen till fångst är betydligt lägre.
Så smyg fram och fiska dig sakta utåt och ha tålamod!

Sök av vattnet innan du börjar ditt fiske. kolla efter stenar,uddar,vass, djuphålor eller branter där regnbågarna vill hålla till.

Dagbok
kan tyckas vara lite nördigt men att skriva en dagbok om dagens fiske men som kan innehålla:
väderlek
vilket bete använde du
tidpunkt
teknik
mm.

så efter ett antal fisketurer så kan du jämföra fångsterna och veta när det är bäst i ditt vatten att fiska och hur du bar dig åt.

Vid torrfluge fiske är det bra att kolla på vattenytan och se vad det är för insekter och då knyter du på en imitation av den insekten och provar.


Våga och orka mixtra med ditt flugfiske byt flugor, tafslängd/storlek, pröva ställen du inte trodde att du skulle någonsin prova så kommer ditt fiske bli roligare och bättre.

skitfiske!

#fiskefeber #dagbok​ #sök #flugfiska #regnbåge #blogga #tips #insekt

Likes

Comments

Nu när vintern snart är här och det inte blir många flugfisketurer på vintertiden så  passar det utmärkt att fokusera på flugbindningen, fylla upp asken inför sommaren.

Hitta nya mönster och varianter på flugor är det roligaste enligt mitt tycke, att helt binda från den vildaste fantasin och sen får se att den fungerar då blir den där fångsten en underbar upplevelse.

Men för att sätta pricken över i:et så häller man upp en liten wiskey för att värma sig i den kalla vinter kvällen.

Ett kort inlägg om den roliga och avslappnade hobbyn flugbindning.

Likes

Comments

vinterfiske väntar här näst och det ska bli intressant och se vad årets vinterfiske har att erbjuda, väntar på isen som ska lägga sig och snön som ska falla. Det ska bli underbart att känna gunget i pimpelspöt och fånga den första isfiske fisken!

Det kommer att fiskas abborre , regnbåge och röding .
Abborrfisket är roligt och utmanande att hitta den stora abborren, men även dom små abborrarna har sin charm.
Vid abborrfisket så är det bra med stora ryck med spöt och byta hål efter 5 minuter och så håller man på så och när man hittar ett stim så gäller det att fort i med grejerna efter fångad fisk för att hinna med fler abborrar innan stimmet simmar vidare.

Regnbåge och Röding fisket så är det försiktiga rörelser med spöt och du kan sitta längre stund vid samma hål.
Det finns många olika beten som du kan använda och det bästa är att fråga lokal fiskebutik vad som gäller för dom vattnen där du ska fiska.
Men maggot fungerar utmärkt och även räka på ett Rödingblänke som är en favorit för mig som fungerar även för regnbåge.

Isdubbar är ett måste enligt mig när du ska bege dig ut på isarna då isarna kan vata luriga även för den erfarne.

Ha tålamod och skitfiske på er!

Likes

Comments

Nytt spännande vatten skulle jag få besöka nu och ivrig var jag på väg till grycksbo för en fiskedag i en liten tjärn.

väl där så började jag med kaffe och spanade ut över vattnet och funderade vart jag skulle prova först.

jag knöt på en hemmabunden giftig orange streamer och började fiska, det var kallt i luften och fingrarna blev kalla direkt men jag fiskade ivrigt på .

det dröjde inte många kast innan jag kände rycken i spöt och jag gör mothugg! kampen var igång det var en stark regnbåge som blev lurad av min oranga streamer.

sen blev det dött under dagen men på slutet så kom det underbara rycket i spöt igen och adrenalinet pumpades genom kroppen och kampen började igen, det var en större båge och jag får drilla den en stund innan jag vinner över den också.

två fina bågar på min giftiga kränga streamer.

Likes

Comments

Förväntansfull så satt vi oss i bilen jag och Thomas för en fiskedag i Furudal, oreälv. Diskutionerna börjar direkt om vilken fluga vi ska använda och vilket ställe vi provar först.

Vi kommer fram till stället som vi kom överrens om och börjar med en kopp kaffe och tacklar spöt. Jag bestämde mig för att först prova en supperpuppa liten storlek. Kaffet drack vi upp väldigt fort då vi såg hur harrarna vakade där ute på älven, så vi smög ner till vattnet med fjärilar i magen och smått skakande ben då spänningen ökade. Jag smyger sakta ut i mitten av älven för att komma i bra position till en vakande harr. Jag kastar mitt första kast och det blev en bra presentation men den verkade inte sugen på min superpuppa,bytte fluga snabbt till en liten ljusgrå dunfluga och gör om kastet. Bra presentation och andningen stannade upp då spänningen var brutal, och så hör jag det underbara ljudet av hur härden bryter vattenytan och tar min dunfluga och lyckan är stor.


Dagen erbjöd ett bra fiske då vi fick 16 harrar vardera och ett stort leende på läpparna när vi åkte hem.

Ett besök hit nästa sommar igen!
Likes

Comments