I söndags hämtade vår nya roomie Dave oss på morgonen, med en sportbil full med packning lyckades vi ta oss till vårt nya hem i Bondi. Vi lastade av bilen och drog vidare på en liten roadtrip. Han visade oss Harbour, vi käkade glass och åt lunch i det underbara vädret. Kvällen avslutades med att se på en film.

Dagen efter drog vi återigen ut på en liten roadtrip. Vi åkte till hans väns café, åt och snackade lite för att senare åka och köpa en garderob till vårt rum. Väl hemma satte vi HELT själva ihop hela garderoben, en aning sne men vad gör det. På kvällen blev vi bjudna på hemlagad mat och vi stod för disken och vinet.

Idag har vi bara slappat vid poolen, fixat iordning på rummet och ska snart bege oss ut för att handla och lämna ut lite CVn. Wish us luck!


Likes

Comments

Dagen började med en tripp in till centrala Sydney i hopp om att hitta en ny nattis. Då vi kommer få en ny roomie av manligt kön kanske det inte är så lämpligt att springa omkring i bara trosor. Vilket vi gör här hela tiden :P. Skämt åt sido, på hemvägen gick vi förbi svenska kyrkan och köpte med oss lite svenskt godis. Vi köpte lite extra för att tacka Dave som låter oss bo hos honom, hoppas han inte kommer gilla det så vi kan äta upp det själva. Resten av dagen består utav mat, film och gottigott. En vanlig lill-lördag (varje dag är lill-lördag när man har semester.)


Likes

Comments

Förlåt, förlåt, förlåt!
Vi har varit sååå otroligt dåliga på att uppdatera bloggen den senaste tiden. Men vi har verkligen haft fullt upp med att hitta den perfekt lägenheten. Vart var vi sist? Jo, vi var på den sista visningen i Paddington. Stressade som vi var över att vi inte hade något boende bestämde vi oss för att ta den direkt. I lägenheten bor det fyra andra tjejer som lever ett ganska busy life, vi har faktiskt inte ens träffat alla än. Men rummet är rymligt för två och i övrigt är lägenheten väldigt fräsch.

På söndagen tog vi vårt pick-pack och flyttade in med en positiv inställning. Utan att prata med varandra gick vi båda med känslan att detta inte var stället för oss. Det är inte själva lägenheten i sig utan Paddington. Det är inte ''hemma'' för oss - vårt hem är i Bondi!

Dagen efter vi flyttat in beslutade vi oss för att hitta en ny lägenhet i Bondi. Vi gick och såg hus efter hus och lägenhet efter lägenhet, oj vilka knäppa människor det finns här i världen. Låt oss ta ett exempel, vi skulle på en visning som enligt annonsen verka vara drömstället. Efter konstiga telefonsamtal med ägaren hittade vi äntligen rätt. Väl där stod en full man i 40 års åldern som ville att vi skulle ta en öl med han och hans kompis innan visningen. Då han förstod att detta aldrig skulle hända visade han oss stället. Vi överdriver inte nu när vi säger att han ville att vi skulle sova på golvet bredvid hans säng, på två ynkliga madrasser. Detta var inte ens en lägenhet utan en vrå. Efter sex visningar kom vi hem och gav upp. Det kändes som vi aldrig skulle hitta en lägenhet som ändå är okej.

Plötsligt plinga det till i mobilen och en kille som bodde i Bondi skrev att han hade ett extra rum om vi var intresserade. Trots allt fick vi en bra magkänsla och bestämde en träff med honom (idag). Utan att tänka oss för satt vi i Bondi Junction i väntan på att en främling skulle hämta upp oss i sin truck. Det är först nu det slår oss att detta är nog ingen bra idé. Dumma som vi är hoppar vi in i bilen och möts av världens trevligaste och snällaste australienska kille. Väl framme vid lägenheten möts vi av en stor pool, fatta leendet på våra läppar. Lägenheten var bättre än vad vi kunde hoppats på, detta är rena drömstället! Den perfekta lägenheten för oss.

I slutet på denna veckan kommer vi förmodligen ha bytt adress och då blir det en uppdatering med inte bara ord utan även bilder.

Likes

Comments

Hej! Nu har det gått några dagar sen vi bloggade senaste. Det beror på att vi har tagit det lugnt och chillat på stranden, men även konstant letat lägenhet/boende. Igår var vi på en visning i Paddington. Då vi aldrig varit där innan visste vi inte riktigt vart vi skulle. Det slutade med att vi bokstavligt talat gick runt en cirkel i 50 minuter innan vi hittade rätt. Stället var jätte mysigt och fräscht, dock var det ganska dyrt. När vi skulle ta bussen hem fick vi klart för oss att det som tog nästan en timme för oss tog egentligen 7 minuter. Men lite extra motion är aldrig fel.


I morse gick vi upp med tuppen för att kolla ännu en visning som även den låg i Paddington. Av tidigare erfarenheter var vi nu mer säkra på vart vi skulle. Förutom att stället låg bra finns det inte så mycket annat positivt att säga om det. Vi är inte kräsna och tänkte att vi skulle ge det en chans då priset var väldigt bra. Nu förstår vi varför, vi kommer aldrig sätta våra fötter där igen, haha.

Nu är vi i Bondi Junction där vi shoppat, lunchat och nu ska ta oss något gottigott! Om två timmar väntar en till visning i Paddington som vi har bra magkänsla inför. Håll tummarna och önska oss lycka till!

  • 525 readers

Likes

Comments

  • Youtube
  • 754 readers

Likes

Comments

Hopp då sov man bort halva dagen. Planen var att vakna i tid och ta sig in till centrala Sydney. Men det slutade med att man sov i 14 timmar och vaknade klockan ett. Så vi bestämde oss att stanna kvar i Bondi. Vi gav oss ut på ännu en PW och spenderade resten av dagen vid stranden. Idag var det betydligt varmare och soligare än igår och imorgon ska det bli 28 grader.

Likes

Comments

YouTube
AW med Amanda & Wilma