Galenskap är när du gör samma sak om och om igen och förväntar dig olika resultat. Brukar du också använda dig av det citatet? Och ändå glömma bort det varje gång du packar inför en resa.

De allra flesta har en tendens att packa ned saker de aldrig använder. Med tunga och överfulla väskor som resultat. Men varför göra saker och ting svårare än de behöver vara? Läs listan och se vad du aldrig mer behöver packa ned - i alla fall om du ska åka till ett civiliserat ställe.

1. Toalettartiklar

Schampo och andra toalettartiklar kan kännas små när du packar ned dem, men tillsammans väger de mer än du tror. Dessutom erbjuder de flesta hotell sådant gratis, annars säljer de miniförpackningar billigt. Ska du inte ut i djungeln kan du också alltid köpa dem i närmsta affär. Några tior må det vara värt om du ändå köpt en resa för flera tusen.

2. Kläder till varje tillfälle

Hur många gånger har du inte sagt till dig själv att du måste gardera dig ”för varje tillfälle”? Klart det är lockande att tänka sig ett djungeläventyr a la Indiana Jones ena dagen, och ett flashigt cocktailparty nästa. Men var ärlig mot dig själv, har det någonsin hänt? Brukar du ändå inte bara gå i ett par shorts och en t-shirt? Tänk praktiskt, tänk basfärger, över- och nederdelar som du kan kombinera och ha flera gånger om.

3. Tekniska prylar

Du behöver inte packa ned både Ipod, videokamera, vanlig kamera, kameraställ och laptop. Det är lätt att vilja ta med sig alla sina senaste teknikprylar, men en smartphone räcker mer än gott och väl och kan uppfylla alla dina behov. Tänk på att teknikprylar väger, och inte minst är stöldbenägna. En stöld av dina fina ägodelar kan förstöra hela resan - det är det inte värt. Sedan är det väl ändå semester du ska på? Koppla av!

4. Guideböcker

Nu är det så här, böcker väger, och tar plats. Sedan är året 2014, wifi finns på de flesta ställen, om du inte ska ut i djungeln, och du har förmodligen din smartphone med dig. Karta från Google går att ladda ned innan avresa för att använda även när man inte är uppkopplad. Och, vi lovar, de på hotellet eller andra turistställen hjälper mer än gärna till med tips och förklarar vägen.

5. Träningskläder

Du kommer säkert att gå till något vackert ställe där du gör dina yogaövningar eller springer varenda morgon. Speciellt efter en kväll med rosévin och pina coladas. Eller? Var ärlig mot dig själv, om du inte är någon som gör det hemma och är benhård med träningspass - tro då inte att du ska göra det på semestern! Skulle du mot alla odds få ett infall, gör situps och armhävningar på rummet. Förhoppningsvis promenerar du mycket på resan ändå. Du är ju ändå där för att se dig omkring. Lämna träningsgrejerna hemma!

6. Mer än en bok

Åker du på en resa för att bara läsa, och blir borta en längre tid, så låt vara. Men annars, fråga dig själv - kommer du verkligen hinna läsa mer än en bok? Speciellt om du åkt på en resa för att upptäcka, se och uppleva nya saker. Böcker både tar plats och väger. Dessutom en stressfaktor om du inte hinner läsa alla.

7. Kudde

Vi vet, det är jätteskönt att sova på sin egen kudde. Men kudden tar plats! Mycket plats. Och på flyget kan du alltid be personalen om en från dem. Eller göra en kudde av din jacka och andra kläder. Sedan kan kudden faktiskt dra med sig andra oönskade djur hem från utlandet, tänk på det.

8. Handduk

Den kanske inte väger så mycket, men den tar ganska stor plats. Bor du på hotell så har de handduk. Annars finns de att köpa för en billig peng i de flesta affärer på plats, som supermarket. Att kvaliteten är halvdålig gör inget, desto bättre - lättare att kasta den efter resans slut.

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Längs med kanalen låg en restaurang båt som jag blev lite sugen att käka sen lunch på.
Såg att dom även hade Italienskt på menyn och eftersom jag kände att jag inte fått tillräckligt med Italienskt det dygn jag var i Venedig så beställde jag först in en Brushetta. Den såg riktigt underbar ut men var en stor besvikelse då brödet var stenhårt. Man behövde nästan ha haft motorsåg för att lyckas skära i det.

Sen beställde jag in tagliatelle med baconsås. Den såg väldigt torr ut och eftersom jag inte gillar champinjoner hade jag sett till att välja en rätt från menyn som inte hade champinjoner i sig. Så jag blev lite förvånad när rätten hade mer champinjoner än bacon i sig. Så det var också en besvikelse.
Men det är väl bara att konstatera att jag inte var i Italien längre och inte ska förvänta mig samma kvalitet på maten

Likes

Comments

Den här gången hade jag bokat hotell en längre bit från stan. Fick ta T-banan ca 15 min och sen buss ca 10 min. Men det var ett lite bättre hotell än de tidigare. Kände att jag ville unna mig det den sista hotellnatten på resan. Så det var värt att åka en liten bit för att komma till hotellet.

När jag kom fram vid 11 tiden så sa dom att det inte var incheckning förrän kl 15 men hon lyckades hitta ett ledigt rum som jag kunde ta direkt så slapp jag vänta. I bland ska man ha flyt 😃

Likes

Comments

Hela eftermiddagen igår och hela natten har bara varit en väldigt lång (och delvis stressande) transportsträcka att ta sig från Venedig till Prag.

Vi passerade Schweiz med en fantastisk utsikt över alperna.

I München när jag skulle byta tåg så blev det plötsligt fel på tåget och vi blev 40 minuter försenad och det kändes inte så bra för jag skulle byta tåg i mannheim och om tåget hade varit i tid hade jag 10 minuter på mig att byta tåg.
Det som oroade mig mest var att tåg bytet skulle ske kl 23.55 och om jag skulle missa det tåget hade jag ingen större lust att tillbringa natten på en tågstation i mindre samhälle där man inte ens förstår språket. Och hade säkert inte varit så lätt att hitta ett öppet hotell den tiden heller.

Jag bad konduktören om han kunde försöka fixa så att det tåget skulle vänta på oss. Han skulle försöka men kunde inte lova nåt men lugnade mig med att om det inte gick så skulle jag sitta kvar på det här tåget till Frankfurt och där skulle dom i så fall fixa med hotell och hjälp att komma vidare nästa dag. Det lät ju betydligt bättre än att tillbringa natten på stationen.

När vi kom fram till Mannheim så väntade tåget på oss. Underbart !
Efter tågbytet kunde jag äntligen koppla av lite och få lite sömn till och från under resten av resan fram till Prag.
Trots att vi var nästan 1 timme försenad från Mannheim så lyckades dom köra in den tiden och tåget kom fram till Prag enligt tidtabell kl 9.20

Likes

Comments

Självklart blev jag ju tvungen att prova en riktig italiensk pizza innan jag skulle visare med tåget.

Dom vet hur man gör en riktig pizza !
Och perfekt storlek också så man orkade äta upp hela till skillnad mot hemma där dom envisas med att göra dom så stora så man inte fixar att äta hela.

Fin utsikt över kanalerna var det från restaurangen också. Även här hade jag kunnat tänkt mig att stanna några dagar.  Blir nog besök här någon till gång. Då måste man hinna ta en sightseeing tur på kanalen.  Det hann man inte med den här gången.

Likes

Comments

Har knappast sovit nåt alla i natt.
Hotellet jag bodde på är ett gammalt kloster som är ombyggt till hotell. Och det har hörts ljud och knakningar i hotellet hela natten så det var lite otäckt tyckte jag och gjorde att jag inte kunde sova ordentligt.

Annars var det ett riktigt fint ställe med en jättefin trädgård på baksidan.

Likes

Comments

Måste erkänna att det har blivit en del McDonalds under senaste veckan. När jag har svårt att bestämma mig vad jag vill äta slutar det ofta med McDonalds för då vet man vad man får.

Men åker man till Italien så kan man bara inte gå till McDonalds.

Jag älskar ju Italienskt och hade helst velat prova alla restauranger där. Men hittade tillslut en som såg bra ut. Beställde in en lasagne alla bolognes. Det går bara inte beskriva hur gott det var. Bland det godaste jag ätit 👍

Likes

Comments