Ber om ursäkt för att jag inte höll bloggen aktiv efter mitt första inlägg men det var kanske bäst så ändå eftersom det inte fanns så mycket att skriva, vi promenerade på asfaltsvägar i skritt i nästan varje dag i sex veckor. Det enda som kanske skulle ha varit värt att skriva är när han fått laserbehandlingar, både hela kroppen men framförallt vänster fram där skadan sitter. Sedan så har jag även fått rida Ericas häst Colle då hon opererat sig och har inte fått ridit alls men ska nu börja skritta lite igen men dröjer nog någon/några veckor innan hon kan rida som vanligt igen. Kommer nog skriva lite om hur jag rider Colle också men denna blogg ska främst handla om Aviano.

Idag var äntligen dagen med stort D, återbesök hos Sisso för att ultraljuda senan och se om det blivit bättre. Inte helt bra ännu men får i alla fall börja rida nu. Första veckan är det skritt i 25 min, trav i 5 min och sedan skritt resten av vägen hem. Andra veckan så är det också skritt i 25 min men jag får efter det lägga in 5 min trav, lite skritt ett tag och sedan 5 min trav igen och skritt hem. Väldigt viktigt att kyla benen efteråt också så kommer nog köpa något isbandage för att slippa stå och spola benen med kallvatten efter varje ridtur. Men måste hålla koll så inte han blir varm eller svullen eller "stötig" på benet när jag rider för då måste jag minska ned på ridningen. Nästa återbesök är den 19 juni om två månader och innan dess är vi förhoppningsvis igång såpass att vi får trava längre sträckor och även galoppera på rakt spår. Hoppningen får vi se när vi kan börja med igen, förhoppningvis är han helt frisk vid nästa återbesök.

På fredag är det 10 veckor sedan Aviano reds sist, helt sjukt :0 Men tänkte börja rida honom på torsdag för tror inte jag hinner imorgon, skriver nästa inlägg efter jag ridit så får vi se hur det går. Tänkte ta hackamore då jag misstänker att det är något med Avianos tänder, har tid hos hästtandläkaren den 26 maj så det kan bli spännande och se hur pigg han är efter flera månaders vila 😉

Likes

Comments

För nästan 5 år sedan, i april 2012 köpte jag mitt varmblod Aviano när jag var 13, snart 14 år gammal. Under årens gång så har vi fått många minnen tillsammans och utvecklats mycket, men det är en lång väg kvar tills dit jag vill att vi ska ta oss. Samtidigt kan jag inte kräva för mycket av en häst som snart är 18 år gammal men han har massor av energi och älskar att arbeta så jag kommer fortsätta rida honom så länge han vill.

Tyvärr så fick vi reda på att Aviano fått en senskada i hagen, två "frakturer" i senan och blödningar. När vi tog in honom på kliniken den 13 mars för att kolla upp hans svullna vänsterben fick vi det konstaterat. Han fick en kortisonspruta, nya specialskor och ett zinkbandage han ska ha på sig tills det börjar lossna lite. Därför står han på boxvila just nu, men jag får gå promenader med honom i skritt varje dag. När vi tagit av zinkbandaget så får han stå i sjukhage i 5 veckor och sedan ska vi tillbaka till kliniken och kolla hur det blivit. För bästa resultat så ska han skrittas på asfaltsvägar varje dag, så det blir mycket promenader även för mig. 😂💪🏼

Huvudsyftet med denna blogg är mest för att jag ska kunna föra dokumentation om Aviano tills han (förhoppningsvis) blir frisk igen, men väljer att ha bloggen öppen ifall någon annan vill följa våran resa vidare när vi kan börja rida och träna som vanligt igen. I så fall så kommer bloggen bli liknande en riddagbok där jag berättar om våra träningar, planer osv men som sagt så är det främst för eget syfte då jag vill kunna se tillbaka på vad vi gjort.

Bifogar en ganska nytagen bild på en nyrakad Aviano när vi går på promenad i solen ☀️💖

Likes

Comments