View tracker

Kardemummabullar

- 50 g Jäst
- 3 dl Mjölk
- 1/2 msk Kardemumma
- 1 1/2 dl Strösocker
- 1/2 tsk Salt
- 150 g Smör
- 1 ägg
- 11 dl Vetemjöl

Fyllning:
- 200 g Smör
- 1 dl Strösocker
- 1 msk Kanel

1. Sätt ugnen på 200°
2. Smula jäst i en bunke
3. Värm mjölk till 37° tillsammans med kardemumma och rör ut i jästen
4. Tillsätt socker, salt, smör och ägg
5. Tillsätt successivt vetemjöl
6. Arbeta i bakmaskin ca. 5 minuter och jäs under bakduk i 45 min
7. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel
8. Bred på fyllningen och vik långsidan till den andra långsidan
9. Skär ca. 3 cm remsor och dela sedan på mitten nästan hela vägen upp så det blir som ett par "byxor"
10. Tvinna vardera remsa och rulla ihop till en knut
11. Lägg på bakplåtspapper under bakduk i ca. 40 min
12. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca. 8-10 min
13. Pensla sedan bullarna med lite sirap, häll på socker och kardemumma



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Oreo and White Chocolate Chip Cookies

- 150 g Smör
- 1 3/4 dl Socker
- 1 3/4 dl Farinsocker
- 2 Ägg
- 1 tsk Vaniljsocker
- 5 1/2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bikarbonat
- 1/2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 1 paket Oreo's
- 100 g Hackad Vit Choklad

1. Sätt ugnen på 175°
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke - ställ åt sidan
3. Vispa rumstempererat smör, socker och farinsocker fluffigt
4. Tillsätt äggen och vaniljsocker under omröring
5. Krossa Oreo's och hacka vit choklad och rör ner
6. Tillsätt mjölblandningen successivt
7. Rulla kakdegen till runda bollar, ca. 1 matsked stora och placera med mellanrum på en klädd plåt
8. Grädda i mitten på ugnen i ca. 7-8 minuter


Likes

Comments

View tracker

​Morotsbröd

- 50 g Jäst
- 6 dl Mjölk
- 2,5 tsk Salt
- 2 msk Rapsolja
- 0,5 tsk Strösocker
- 1 st Riven morot
- 2 dl Havregryn
- 7 dl Rågsikt
- 7 dl Vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200°
2. Smula ner jästen i en bunke 
​3
. Värm upp mjölken till 37° och tillsätt i bunken med jäst
​4
. Tillsätt salt, rapsolja, socker, havregryn och den rivna moroten
​5
. Rör om och tillsätt långsamt mjölet
​6
. Arbeta i bakmaskin i ca. 5-7 minuter
​7
. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter
​8
. Knåda degen och forma till två limpor som du lägger i smorda brödformar​​​​​
​9
. Skär snitt i ytan, pensla med kallt vatten och strö över havregryn
​10
. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter
11.  Sätt limporna i nedre delen av ugnen och grädda i ca. 40 minuter. Känn med provsticka

Likes

Comments

​Välkomna till min blogg!

Här kommer jag dela med mig av recept från olika bakverk, tårtor, kakor och bröd som jag bakar. 

Likes

Comments